Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

gost
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la gost » 18 jul 2014, 11:56

bagrcavi je napisao/la:E čuj Hebibović :crazy:
što ?? čuj Radovac ili Cimirot.......u čemu je razlika, osim što ova dvojica igraju u Sarajevu ??

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 18 jul 2014, 12:03

Sto neki fkt mogu ovdje da pretjeruju. Pojedini navijaci bh ligasa svoje igrace dizu u nebesa, a realno i samo znaju da im je kvaliteta nikakva. Svaka cast sinoc Cimirotu i siguran sam da ce biti u skoro vrijeme reprezentativac, dok je Rodovac bio jos i bolji. Ipak, za njega radi vrijeme. Neka njega jos u mlađim selekcijama.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 18 jul 2014, 12:08

gost je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:E čuj Hebibović :crazy:
što ?? čuj Radovac ili Cimirot.......u čemu je razlika, osim što ova dvojica igraju u Sarajevu ??
Razlika je u tome što ovi navedeni igrači u prošloj sezoni imaju osvojen kup. Zakarić ima par trofeja u zadnjih par godina, Stanić isto tako. I svi ovi navedeni su bili nosioci igre i najbolji igrači u svojim klubovima.
Šta ima Hebibović?
Ja nešto ne vjerujem da će papak pozvati ikoga od ovih nabrojanih. Kad nije pozvao momka iz Ligue1 da pozove nekoga iz naše lige.
DRUG NEBI TI PUNCA

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 18 jul 2014, 12:11

@bagrcavi
Treba jos samo na to dodati da su Zakaric i Cimirot dvije godine mlađi od Hebibovica, dok je Radovac i nekoliko godina cak mlađi ;)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 18 jul 2014, 12:12

Kad Hercegovci nisu uspijeli da ubace princa sa Neretve ili Vahu za selektora sad su poceli sa Hebibovicem. :kafa:
1946

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 18 jul 2014, 12:15

@bagrcavi nisi realan. Hebibović je bio najbolji igrač Veleža prošle sezone.
Trofeji sa nekim timom trebaju da budu mjerilo nečijeg kvaliteta?
Koliko god ti znao, ako igraš sa levatima kolektivni uspjeh je misaona imenica.
To naravno ne govori u ovom slučaju da on jedini u Veležu ima kvalitet ali je bio igrač koji je svojim partijama vukao ekipu naprijed i najkonstantniji igrač Veleža prošle sezone.

Ovim ne želim da pričam o zaslugama pri potencijalnom pozivanju u reprezentaciju bilo koga nego samo želim da ukažem na argumente koji nisu neoborivi.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 18 jul 2014, 12:20

Čuj nisam realan. Po tvom razmišljanju Njemačka reprezentacija ne bi trebala zvati igrače iz Reala ili Bayerna jer trofeji nisu mjerilo kvaliteta, nego iz Mainza i sličnih ekipa. Malo ozbiljnosti vam ne bi škodilo.
Ne pozivaju se igrači iz najbolje 3-4 ekipe u repku, a oni se navadili na igrača iz prosječnog Veleža (respect za Velež ali trenutno je tako. Možda će biti drugačije u budućnosti)
DRUG NEBI TI PUNCA

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 18 jul 2014, 12:26

Gdje su Realu bili trofeji do nazad dvije godine? Rek'o Brko nemoj zvati one tamo levate, ne znaju trofeja osvojiti da mi oni igraju na EP? Pa ode Španija na vrh Evrope samo sa igračima koji su šampioni i koji se kite titulama. Ili nisu :?

Da se razumijemo, ne prizivam Hebibovića u reprezentaciju, ali argumentacija koju koristiš je smiješna.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 18 jul 2014, 13:50

zizu1991 je napisao/la:
Da se razumijemo, ne prizivam Hebibovića u reprezentaciju, ali argumentacija koju koristiš je smiješna.
što bolan ne bi prizivao, pa Sarajevo bilo spremno za njega dati, za naše uslove, ogromne pare. Da sad igra za Sarajevo, ne bi se moglo ovdje ostati od pitara i njihovih poziva da zaigra za reprezentaciju

Pazi ti, legitimno je lobirati za Radovca, koji je par utakmica odigrao za Sarajevo, a smiješno je za Hebibovića. Ok je tražiti da Stanić zaigra, a smiješno je da Hebibović zaigra.Ma nemoj.

Usput, Ani je svojim brzinskim i tehničkim svijstvima sigurno najbolji bočni igrač ove lige.

I by the way, slijedeći lgiku koja nam se ovdje potura, Safet Sušić nikada ne bi vidio reprezentacije bivše Juge.

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 18 jul 2014, 14:04

Nemojte tako,Stanic zasluzuje poziv jer je iz Sarajeva i nastupa za Zeljeznicar,gdje svaki igrac zlata vrijedi.
StarMo nije skutorija...

povratakotpisanih
Kontakt:

Post Postao/la povratakotpisanih » 18 jul 2014, 14:21

Nejverovatne prepirke oko igraca iz nase lige, najbolje bi bilo kada bi se uspostavila A2 repka u koju bi se pozivali domaci igraci. Po mom misljenju u nasoj ligi ima 15-18 igraca koji bi tu mogli dobiti poziv da se dokazu za A repku!

