Po meni treba ozbiljno racunati na Marka Maletica za Euro kvalifikacije. Prosao je sve te nase mlađe selekcije, a eto ga konacno i u prvoj Nizozemskoj ligi

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Posto ce Susic da ostane sa istom ekipom, ima Spaha da ima nocne more od Lukakua, Emenike je jos bio milostan sta ce mu Lukaku da radiSuki46 je napisao/la:Kad vidim kako igra ova Belgija , mene pravo strah sta bi nam mogli uraditi
+1Goalgetter je napisao/la:Sve treba prvo da zapocne od novog selektora, pa se onda mora dalje gledati i graditi tim koji ce moci napraviti nesto na EURO2016. Potencijala za to sigurno ima, mladji igraci su dosta napredovali, i bice jos iskusniji pred ovaj ciklus. Sto se tice igraca, kad bih sada mogao sastaviti neki rooster od 30ak igraca koji bi konkurisali za EURO2016, to bi bili sljedeci:
Golmani:
1. Asmir Begovic
2. Jasmin Fejzic
3. ----------![]()
OUT - Asmir Avdukic
Kod golmana po meni, stvar se nije promjenila, i dalje okosnicu ce ciniti Begovic i Fejzic, stim da mislim da se treba oprostiti od Avdukica, i uvesti jednog treceg, mladog golmana, koji ce skupljati praksu u reprezentaciji.
Odbrana:
1. Emir Spahic
2. Ermin Bicakcic
3. Ervin Zukanovic
4. Dino Arslanagic
5. Toni Sunjic
6. Mensur Mujdza
7. Ognjen Vranjes
8. Sead Kolasinac
9. Srdjan Stanic![]()
OUT - Avdija Vrsajevic
Odbrana je najkriticnija tacka ekipa. Emir Spahic polako ulazi u godine, ovi ostali su po meni svi u nekih 5 deka, po principu toplo-hladno igraju. Za nadati se da ce Ermin Bicakcic i dalje napredovati transferom u Hoffenheim, te da ce Zukanovic takodjer i dalje se razvijati u Chievu. Radovace nas takodjer dolazak Dine Arslanagica, koji je ogroman potencijal u odbrani. Ostaje i dalje kriticna pozicija desnog beka, na kojoj Mujdza polako ispada iz forme, kako zbog starosti, tako i zbog konstantnih povreda, a i Vranjes nije neko uvjerljivo rjesenje. Dilaver ispada iz racunica po meni, jer nema dovoljan kvalitet, sto dokazuje i transfer u Ferencvaros iz Austrie Wien. Takodjer, iako mi je drago za Avdiju sto je postigao prvi gol na SP, ali on nema kvaliteta za reprezentaciju. Stanic me odusevio u onoj utakmici protiv A-Repke, mozda opet dobije priliku.
Vezni red:
1. Muhamed Besic
2. Miralem Pjanic
3. Sejad Salihovic
4. Haris Medunjanin
5. Mario Vrancic
6. Senad Lulic
7. Izet Hajrovic
8. Zvjezdan Misimovic
9. Adnan Zahirovic![]()
10. Tino Sven Susic
11. Edin Visca
12. Miroslav Stevanovic![]()
13. Sanjin Prcic
OUT - Anel Hadzic
OUT - Senijad Ibricic
Vezni red ce i dalje da bazira jasno na Besicu i Pjanicu, uz Lulica i Hajrovica. Miske i dalje treba da ostane, ali ovisice od njegove forme koliko ce igrati. Od ostalih, Hadzic jasno nema mjesta u reprezentaciji i treba se oprostiti od njega, kao i od Dzekinog kolege Ibricica, kojem hvala na svemu, ali treba napraviti mjesta za mladje igrace tipa Marija Vrancica. Tino bi takodjer mogao biti igrac na kojeg se moze racunati u buducnosti, te ce takodjer biti zanimljivo pratiti Stevu i Zahu, koji ce uciniti sve da vrate mjesto u reprzenetaciji.
Napad:
1. Edin Dzeko
2. Vedad Ibisevic
3. Armin Hodzic
4. Ermin Zec
Sto se tice napada, do EURO2016 ne bi trebalo biti zime, Edin i Vedo su i dalje pouzdani napadaci, ali treba misliti i na buducnost, ali isto tako i u slucaju povreda ove dvojice, te ce biti zanimljivo pratiti Hodzica, koji je presao u Dinamo, koji bi sigurno mogao biti kandidat za mjesto 3. napadaca.
Ovo je sportski forum...FKKrajina je napisao/la:Joj samo da ove zidove iznabijamo...kad igramo sa njima?
Pa sta sam ja nesportski rekao. Oni sami sebe zovu zidovima. A ja pozelio jednu hardcore pobjedu. Nesto poput Njemacka - BrazilConsigliere je napisao/la:Ovo je sportski forum...FKKrajina je napisao/la:Joj samo da ove zidove iznabijamo...kad igramo sa njima?
Sportski qaramoConsigliere je napisao/la:Ovo je sportski forum...FKKrajina je napisao/la:Joj samo da ove zidove iznabijamo...kad igramo sa njima?
harishp je napisao/la:Sportski qaramoConsigliere je napisao/la:Ovo je sportski forum...FKKrajina je napisao/la:Joj samo da ove zidove iznabijamo...kad igramo sa njima?
Navedi ime bar jedne reprezentacije čiji jači skalp BiH repka ima u kolekciji??Neutral je napisao/la: Belgija ima par igrača koji previše soliraju. Jaki su, no padali su i jači timovi.
Vec smo Belgiji skinuli skalp.krmpotich je napisao/la:Navedi ime bar jedne reprezentacije čiji jači skalp BiH repka ima u kolekciji??Neutral je napisao/la: Belgija ima par igrača koji previše soliraju. Jaki su, no padali su i jači timovi.![]()
Belžik će ih pregaziti ko plitak potok...
Ona i ova Belgijah1a2s3o je napisao/la: Vec smo Belgiji skinuli skalp.
krmpotich je napisao/la:Ona i ova Belgijah1a2s3o je napisao/la: Vec smo Belgiji skinuli skalp.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.