Atletika
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Atletika
Ovaj vikend nastupaju juniori naši na Balkanskom prvenstvu, mislim da možemo ovdje očekivat dobre rezultate.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Gatlin odličan večeras u Monacu na 200m, 19.68, 8 rezultat svih vremena 

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
ma ya..i ja sam nakon dugo vremena uspio sam pohvatat jedan miting...bilo je strašnih rezultata...Bondarenko oduševio... preko 2.40....Ibarguen je išla preko 15:30 u troskoku (u zadnjih 5-6 godina najbolji rezultat)...Amos pokosio Rudishu u finišu....Gatlin na 200 ostavio iza sebe Ashmeade-a i Lemaitra sa sjajnih 19.68...još je i Kiplagat na 1500 imao zapažen rezultat...nisam upratio jel bila trka 100 za muškarce jer je neš izbacivalo na Areni zbog loših veza sa Monacom
A.F.C. Bournemouth!
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Jedan od najboljih mitinga u zadnjih ohoho vremena, ali momenat veceri je bilo nestajanje slike na Areni u sred trke na
- DukeOfWellington
- Kontakt:
100 metara za dame, i to je potrajalo dobrih 10 minuta. U visu se ponovo tresla gora a rodio mis. Ibarguen je nova
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Inessa Kravets, jedan od 'ovo nikad nece pasti' rekorda je konacno u opasnosti. Inace pisem s nekog teskog smeca od moba
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Na kojem je 120 karaktera maksimum za post, ali kad sam vidio da neko konacno prati atletiku nisam mogao da odolim.
Gatlinov prethodni PB na 200 je bio ravno 20s cini mi se.Strasno izgleda ove sezone,mozda i jedini koji trenutno moze ugrozit Usaina.
Btw.vratio se i tehnicki,najbolji sprinter svih vremena,Asafa Powell,nakon suspenzije zbog koristenja dopinga.Skracena mu je kazna,jer je dokazao da je nenamjerno uzimao,tj.da se supstanca(cini mi se oxilofrine).,nalazila u nekom energetskom napitku.
10,22 cini mi se u Luzernu,mozda mu je to i najsporija utrka od juniorskih dana
Btw.vratio se i tehnicki,najbolji sprinter svih vremena,Asafa Powell,nakon suspenzije zbog koristenja dopinga.Skracena mu je kazna,jer je dokazao da je nenamjerno uzimao,tj.da se supstanca(cini mi se oxilofrine).,nalazila u nekom energetskom napitku.
10,22 cini mi se u Luzernu,mozda mu je to i najsporija utrka od juniorskih dana

" Vise je dobrih ljudi na svijetu nego zlih. Mnogo vise. Samo se zli dalje cuju i teze osjecaju. Dobri cute." M. Selimovic
meni je Asafa TITO...ne znam šta je sa Blake-om...nešto je bio povrijeđen pa se pričalo da se brzo vraća
A.F.C. Bournemouth!
Ma Blake je zivotinja,samo se u zadnje vrijeme preserava sa off-track aktivnostima.Prije svega mislim na kriket,covjek je cijeli "odmor" i bazne pripreme proveo igrajuci kriket,a tako mu malo fali da stigne Bolta...
Kad sam ga vec spomenuo,ja ne znam koliko pratite atletiku,al meni nikad iz glave nece izaci zasto se lik poceo radovat 10m do cilja,i opet postavio vrijeme koje niko,ukljucujuci i njega ne moze oborit.U strasnoj formi je bio.
Kad sam ga vec spomenuo,ja ne znam koliko pratite atletiku,al meni nikad iz glave nece izaci zasto se lik poceo radovat 10m do cilja,i opet postavio vrijeme koje niko,ukljucujuci i njega ne moze oborit.U strasnoj formi je bio.
" Vise je dobrih ljudi na svijetu nego zlih. Mnogo vise. Samo se zli dalje cuju i teze osjecaju. Dobri cute." M. Selimovic
KiaKaha je napisao/la:Ma Blake je zivotinja,samo se u zadnje vrijeme preserava sa off-track aktivnostima.Prije svega mislim na kriket,covjek je cijeli "odmor" i bazne pripreme proveo igrajuci kriket,a tako mu malo fali da stigne Bolta...
misliš na bolta?
Tad zadnji dio,da 

