Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- OnlyUnited
- Kontakt:
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Udji u Command Prompt (start-accesories-command prompt).. Kucaj ipconfig/release, sacekaj pet sekundi i onda ponovo kucaj u command promptu ipconfig/renew.
- Ed Woodward for Prime Minister !
- GazijaKalesija
- Kontakt:
Ako mi je grafička 128, i do prije par mjeseci je pokazivalo 128, zašto sada u dxdiagu pokazuje approx. total memory 894MB?
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.
- OnlyUnited
- Kontakt:
Idi na desktop, personalize, display, change display settings, te klikni advanced settings (to za windows 7).. Ako je xp, onda: desni klik na desktop, properties, settings, advanced i adapter.
Meni recemo, dxdiag pokazuje tacnu vrijednost moje grafe 1024 MB...
- GazijaKalesija
- Kontakt:
OnlyUnited je napisao/la:Idi na desktop, personalize, display, change display settings, te klikni advanced settings (to za windows 7).. Ako je xp, onda: desni klik na desktop, properties, settings, advanced i adapter.

U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.
Radio sam preko Spyhuntera pretragu i bilo je preko 500 tih zaraženih datoteka ili kako već ali ih nisam mogao popraviti jer mora biti kupljen program, pa šta preporučujete ? Koji besplatan anti spy program da skinem ?
Ne mora znacit da ih ima 500, tj vjerovatno nema ni jedan.
loze raju da kupe program, gdje ces bosnju na taj fazon uzet' 

Može biti da je to, ali svejedno trebao bih pregledati nekim programom jer sam imao dugo vremena instaliran TornTV koji je štetan, a ni sam ne znam odakle se pojavio.
- OnlyUnited
- Kontakt:
Probaj sa ova dva:
http://download.cnet.com/Spybot-Search- ... 22137.html" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.malwarebytes.org/antimalware/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://download.cnet.com/Spybot-Search- ... 22137.html" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.malwarebytes.org/antimalware/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Evolution87
- Kontakt:
Zasto ne mogu da uspavam komp? Samo mi se monitor ugasi na kratko, pa se opet upali dok centralna radi 

Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
- JoseMourinho
- Kontakt:
vidis da ga nesta muci, zatvori oci ko da spava a ne zaspe, jesil mu probo kakvu uspavanku otpjevat??Evolution87 je napisao/la:Zasto ne mogu da uspavam komp? Samo mi se monitor ugasi na kratko, pa se opet upali dok centralna radi

edit:
pokusaj ovo
http://superuser.com/questions/545057/w ... related-po" onclick="window.open(this.href);return false;
http://social.technet.microsoft.com/For ... progeneral" onclick="window.open(this.href);return false;
Ne znam bas da je ova tema prikladna ali ne znam gdje da vas pitam. 
Ovaj foodball menager 2014 posto nije orginal sva imena igraca iskrivljena... Imam i dodatak sa pravim imenam ali ne znam gdje da ga umetnem tamo u program failsu. Znali ko?
Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Ovaj foodball menager 2014 posto nije orginal sva imena igraca iskrivljena... Imam i dodatak sa pravim imenam ali ne znam gdje da ga umetnem tamo u program failsu. Znali ko?
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"
Eto ppGunner4 je napisao/la:Ne znam bas da je ova tema prikladna ali ne znam gdje da vas pitam.
Zna li neko ili koristi li http://www.bhtelecom.ba/5545.html" onclick="window.open(this.href);return false; ovaj net, i kakva je situacija sa njim? I kolika je brzina kad se prekoraci limit?
Mia San Mia
- JoseMourinho
- Kontakt:
matična asus p5gd1 pro
grafička radeon x1550
2 GB rama ddr1
Konto stavit jedan maxtorov stari 80gb HDD i sata jedan isto 80gb
E sad jedini problem sto imam samo jednu napojnu koja ima 24pin onaj power ostale sve 20pin u pitanju je ova = Liteon PE-6301-08A ATX 300W PSU
e sad ocel ovo sve moć radit na 300w ?
grafička radeon x1550
2 GB rama ddr1
Konto stavit jedan maxtorov stari 80gb HDD i sata jedan isto 80gb
E sad jedini problem sto imam samo jednu napojnu koja ima 24pin onaj power ostale sve 20pin u pitanju je ova = Liteon PE-6301-08A ATX 300W PSU
e sad ocel ovo sve moć radit na 300w ?
- OnlyUnited
- Kontakt:
Mislis zbog snage napojne? Pa imam recemo 2 gb rama, grafu od gigu, maticnu hewlet-packard (09FOH) i 400 W jacine napojnu, ne znam sad tacno naziv i oznaku (dosadno mi rastavljat), ali otp, te je jacine i radi bez problema.
Nisam neki informaticar, pa je lakse pitat nego da pokvarim
Imam dva Windowsa. Jedan normalan, a drugi brat instalirao do pola, ugl nesto zeznuo. I ja kad palim komp. meni izbaci da biram izmedju ta dva, pa me zanima kako da namjestim koji je glavni. Kad se pali i pokaze mi ta dva da izaberem odbraja 3 sekunde i onda upali na onaj koji je instaliran do pola, pa moram restartovat.
Takodjer mi namjesteno ono hard disc checking i odbraja 10 sekundi dok ga ne prekinem da tamo provjerava, pa treba cekat pet minuta.
Pitam ovo jer ocu da mogu ujutro upalit komp dok progledam, otic u kupatilo, obavit sve, vratit se i da me ceka spreman, a ne da ja moram sjedit ispred njega i cekat kad treba nesto stisnut da se nebi pogresno upalio il da nebi cekao poslije deset minuta dok on odradi

