Ko kaže?L'Avvocato je napisao/la:31 milion eura ukupno. Sedam ili osam miliona ide Mascardiju.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Ko kaže?L'Avvocato je napisao/la:31 milion eura ukupno. Sedam ili osam miliona ide Mascardiju.
MaGiCa je napisao/la:Tako se to radi.
Sabatini najbolji operativac u Serie A, ubedljivo.
Sada da se reshi prima punta (mozhda i RB jer je Maicon ispushena lula) i mogla bi Roma do scudetta.
IlCapitano je napisao/la:Ako zadrže Benatiu ovo će biti jedna jako zanimljiva sezona.
Sky Sport, Di Marzio, Pedulla, Mediaset, Gazzetta...DDR je napisao/la:
Ko kaže?
Moja rech protiv tvoje.IlCapitano je napisao/la:![]()
Neće moći tako lahko. Prvo nije najbolji, pogotovo ne ubjedljivo.
Svakako da je lakshe busati se FIATovim parama, kao shto se to radilo 90 godina.Drugo, lahko se busati američkim parama kad god zatreba.
Daleko da pljujem po takvom načinu rada, treba opet procijeniti igrača za kojeg ćeš pljunuti pare, ali mislim da je ipak veći podvig stvoriti šampionsku ekipu gdje je 2/3 igrača skoro došlo besplatno ili ispod cijene.
90 godina FIATovih ulaganja su stvorile klub u koji su hteli da dodju Vidal, Pogba, Llorente i Pirlo.IlCapitano je napisao/la:Ne znam kakve veze ima 90 godina FIATovih para sa ovim što Marotta ima na raspolaganju? On trenutno samo može sanjati toliki novac u rukama. S druge strane, amerikanci ga očigledno trenutno imaju i spremni su ga dati na raspolaganje Sabatiniju.
Najveca greshka Marotte je nedovodjenje Verrattija, a onda idu transferi poput Giovinca, Krasica, Martineza i sl.IlCapitano je napisao/la:Normalno da svako ima grešaka, to je neizbježno. Koje su to greške Marotte da su skupo koštale Juventus? Pogotovo ih nema 5-10, a da se na njih računalo u iole ozbiljnom kontekstu. Martinez, Elia, Krasić je tu i tamo.
Sabatini nije potpisao Borriella, na Osvaldu, Boriniju i sl. je zaradio, a Krkic i Stekelenburg su bili nikakvi tj. vrlo mali gubici. Shta ce biti sa Ljajicem - videcemo. Za sad su u minusu od 12 milja ili koliko vec sa njim, jer nije pokazao nishta.IlCapitano je napisao/la:Kad je Sabatini došao u Romu? Sezona 2011/12? Imao je i on grešaka... Borriello, Krkić, Stekelenburg, donekle i Osvaldo, ali eto njega možemo svrstati u ovu Krasićevu grupu. Ljajić daleko od očekivanja...
Istina, samo shto je Marotta mogao na ime(kluba) da dovuche te igrache u Torino. Taj luksuz Sabatini teshko da je imao.IlCapitano je napisao/la:Isto kao i za pojačanja od 30+ miliona, čak i teže je procijeniti kakav će neko biti od pojačanja koja su drugi otpisali. Kako je Sabatini procijenio da mu se isplati platiti Mehdija 17 miliona, tako je Marotta procijenio da mu se isplati dovesti Pirla kojeg su svi otpisali, pa i navijači Juventusa, Pogbu kojeg je Ferguson lično potcijenio, Teveza kojeg niko nije htjeo, Llorentea koji nije do tog trenutka igrao pola godine nikako, plus je kasnije imao povredu, itd...
Potrazhi pod E.Lamela i J.Pastore. U tu dvojicu je ulozhio nekih 20m€, a dobio za njih oko 80m€.IlCapitano je napisao/la:Koga je Sabatini doveo od latinosa za sitno pa ga preprodao za velike novce. Ja se mogu sjetiti samo Marquinhosa. I isto kako je Sabatini doveo Marquinhosa za siću pa ga prodao za 30-ak miliona, Marotta u svakom trenutku može Pogbu za 70-ak, Vidala za 60, što je ogroman profit kada su obojica dovedeni za 12 miliona €.
Ne, nego cu da choporashim i aklamacijski prihvatam sve shto mi autoritet od moderatora servira...L'Avvocato je napisao/la:Ma dobro ba, voli to tako Magični da rezonuje, njegovo mišljenje, njegov stav
IlCapitano je napisao/la:Ne znam kakve veze ima 90 godina FIATovih para sa ovim što Marotta ima na raspolaganju? On trenutno samo može sanjati toliki novac u rukama. S druge strane, amerikanci ga očigledno trenutno imaju i spremni su ga dati na raspolaganje Sabatiniju.
