Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
34
49%

Ukupno glasova: 70

Zdena04
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemačke - Elf

Post Postao/la Zdena04 » 16 jul 2014, 18:35

amerosm je napisao/la:slika

:lol: :lol: :lol: :lol:
Dragi moj Domuzaru trebao si prvo postaviti onaj video zapis gdje Draxer pjeva kako bi ljudi shvatili poentu.

ps. Kakav ti je to avatar? Pa prema tvojim predviđanjima Njemačka nije igrala ni finale a kamoli da nešto slave.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 17 jul 2014, 11:38

Evo Elf je na fifinoj rang listi napredovao.
I ovdje su prvi. :opaopa:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 17 jul 2014, 15:44

RICOLI: "Tokom utakmice, Kramer mi je prišao i pitao me 'Sudija, da li je ovo finale? Reci mi, moram da znam!' Shvatio sam da nešto nije u redu."
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 jul 2014, 10:34

Philipp Lahm tritt als Nationalspieler im @DFB_Team zurück.
:o :o :o :o

Veliki udarac za Elf. Mislio sam da ce jos odraditi EP u Francuskoj i onda se povuci, no nazalost Lahm je bio drugog misljenja.

Sada je potrebno naci kvalitetno rijesenje za poziciju desnog beka...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 18 jul 2014, 10:49

Ovo je veliko iznenadjenje jer je Lahm jos uvijek u sjajnoj kondiciji a takodjer moze odigrati jos nekoliko godina na vrhunskom nivou.

Steta stvarno ali eto to je njegova odluka.

Schweini novi kapiten. :opaopa:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 jul 2014, 11:47

Razumljiva odluka. Jedan od igrača koji je obilježio ovu generaciju.

slika

slika

slika

Danke Philipp.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 18 jul 2014, 12:09

nije da je obiljezio ovu generaciju nego je najbolji i najbitniji igrac iste
za mene je u top 3 desnih bekova svih vremena
ovakav igrac treba da bude uzor svima :!:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 18 jul 2014, 12:17

Kakav potez :tokralju: Na vrhuncu, al bukvalno... :mrgreen:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 18 jul 2014, 12:20

Ne razumijem ovaj potez, sa 30 godina napusta reprezentaciju. Mogao je jos minimum EP2016 odigrati. :hmmmmm:

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 18 jul 2014, 12:24

Goalgetter je napisao/la:Ne razumijem ovaj potez, sa 30 godina napusta reprezentaciju. Mogao je jos minimum EP2016 odigrati. :hmmmmm:
on za razliku od Spahica zna kad je dosta
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 18 jul 2014, 12:53

gori od zidana
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 18 jul 2014, 15:07

Prekratko je ovo sve trajalo kod Philippa.
K'o da je juče dao onu golčinu protiv Kostarike. :cry:

Ja se i dalje nadam da će se predomisliti. Nema njemačka dostojnu zamjenu. Ma ne samo dostojnu, nema nikakvu. :problem:
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 jul 2014, 18:15

Veoma sam iznenađen ovim potezom Lahma,zna li se možda razlog da neko nije uticao na ovu njegovu odluku ? :hmmmmm: Mogao je još odraditi i evropsko prvenstvo ovako je baš prerano napustio Elf a zna se koliko je važan pancerima.Zamjene nema ni na vidiku bar ne one koja bi mogla dostojno zamjeniti jednog od najboljih bekova svih vremena.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 18 jul 2014, 18:20

Šteta za Fileta, rano je ovo meni za oproštaj :cry:

Najbolji bek kojeg su moje oči ikad gledale :tokralju:

Eto šanse za Mustafija slika

Poznavajući jegulju, forisirat će se Oliver Sorg :kralj:
Agieren statt reagieren

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 18 jul 2014, 19:02

Ma samo vratit Howedesa na desnog beka kao onomad protiv Italije u prijateljskoj (1:1) a na lijevoj strani forsirat nemam pojma Durma il Šmelcera. Svakako je Howedes dešnjak
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 jul 2014, 22:59

