ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

johnnyyK
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la johnnyyK » 12 jul 2014, 22:14

Karlović u 4 meča u Newportu odigrao samo 3 tb-a, za njegove standarde jako malo, a nije izgubio niti jedan set... :tokralju: ...Poderat ce Hewitta/Socka u finalu

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 jul 2014, 07:36

Ivo lagano skuplja novac pred penziju :kafa:

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 14 jul 2014, 00:12

slika

King of grass. :kralj:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 14 jul 2014, 00:31

Ipak Hewitt bolji na kraju od Karlovića u 3 seta.Svaka čast !

slika

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 14 jul 2014, 23:59

auuuu kako me danas krajinović zveknu na kladari?!?
filipe, filipe ja sam mislio da si ti bivši..n
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 15 jul 2014, 01:25

DANTES je napisao/la:auuuu kako me danas krajinović zveknu na kladari?!?
filipe, filipe ja sam mislio da si ti bivši..n
sreća pa Struff mane zgamo, inače već bi se pakovao Krajinović...

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 15 jul 2014, 14:58

Alex Sasha Zverev buduci GOAT. :tokralju:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 17 jul 2014, 16:06

Zverev djeluje obecavajuci talenat.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 17 jul 2014, 16:34

Formirat će se fina generacija igrača u budućnosti, na čelu s nešto starijim Dimitrovom, Raonićem i TomiKom (iako je iznad njega upitnik, nema ga ni na mapi), mlađim Kyrgiosom, Kokkinakisom ( :?: ) i Thiemom, zatim Zverevom, Kozlovom, Quinzijem itd.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 17 jul 2014, 16:38

Claus je napisao/la:Formirat će se fina generacija igrača u budućnosti, na čelu s nešto starijim Dimitrovom, Raonićem i TomiKom (iako je iznad njega upitnik, nema ga ni na mapi), mlađim Kyrgiosom, Kokkinakisom ( :?: ) i Thiemom, zatim Zverevom, Kozlovom, Quinzijem itd.
A đe je Džumi? Da je imao uslove kao Kokkinakis ili Kyrgios već bi bio u TOP 50. :D

Od Zvereva očekujem dobre rezultate, možda budući No.1
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

AsharaK
Kontakt:

Re: Odg: ATP Tour

Post Postao/la AsharaK » 17 jul 2014, 16:42

Unofficialpage je napisao/la:
Claus je napisao/la:Formirat će se fina generacija igrača u budućnosti, na čelu s nešto starijim Dimitrovom, Raonićem i TomiKom (iako je iznad njega upitnik, nema ga ni na mapi), mlađim Kyrgiosom, Kokkinakisom ( :?: ) i Thiemom, zatim Zverevom, Kozlovom, Quinzijem itd.
A đe je Džumi? Da je imao uslove kao Kokkinakis ili Kyrgios već bi bio u TOP 50. :D

+1 :-)
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 17 jul 2014, 16:43

a šta je sa Bašićem
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 jul 2014, 16:45

Zverev, Ćorić, Quinzi, Kyrgios i Kokkinakis se trenutno izdvajaju kao potencijalni top igrači.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 17 jul 2014, 16:46

Unofficialpage je napisao/la:

Džumi još uvijek ne može s njima u istu rečenicu. Mislim na tenisere koje sam naveo, a koji su približno njegovo godište. Volim ga što je naš, ali treba biti realan. Naravno da bi uradio daleko više da je imao uslove kao većina njih, prvenstveno bi popravio servis i poradio na psihičkom planu, ali nažalost nije jer živi u nesređenoj državi kao i svi mi. Zato ću ga uvijek cijeniti, ipak igra pod našom zastavom i predstavlja svoju zemlju, ali sam mora pokazati da je spreman za veće izazove. Biće teško, ali ja to volim objasniti sljedećom izrekom: Gubitnici traže izgovore, a pobjednici načine.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 17 jul 2014, 16:50

Mene još uvijek hrabri, da bi Damir mogao odličnu karijeru napravit, činjenica da je Tsonga sa 22 godine bio 200+ igrač na ATP listi. :D Da je nama dovesti pod našu zastavu Omara, veliki talent.