Normalno da svako ima grešaka, to je neizbježno. Koje su to greške Marotte da su skupo koštale Juventus? Pogotovo ih nema 5-10, a da se na njih računalo u iole ozbiljnom kontekstu. Martinez, Elia, Krasić je tu i tamo.
Kad je Sabatini došao u Romu? Sezona 2011/12? Imao je i on grešaka... Borriello, Krkić, Stekelenburg, donekle i Osvaldo, ali eto njega možemo svrstati u ovu Krasićevu grupu. Ljajić daleko od očekivanja...
Isto kao i za pojačanja od 30+ miliona, čak i teže je procijeniti kakav će neko biti od pojačanja koja su drugi otpisali. Kako je Sabatini procijenio da mu se isplati platiti Mehdija 17 miliona, tako je Marotta procijenio da mu se isplati dovesti Pirla kojeg su svi otpisali, pa i navijači Juventusa, Pogbu kojeg je Ferguson lično potcijenio, Teveza kojeg niko nije htjeo, Llorentea koji nije do tog trenutka igrao pola godine nikako, plus je kasnije imao povredu, itd...
Koga je Sabatini doveo od latinosa za sitno pa ga preprodao za velike novce. Ja se mogu sjetiti samo Marquinhosa. I isto kako je Sabatini doveo Marquinhosa za siću pa ga prodao za 30-ak miliona, Marotta u svakom trenutku može Pogbu za 70-ak, Vidala za 60, što je ogroman profit kada su obojica dovedeni za 12 miliona €.
Osvrnut ću se samo na dvije stvari pa da završimo.MaGiCa je napisao/la:90 godina FIATovih ulaganja su stvorile klub u koji su hteli da dodju Vidal, Pogba, Llorente i Pirlo.![]()
BTW, nije li se od FIATovih tj. Exorovih para onomad dovodilo sve-u-16 i tako formirao tim sa Buffonom, Nedvedom i ostalima, na koji su "nakalemljeni" likovi poput Diega, F.Mela...chijom se prodajom skupilo dovoljno za pojachanja koja su konachno vratila Juventus na vrh![]()
Ja ne znam koji je tvoj problem stvarno. Nije bilo rasprave otkad sam postao moderator u kojoj se ti nisi eventualno osvrnuo na to kako moderator tebi nešto nameće, servira, tiranizira i sl. Izmišljaš stvari.MaGiCa je napisao/la:Ne, nego cu da choporashim i aklamacijski prihvatam sve shto mi autoritet od moderatora servira...L'Avvocato je napisao/la:Ma dobro ba, voli to tako Magični da rezonuje, njegovo mišljenje, njegov stav
Ajde, dobro. Nisu novci koji su formirali extra jaki Juve vazhni, jer Marotta je charobnjak - sam po sebi.IlCapitano je napisao/la:Osvrnut ću se samo na dvije stvari pa da završimo.
FIAT, Exor i sve ostalo nema nikakve veze sa trenutnim poslovanjem Marotte. Čovjek ima novac koji zaradi od prodaje igrača, možda još koji milion gore i napravio je trostrukog šampiona Italije od toga. I nije stagnirao nego svake godine unaprijedio sastav.
Parama od Zidanea i dodatnim kapitalom dovedeni su Gigi, Nedved i Thuram, što je kasnije sve upropašteno skandalom i amaterima u upravi.
Na Amaurija, Mela i Diega je potrošeno 75 miliona, a jedini konkretan novac zarađen je od prodaje Diega za 15. Amauri i Melo su se vukli po posudbama i praktički ništa nije zarađeno na njima. Da ne spominjem kasnije Tiaga, Almirona, Iaquintu, Sissoka, uz gubitak novca od skandala i prodavanja igrača ispod cijene što je sve na kraju dovelo do toga da Marotta radi sa parama koje nemaju veze sa prijašnjim ulaganjima.
Naravno da cu da se pozivam na tvoju funkciju, jer si izuzetno neobjektivan, ignorantan, shtavishe na momente i bezobrazan. Ova diskusija i jeste primer toga.Ja ne znam koji je tvoj problem stvarno. Nije bilo rasprave otkad sam postao moderator u kojoj se ti nisi eventualno osvrnuo na to kako moderator tebi nešto nameće, servira, tiranizira i sl. Izmišljaš stvari.
Samo za to 'chopor' sam te opomenuo bar 5 puta dosad i ne prestaješ. Bilo bi lijepo da što prije shvatiš da je izjednačavanje ljudi sa životinjama i njihovim ponašanjem uvreda i prestaneš.
Ako imaš još nešto da mi kažeš, cijenio bih da to uradiš ili na Juventusovoj temi ili preko privatne poruke, na temi Rome više nema smisla.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.