2. Bundesliga - Cvajta

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi će ostvariti ulazak u viši rang?

1) Schalke
20
26%
2) Werder
20
26%
3) St. Pauli
11
14%
4) Darmstadt
8
11%
5) Nürnberg
5
7%
6) HSV
12
16%

Ukupno glasova: 76

Pale_Companion
Kontakt:

Re: 2. Bundesliga - Cvajta

Post Postao/la Pale_Companion » 03 jun 2014, 18:08

Club je doveo Jakuba Sylvestra a čini mi se da im je novi trener Valerein Ismael
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 jun 2014, 12:22

Valérien Ismaël je oda danas i zvanicno novi trener Club-a...
Vidjecemo kako ce to izgledati u narednoj sezoni, no mislim da ce mu u klubu dati potrebno vrijeme da napravi novu ekipu, jer citajuci forum da se zakljuciti da ni upravi ni navijacima za narednu sezonu nije glavni cilj ekspresan povratak u Bundesligu, vec stvaranje nove ekipe.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 16 jun 2014, 15:38

RB Leipzig Came to an Agreement with Stuttgart Regarding Rani Khedira , the brother of Sami Khedira , His medical examination is supposed to be done today
http://www.transfermarkt.de/news/view?id=163023
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 21 jun 2014, 00:57

pocele pripreme RB Leipziga.Do sada su dosla tri igraca Rani Khedira(Stuttgart),Thomas Dähne i Stefan Hierländer ( RB Salzburg).

ima kratki razogovor sa Kedirom i trenerom.

http://www.mdr.de/sport/rbleipzig200_zc ... 1db33.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

union1966
Kontakt:

Post Postao/la union1966 » 25 jun 2014, 16:42

Samo da se javim, nisam imao vremena od silnog razocarenja nakon repke :))) Eisern Union! Pozz svima

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 25 jun 2014, 23:41

union1966 je napisao/la:Samo da se javim, nisam imao vremena od silnog razocarenja nakon repke :))) Eisern Union! Pozz svima
U.N.V.S.E.U. :wave:

union1966
Kontakt:

Post Postao/la union1966 » 25 jun 2014, 23:44

samo_lijevo je napisao/la:
union1966 je napisao/la:Samo da se javim, nisam imao vremena od silnog razocarenja nakon repke :))) Eisern Union! Pozz svima
U.N.V.S.E.U. :wave:
da nije to s visak :))

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 25 jun 2014, 23:48

ma jok

U.N.V.( schei.. ).E.U.

ali opet dobrodosao ti nama,neka ima neko i da pise o FCU. :D

union1966
Kontakt:

Post Postao/la union1966 » 25 jun 2014, 23:52

samo_lijevo je napisao/la:ma jok

U.N.V.( schei.. ).E.U.

Pa zato sam i rekao visak :P :D Hvala hvala drug :)

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 26 jun 2014, 00:05

union1966 je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:ma jok

U.N.V.( schei.. ).E.U.

Pa zato sam i rekao visak :P :D Hvala hvala drug :)
jos cekam pravog svabu da navija za Dinamo Berlin,inace najbolji klub u Berlinu :D ,i eto foruma za desetke.
Mada bih volio da se jave ovi sto prate St.Pauli.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 jul 2014, 01:29

Trener Bochum-a izjavio da je klupska kasa prazna. Malo po malo klub koji je igrao sasvim pristojnu u Bundesligi ide više prema trećoj umjesto prvoj ligi.

Igrali su u Bundesligi kada su tv prava bila mnogo manja. Klub koji je dao mnogo kvalitetnih igrača. Slično se desilo sa Bielefeld-om, raspad sistema.

Ne zaboravim Oberhausen, Unterhaching i Hansa Rostock.

