2. Bundesliga - Cvajta

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi će ostvariti ulazak u viši rang?

1) Schalke
21
27%
2) Werder
20
26%
3) St. Pauli
11
14%
4) Darmstadt
8
10%
5) Nürnberg
5
6%
6) HSV
13
17%

Ukupno glasova: 78

Neutral
Kontakt:

Re: 2. Bundesliga - Cvajta

Post Postao/la Neutral » 19 jul 2014, 04:33

Ljudi nemaju historiju, ali nisu ni prvi ni posljednji koji će sa pametnim ulaganjem stići daleko (pametnim transferima, unatoč velikom budžetu).

Protiv Hoffenheim-a se pisalo negativno, no sve se brzinski zaboravilo, tako da očekujem nešto slično i sa Leipzig-om. Navijači, tj. ultrasi u Njemačkoj (posebno oni sa istoka) to neće nikad zaboraviti, no neutralni gledatelji da.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 19 jul 2014, 09:55

samo_lijevo je napisao/la:kako god ovi se opasno uigravaju

lista strijelaca tokom pripremnih meceva

Daniel Frahn: 6 Tore
Smail Prevljak: 5 Tore
Yussuf Poulsen: 5 Tore
Nije valjda Smajo vec do prvog tima dogurao?

Aferim majstore :clap: :thumbup: :thumbup:

Ps. Ima li mu se gdje pogledati statistika?
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 19 jul 2014, 12:19

Tesko ce u prvi tim,imaju dovoljno napadaca.Vjerovatno ce nazad u U19.Potpisao je profesionalni ugovor do 2016. godine.
Igrao je protiv Sonnenhof Großaspach (3. liga) nekih 40-tak minuta
-Kapfenberger je igrao kompletno drugo poluvrijeme i postigao gol
-Markranstädt(5. liga) kompletno prvo poluvrijeme
-Havelse(4. liga) kompletno drugo,postigao gol
-Neuruppin(6. liga) prvo poluvrijeme, 2 gola
-Zwenkau(7. liga) drugo poluvrijeme,postigao gol

slika
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 20 jul 2014, 00:27

A evo i ovih smetljara

Komentator je na nivou Vugdalića

[youtube][/youtube]
Agieren statt reagieren

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 20 jul 2014, 17:36

jos jedna zrtva depresije. :cry:

http://www.mdr.de/sport/fussball_bl/sui ... nn100.html" onclick="window.open(this.href);return false;

brazzo
Kontakt:

Re: $: 2. Bundesliga - Cvajta

Post Postao/la brazzo » 20 jul 2014, 17:42

Ja ne znam fakat sta se desava sa svabama..ne bi da ispadne sprdnja ali sta bi tek bilo da igraju u BiH

Gospodin Glavas je ovdje da bi se slozio sa ovom konstatacijom !
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 20 jul 2014, 17:46

brazzo je napisao/la:Ja ne znam fakat sta se desava sa svabama..ne bi da ispadne sprdnja ali sta bi tek bilo da igraju u BiH

ne kontam sta hoces reci time?

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 20 jul 2014, 17:57

samo_lijevo je napisao/la:
ovo je ne znam ni sam koji igrac po redu za kojeg sam procitao da je patio od depresije,jedino se Deisler izvukao koliko toliko. A poenta je da ljudi zive u Njemackoj imaju manje vise svi (pa cak i na poluprofesionalnom nivou) rijesenu egzistenciju, normalno uredjenu drzavu i drustvo, dovoljno motiva za sve a onda ti sve to uporedi s nama ;)

It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 20 jul 2014, 19:01

brazzo je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:
ovo je ne znam ni sam koji igrac po redu za kojeg sam procitao da je patio od depresije,jedino se Deisler izvukao koliko toliko. A poenta je da ljudi zive u Njemackoj imaju manje vise svi (pa cak i na poluprofesionalnom nivou) rijesenu egzistenciju, normalno uredjenu drzavu i drustvo, dovoljno motiva za sve a onda ti sve to uporedi s nama ;)
Statisticki najvise samoubistava i bude u uredjenim drzavama. Valjda ljudi imaju sve pa im dosadi zivjeti, nekako im nije zanimljivo. Ovdje u BiH vazda borba i prezivljavanje, ljudi rade po 10-ak i vise sati, pa i nemaju vremena da razmisljaju o samoubistvu :)