Damir Dzumhur!!!!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 17 jul 2014, 16:55

Vidjet ćemo, Tsonga nije jedini primjer, ima dosta igrača koji kasnije sazriju. Za početak bi morao početi osvajati Masterse, odnosno ATP 250 (poslije i 500) da se razumijemo. Challengeri nisu nivo koji će ga svrstati među male nade svjetskog (a ne bh.) tenisa. Na Grand Slamovima je već pokazao određeni kvalitet, što je svakako dobro, ali u ovim godinama na prosječnim turnirima ne može igrati toplo-hladno ako želi nešto više.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 17 jul 2014, 17:10

Ne može Damir u istu rečenicu sa njima nikako...sve su to visoki momci, k`o od brda odvaljeni...a sasvim je jasno da će se narednih godina gledati, čak i na šljaci, izuzetno agresivan, udarački tenis sa osnovne linije...a Damir će to jako teško pratiti...morao bi postati izdržljiv kao Ferrer da prati nivo strogog svjetskog vrha...a to je nerealno očekivati

Uz to će svaki od nabrojanih tenisera imati znatno lakši put do samog vrha...WCovi na svakom ćošku...Zverev dobije WC za Hamburg, u 7 dana preskoči godinu dana vucaranja po futuresima...

Damir sa 22 može samo sanjati WC za hebeni Umag...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 17 jul 2014, 17:21

shminka je napisao/la:Ne može Damir u istu rečenicu sa njima nikako...sve su to visoki momci, k`o od brda odvaljeni...a sasvim je jasno da će se narednih godina gledati, čak i na šljaci, izuzetno agresivan, udarački tenis sa osnovne linije...a Damir će to jako teško pratiti...morao bi postati izdržljiv kao Ferrer da prati nivo strogog svjetskog vrha...a to je nerealno očekivati

Uz to će svaki od nabrojanih tenisera imati znatno lakši put do samog vrha...WCovi na svakom ćošku...Zverev dobije WC za Hamburg, u 7 dana preskoči godinu dana vucaranja po futuresima...

Damir sa 22 može samo sanjati WC za hebeni Umag...
To i jest najveći problem, on za jedan turnir preskoći ono što je Damir uradio i u Aradu i u Mersinu i u San Benedettu, a za Umag WC dobili svi Hrvati.

Ne mislim ni ja sad da će biti GS osvajač, ali nadam se i mislim da je realno da bude neki bitan faktor u tenisu, minimalno da uđe u TOP 50 igrača. Ali sve ovo da bi uradio, mora angažovat nekog boljeg trenera i psihologa.

Ja od Zvereva i Kyrgiosa očekujem odlične rezultate a od ovih ostalih, nisam, pogotovo ne od TomiKa, djeluje mi nekako nezainteresova za tenis, slićno kao i Gulbis.

Damir Dzumhur!!!!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 17 jul 2014, 17:26

Doći će Damir do top 50 sigurno...a ovi momci koji su pobrojani bi trebali biti strogi svjetski vrh...mali Zverev pogotovo...ovako nešto nije vidjeno još od Rafe i Gasqueta...ovakva igra sa 17 godina...

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 17 jul 2014, 17:32

Već davno smo ustanovili ovo što je @shminka rekao, da je Damiru jedina šansa da bude kopija Davida Ferrera. Tačnije da prije svega fizičku, a onda i psihičku spremu, dovede do savršenstva i postane zid na šljaci i sporom betonu. Mislim da mu homogenizacija i usporavanje podloga itekako idu na ruku (AO je dokaz), jer on nije neko ko će na brzim podlogama, tj. fast HC-u i travi, ostvarivati zapažene rezultate. Dakle, treba raditi na footworku, biti opasan s oba krila i najvažnije - popraviti servis. A onda neka bude šta biti mora. :salut:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.