Real Madrid CF (oficijelna tema)
Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,Donnie Darko
Re: Real Madrid C.F.
[youtube][/youtube]
Najs
Najs
Ima na AS-u posebna tema za tzv. "Florentinazo", i njegove mandate na mjestu predsjednika Real Madrida. Perez je, prije nego što će postati predsjednik Reala, sjedio u gradskoj skupštini, a kasnije je od grada dobio zemljište za 1 euro, koje je kasnije prodano za pola milijarde. To jeste istina i nije stvar koliko je ko zaradio na toj prodaji, već je stvar u tome da su to malverzacije koje sad istražuje i Evropa.
Real ima godišnje prihode od preko pola milijarde, dok su mi rashodi nepoznati (zadnji se mogu naći za čini mi se 2012. godinu). Tih "čistih" para u tome svemu nema ni toliko da se pokrije transfer Jamesa.
Malo ko na svijetu duguje 600 miliona eura.
Mora se malo i materija poznavati da bi se moglo raspravljati o tim stvarima. Treba razgraničiti dug bankama, koji nije velik što se Reala tiče, sa tim dugom odnosno rashodima koji se godišnje nagomilavaju zbog plata i ostalih troškova.
Real nema problema sa dugovima, barem ne u ovom trenutku. Problem je što će ti rashodi rasti, jer rastu svake godine, a gledajući sa drugog aspekta, šanse da nastave rasti i prihodi za vrijeme ovakve recesije nisu baš veliki. Trenutno je dobro, za 10 godina vjerovatno neće biti.
Opet ponavljam, AS.com, sve sjajno objašnjeno o diktaturi F. Pereza.
Real ima godišnje prihode od preko pola milijarde, dok su mi rashodi nepoznati (zadnji se mogu naći za čini mi se 2012. godinu). Tih "čistih" para u tome svemu nema ni toliko da se pokrije transfer Jamesa.
Malo ko na svijetu duguje 600 miliona eura.
Mora se malo i materija poznavati da bi se moglo raspravljati o tim stvarima. Treba razgraničiti dug bankama, koji nije velik što se Reala tiče, sa tim dugom odnosno rashodima koji se godišnje nagomilavaju zbog plata i ostalih troškova.
Real nema problema sa dugovima, barem ne u ovom trenutku. Problem je što će ti rashodi rasti, jer rastu svake godine, a gledajući sa drugog aspekta, šanse da nastave rasti i prihodi za vrijeme ovakve recesije nisu baš veliki. Trenutno je dobro, za 10 godina vjerovatno neće biti.
Opet ponavljam, AS.com, sve sjajno objašnjeno o diktaturi F. Pereza.
Zadnja izmjena: Cap17an, dana/u 22 jul 2014, 00:23, ukupno mijenjano 1 put.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Spoji nespojivo je Raulov trejdmarktuzlak1987 je napisao/la: za normalan klub care navijas u kosarci, ali za mrtve kapitaliste koji su razebali fudbal u fudbalu..
Još da vidiš za koga u MLB-u navija, skontao bi zašto Real
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- tuzlak1987
- Kontakt:
A transfer kross undisclosed, suareza, neymara. Mutni ste spanci, mutni..
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Biznis ide naprijed. Prihodi rastu, dresovi se prodaju. Azijski navijaci su zadovoljni, i ove godine ce masovno dolaziti na utakmice i kupovati suvenire. TV pare su legle, ove siromasne male klubove, ko yebe. Zivio kapitalizam. 
Glavno da je 20 milja za Moratu transparentnotuzlak1987 je napisao/la:A transfer kross undisclosed, suareza, neymara. Mutni ste spanci, mutni..
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Da naravno , zemljiste kupljeno ´´63 , prodati laznim kompanijama preko kojih se oprao novac.
Repsol YPF, Mutua Automovilística de Madrid, Sacyr Vallehermoso i Obrascón Huarte Lain (OHL)

Gimme the break..
