Safet Sušić - Pape

DonCorleone
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la DonCorleone » 19 jul 2014, 14:12

emir79 je napisao/la: Na osnovu cega tvrdis da je neskolovan?
Je li neskolovan bio i Mirza Delibasic koji nikad nije znao pricati pred kamerama?
Jesu li fakultetski obrazovani Pjanic,Begovic,Spahic,Ibisevic i svi ostali nasi fudbaleri, kao recimo i Beckenbauer,Maradona?
Kako su to fudbaleri ili bivsi fudbaleri mogli zavrsavati VSS pored obaveza u klubovima?
Bubate bez pokrica, to sto vam Safet smeta je jedno, ali nemojte zivi bili preseravati.
Odakle to vi dolazite gradska dijeco?
Kada steknes odredjen nivo obrazovanja, onda lagano prepoznas nekoga ko taj nivo nema ;) .

Elokvencija, nacin razgovaranja, argumentacija, razmisljanje, soft-skills, socijalni razvoj itd.. Pogledaj njegovo ponasanje u situaciji kritike? Ne zna se nositi sa kritikom, prebacuje na druge, spusta slucalicu, gubi se totalno itd.

On ima ulogu stratega, znalca, on nije igrac kao Pjanic, Spahic, Ibisevic, on je taj koji treba da slaze kockice, a djeluje ispodprosjecno inteligentan. To jedno sa drugim ne ide. Obaveze jednog igraca se ne mogu uporedjivati sa stepenom odgovornosti jednog selektora, to je kao da uporedjujes babe i zabe, kruske i jabuke. Jednostavno ne ide.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 19 jul 2014, 14:19

Virtu4l je napisao/la:
E jesi našao koga ćeš pitati o Mirzi :tokralju: :tokralju: :rol:
Ajde malo na temu kod Asye, i ona ima dvije lijeve noge kao ti a voli pricati o fudbalu :rol: .
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 19 jul 2014, 14:20, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 19 jul 2014, 14:20

DonCorleone je napisao/la:
Kada steknes odredjen nivo obrazovanja, onda lagano prepoznas nekoga ko taj nivo nema ;) .

Elokvencija, nacin razgovaranja, argumentacija, razmisljanje, soft-skills, socijalni razvoj itd.. Pogledaj njegovo ponasanje u situaciji kritike? Ne zna se nositi sa kritikom, prebacuje na druge, spusta slucalicu, gubi se totalno itd.

On ima ulogu stratega, znalca, on nije igrac kao Pjanic, Spahic, Ibisevic, on je taj koji treba da slaze kockice, a djeluje ispodprosjecno inteligentan. To jedno sa drugim ne ide. Obaveze jednog igraca se ne mogu uporedjivati sa stepenom odgovornosti jednog selektora, to je kao da uporedjujes babe i zabe, kruske i jabuke. Jednostavno ne ide.
Nisi odgovorio na moja pitanja, jer onda nema svrhe ova rasprava.
Elokventan ne moze biti svako, rjetki su ljudi koji su elokventni i koji posjeduju sirok spektar i raskos vokabulara. Nije ni Vahid elokventan, pa ne govorite da je seljak, je li elokventan bio Delibasic?
Odogovori na pitanja, pa da ih sve svrstamo u seljake, je li moze?
Zadnja izmjena: emir79, dana/u 19 jul 2014, 14:21, ukupno mijenjano 1 put.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 19 jul 2014, 14:20

emir79 je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Bez ikakvih uvreda, tvrdim da Pape ima jako ograniceno takticko znanje, koje nije na nivou jednog selektora nacionalnog tima. Ako si bio odlican fudbaler, sto je on i bio, ne mora znaciti da si dobar trener, odnosno takticar.
Ali zasad je nas najbolji selektor koji nas godinama drzi u vrhu FIFA rang liste. Selektor koji nas je odveo u baraz, pa direktan plasman na SP u 2 svoja mandata, uz to pokraden u po Pariza.