@samo_ljevo
hvala na informacijama o Prevljaku :thumbup:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 23 jul 2014, 14:02

http://www.faz.net/aktuell/sport/fussba ... 58725.html" onclick="window.open(this.href);return false;

„Wir müssen Tickets und Spieler verkaufen, um investieren zu können, andere verkaufen dafür Autos und Brause“, kritisiert Mainz-05-Manager Heidel die zunehmende Ungleichheit in der Fußball-Bundesliga.
objasnio covjek kako stvari stoje.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 24 jul 2014, 01:18

:clap:
Agieren statt reagieren

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 25 jul 2014, 01:30

kada su mnoge stvari bitnije od fudbala.I naravno oni su navijaci. :roll: :crazy:

http://www.lvz-online.de/sport/sportbuz ... 47513.html" onclick="window.open(this.href);return false;

tzv. navijaci red bulla nezadovoljni uslugom novog dostavljaca pica,hrane na stadionu.Neki su morali cekati i po 45 minuta za pice,za to vrijeme je Ibrahimovic izasao iz igre.Mos mislit problema.
RB hatte in der Sommerpause den stadioneigenen Caterer gewechselt und den bisherigen Imbissbetreiber, die DEC Leipzig GmbH, vor die Tür gesetzt. Für das leibliche Wohl an den 22 Kiosken im Stadion sorgt jetzt die Firma Gastrobüro aus Chemnitz. Die Preise stiegen teilweise deutlich an. So kostet eine Bratwurst jetzt drei statt bislang zwei Euro.

„Der Caterer sollte bei diesen Produktpreisen ein besser bezahltes Personal verpflichten und nicht das Strandgut der regionalen Gastro- und Catererszene“, meinte User „Scrat“ in den Kommentaren bei LVZ-Online. Mark Bringmann berichtete von ausverkauften alkoholfreien Getränken: „Habe 30 Minuten in der ersten Halbzeit verpasst. Der Superstar war dann auch weg. Mein Sohn und meine Frau am Verdursten. Endlich dran, nur noch Bier! Wahnsinn. Habe aus den Waschräumen Leitungswasser geholt. Die Situation war hochexplosiv.“
kao veliki klub ponudili su izvinjenje u vidu dva besplatna pica na prvenstvenoj utakmici po slobodnom izobru navijaca.
Nach dem Catering-Chaos während der Partie gegen Paris Saint Germain haben sich Fußball-Zweitligist RB Leipzig und der Imbissbetreiber auf eine Entschädigung für die Fans geeinigt. Zuschauer, die eine Eintrittskarte von dem Testspiel vorweisen können, sollen in einem Hinrunden-Spiel ihrer Wahl zwei Freigetränke erhalten. Das ist das Ergebnis einer Beratung am Montag.
http://m.lvz-online.de/sport/sportbuzze ... 47736.html" onclick="window.open(this.href);return false;

------------------------

Stuttgart odkazao prijateljski mec sa Red Bullom u Leipzigu nakon velikog pritiska od strane navijaca.Pokrenuli su peticiju protiv utakmice i skupili oko 1.700 potpisa.Umjesto u Leipzig otisli su odigrati mec u Aue-u.
http://sport.orf.at/stories/2209411/" onclick="window.open(this.href);return false;

------------------------

navijaci(ultrasi) Vfr Aalena najavili da nece dolaziti na mec prvog kola protiv Red Bulla u Leipzig.
Zajedno sa ostalim navijaci ce gledati mec preko TV ekrana.
In der Stellungnahme der Crew Eleven heißt es: „Für uns ist mit dem Aufstieg von RB Leipzig nun endgültig die dunkelrote Linie überschritten. Wir sind nun erstmals direkt betroffen und nicht gewillt tatenlos zuzusehen und in Leipzig zur Tagesordnung überzugehen. Wir verspüren keinerlei Interesse den, per DFB und DFL scheinheilig durchgemogelten, Affront gegen das Vereinswesen von unserer Seite aus zu legitimieren. Hierbei machen wir nicht mit, denn das Projekt “Rasenball” wird von uns in seiner Gänze abgelehnt!“