KiaKaha je napisao/la:Tad zadnji dio,da
na koju trku misliš?
Peking OI,da se nije glupirao zadnjih 10-15m prije cilja,vrijeme bi bilo dosta bolje od 9.58s,koliko je istrcao 2 god kasnije u Berlinu.I sam je priznao da je na treninzima 2008,trcao 9.2(stoperica) na treninzima,sto je oko 9.40-9.45 elektronski,ovisno od stopera(:D).
Edit: tek sad vidim da sam napisao prethodni post,kao da 9.68 i dalje stoji kao WR :$
Edit: tek sad vidim da sam napisao prethodni post,kao da 9.68 i dalje stoji kao WR :$
Hamza Alic i Kemal Mesic opet bez finala, katastrofalni rezultati BH dvojca u bacanju kugle.
Evropsko prvenstvo u Zurichu
Loš početak za bh. atletičare: Mešić i Alić bez finala
Piše: A. Beganović
Danas, 11:23
Bosanskohercegovački atletičari loše su otvorili Evropsko prvenstvo u Zurichu. Naime, naši bacači kugle Hamza Alić i Kemal Mešić su podbacili, te se nisu uspjeli plasirati u finale.
Hamza Alić i Kemal Mešić nisu imali svoj dan u Zurichu. U kvalifikacijama su oba bh. atletičara kuglu bacili ispod svih očekivanja, pa su ostali bez finala.
Alić je kvalifikacije okončao na 19. mjestu sa najboljim hicem 19.36, dok je Mešić bio još slabiji i imao je samo jedan uspješan pokušaj od 18.81.
U finale su se plasirali David Storl, Borja Vivas, Tomasz Majewski, Gaetan Bucki, Georgi Ivanov, Asmir Kolašinac, Valeriy Kokoyev, Jan Marcel, Carlos Tobalina, Marco Fortes, Stipe Žunić i Aleksandr Lesnoy.
Ovog levata Mesica treba pustiti da baca za Hrvatsku. Samo nas bruka.
Bosanskohercegovački atletičari loše su otvorili Evropsko prvenstvo u Zurichu. Naime, naši bacači kugle Hamza Alić i Kemal Mešić su podbacili, te se nisu uspjeli plasirati u finale.
Hamza Alić i Kemal Mešić nisu imali svoj dan u Zurichu. U kvalifikacijama su oba bh. atletičara kuglu bacili ispod svih očekivanja, pa su ostali bez finala.
Alić je kvalifikacije okončao na 19. mjestu sa najboljim hicem 19.36, dok je Mešić bio još slabiji i imao je samo jedan uspješan pokušaj od 18.81.
U finale su se plasirali David Storl, Borja Vivas, Tomasz Majewski, Gaetan Bucki, Georgi Ivanov, Asmir Kolašinac, Valeriy Kokoyev, Jan Marcel, Carlos Tobalina, Marco Fortes, Stipe Žunić i Aleksandr Lesnoy.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Najbolje bi bilo da nismo ni komentarisali ali eto. Ako izuzmemo prošlogodišnje EP u dvorani Alić je uglavnom loš na prvenstvima, tako je bilo i ovaj put, 20 metara na velikom takmičenju za njega je sanak pusti. A što se tiče Mešića za njega je i 19 metara misaona imenica, viđeni su i desetobojci koji bolje od njega bacaju kuglu. Imamo još Tuku i Mileusnića, ako bi ostvarili lične rekorde mogu lagano u finale i jedan i drugi, ali 'ako' je opasna riječ u ovom slučaju, pogotovo kada je u pitanju Tuka jer njegov rezultat itekako zavisi od tempa kvalifikacione trke, nadam se da može barem u polufinale.
Ipak, prvenstvo je prvenstvo i svakako da se može uživati u nastupima vrhunskih atletičara iz nekih drugih država.
Ipak, prvenstvo je prvenstvo i svakako da se može uživati u nastupima vrhunskih atletičara iz nekih drugih država.
bhsport je napisao/la:Hamza Alic i Kemal Mesic opet bez finala, katastrofalni rezultati BH dvojca u bacanju kugle.
što za hrvatsku?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.