Spominjajuci i najveceg protivnika Florentina na celu sa Alfredo Relanom..
niko nije rekao da je kapitalizam dobar !
Repsol YPF, Mutua Automovilística de Madrid, Sacyr Vallehermoso i Obrascón Huarte Lain (OHL)
Gimme the break..
Spominjajuci i najveceg protivnika Florentina na celu sa Alfredo Relanom..
Hej , hejcalcio je napisao/la:Biznis ide naprijed. Prihodi rastu, dresovi se prodaju. Azijski navijaci su zadovoljni, i ove godine ce masovno dolaziti na utakmice i kupovati suvenire. TV pare su legle, ove siromasne male klubove, ko yebe. Zivio kapitalizam.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Hranili ga smokijem, prvi trening i mjesec i po pauzeLillard je napisao/la:Glavno da je 20 milja za Moratu transparentnotuzlak1987 je napisao/la:A transfer kross undisclosed, suareza, neymara. Mutni ste spanci, mutni....
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ko kaže da nije dobar komunista je tj PortillovacRaul_64 je napisao/la: niko nije rekao da je kapitalizam dobar !
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Relano je jedini lik u Španiji koji je dostojan svog posla. MARCA je lizala i lizaće guzove čovjeku koji je svaki trofej platio 100 miliona eura.
Činjenica je da je Perez zabranio kandidaturu za predsjednika svakome ko nije socios 20 ili 25 godina, možda i 30 ne sjećam se opet ni tog podatka nisam sav svoj trenutno, čime je zaustavio kandidaturu za prošle i predstojeće izbore svim ljudima koji su mu mogli parirati.
Činjenica je da je Perez zabranio kandidaturu za predsjednika svakome ko nije socios 20 ili 25 godina, možda i 30 ne sjećam se opet ni tog podatka nisam sav svoj trenutno, čime je zaustavio kandidaturu za prošle i predstojeće izbore svim ljudima koji su mu mogli parirati.
s dolaskom hamesa ovo cemo gledati cesto

Pa sto gledate onda fudbal ako vam se toliko gadi?
Navijaci su ti koji su doveli do ovoga.
Gledaj te Kubansku ili Sjevernokorejsku ligu ako vam se toliko gadi kapitalisticki fuzbal.
Navijaci su ti koji su doveli do ovoga.
Gledaj te Kubansku ili Sjevernokorejsku ligu ako vam se toliko gadi kapitalisticki fuzbal.
Zadnja izmjena: Mozambik, dana/u 22 jul 2014, 00:31, ukupno mijenjano 1 put.
Prihodi i rashodi prosle sezone razlika 36M u korist prihoda,ocekujemo ove godine da se to bar udupla ,valja nam nastampati dresova za citavu kolumbiju 
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho
- calcio
- Kontakt:
Normalno da nije dobar. Kapitalizam dovodi do toga da se samo oni najbogatiji pitaju, jedino se njihova postuje. A oni koji nisu bogati - yebat ga, tough luck. Nisu vrijedni.Raul_64 je napisao/la:Hej , hejcalcio je napisao/la:Biznis ide naprijed. Prihodi rastu, dresovi se prodaju. Azijski navijaci su zadovoljni, i ove godine ce masovno dolaziti na utakmice i kupovati suvenire. TV pare su legle, ove siromasne male klubove, ko yebe. Zivio kapitalizam.
Statut jest izmjenio , al su za isti glasali sociosi.Cap17an je napisao/la:Relano je jedini lik u Španiji koji je dostojan svog posla. MARCA je lizala i lizaće guzove čovjeku koji je svaki trofej platio 100 miliona eura.
Marca je toliko lizala supak da je skoro dobila tuzbu radi "baleove hernije".
As je uvijek bio opozicija Florentina , kada je Ramon Calderon prozvan zbog fijaska o kupovini glasova il cega vec , svi su to prenijeli sutradan , sem AS-a.