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 25 jul 2014, 21:28

http://www.sportschau.de/fussball/bunde ... ig100.html" onclick="window.open(this.href);return false; :crazy:

Rasenballsport Leipzig kupio massima Bruna za 9 miliona eura.ovo je rekordni transfer druge lige Njemacke.
Tu ne bi bilo nista cudno da nije odmah otisao na posudbu u Red Bull Salzburg. :lol: :sick: :puke:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 jul 2014, 21:49

"Die Ablösesumme beläuft sich auf fünf Millionen plus die entsprechenden extrem erfolgsabhängigen Bonuszahlungen beim Erreichen der jeweiligen Ziele", teilte Sportdirektor Ralf Rangnick am Freitag der Nachrichtenagentur dpa schriftlich mit.

5 miliona eura je u pitanju.

Hoffenheim je svojevremeno platio Carlos Eduardo-a za 7 miliona eura.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 25 jul 2014, 21:54

a sta cemo sa bonusima ako se ostvare?

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 jul 2014, 21:56

Kao da Carlos nije imao svoje bonuse. Meni je svejedno koliko su platili, ne ide meni novac, no ostaće zapisano da je transfer iznosio 5 miliona eura. Kao da je kod Cristiana Ronalda transfer iznosio 94 miliona eura, imao je on stotinu bonusa.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 25 jul 2014, 22:10

Neutral je napisao/la:Kao da Carlos nije imao svoje bonuse. Meni je svejedno koliko su platili, ne ide meni novac, no ostaće zapisano da je transfer iznosio 5 miliona eura. Kao da je kod Cristiana Ronalda transfer iznosio 94 miliona eura, imao je on stotinu bonusa.
potvrda je stigla :salut:
i sa bonusima bi iznos bio ispod 9 miliona.
Das Problem an der verbreiteten Summe: Sie stimmt nicht. Nach LVZ-Informationen war das Talent für die Roten Bullen wesentlich günstiger zu haben. "Die Ablöse liegt bei fünf Millionen Euro", versicherte Sportdirektor Ralf Rangnick. Und damit ist Bruno nicht mehr der teuerste Zweiligatransfer. Sollte RB jedoch in die erste Liga aufsteigen oder Bruno in der Champions League auflaufen würden jeoch weitere Zahlungen an Anderlecht fällig. Auch danach blieben die Leipziger aber deutlich unterhalb der kolportierten neun Millionen Euro, so Rangnick.
http://www.lvz-online.de/sport/sportbuz ... 48265.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 25 jul 2014, 23:38

Um die Verwirrung perfekt zu machen, hatte jedoch das offizielle Salzburger Stadionheft „Heimspiel“ laut „Salzburg.com“ zur Partie gegen Rapid Wien (6:1) unter der Rubrik „Zahlenspiele“ die teuersten Transfers beider Teams gegenübergestellt. Bruno wurde dabei mit neun Millionen Euro beziffert, was in Österreich sogar die Rekord-Transfersumme in der höchsten Spielklasse wäre.

Ob nun fünf oder neun Millionen Euro: Anderlechts Manager Herman van Holsbeeck hatte nach Brunos Abgang jedenfalls davon gesprochen, dass es für ihn „unmöglich“ gewesen wäre, das offensichtlich sehr gute Red-Bull-Angebot abzulehnen. Der neue RSC-Trainer Besnik Hasi sprach von einem „netten Batzen Geld“.

http://www.transfermarkt.de/rekord-mann ... ews/167118" onclick="window.open(this.href);return false;

Izgleda da je više od 5 milona, po meni bliže 9 nego 5, i to bez bonusa ...

Najskuplje pojačanje cvajte koje nikad neće ni igrati u cvajti slika
Agieren statt reagieren

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 29 jul 2014, 13:47

RB Leipzig doveo kapitena U19 selekcije Madjarske.
Zsolt Kalmar dolazi iz Gyora,igra na poziciji ofanzivnog veznjaka.Potpisan ugovor na 5 godina.

http://www.transfermarkt.de/zsolt-kalma ... ler/199268" onclick="window.open(this.href);return false;

arfi
Kontakt:

Post Postao/la arfi » 29 jul 2014, 18:38

koliko je para dao ovaj Leipzig...trebalo bi da prošeta cvajkom :?

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.