Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

lumani
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la lumani » 21 jul 2014, 23:49

kobe24 je napisao/la:
Bizii6 je napisao/la:@kobe- izbacio je Partizan i mnogo centara znamo da je Pekovic se razvio u Partizanu. Jarane mnogo su jaki sto se tice razvoja igraca tacno znaju kako i sta dok vecina ostalih trazi odma efikasnost ali eto pred momkom je fina buducnost ako bude iso stepenicu po stepenicu a ne za parama
I Drazen Petrovic je karijeru poceo u Sibeniku, koji je u to vrijeme bio dobar za mlade igrace, a dobro znamo gdje je on kasnije igrao... ;)

Petrovic se rodi jednom u 50 godina,njega ne poredi sa drugima..sa 15 godina je igrao prvu ligu,ovo su djeca od 19,20 godina.Buza je stao nakon Unikaje,zasto to samo on zna :idea: On ce po svemu sudeci da bude novi Danko Delibasic :!:
Adin moze vise,jer ima muda i ne boji se.

basketg
Kontakt:

Post Postao/la basketg » 22 jul 2014, 00:42

nerminh74 je napisao/la:
Bizii6 je napisao/la:@kobe- izbacio je Partizan i mnogo centara znamo da je Pekovic se razvio u Partizanu. Jarane mnogo su jaki sto se tice razvoja igraca tacno znaju kako i sta dok vecina ostalih trazi odma efikasnost ali eto pred momkom je fina buducnost ako bude iso stepenicu po stepenicu a ne za parama
Pekovic je došao u Partizan kao već djelomično formiran igrač poslje nastupa za mlađe kategorija SCG i iz atlasa + tada je sa njim radio specijalista za centre Jovanović

Ima dosta deziformacija ovde sto se tice rada sa visokim igracima u Partizanu. Sa Pekovicem i Krsticem je prije Partizana radio Zarko Vucurevic (vjerovatno najbolji trener za rad sa visokim igracima u ovom djelu evrope) a u Partizanu sa njima je radio Dragisa Saric koji je nazalost preminuo 2008 godine. Vlada Jovanovic je u to vrjeme bio zaduzen za skauting.Ali presudan uticaj na njih je ima Dule Vujosevic koji im je dao sansu. Za Buzu bi lijep nastavak karijere bio odlazak u Partizan ali mislim da to nije realno!

Bizii6
Kontakt:

Post Postao/la Bizii6 » 22 jul 2014, 01:21

@kobe24- Mislim da Drazen ne treba spominjati jer ipak to je klasa iznad svih

@basketg-Druze djaba rad ako ti klub i trener ne dadnu priliku, jer Dusko vodi o svemu racuna on jednostavno razvije te kao covjeka i igraca. Sluso sam jedan interviju gdje kaze da dadne svojim igracima knjige da citaju za koje misli da se trebaju procitati ;)

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 22 jul 2014, 01:34

@Bizii6 i @lumani, ne znam kako niste primijetili sarkazam. :D Ja sam njega pomenuo zato sto si isao previse u krajnost. Poredio si jednog Salica sa Bogdanovicem i Pekovicem, a takvi se igraci ne pojavljuju bas svake godine na Balkanu. Kontam, kad vec pretjerujes, da ga i ja pretjeram. :P
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 22 jul 2014, 12:05

Ima li ikakvog spiska kadeta koji su na pripremama?

Bizii6
Kontakt:

Post Postao/la Bizii6 » 22 jul 2014, 12:47

Kobe24- Pa Djoko je dominantniji bio u svojoj generaciji nego Bogdanovic ja ti samo reko da ce i od njega napravit igraca to sto sad sjedi desava se svim mladim igracima 90% :D

basketg
Kontakt:

Post Postao/la basketg » 22 jul 2014, 19:53

Bizii6 je napisao/la:@kobe24- Mislim da Drazen ne treba spominjati jer ipak to je klasa iznad svih

@basketg-Druze djaba rad ako ti klub i trener ne dadnu priliku, jer Dusko vodi o svemu racuna on jednostavno razvije te kao covjeka i igraca. Sluso sam jedan interviju gdje kaze da dadne svojim igracima knjige da citaju za koje misli da se trebaju procitati ;)
O tome ja upravo pricam, Dule tu presudjuje,on se pita ko igra a ko ne igra!

Batko
Kontakt:

Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la Batko » 23 jul 2014, 08:56

Imali iko sastav juniora, sutra kreće prvenstvo, na oficijalnoj 30 igrača u trupi, ne piše se previše o njima a mnogi pričaju da nisu bas u dobrom stanju?