Alfredo Relano , urednik novina koji je nakon osvajanje novene rekao da je osvojena na sramotan i (NE)madridski nacin..
[youtube][/youtube]
Move along..
Da, kapitalizam. Real i Barcelona imaju koliko ono sociosa? Vidis, to su klubovi, ne one arapske/ruske/americke igracke ... 
- calcio
- Kontakt:
Pogledaj onu sliku o raspodjeli tv-prava i reci da kad tvoj klub osvoji titulu (pretpostavljam da navijas za Real ili Barcu?) ne osjetis negdje u dubini duse jednog malenog crva koji ti govori da to ipak nije sasvim posteno osvojeno? Ne znam, ja bih se tako osjecao i ne bih se nikad mogao sasvim iskreno radovati.Lillard je napisao/la:Da, kapitalizam. Real i Barcelona imaju koliko ono sociosa? Vidis, to su klubovi, ne one arapske/ruske/americke igracke ...
Iskreno, zaboli me qrac koliko zarađuju, placaju igrace. Ja se brinem o financijama u klubu za kojeg navijam (idem na stadion), a ovi su simaptija. Samo nek se trofeji nizu...calcio je napisao/la:Pogledaj onu sliku o raspodjeli tv-prava i reci da kad tvoj klub osvoji titulu (pretpostavljam da navijas za Real ili Barcu?) ne osjetis negdje u dubini duse jednog malenog crva koji ti govori da to ipak nije sasvim posteno osvojeno? Ne znam, ja bih se tako osjecao i ne bih se nikad mogao sasvim iskreno radovati.Lillard je napisao/la:Da, kapitalizam. Real i Barcelona imaju koliko ono sociosa? Vidis, to su klubovi, ne one arapske/ruske/americke igracke ...
ma znam jest to plus al je mali plus ,sta je 20miliona plusa ,nista, i barca zadnjih godina ima plus 20,30 ,40 mill ,al to naspram dugova je nistaRaul_64 je napisao/la:Nije isto.barca_87 je napisao/la:ma ovdje su mi neki smijesni pravdaju velike transfere velikim prihodima kluba ,stavljaju slike velikih prihoda a rashoda ni za lijeka,da je to tako lako ko sto oni misle
,to nista ne pokazuje ,bayern sa 100 miliona manje prihoda ima opet veci plus na kraju godine od reala ,dzaba ti najveci prihod od svih klubova kad ti je i rashod najveci,na istom si
+ je jedne godine 20 miliona , + je 2008 bio skoro 70 mil. , + 8 miliona bio jedne godine
al je plus , pozitivni plus , bez obzira kakav bio
kao sto je bio negativni do neke 2005 prije otvaranja Valdebebasa i renoviranja Bernabea..
ne mozes stavljat sliku(ne ti
misli da time nesto opravdava ove velike transfere i da time stavlja real u neki polozaj glavnog u zaradi ,nidje veze
druga strana medalje se ne pise da su vodeci i u rashodima ,neko sa 400 miliona prihoda(kao bayern) moze lako biti u vecem plusu jer ga ne opterecuju toliko plate igraca ,i neki drugi rashodi kolike npr real ili barca imaju
ma niko se ne moze sa njemcima mjerit nema sanse,ovim spancima banke odradjuju pola posla
da nije banaka i drzave i barca i real bi propali to je 100%
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
Porezne olaksice na udruzenja gradjanja i slicno pomazu.ma niko se ne moze sa njemcima mjerit nema sanse,ovim spancima banke odradjuju pola posla
da nije banaka i drzave i barca i real bi propali to je 100%
Al dok je sociosa nece oni nikad propasti.
Ne bi imao ovolike prihode , al ne bi ni troskove.
Morao bi imati jeftiniju/slabiju ekipu i eto.
Real/Barca mrcvare maximalno kolektivni ugovor za tv prava i sve ostalo.
Doci ce teza vremena i bit ce losije ekipe , za sada je tendencija jos prema gore.
Koliko jos godina , ostaje da se vidi.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.