Sjeća li se iko vremena 97 mislim kada je tek Wolfsburg ušao u prvu ligu? Stadion je primao mislim kao Bilino polje, u napadu Roy Präger, na golu Uwe Zimmermann , te u veznom redu legendarni Claudio Reyna. Kako ovo vrijeme leti :|

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 09 jul 2014, 11:51

Neutral je napisao/la:Sjeća li se iko vremena 97 mislim kada je tek Wolfsburg ušao u prvu ligu? Stadion je primao mislim kao Bilino polje, u napadu Roy Präger, na golu Uwe Zimmermann , te u veznom redu legendarni Claudio Reyna. Kako ovo vrijeme leti :|
A Andrej Juskowiak :mrgreen:

Inace, ima li iko podatak koliko je puta Bochum zaredom ulazio i ispadao iz BL krajem 90-ih i pocetkom novog milenijuma? Mescini da su 7-8 godina stalno ulazili i ispadali.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 jul 2014, 00:51

Sjećam se tog igrača više imenom nego igrom. Nisam ni ja robot :)

Nurnberg slaže sasvim pristojan tim. Braunschweig pokušaje sa taktikom "posudbe" ući opet u prvu ligu. Furth je štedio i ono što je valjalo prodao. Kaiserslautern pokušaje sadržati ekipu iz prošle sezone na okupu, malo im je falilo za ulazak u prvu ligu. Karlsruher ništa posebno nije uradio. Fortuna pokušava nešto na tržištu, valjda se neće brukati kao u 3/4 prošle sezone. 1860 Munchen počeo dovoditi djecu Barcelone, možda uspiju i izneaditi iz drugog plana. St. Pauli ništa posebno, očekujem da budu superiorni na domaćem terenu. Union Berlin solidan i ništa više od toga. Ingolstadt također. Aalen je bio jako aktivan, no treba proći određeni period da im se nova ekipa uigra. Sandhausen je uradio potpuno isti posao kao i Aalen. Fsv Frankfurt je uspio dovesti dva stranca koja nisu tako zvučna imena na papiru, ostaje da vidimo šta će pokazati na terenu. Aue kao i neke prijašnje nabrojane ekipe solidan i ništa više. Bochum nema para. Taktika im je dovođenje igrača na posudbu, te igrače kojima je istekao ugovor. I njima, baš kao i Aachenu i Sandhausen-u trebaće vremena da uigraju novi tim. Heidenheim je zadržao kompletnu ekipu i uz to su doveli još par igrača. Ostaje da vidimo kako će to izgledati u drugoj ligi. Leipzig je najviše uložio u ekipu, potrošili su pet miliona eura na tri igrača. Najzvučnije pojačanje je svakao Rani Khedira, brat od poznatijeg Sami Khedire, igrača Real Madrid-a. Darmstadt je također zadržao svoju ekipu i doveo je par igrača na posudbu, mislim da neće ništa specijalno uraditi u drugoj ligi.

Ima još mnogo vremena da se dovedu neki igrači. Salzburg ima plan i pare, lijepo slažu tu ekipu. Biće zanimljivo pratiti i Nurnberg sa novim trenerom, nekadašnjim igračem Bayern-a Valerien Ismael-om.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 13 jul 2014, 17:09

znacajniji transferi gledano prema cijeni

Nurnberg

-Jakub Sylvestr,dosao iz Aue-a za 1,7 milona.Prosle sezone postigao 15 golova uz 6 asistencija.Igrao za Dinamo Zagreb,Slovan iz Bratislave,Petrzalku.

-Dave Bulthuis(Utrecht),odbrambeni igrac,iznos transfera 1 milion eura.Igrao za Utrecht od 2011.godine,ucinak u domacem prvenstvu,kupu,europskim takmicenjima je 90 utakmica i 9 golova.

-Alessandro Schöpf (Bayern,400.000 eura),mladi reprezentativac Austrije,igra na poziciji ofanzivnog veznjaka.Poslu sezonu igrao u regionalnoj ligi Bayern,postigao 11 golova uz 4 asistencije.

RB Leipzig

-Terrence Boyd,23 godine,povremeni reprezentativac Amerike.Dosao iz Rapid Beca za 2 miliona eura.Igra na poziciji napadaca,ima iskustvo igranja EL(17 utakmica,8 golova),bivsi clan Herthe i Borusije Dortmund.

-Marcel Sabitzer je otisao na posudbu u bratski klub iz Salzburga.Kupljen od glavnog konkurenta Rapida.Cijena 2 miliona eura.Salzburg ga nije mogao kupiti jer je imao klauzulu da ne moze preci u glavne konkurente,pa su iskoristili Leipzig kao kupca.

jos su dosli Rani Khedira za 1 milion,Stefan Hierländer i Thomas Dähne obojica iz Salzburga.