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 18 jul 2014, 14:26

povratakotpisanih je napisao/la:Nejverovatne prepirke oko igraca iz nase lige, najbolje bi bilo kada bi se uspostavila A2 repka u koju bi se pozivali domaci igraci. Po mom misljenju u nasoj ligi ima 15-18 igraca koji bi tu mogli dobiti poziv da se dokazu za A repku!
Imamo onu Mediteransku reprezentaciju ili tako nesto (oni sto se okupljaju svakih 4-5 godina), pa neka se tu dokazuju. :) Moje misljenje je da bi u reprezentaciji uvijek trebala biti 2-3 igraca iz nase lige, cisto da se ostalim igracima pokaze da je moguce biti reprezentativac, a igrati u nasoj ligi. To bi sigurno bio motiv vise da ostali igraju bolje.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 18 jul 2014, 14:34

povratakotpisanih je napisao/la:Nejverovatne prepirke oko igraca iz nase lige, najbolje bi bilo kada bi se uspostavila A2 repka u koju bi se pozivali domaci igraci. Po mom misljenju u nasoj ligi ima 15-18 igraca koji bi tu mogli dobiti poziv da se dokazu za A repku!
Ne mora biti A 2 reprezentacija, dovoljno bi bilo da se uspostavi redovna praksa odigravanja jednog kontrolnog meča između a reprezentacije i odabranih igrača premijer lige.

Ali nije prihvatljiva praksa da svaki igrač koji u Sarajevu ili Želji veže dvije utakmice po 90 minuta postaje kandidat za reprezenatciju, a ismijava se i pomisao na poziv igraču koji evo već dvije godine igra konstatno, za naše uslove, na visokom niovu.

AeGon099
Kontakt:

Post Postao/la AeGon099 » 18 jul 2014, 14:41

RockyMaivia je napisao/la:Nemojte tako,Stanic zasluzuje poziv jer je iz Sarajeva i nastupa za Zeljeznicar,gdje svaki igrac zlata vrijedi.
konačno neko pametan.
Odlazi Safete.

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 18 jul 2014, 15:13

Hebibović i Stanić imaju 24 odnosno 25 punih godina, ne vidim svrhu poziva. Treba neko mlađi, ko ima potencijal da napravi ozbiljnu karijeru.

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 18 jul 2014, 15:27

Edol je napisao/la:Hebibović i Stanić imaju 24 odnosno 25 punih godina, ne vidim svrhu poziva. Treba neko mlađi, ko ima potencijal da napravi ozbiljnu karijeru.
A sad nisu mladi? Boze sacuvaj ove nove generacije :?
StarMo nije skutorija...

povratakotpisanih
Kontakt:

Post Postao/la povratakotpisanih » 18 jul 2014, 15:34

gost je napisao/la:
Ne mora biti A 2 reprezentacija, dovoljno bi bilo da se uspostavi redovna praksa odigravanja jednog kontrolnog meča između a reprezentacije i odabranih igrača premijer lige.

Ali nije prihvatljiva praksa da svaki igrač koji u Sarajevu ili Želji veže dvije utakmice po 90 minuta postaje kandidat za reprezenatciju, a ismijava se i pomisao na poziv igraču koji evo već dvije godine igra konstatno, za naše uslove, na visokom niovu.
I to je dobra ideja, cak bi se jednom gdisnje moga odrzati tako da kazem turnir na kojem bi ucestvovale, A repka, U-21 repka i ekipa odabranih graca iz PLBIH stariji od 21 godinu. Tako bi dobili uvid u kvalitet s kojim raspolazemo.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 18 jul 2014, 15:35

Edol je napisao/la:Hebibović i Stanić imaju 24 odnosno 25 punih godina, ne vidim svrhu poziva. Treba neko mlađi, ko ima potencijal da napravi ozbiljnu karijeru.
Pa ok, nek onda to bude kriterij, niko iz BH lige ko ima više od 22 godine ne može biti pozvan u reprezentaciju. Al nek onda važi za sve.

Mada lično mislim da to ne treba biti kriterij.....poziv u reprezentaciju treba da bude neka vrsta motivacije za svakog od fudbalera koji igraju u ovoj ligi.

Bilo bi zaista malo smiješno da, primjerice Hebibović, sutra pređe u Bursu i odmah postane kadnidat za reprezentaciju iako je isti igrač.

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 18 jul 2014, 16:13

RockyMaivia je napisao/la:
A sad nisu mladi? Boze sacuvaj ove nove generacije :?
Pa i nisu baš. Mislim dobro, jeste to još prva polovina karijere, ali prostor za razvoj igrača je dosta smanjen. Ili eto, koliko znaš igrača od ovih što trenutno igraju da su sa 25 godina igrali u nekom smeću od lige, a da su izrasli u klasu? Ne moraš se ograničiti na Evropu, svejedno mislim da nećeš naći mnogo takvih primjera.
gost je napisao/la:poziv u reprezentaciju treba da bude neka vrsta motivacije za svakog od fudbalera koji igraju u ovoj ligi.
Slažem se, samo kažem da mi se čini korisnije ako se usput i pogura neki momak u karijeru. Dvadesetpetogodišnjem Staniću je vrhunac turska, u najboljem slučaju belgijska ili slabiji klubovi ruske lige.

Vraga bi Džeko bio Džeko da je ostao još šest godina u Željezničaru.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 18 jul 2014, 16:22

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
1946

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Drum, Kizo886, MiranGlasnic i 35 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []