Real Madrid CF (oficijelna tema)
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,Donnie Darko
Re: Real Madrid C.F.
Jel pare idu iz tvog dzepa?
Sto bi nas ovdje zanimalo odakle Realu pare? Sto bi nas zanimalo odakle bilo kome pare?
Svi smo mi simpatizeri koji uzivamo u igri, a za finansije imaju sposobniji i placeniji.
Od svih klubova na svijetu jedino me zanimaju finansije Zeljeznicara, a za Real se ne brinem, propasti nece sigurno.
Sto bi nas ovdje zanimalo odakle Realu pare? Sto bi nas zanimalo odakle bilo kome pare?
Svi smo mi simpatizeri koji uzivamo u igri, a za finansije imaju sposobniji i placeniji.
Od svih klubova na svijetu jedino me zanimaju finansije Zeljeznicara, a za Real se ne brinem, propasti nece sigurno.
Zadnja izmjena: Mozambik, dana/u 22 jul 2014, 12:23, ukupno mijenjano 2 puta.
Da , 25 miliona je otislo na premije
Pa prihodu su preko 500 miliona , rashodi nesto manje.
Zarada je prosle godine bila oko 20 mil.
Ove je i veca jer se samo u LP zaradilo 57 mil.(20 vise nego prosle godine)
kao i fly emirets ugovor..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
-
BigBigBang
- Kontakt:
Pa ne znam ja se sjecam da su premije jos prije par godina za osvajaca LP isle svakom igracu po milion pa ti sracunaj...Raul_64 je napisao/la:Da , 25 miliona je otislo na premije![]()
E to je ono o cemu pricam zarada 20 miliona a potrose u prelaznom roku 120 miliona
Mozambik
Cuj sto bi nas zanimalo odakle bilo kome pare?
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
Ko bi dao 1 mil. svakom igracu u sastavu za osvajanje LP , ajmo malo logike.BigBigBang je napisao/la: Pa ne znam ja se sjecam da su premije jos prije par godina za osvajaca LP isle svakom igracu po milion pa ti sracunaj...
Prosle godine se zaradilo preko 100 mil.BigBigBang je napisao/la:E to je ono o cemu pricam zarada 20 miliona a potrose u prelaznom roku 120 miliona
Ove godine sa prodajom Angela i Khedire uz Moratu ce biti pozitivna nula.
Prosle godine se potrosilo manje nego United,Chelsea,City,PSG,Monaco i Barcelona
get your facts straight man
Swis rambleAnd that’s the crux of the matter, as Madrid are in fact doing exactly that. In spite of their massive spending, the club is not only profitable, but is making large profits year after year: 2007 €44 million, 2008 €51 million, 2009 €25 million and 2010 €31 million. That works out to over €150 million of profit in just four seasons.
Not only did profit before tax increase by 24% from €25 million to €31 million in 2009/10, but EBITDA (Earnings Before Interest, Tax, Depreciation and Amortisation) also rose 20% from €93 million to €112 million, which is 25% of revenue of €442 million. In other words, for every €100 of income earned, there is a surplus of €25 after covering expenses. This is important, because this is the main **** of funds available to make investment in players and facilities after meeting the club’s financial commitments.
- OfficialAgent
- Kontakt:
BigBigBang je napisao/la:Pa ne znam ja se sjecam da su premije jos prije par godina za osvajaca LP isle svakom igracu po milion pa ti sracunaj...Raul_64 je napisao/la:Da , 25 miliona je otislo na premije![]()
E to je ono o cemu pricam zarada 20 miliona a potrose u prelaznom roku 120 milionaFFP na svom vrhuncu...
Mozambik
Cuj sto bi nas zanimalo odakle bilo kome pare?Ok onda sto bi uefu zanimalo odakle psgu i cityu pare pa im pucaju zabrane?
tesko je njima objasniti neke stvari
Van Gaal: “To work as a manager for Manchester United, the biggest club in the world, makes me very proud.This club has big ambitions; I too have big ambitions. Together I’m sure we will make history.”
UEFA-u zanima zato sto City potpise ugovor od 400 mil. sa kompanijom Etihad ugovor o zakupu imena stadiona, al, sasvim slucajno, vlasnik te kompanije je brat od vlasnika Citya. Ili sto PSG svake hefte potpisuje neke sponzorske ugovore sa fiktivnim kompanijama.
Sa Realom je to nemoguce, potrose onoliko kolko su zaradili, ili dignu kredit od banaka, koje kasnije otplate sami igraci.
Sa Realom je to nemoguce, potrose onoliko kolko su zaradili, ili dignu kredit od banaka, koje kasnije otplate sami igraci.
Zadnja izmjena: Mozambik, dana/u 22 jul 2014, 12:35, ukupno mijenjano 1 put.
pa normalno da su premije 20-25miliona sta si ti mislio ,Raul_64 je napisao/la:Da , 25 miliona je otislo na premije![]()
barca kad je zadnji put osvojla lp slicna je premija igracima bila i da je rosel izjavio da je zbog osvajanja LP i premija manja zarada na kraju godine za tih 20-25 miliona ,pa normalno da ce se nagraditi igraci
znam da sam negdje cito prije finala LP da ce igraci reala dobiti po milion eura ako osvoje LP i de onda izracunaj koliko je to miliona bgt ,ne moze i jare i pare
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
Ti stvarno mislis da Illarramendi kojem je plata 2,5 mil. NETO
je dobio 1 mil. € sto je sjedio na klupi u finalu?
come on man
come on man
Kolko ih je pogodio transfer Hamesa, vec dva dana guslaju o finansijama Reala.
Sto niste guslali kad je Barca potpisala Suareza, ili kad je u crnim torbama dijelila milione Neymarovim jaranima.
Sto niste guslali kad je Barca potpisala Suareza, ili kad je u crnim torbama dijelila milione Neymarovim jaranima.
sto je najgore ovi nikad ne mogu zapast u dubiozu kao recimo Ciuded Real a mogu ici u minus do ispod zemlje zato sto imaju stalne prihode od marketinga i to ih cupa ali jednom ce olabavit i to jer sve je vise bogatasa koji ulazu u razne klubove i time se cjepka marketinski kolac. A kad se to desi ima da krahiraju redom i fudbalski i kosarkaski klub
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
Jao Pero sta im radis
Ne mogu ljudi da se pomire sa transferom Hamesa nikako
Ne mogu ljudi da se pomire sa transferom Hamesa nikako
Sad kad je doveo pero jamesa sta mislite hoce li dovesti ikoga na pozicijama koje nam trebanju? Eno vidal je na prodaju, verrati se mozda isto mogao uzeti preko di marije a pogbu ne vjerujem da daju tako da ima sanse neke mada iskreno dovodjenjem kroosa nesto ne vjerujem da ce dovoditi veznjake. Istina je da kroos nije ni blizu te pozicije ali svejedno je problem to sto ce vec sad morat neki grijat glupu a zamislite da jos i dodatni dodje ialo bi nam neko kao xabijev nasljednik mnogo trebao ali ce garant dovest to iduce sezone ali puno losiji nego sto sada mogu da dovedu.
I onda je pitanje tog napada. Ako su spekulacije tacne bile negredo se savrseno uklapo iako ga ja bas ne gotivim al bi bio nesto slicam benzu ako nista. Ali posto se povrijedio da li ce de ganjati neki drugi ne znam. Falcao nece sad sigurno biti prodan, cavani bi bio ekstra rjesenje alk ocito je pero bio previse okupiran jamesom tako da ce ovaj zavrsit u manchesteru. Sharawy je po meni ogroman talenat ako ga zaobidju povrede i bilo bi super kad bi ga uzeli od milaneza. Kud je jeftin kud je odlican za back up i buducnosti. A i sminka je mrtva bice bruka prodanih dresova.
I onda je pitanje tog napada. Ako su spekulacije tacne bile negredo se savrseno uklapo iako ga ja bas ne gotivim al bi bio nesto slicam benzu ako nista. Ali posto se povrijedio da li ce de ganjati neki drugi ne znam. Falcao nece sad sigurno biti prodan, cavani bi bio ekstra rjesenje alk ocito je pero bio previse okupiran jamesom tako da ce ovaj zavrsit u manchesteru. Sharawy je po meni ogroman talenat ako ga zaobidju povrede i bilo bi super kad bi ga uzeli od milaneza. Kud je jeftin kud je odlican za back up i buducnosti. A i sminka je mrtva bice bruka prodanih dresova.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
- anonymousHD
- Kontakt:
To ti nećeš doživeti.brazzo je napisao/la:sto je najgore ovi nikad ne mogu zapast u dubiozu kao recimo Ciuded Real a mogu ici u minus do ispod zemlje zato sto imaju stalne prihode od marketinga i to ih cupa ali jednom ce olabavit i to jer sve je vise bogatasa koji ulazu u razne klubove i time se cjepka marketinski kolac. A kad se to desi ima da krahiraju redom i fudbalski i kosarkaski klub
Ebale vas finansije, kao da je to bitno. Dok se nešto radikalno ne uvede u fudbal povodom toga, najveci giganti ce zakucavati ove manje klubove i to je to.