Saurman je napisao/la:Veoma sam iznenađen ovim potezom Lahma,zna li se možda razlog da neko nije uticao na ovu njegovu odluku ?
Ima nekih špekulacija. Doduše bilo je nekih stvari i tokom SP koje bi mogle objasnit ovu odluku.
Naime govori se kako je Lahm bio nezadovoljan što je prekomandovan iz veznog reda na bekovsku poziciju. A tokom prvenstva se pričalo, da zbog tog svog egoizma ima malo prijatelja u reprezentaciji.
Vidjeli smo ipak da je u njemačkoj repki vladala velika sloga, zajedništvo, drugarstvo pa je i to jedan od razloga za uspjeh ove reprezentacije. Ali nije isključeno da je kod Lahma bilo malo i egoizma. Egoistična je on pomalo osoba, nekad ima neke svoje ideje i voli se na specifičan način stavljat u centar pažnje. Iako je na prvu skroman, fin momak.... :)
Ipak ovo su sve puke špekulacije. Vrlo moguće da se samo htio oprostiti na vrhuncu. Kada se sabere sve, Lahm je sve postigao, među gomilom titula osvojio je dvije najvrijednije u fudbalu: Ligu prvaka i Svjetsko prvenstvo.
Ipak za reprezentaciju je još mogao dosta toga pružiti, jer u savremenom fudbalu je vrlo rano se povući sa 30. Možda je Philipp u ovom slučaju previše mislio na sebe. Jedan je od najboljih bekova, zapravo najbolji bek i jedan od najboljih igrača današnjice opšte. Neće ga biti lako zamijeniti.

Ipak opet je dobro to, što pravi lideri su i dalje tu u reprezentaciji Schweini, Neuer, pa i Khedira i sve više Hummels. Tako po pitanju liderstva neće biti problema. Iako je bio kapiten, nije baš Lahm bio taj prvi lider, prije je to Schweinsteiger, koji je to pokazao i onim pristupom u finalu i igranjem s onom posjekotinom.
A u igračkom smislu se ta pozicija može pokriti Howedesom (ionako je jači na desnoj strani, iako je na Mundijalu igrao na lijevoj), a na lijevu će stranu ionako uskoro Durm i naravno i Schmelzer je tu.
1:1 Lahma je teško zamijeniti, ali nekako će se to kompenzirat. Tako da će ovo biti novi izazov i jedan od većih zadataka Loewa ako definitivno i dalje ostane selektor. Na sreću više nema pritiska da se naredno takmičenje "mora" osvojit... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 18 jul 2014, 23:21

Ne kontam ovu odluku Lahma, al' nikako :o :damn:

Neko ce reci: Ima 30 godina, ulazi u godine bla bla bla - ali Prco je ona tipa extremnog profesionalca koji ce igrati na vrhunskom nivou još barem 3-4 godine (ukoliko ga ozljede zaobiđu, podrazumjeva se).
Neko ce reci: Želi da ode kao pobjednik sa titulom prvaka svijeta i ta prica - ali Lahm je igrac koji je bio pobjednik i prije osvajanja te titule (covjek osvojio sve što se može osvojiti na kluposkom nivou)....nevjerovatna odluka :shock: :think: mislim, njegova stvar pa je treba poštovati - ali mi nije jasna nikako....teško da ce Njemačka naci i približnu zamjenu za njega u narednim godinama...ima odlicnih bekova, ali nije to ta njegova klasa.

I da, Lahm je top 5 desnih bekova svih vremena :!: Prco, a fudbalski titan :tokralju:

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 18 jul 2014, 23:27

Sebastian Jung bi mogao biti desni bek u budućnosti ako bude na nivou... Transfer u vukove mu je dobar potez i tu bi trebao biti prva opcija i siguran sam da ce sa vremenom sve vise napredovati i stasati u odličnog igrača.

Tu su još i Howedes, Grosskreutz i Sorg a možda i od malog Korba bude nesto :mrgreen: ... Može i lars bender odigrati solidno desnog beka.

Postoji i mogućnost da se promijeni sistem igre sa trojicom stopera otraga :grin:

Sent from my ST25i using Tapatalk
Agieren statt reagieren

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 18 jul 2014, 23:31

Ne bih dalje Höwedesa racunao kao beka, jedva je odigrao tu poziciju na SP. Istina da je svoj posao vecim djelom fantasticno uradio, isto tako i uz dosta propusta, ali ipak, vjerujem da ima boljih momaka od njega kojima se treba pruziti prilika na toj poziciji. Taman ih uigrati u ovim kvalifikacijama.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.