Erzgebirge Aue

-Thorsten Schulz(29 godina) presao iz Dresdena,cijena transfera 260.000 eura.Igra na poziciji desnog beka,proslu sezoni odigrao 24 utakmice.Jos je igrao za Aalen(2. i 3. liga),Unteraching(3. liga).

-Henri Anier(370.000 eura) kao zamjena za Sylvestrea.Proslu sezoni igrao u Skotskoj za Motherwell.Postigao 9 golova za 33 utakmice.Reprezentativac Estonije,do sada odigrao 15 utakmica i postigao 5 golova.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 16 jul 2014, 23:57

Malo da napisemo o novom drugoligasu 1. FC Heidenheimu.

Klub dolazi iz istoimenog grada Heidenheim (oko 46.000 stanovnika)koji se nalazi u pokrajini Baden-Württemberg.
Sportsko udruzenje "Turngemeinde Heidenheim" je nastalo davne 1846. godine.Tek 2007. godine se nogometna sekcija odvojila i nastao je sadasnji 1. FC Heidenheim.Nemaju nekih zapazenih uspjeha ni dok su bili pod sportskim drustvom,niti kao zasebni klub.
2007. godine su uspjeli uci u regionalnu ligu,da bi 2009. godine bili prvaci iste.U sezoni 2011/2012 su zavrsili na 4. mjestu i nisu dostici poziciju koja vodi u baraz za drugu ligu.
Prosle sezone su suvereno zavrsili na prvom mjestu.Za 38 utakmica su primili samo 25 golova,21 utakmicu su odigrali bez primljenog gola.Ucinak tima tokom sezone je bio 23 pobjede,10 remija,5 poraza.
Najbolji strijelac je Marc Schnatterer (13 golova/14 asistencija).
Najskuplji igraci prema TM su Marc Schnatterer(700.000 eura),Smail Morabit(600.000).
Frank Schmidt je osoba koja je veoma zasluzna za uspjehe ovog kluba.Trener je od 2007. godine,domaci covjek iz Heidenheima.Prije Heidenheima nije trenirao druge klubove.
Stadion na kome igraju ima kapacitet od 13.000 mjesta uz mogucnost prosirenja na 15.000 zbog pravila o minimalnom kapacitetu za cvajtu.Sagradjen je na mjestu starog stadion 2009. godine.Nosi naziv Voith-arena.

slika

Novi igraci koji su pristigli u ovom prelaznom roku su:
mail Morabit (VfL Bochum), Kevin Kraus (Greuther Fürth), Philipp Riese (Arminia Bielefeld), Manuel Janzer, Michael Vitzthum (beide VfB Stuttgart II), Adriano Grimaldi (VfL Osnabrück), Jan Zimmermann (Darmstadt 98), Robert Leipertz (Schalke 04 II).

arfi
Kontakt:

Post Postao/la arfi » 18 jul 2014, 11:10

pratim jednim okom cvajku več dugo vremena ali ove sezone još ne znam za koga ču navijat!....otišao mi Dresden u treču ligu :?

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 18 jul 2014, 21:17

Konzerve igrale prijateljsku sa PSG-og i dobili 4:2
36.000 ljubitelja energetskog pica je doslo posmatrati fudbalski mec.

http://www.lvz-online.de/sport/sportbuz ... 47375.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 18 jul 2014, 23:15

Bome se ragnick ne zayebava

Sent from my ST25i using Tapatalk
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 18 jul 2014, 23:45

Igrao je Psg ipak sa nekim nizerazrednim sastavom

Sent from my ST25i using Tapatalk
Agieren statt reagieren

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 19 jul 2014, 00:07

kako god ovi se opasno uigravaju

lista strijelaca tokom pripremnih meceva

Daniel Frahn: 6 Tore
Smail Prevljak: 5 Tore
Yussuf Poulsen: 5 Tore

Frahn standardno postize golove,Poulsen ce vjerovatno ove sezone pokazati puni potencijal.Polako i Boyda uvode u ekipu,strasan ce to biti napad.
Posto se ostale ekipe nisu nesto specijalno pojacale ne bi me cudilo da ovi budu u samom vrhu.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.