Koliko god da je "neznalica" kako vi tvrdite, ovo stoji iza njega, a vi nemate niti jednog jedinog argumenta da ovo pobijete. Jedini vas argument i adut su prijateljske utakmice za koje se uvijek kacate, kada bi htjeli nesto napisati protiv Safeta, inace ste donji u svemu, jer je sve na strani Safeta. Dokazi suprotno i ja cu te podrzati.
Sa ovakvom bazom igraca koju sada posjedujemo + jos sa sredjenim savezom, kojeg prije nismo imali, ovo je minimum sto treba izvuci iz ekipe. Ne smatram ja njega tolikom neznalicom, da sada kazem da je potpuni levat i da uopste ne zasluzuje da se bavi nogometom, hvalio sam ga dosta puta kad to i zasluzuje, pogotovo uzecemo onu odlicno pripremljenu tekmu protiv Grcke u Zenici, i pristup koji je imao i jos neke, ali takticke zamisli mu se u vecini slucaja jednostavno ne uklapaju. Hrpu puta je promasio posteno sa svojom taktikom, zadnji primjer je Nigerija. Napusta sistem koji je vec davno trebao uvesti sa 4-5-1, i pokusava neku novu varijantu u najvaznijoj utakmici u historiji reprezentaciji, dodavajuci opet Medunjanina uz Pjanica i Misimovica.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 19 jul 2014, 14:23

hej moj emire, nadam se da si troll kao mnogi drugi, jer ako ti je ovo stvarno mišljenje onda si zaista ograničen.
ne mogu ti ja dokazati suprotno, to je isto kao da ti ja pokažem plavu košulju i onda ti kažem, "ova košulja je plava, dokaži mi suprotno i ja ću te podržati". ne mogu reći da je nešto neistina ako je istina. ali mogu ti dokazati da je safet čovjek koji ima ograničene poglede na fudbalsku taktiku.
emir79 je napisao/la:Ali zasad je nas najbolji selektor koji nas godinama drzi u vrhu FIFA rang liste.
fifina rang lista ti je qrac od ovce, sama činjenica da je hrvatska do godinu bila 4. ti dovoljno govori. rezultat našeg visokog plasmana je što su se nam se obrisali neki porazi od prije 6-7 godina te smo na taj način dobili bodove.
emir79 je napisao/la:Selektor koji nas je odveo u baraz, pa direktan plasman na SP u 2 svoja mandata, uz to pokraden u po Pariza.
jeste, odveo nas u baraž i osramotio pred cijelim stadionom u portugalu, odveo nas je i ćiro u baraž pa nas nije osramotio, mogao smo otići u baraž 2005 pa su nas i tad sudije zajebale? ne, nisu nas protiv francuza sudije zajebale, zajebao nas je spaha svojim faulom nad nasrijem.
na svjetsko prvenstvo nas je odvela sjajna ekipa koja će nam se pojaviti možda jednom u 30 godina, koja bi pod bilo kojim selektorom prošla grupu kakvu smo samo mogli sanjati, odveli su nas džeko, miske, hajrović, vedad, ne safet.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 19 jul 2014, 14:25

emir79 je napisao/la: Nisi odgovorio na moja pitanja, jer onda nema svrhe ova rasprava.
Elokventamn ne moze biti svako, rjetki su ljudi koji su elokventni i koji posjeduju sirok spektar i raskos vokabulara. Nije ni Vahid elokventan, pa ne govorite da je seljak, je li elokventan bio Delibasic?
Odogovori na pitanja, pa da ih sve svrstamo u seljake, je li moze?
Vahid jeste itekako elokventan covjek. Nisi shvatio izgleda. Poredis igrace sa odgovornosti selektora, to bolan jedno sa drugim ne ide.

Ne mogu se sloziti ni sa konstatacijom da su rijetki ljudi koji su elokventni i koji posjeduju sirok spektar vokabulara? Odakle ti to? Jesu li to empirijski podaci tvoje licne analize :rol: ?

Postoje igraci koji posjeduju kvalitet da budu dobri selektori, oni mogu voditi velike selekcije, Safet to nije i nece nikada biti. On ce ostati uvijek (ispod)prosjecan trener kao sto njegov CV potvrdjuje (pogotovo prije nase reprezentacije).

Ako je jedan covjek, seljak i ne zna, ne znaci da svaki seljak ne zna ;) . Safet je seljak koji nije skolovan, to se vidi iz aviona, ali to ne znaci da je svaki seljak neskolovan.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 19 jul 2014, 14:31, ukupno mijenjano 1 put.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 19 jul 2014, 14:29

DonCorleone je napisao/la:
Vahid jeste itekako elokventan covjek. Nisi shvatio izgleda. Poredis igrace sa odgovornosti selektora, to bolan jedno sa drugim ne ide.

Postoje igraci koji posjeduju kvalitet da budu dobri selektori, oni mogu voditi velike selekcije, Safet to nije i nece nikada biti. On ce ostati uvijek (ispod)prosjecan trener kao sto njegov CV potvrdjuje (pogotovo prije nase reprezentacije).

Ako je jedan covjek, seljak i ne zna, ne znaci da svaki seljak ne zna ;) . Safet je seljak koji nije skolovan, to se vidi iz aviona, ali to ne znaci da je svaki seljak neskolovan.
Ovo mi je bilo sasvim dovoljno.