Imam dva Windowsa. Jedan normalan, a drugi brat instalirao do pola, ugl nesto zeznuo. I ja kad palim komp. meni izbaci da biram izmedju ta dva, pa me zanima kako da namjestim koji je glavni. Kad se pali i pokaze mi ta dva da izaberem odbraja 3 sekunde i onda upali na onaj koji je instaliran do pola, pa moram restartovat.
Takodjer mi namjesteno ono hard disc checking i odbraja 10 sekundi dok ga ne prekinem da tamo provjerava, pa treba cekat pet minuta.
Pitam ovo jer ocu da mogu ujutro upalit komp dok progledam, otic u kupatilo, obavit sve, vratit se i da me ceka spreman, a ne da ja moram sjedit ispred njega i cekat kad treba nesto stisnut da se nebi pogresno upalio il da nebi cekao poslije deset minuta dok on odradi

- JoseMourinho
- Kontakt:
Ako možeš zo ti je pola sata do sat posla reinstaliraj windowse, znaci formatiraj HDD tj. Particiju gdje ah ti oba windowsa i instaliraj jedan da valja...Signore je napisao/la:Nisam neki informaticar, pa je lakse pitat nego da pokvarim![]()
A to cheking pusti ga jednom da provjeri i neće vise

P.s. aj vidi na kojim particijama su ti instalirani Windowsi jesul oba na C ili jedan na C drugi na nekoj drugoj pa napisi da vidimo mozemol ti lakše kakvo rješenje skontat

- moustapha
- Kontakt:
Nije naveo najvazniju informaciju, a to je da li se radi Windows XP verzijama sistema ili novijim.
Pretpostavimo da se radi o Windows 7. Kucaj u start -> search msconfig.exe i na tabu boot postavi defaultni OS i smanji vrijeme odabira ukoliko zelis.
Pretpostavimo da se radi o Windows 7. Kucaj u start -> search msconfig.exe i na tabu boot postavi defaultni OS i smanji vrijeme odabira ukoliko zelis.
#divovi
Ovaj sto mi ne treba je na D, a ovaj sto treba je na C.
Hvala za ovo checking iako mi se cini da sam nekad i pustao, al et, sad opet provjerava, al probat cu pustit, pa vidjet.
I Imam Windows XP, sad ne znam koji, znam samo da je XP
Hvala za ovo checking iako mi se cini da sam nekad i pustao, al et, sad opet provjerava, al probat cu pustit, pa vidjet.
I Imam Windows XP, sad ne znam koji, znam samo da je XP
Za Windows sam rijesio problem s moustaphinim savjetom, a checking disc ne mogu rijesit. 2x sam pustio da provjeri, al i dalje provjerava.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, alemsa, jasmin10 i 14 gostiju.