Sent from Angelina's bed

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 23 jul 2014, 09:12

Neki dan se vracam iz grada autobusom, kad tamo par ovih juniora, igraju zuce sa drugim putnicima i ponasaju se kao zadnji seljaci na svijetu. Nadam se da se to nece odraziti na rezultat, ali nekako sam misljenja da je u toj ekipi previse usijanih glava.

mrsic07
Kontakt:

Post Postao/la mrsic07 » 23 jul 2014, 12:20

Zaista o juniorima malo ili nimalo informacija, a prvenstvo sutra pocinje..Ne znamo ni ko ide na prvenstvo, svi strahuju za opstanak u A diviziji a mnogi su ovdje govorili kako je ova jedna od boljih generacija ako ne i najbolja..

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 23 jul 2014, 12:46

slika

Ovo je spisak sa stranice FIBE, znam da Gacić ne nastupa ove godine za reprezentaciju, a Lončar je izabrao Hrvatsku..
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 23 jul 2014, 13:41

Ethel,to je spisak koji je vec tu duze vrijeme,a vidjecemo ko ce biti u12 prijavljenih..Mene brine ovo sto nije dobio Todorovic dozvolu da igra za Srbiju kao FIBA nije nesto zavrsila,a samim tim pitanje je hoce li i Karahodzic za nas moci posto smo trampili Dejana za Kenana i samim tim jel njegova procedura zavrsena..

A sto se tice generacije,ova 96-97 je najjaca koji smo imali i ako ne budemo nesto dobro uradili ili ako budemo se borili za opstanak to ce biti iskljucivo krivica trenera,jer ova ekipa i bez Gacica ima veliki potencijal..

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 23 jul 2014, 13:47

Lotus je napisao/la:Ethel,to je spisak koji je vec tu duze vrijeme,a vidjecemo ko ce biti u12 prijavljenih..Mene brine ovo sto nije dobio Todorovic dozvolu da igra za Srbiju kao FIBA nije nesto zavrsila,a samim tim pitanje je hoce li i Karahodzic za nas moci posto smo trampili Dejana za Kenana i samim tim jel njegova procedura zavrsena..

A sto se tice generacije,ova 96-97 je najjaca koji smo imali i ako ne budemo nesto dobro uradili ili ako budemo se borili za opstanak to ce biti iskljucivo krivica trenera,jer ova ekipa i bez Gacica ima veliki potencijal..
To je trenutno jedini spisak koji sam nasao, a stvarno su katastrofalno uradili ovo... Dan do prve utakmice na prvenstvu oni nisu u stanju objaviti spisak prijavljenih igraca :problem:
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 23 jul 2014, 13:49

Evo sad sam vidio da je Nikola Maric iz Trebinja na okupljanju U16 Srbije..Ne znam kako moze igrat za Srbiju ako je vec potpiso da ce igrati za nas kad je prelazio u Spaniju..

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 23 jul 2014, 13:55

to je onaj sto igra za joventut jeli tako?

na fibinoj stranici se konacni spisak uvjek objavi tek prvi-drugi dan prvenstva. cudi me da na stranici naseg saveza nista nepisu, zadnja vijest o juniorima je stara 3 sedmice

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 23 jul 2014, 13:57

zaboljisportuBiH je napisao/la:Ima li ikakvog spiska kadeta koji su na pripremama?
?????
a spisak juniora će se znati tj bit će na FIBA EUROPE danas ili sutra ujutro

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 23 jul 2014, 13:59

dino-92 je napisao/la:to je onaj sto igra za joventut jeli tako?

na fibinoj stranici se konacni spisak uvjek objavi tek prvi-drugi dan prvenstva. cudi me da na stranici naseg saveza nista nepisu, zadnja vijest o juniorima je stara 3 sedmice
Jeste to je taj..nazalost izgleda da smo i njega halalili moze se dodati na spisak 98 godista iz rs-a koje smo izgubli zajedno sa Simanicem,Glisicem i Knezevicem,ma milina :oops:

Ne znam sto nisu objavili,a vidim da ni za kadete nema nista..

ultrassa1921
Kontakt:

Post Postao/la ultrassa1921 » 23 jul 2014, 14:19

uh kakvog smo jos igraca izgubili 98 godiste,skontat cete za koju godinu...
Manijaci Zeljini

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Divos, Normus90, StevieG8, TripleThreat i 20 gostiju.