Amarkony
Kontakt:

Post Postao/la Amarkony » 19 jul 2014, 14:31

Amarkony je napisao/la:A sad da pogledamo koje je igrace Pape Susic otkrio, odnosno koji su debitovali za repku pod njegovom palicom (igraci sa zvjezdicom su ti igraci):
.....................E.Dzeko.........................
E.Visca*............T.S.Susic*..........I.Hajrovic*
.............M.Besic*........M.Pjanic..............
.......................................................
S.Kolasinac*..T.Sunjic*..E.Bicakcic*..O.Vranjes*
.....................A.Begovic*.....................

Ovo je okosnica tima za narednih bar 5 godina, a 9 od 11 igraca prvi put je pozvao Safet Susic. Onda neki mali sujetnici dodju i kazu covjek ne otkriva nove igrace - nema veze sa zdravim razumom. Pljuvaci ostaju pljuvaci - dzaba govorit il ne govorit :D
Elaboracija:
A.Begovic: jedan od najboljih golmana engleske premijer lige. Interes pokazuju veliki fudbalski klubovi. Vrhunska licnost i karakter i buduci aBd kapiten nase repke. Debitovao pod Safetovom palicom. Vrijednost: 10 miliona €
S. Kolasinac: Pozicija koja nas je dugo mucila poslije Papca. 21 godina, igra standardno u Bundesligi - Salke. Pozvao ga prvi put u reprezentaciju - ko? Ma Pape. Jos plus podigao dignitet repke sa onom izjavom o pjesacenju, naglasivsi time da je repka vaznija od pojedinca. Rezultat - momak gine u nasem dresu. Vrijednost 7 miliona €
T.Sunjic: Pokazao Spahicu kako se igra na stoperu. Ostvario transfer u odlicnu Rusku ligu. Cijela repka Rusije je iz njihove domace lige! Debitovao opet zahvaljujuci Safetu.
E.Bicakcic: postao standardni bundesligas. Klub koji je prepoznao Salihovica i Ibisa, prepoznao u njemu kvalitet. Odlican stoper. Vrijednost 3.5 miliona €
O.Vranjes:Vranjes - povreda ga malo zakocila. Inace pruzao odlicne partije u bh. dresu. Fantastican potencijal.
M.Besic:Otkrio ga jos davno protiv Meksika i dao mu da bude najmladji debitant u historiji (a momak bio samo u omladincima HSV-a). Debitovao mladji nego Pjanic. Danas se velikani otimaju za njega.
I.Hajrovic: Ni desno krilo nismo imali za lijeka. Debitovao zahvaljujuci nemoljenju Safeta i cuvanju digniteta repke, kada je ovaj zamalo zaigrao za Svicarce. Uveo ga Safet u igru, a on nas odveo na SP. Vrijednost: 4.5 miliona €
E.Visca: Nasljednik Lulica (Lulic, koji je samo debitovao i bio zaboravljen, da bi ga se Sajo opet sjetio). 10 golova i 10 asistencija u bilo kojoj profesionalnoj ligi je vrh ucinak. Pokazao se u repki kao pun pogodak. 2.5 miliona €
I za kraj vas omiljeni :D :
Tino Sven Susic: Zacepio usta sujetnicarima, nasljednik Misketa. O njemu ce se tek pricati. :D

Uzivajte mi u narednim kvalifikacijama...
Zadnja izmjena: Amarkony, dana/u 19 jul 2014, 14:35, ukupno mijenjano 1 put.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 19 jul 2014, 14:32

viKK je napisao/la:hej moj emire, nadam se da si troll kao mnogi drugi, jer ako ti je ovo stvarno mišljenje onda si zaista ograničen.
ne mogu ti ja dokazati suprotno, to je isto kao da ti ja pokažem plavu košulju i onda ti kažem, "ova košulja je plava, dokaži mi suprotno i ja ću te podržati". ne mogu reći da je nešto neistina ako je istina. ali mogu ti dokazati da je safet čovjek koji ima ograničene poglede na fudbalsku taktiku.
Jedino da mi prilozis FIFA profi licencu pa da te shvatim ozbiljno. Ostavi se Playstationa ziv bio, stvarni zivot sa virtualnim nema nikakve veze.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 19 jul 2014, 14:33

Amarkony je napisao/la: Elaboracija:
A.Begovic: jedan od najboljih golmana engleske premijer lige. Interes pokazuju veliki fudbalski klubovi. Vrhunska licnost i karakter i buduci aBd kapiten nase repke. Debitovao pod Safetovom palicom. Vrijednost: 10 miliona €
S. Kolasinac: Pozicija koja nas je dugo mucila poslije Papca. 21 godina, igra standardno u Bundesligi - Salke. Pozvao ga prvi put u reprezentaciju - ko? Ma Pape. Jos plus podigao dignitet repke sa onom izjavom o pjesacenju, naglasivsi time da je repka vaznija od pojedinca. Rezultat - momak gine u nasem dresu. Vrijednost 7 miliona €
T.Sunjic: Pokazao Spahicu kako se igra na stoperu. Ostvario transfer u odlicnu Rusku ligu. Cijela repka Rusije je iz njihove domace lige! Debitovao opet zahvaljujuci Safetu.
E.Bicakcic: postao standardni bundesligas. Klub koji je prepoznao Salihovica i Ibisa, prepoznao u njemu kvalitet. Odlican stoper. Vrijednost 3.5 miliona €
O.Vranjes:Vranjes - povreda ga malo zakocila. Inace pruzao odlicne partije u bh. dresu. Fantastican potencijal.
M.Besic:Otkrio ga jos davno protiv Meksika i dao mu da bude najmladji debitant u historiji (a momak bio samo u omladincima HSV-a). Debitovao mladji nego Pjanic. Danas se velikani otimaju za njega.
I.Hajrovic: Ni desno krilo nismo imali za lijeka. Debitovao zahvaljujuci nemoljenju Safeta i cuvanju digniteta repke, kada je ovaj zamalo zaigrao za Svicarce. Uveo ga Safet u igru, a on nas odveo na SP. Vrijednost: 4.5 miliona €
E.Visca: Nasljednih Lulica (Lulic, koji je samo debitovao i bio zaboravljen, da bi ga se Sajo opet sjetio). 10 golova i 10 asistencija u bilo kojoj profesionalnoj ligi je vrh ucinak. Pokazao se u repki kao pun pogodak. 2.5 miliona €
I za kraj vas omiljeni :D :
Tino Sven Susic: Zacepio usta sujetnicarima, nasljednik Misketa. O njemu ce se tak pricati. :D

Uzivajte mi u narednim kvalifikacijama...
slika

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 19 jul 2014, 14:33

emir79 je napisao/la:.

Koliko god da je "neznalica" kako vi tvrdite, ovo stoji iza njega, a vi nemate niti jednog jedinog argumenta da ovo pobijete. Jedini vas argument i adut su prijateljske utakmice za koje se uvijek kacate, kada bi htjeli nesto napisati protiv Safeta
1) Nigerija
- "Taktika" sa jednim igracem ( Lulic ) koji pokriva cijelu jednu stranu. Preko te iste strane je islo 80% napada Nigerije kao i sam gol. Vjerovatno slucajnost.
- Jako los skauting gdje je Pape govorio da je rano za gledati Nigeriju ( 15 dana prije SP ) i da ce ih gledati na samom SP. I to protiv jednog Irana koji igra bunker. Iz takve utakmice se naravno nevidi kako Nigerija igra protiv protivnika koji igra otvoreno i zeli da se nadigrava.
- Drzanje Misimovica koji je jedva spreman za 60 minuta igre svih 90 minuta u igri. A jedan Hajrovic koji je super spreman na klupu.
- kasna zamjena za Lulica
- Kolasinac nije dobio ni minute ( nejasan i dandanas razlog njegovog neigranja )
- losa utakmica ( po meni ) za debi Susica koji nije donio kvalitet vise u tih 30 minuta osim jednog solidnog prodora
- upitno dali je bila maksimalna motivacija igraca
- neadekvatna pripremljenost na vremenske uslove u toj utakmici od samog pocetka priprema
- izostanak kondicionog trenera

2) Portugal
- nezapamcen poraz "teniskim" rezultatom. Koji se najvjerovatnije nece desiti nijednoj ekipi u sljedecih 30 godina na utakmicama baraza.

Tako da ipak se ne radi samo o prijateljskim utakmicama.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 19 jul 2014, 14:38, ukupno mijenjano 2 puta.

Vandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Vandelanoite » 19 jul 2014, 14:36

Mi koji smo protiv najgoreg selektora na svijetu mrzimo reprezentaciju, a Safet je voli što pokazuje činjenica da se bori za svakog našeg igrača koji ima kvalitet Tino Sušić, Hadžić, Vršajević a odbacuje ove loše igrače Prcića, Vrančića, Zukanovića, Bešića svaka čast Safete seljačino poserem ti se usta i tebi i tvojim fanovima koji ne zaslužuju ništa bolje.
MESSI - NAJBOLJI IGRAČ SVIH VREMENA.
Emir Spahić!

MES QUE UN CLUB!

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 19 jul 2014, 14:37

@emir79

Bilo ti je dovoljno jer si nekompetentan da vodis siru diskusiju. Vahid bolan, prica brzo, tecno, koristi sirok vokabular (deset puta siri od Susica), ima dobar smisao sa humor, sta ti nije jasno?

Objasni mi molim te kako si ti dosao to podataka da su rijetki ljudi koji su elokventni i koji posjeduju sirok vokabular :rol: ? Mislim kakva je to glupost?

Jesu li to empirijski podaci tvog licnog istrazivanja tvog blizeg okruzenja :rol: :lol: ?
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 19 jul 2014, 14:44, ukupno mijenjano 2 puta.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 19 jul 2014, 14:38

Ma, i ta njegovo razvaljivanje Francuske je precjenjeno... Istina je da je Ibisevic bio povrijedjen, pa je morao odustati od 4-4-2, i bio prakticno prisiljen igrati 4-5-1 sto nam je perfektno odgovaralo... Da je Ibisevic bio spreman, igrao bi on na desnom krilu, po obicaju a francuzi bi nam jos jednom ponovili Kosevo.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 19 jul 2014, 14:39

Djaba argumenti ajax nemas fifinu licencu a i kad bi im'o dobio bi argument da nas je sajo odveo prvi put na SP,a to sto nas je obruk'o pred onoliko ljudi prvo sa kasnjenjem na izvlacenju pa na SP sa taktiom to nema veze. To nisu argumenti to smo mi "mrzitelji BiH" izmislili
Rođeni brato

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 19 jul 2014, 14:41

Consigliere je napisao/la:Ma, i ta njegovo razvaljivanje Francuske je precjenjeno... Istina je da je Ibisevic bio povrijedjen, pa je morao odustati od 4-4-2, i bio prakticno prisiljen igrati 4-5-1 sto nam je perfektno odgovaralo... Da je Ibisevic bio spreman, igrao bi on na desnom krilu, po obicaju a francuzi bi nam jos jednom ponovili Kosevo.
+1

Vandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Vandelanoite » 19 jul 2014, 14:43

Safet je kriminalac u Njemačkoj ili Engleskoj on bi već sad bio u ćuzi.
Da li može neko da mi objasni po kojem kriteriju su poziv u Brazil dobili T.Sušić i Hadžić. a nisu dobili Prcić i Zahirović???
MESSI - NAJBOLJI IGRAČ SVIH VREMENA.
Emir Spahić!

MES QUE UN CLUB!

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 19 jul 2014, 14:46

Vandelanoite je napisao/la:Safet je kriminalac u Njemačkoj ili Engleskoj on bi već sad bio u ćuzi.
Da li može neko da mi objasni po kojem kriteriju su poziv u Brazil dobili T.Sušić i Hadžić. a nisu dobili Prcić i Zahirović???
TSS, Hadzic i Zahirovski su clanovi iste agencije, germanije.

Posto je Zahirovski odigrao oko 5 utakmica ove sezone, agencija je morala pronaci zamjenu. Ona je pronadjena u vidu Hadzica, kojeg je neko preporucio.

TSS je navodni zadnji vezni, koji ce nam rijesiti goruce probleme koje nam stvaraju protivnici iz kontranapada, zato je valjda i usao kad smo ganjali rezultat.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 19 jul 2014, 14:49

Tino je za jedno puluvrijeme u jednoj nebitnoj utakmici u kojoj smo izgledali kao amateri dobio šansu od strane selektora da ide u Brazil? Jel' ima neko kompetentan na ovom Dunjaluku da nam odgovori zasto ?
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 19 jul 2014, 14:50

Goalgetter je napisao/la:
Sa ovakvom bazom igraca koju sada posjedujemo + jos sa sredjenim savezom, kojeg prije nismo imali, ovo je minimum sto treba izvuci iz ekipe. Ne smatram ja njega tolikom neznalicom, da sada kazem da je potpuni levat i da uopste ne zasluzuje da se bavi nogometom, hvalio sam ga dosta puta kad to i zasluzuje, pogotovo uzecemo onu odlicno pripremljenu tekmu protiv Grcke u Zenici, i pristup koji je imao i jos neke, ali takticke zamisli mu se u vecini slucaja jednostavno ne uklapaju. Hrpu puta je promasio posteno sa svojom taktikom, zadnji primjer je Nigerija. Napusta sistem koji je vec davno trebao uvesti sa 4-5-1, i pokusava neku novu varijantu u najvaznijoj utakmici u historiji reprezentaciji, dodavajuci opet Medunjanina uz Pjanica i Misimovica.
Upravo tako i ja mislim.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.