Ne znam, ovaj mali Hames je dobar igrac, ali treba se sada pokazati u ekipi kakva je Real. Mora se žrtvovati da bi igrao, jer mu je konkurencija ogromna.
Karlo fura 433, a tu ga nema. Ali mislim da ce nakon ovog transfera morati nešto promjeniti, jer igrac od 70 miliona ne može grijati klupu. Protiv buranije u Madridu se uvijek može igrati 4231, koja njemu najviše godi. Real ove godine ima najviše utakmica, tako da ce trebati debela klupa.
Ne znam, ovaj mali Hames je dobar igrac, ali treba se sada pokazati u ekipi kakva je Real. Mora se žrtvovati da bi igrao, jer mu je konkurencija ogromna.
Karlo fura 433, a tu ga nema. Ali mislim da ce nakon ovog transfera morati nešto promjeniti, jer igrac od 70 miliona ne može grijati klupu. Protiv buranije u Madridu se uvijek može igrati 4231, koja njemu najviše godi. Real ove godine ima najviše utakmica, tako da ce trebati debela klupa.
Sto je najcrnje i necu.. zato pola primere ne moze sklepat ni za pocetnih 11 a ovi u dubiozi ko MijanmaranonymousHD je napisao/la:To ti nećeš doživeti.
I nadje se neko pa poredi BBVA sa PL-om
It was turned around so that right looked wrong
Ako je sada 90, neka se limitira na recimo 60-70 miliona. Uopste ne moraju svi klubovi dostici tu cifru... Nije poenta u izjednacavanju vec u priblizavanju, zaustavljenju monopola velikih. Giganti ce ostati giganti, ali ce i manji klubovi imati sansu. Ovakav sistem pravi 5 mega klubova koji kupuju sve i ostale koji rade za njih.Raul_64 je napisao/la:Ne znam sta cekaju sa oficijalnom potvrdom.
Sve je to fino @valencia , al opet mi nisi rekao sta bi bio taj optimalni salary cap? iznos , konkretno
Top klubovi daju na plate oko 90 mil. NETO
trebali bi to prepolovit , a dal bi ostali klubovi mogli ispratit i to manje ?
mislim to bi mozda bio jedan nacin
da se kaze max budjet koju jedna ekipa moze imati za plate igraca(neto naravno , jer buto varira od poreza u drzavima do poreskih olaksica na domace igrace).
Al i dalje mi djeluje suvise komplikovano za primjenit na fudbal.
FFP u praksi je i bolji od salary capa(koji je skoro neodrziv) , al su se nasle brojne rupe u zakonu.
Real sada teoretski moze pokupovati sve sto vrijedi na trzistu. Ako ne sada, moci ce za par godina, jer prihodi nezaustavljivo rastu. Isto je sa Junajtedom, Bajernom.
Fudbal ce izgubiti draz ako se proces nastavi odvijati u ovom smjeru. Ne znam kome ce biti zanimljivo gledati Sevilju, Valensiju i druge ekipe kako igraju totalni bunker cijelu utakmicu bez imalo zelje za nadigravanjem!?? Jel to buducnost?
Na finansijskom planu manje ekipe ce vremenom propadati. Nece moci izdrzati tempo koji diktiraju ekipe koje konstantno rastu i imaju monopol na trzistu.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
sve neki ekonomisti , a niko od njih da shvati da klubovi nemaju te pare za igrace jednostavno ih ne bi ni kupovali , i onda dodje neko i usporedi rukometni klub i nogometni 
-
BigBigBang
- Kontakt:
Hajt i malo prvo provjeri kolike su premije osvajacima pa onda pametuj, pa kad je Elvir Baljic zaradio milion eura onda kao osvajac LP sa Realom sto ne bi i Ilarmendi danas zaradio i vise od toga?Raul_64 je napisao/la:Ti stvarno mislis da Illarramendi kojem je plata 2,5 mil. NETO
come on man
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
Veliki klubovi imaju pare, mada i oni cesto nedovoljno, pa se zaduze da bi ostali u trci.Furymaker je napisao/la:sve neki ekonomisti , a niko od njih da shvati da klubovi nemaju te pare za igrace jednostavno ih ne bi ni kupovali , i onda dodje neko i usporedi rukometni klub i nogometni
Problem su manji koji pokusaju parirati, pa zavrse u bankrotu.
Fudbal nezaustavljivo ide prema tome da ima 5 mega klubova i prosjek koji ce raditi za pomenute.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Da malo razbijemo glupu prico oko finansija
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.