FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

kb80
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la kb80 » 23 jul 2014, 13:39

Letach je napisao/la:Ljudi, gubili smo i od boljih i od gorih. I dozivljavali smo i teze poraze, i Klub je prolazio i kroz gore situacije nego sto je ova besparica, kriza rezultata, losiji pojedinci, itd. Za ovo sto nam se desava treba imati zeludac, pa da se sve podnese, ali davati neke zakljucke tipa NE VALJA NISTA, SVE JE RAVNO NULI, su u najmanu ruku nepotrebne. Realnost je takva kakav jeste, nismo prosli, nemamo tim koji moze uraditi ono sto (ne)objektivni pojedinci ocekuju, i tacka. Vidim da neki pokusavaju da daju rjesenje sa ovim ili onim prijedlozima, ali treba nekad i razmisliti prije nego se nesto napise. I ja sam juce otisao na utakmicu, veseo, raspolozen, izgubio glas navijajuci, vidio gdje smo, i sta smo trenutno, i vratio se posran, i jutros se tako osjecam, uz to me od nekih komentara zabolila i glava. Svi imamo svoje favorite, svoje vidjenje igre, i sve nas boli ovo od sinoc, ali komentare treba pisati u skladu sa realnom situacijom. I ja bi kondicionog trenera stranca, i Barceloninog psihologa, ali to treba platiti. Treba platiti i kvalitetnije igrace, tako da prica NEMA PARA itekako pije vode. Sve ima svoju cijenu, pa tako i rezultat u Evropi. Ekipa nije neiskusna, daleko od toga, kako je neko napisao, vec je neuigrana. Krpimo se koliko i kako mozemo. Tupim zube objasnjavajuci "derbi navijacima" kako ne moze sve preko noci, i to onim koji ostaju kuci, i u dresu Borusije Dortmund lupaju kad Levandovski fuli sansu. nama takvi ne trebaju. Specijalno kada psuju treneru, igracima, itd... Imamo u upravi Gredica, koji je sposoban da sredi kredit koliko nam je volja, pa da se onda kao pravi kreteni zeljni slave i uspjeha preko noci, uvalimo toliko, i da za par godina dotaknemo samo dno, dodjemo do stecaja, i poseremo se na sve ono sto su generacije prije nas pravile, i gradile preko svojih ledja. A i da se to desi, pojedinci bi i dalje kritikovali sve sto mogu i ne mogu kritikovati, i to od derbija do derbija. Uprava radi svoj posao, nase je da se strpimo. Bilo nam je lose zadnjih 5, 6 godina, kad smo uzeli SVE, zar ne... Zelju moramo voljeti i kad gubi, i kad nema trofeja, i kada nam ne ide, a ne samo kada trpamo koga god stignemo. Od takvih navijaca ja bjezim, i takvi nam nisu potrebni. Mozda je i bolje onih 3000 "budala" koji su tu kad god se igra utakmica, koji aplaudiraju i kad nas Siroki dere tri razlike na Grbavici, koji Marijanu aplaudiraju kad protiv Celika sam sebi zabije gol. Vise volim vidjeti one Manijake na Jugu, pa i neka ih je ponekad 300, koji navijaju kako god bilo, nego 15000 ljudi, od cijih te komentara zaboli glava. Krivo mi je i ogorcen sam, boli me ovo od sinoc, i jedva cekam taj Olimpic, da opet izgubim glas navijajuci. Dosta njih ce cekati derbi, da soli pamet, i kako treba voditi Klub. Znam da dosta raje pise svakave stvari jer su ljuti, razocarani, ali zar na ovo treba gledati kao na nesto najgore na svijetu. Uprava nam ove godine nije obecala trofeje, ni neki veliki iskorak u Evropi, vec vracanje duga prije svega, a to ce uraditi, izmedju ostalog i sa ekipom u kojoj ce igrati mladji igraci, sa ponekim iskusnijim. To znaci da cemo morati istrpiti i kada ti mladi igraci ne igraju na pravom nivou. Konkretno, ko zeli da vidi kako igra mali Dado, i kakav je takenat u pitanju, moze se uvjeriti i na treningu. I zbog talenta koji posjeduje, treba ga istrpiti. Znam o cemu pricam, gledao sam milion puta. Isto tako znam da ce mnogi reci da na utakmicama nije pokazao nesto, ali treba znati da govorimo o mladicu koji ima 20 godina. Ovo mu je prva sezona kao starteru u ekipi, a uz to je igrao dvije utakmice pred vecim brojem gledalaca. Trema ga jeste malo sputala, ali mu pored toga ne treba i pritisak sa tribina pracen negativnim komentarima. Evidentno je da ima propusta u ekipi, i u vodjenju iste, i niko nije ni napisao kako je sve bajno, ali ni jednom od njih sinoc (mislim na igrace) nije bilo svejedno nakon utakmice, i niko ne moze reci da htijenje i volja nisu postojali. A sad, onako iskreno, da pitam koliko ce raje poslije ovoga doci 02. augusta na Otoku da gleda utakmicu, opet ce doci oni koji su navikli da dolaze, koji vole da Zeljo pobjedjuje, ali koji prije svega vole Zelju, pa makar gubio deset nula. SVI NA OTOKU, POSLIJE TOGA IMA JOS (SA KUPOM) 5O UTAKMICA, PA BUJRUM DA POKAZEMO LJUBAV PREMA KLUBU, I STRPLJENJE I KAD NE IDE ONAKO BAJNO.

+1

Letach
Kontakt:

Post Postao/la Letach » 23 jul 2014, 13:45

ChWilla je napisao/la:
Da kojim slučajem nismo primili taj nesretni gol u 93. minuti ovdje bi se hvalospjevke pisale o igračima,Adžemu, Amaru, politici i tako dalje..
tako nekako. i to bi sve isti pisali što sad pljuju. u tom slučaju ne bi vidjeli da su nas ljudi pojeli zadnjih pola sata i da su nam mogli zabiti i tri-četiri gola.

rezultat je najbitniji, naravno, al' ipak da ne idemo u toj mjeri iz krajnosti u krajnost. sa vareom bi ovo trebala biti super ekipa za naše uslove. da smo bogdu sinoć imali jednog takvog da prebaci igru naprijed kad se lomilo.
Tacno 100%. Vec jutros bi pojedinci Adzema trpali da preuzme mladu reprezentaciju, Colica umjesto Mujdze, Bogdanovica na mjesto Spahica, itd... Boga mi, neki dan se salim sa Amarom Osimom. Pita me "Sto si se udebljao", ja kazem "Od sikiracije sefe, sto nismo uzeli trofej ove sezone", a on kaze " Pa toliki si bio i kad smu uzeli duplu krunu." Pravim navijacima je bitno da se uzimaju trofeji, ali pravi navijaci MORAJU stati iza Kluba i kada ne ide sve kako bi trebalo. Po toj logici, navijaci Newcastala, Liverpula, Sevilje, Bayer Leverkuzena, ne trebaju nikad doci na utakmicu, jer se manje vise sve zna...
... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...

Letach
Kontakt:

Post Postao/la Letach » 23 jul 2014, 13:47

http://sportsport.ba/bh_fudbal/sluzbeno ... ici/136423" onclick="window.open(this.href);return false;
... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 23 jul 2014, 13:54

FKZ1921 je napisao/la:Ne treba polemisati o stvarima koje su nama jasne,a koje drugima nece nikad biti,jer ih ne zele shvatiti. Posebno ne sad,u ovoj vrucoj situaciji.Pustite,nek misli ko sta hoce,ili bolje receno,neka kaze ko sta hoce,makar ni sam ne vjeruje u to.
Opet malo o utakmici. Treba nam biti jasno da mi nismo puno bolja ekipa od tog Meetalurga,da bi ga mogli proci, praveci greske koje smo pravili. Dakle,nije ovo bio zicer,pa da smo se nafurali,da su se u klubu bahatili,pa kiksali i sad ocaj. Svi smo ocekivali tesku utakmicu i vjerovali u prolaz.Trebalo je tako i biti,stvoreni su svi uvjeti,a glavni uvjet su bili golovi.Na zalost,nismo imali dovoljno kvaliteta da i mi ne primimo dva. Ono sto sad ne trebamo raditi je nasijedanje na *dobronamjerne* i *strucne* dijagnoze i terapije,koje nam dolaze sa mnogih strana.
Ovo je samo jedna utakmica,od desetina hiljada koje je Zeljo odigrao i koje ce odigrati.
Ostaje zal,ali vec 02.08.pocinje premier liga.Nasi dusebriznici bi bili presretni da je docekamo sto nespremniji. A mi?
Zato,spustite loptu.
@letach, @gio svaka čast, a ponovit ću opet post @FKZ1921 koji ukratko sve objasni. Samo jedno morate biti svjesni a to je da imamo dosta onih koji nam žele zlo i isto tako onih koji su negativci sami po sebi. Takvi uvijek pišu isto ovdje i pišu samo kad su negativni rezultati. Rijetko kad pišu kad je sve ok. Ljudi bliski ranijim upravama koje su malo toga dobroga donijele ili pitari koji namjerno provocijru. NE obazirite se. Kome je jasno jasno mu je terbalo biti do sada deset puta i gdje su pare, i šta radi uprava i tome slično. POraz ko poraz ni prvi ni posljednji. PObjedom bi mnogo dobili, ali izgubili i nismo puno.

Dzanelemi
Kontakt:

Post Postao/la Dzanelemi » 23 jul 2014, 14:08

sto ne mogu ovih prica sad kao svi su ocekivali tesku utakmicu, a prije tekme se pisalo o Omoniji, o tome kako im igraju neka djeca kako su rasprodali svu ekipu, kako uzimate ovo hladno bez problema, o tome kako je Kiparska liga **** malina pa ce se moci i u Play of...

Moggiano
Kontakt:

Post Postao/la Moggiano » 23 jul 2014, 14:09

FORZA ŽELJO
Na gostovanje Željo kreće, zaustavit nas niko neće...

emirati
Kontakt:

Post Postao/la emirati » 23 jul 2014, 14:09

FKZ1921 je napisao/la:Ne treba polemisati o stvarima koje su nama jasne,a koje drugima nece nikad biti,jer ih ne zele shvatiti. Posebno ne sad,u ovoj vrucoj situaciji.Pustite,nek misli ko sta hoce,ili bolje receno,neka kaze ko sta hoce,makar ni sam ne vjeruje u to.
Opet malo o utakmici. Treba nam biti jasno da mi nismo puno bolja ekipa od tog Meetalurga,da bi ga mogli proci, praveci greske koje smo pravili. Dakle,nije ovo bio zicer,pa da smo se nafurali,da su se u klubu bahatili,pa kiksali i sad ocaj. Svi smo ocekivali tesku utakmicu i vjerovali u prolaz.Trebalo je tako i biti,stvoreni su svi uvjeti,a glavni uvjet su bili golovi.Na zalost,nismo imali dovoljno kvaliteta da i mi ne primimo dva. Ono sto sad ne trebamo raditi je nasijedanje na *dobronamjerne* i *strucne* dijagnoze i terapije,koje nam dolaze sa mnogih strana.
Ovo je samo jedna utakmica,od desetina hiljada koje je Zeljo odigrao i koje ce odigrati.
Ostaje zal,ali vec 02.08.pocinje premier liga.Nasi dusebriznici bi bili presretni da je docekamo sto nespremniji. A mi?
Zato,spustite loptu.
mislim da je skroz glupost pisati i vaditi se na to da nismo puno bolja ekipa od metalurga. mi smo bolji od njih za dvije klase a to se vidjelo u prvom poluvremenu kad smo pravili presing i napada li ih, nisu mogli se sastaviti s loptom. opet se desava isto da nam strucni stab na celu s kondicionim trenerom 0 bodova. ekipa je totalno ne spremna, dok smo ima li snage razvalili smo ih, a vec od 60 minute totalni pad. vidio sam neki pisu kao colic nespreman, najvise je on kriv. po mom misljenju mi smo izgubili kad nam je vezni red totalno pao, a to da u 60 minutu jamak nije mogao hodati, tomic takoder, a sadikovic tako mlad momak a da ne moze biti u full-u 90 min strasno. jednostavno voditi 2:0 i izgubiti evropu, nije bas tako ono igrali smo jednu utakmicu od 10.000 moramo se naviknuti kao. ovdje se treba uraditi dobra analiza svega, i vidjeti sta i kako dalje. ova utakmica moze puno toga odluciti ako neki u klubu budu razmisljali malo ozbiljnije a ne tako, ma izgubili smo, nismo puno jaci. kakve je to prica? imas momke do 25-26 godina a oni totalno nespremni. ozbiljna analiza se treba uraditi.

vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la vendetta87 » 23 jul 2014, 14:17

Pa pitanje se postavlja, kako to da nismo puno bolja ekipa od Metalurga?

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 23 jul 2014, 14:19

Ja nikad neću shvatiti ove navijače koji kažu poslije poraza da nikad više neće doći na utakmicu,meni je to neshvatljivo.Ja,sam uvijek išao zbog Želje na utakmicu,nije mi bitno ko je protivnik,isto mi dođe jel igramo protiv Reala il' Posušja,došao sam zbog Želje a ne zbog protivnika.Pobjede i porazi su sastavni dio fudbala,ono što je bitno je Željo.Željo je klub koji je kroz svoju historiju preživio dosta toga,dosta teških trenutaka, bilo je i težih poraza od ovoga,pa se Željo poput feniksa dizao iz pepela,i poslije toga bio još jači.Ovo što se sad desilo jeste težak trenutak ali klubu je potrebna podrška svih nas,ne treba sad da se dijelimo na prave i krive navijače,sad nam je potrebno jedinstvo.Dođite na Otoku kad krene sezona i podržite naš klub,budite samo malo stpljivi i vjerujte upravi našeg kluba jer ako sve ispadne kako treba prodisat cemo punim plucima,a spreman sam i halalit sezonu zbog toga,ako se to na dobro završi..
MI SMO ŽELJINI,ŽELJO JE NAŠ ! :cool:
Zadnja izmjena: Željooooo, dana/u 23 jul 2014, 14:21, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 23 jul 2014, 14:20

Svakako da ovakav nacin ispadanja boli svakog navijaca. Mora postojati velika doza razocarenja u svima nama, ljutnja dominira, afekat je sada izrazen i teske rijeci padaju vezano za sve u klubu.
No nista se nije desilo, sto se vec nije desavalo nama u evropskim utakmicama. Tacno je da smo tada igrali sa mnogo jacim protivnicima, ali i sa ovim Metalurgom to je pandam, jer je sama nasa ekipa kvalitetom pala na taj nivo.

Mnoge se stvari mogu napisati o ovom pocetku sezone i ovakvom neprolasku u evropi. Ali, zar nismo svi pristali na to i na ovu tzv. tranzicijsku sezonu. Meni je bez veze kriviti Adzema i stavljati ga na led odmah. On nije ni dosao na ovo mjesto da bi mi ocekivali da ce svojim mudrostima povesti klub u veliki evropski uspjeh. Zna se na sta se klub opredijelio i kakve su klupske odluke vezane i za ovu sezonu i za postavljanje Adzema kao prvog covjeka struke. Svi smo davali podrsku tome, naglasavali smo tu podrsku i samim tim ,morali smo biti spremni da ce nas ocekivati mnogo ovakvih utakmica cak i u prvenstvu naredne sezone.
Sam Adzem je napravio nekoliko rokada u ekipi pred ovu utakmicu, i meni se to skroz dopalo u prvih sat vremena utakmice. Djelovali smo organizovanije i bolje, borbenije i vise u sistemu igre , nego protiv Lovcena. No onih pola sata je Adzem pao na ispitu. Nista nelogicno. No i za vodstvo od dva razlike, mora se priznati da Adzemu idu zasluge na osvjezenju pozicija na lijevom krilu, u vezi i u napadu. To je pilo vode. No krajnji rezultat je bitan i Adzem svakako ima punu odgovornost zbog neznanja da rutinski utakmicu privede kraju. To je danak neiskustvu i kada covjek koji ima ukupno 4 utakmice u vodjenju seniorske ekipe ne napravi ocekivano, onda je i to sasvim logicno. Nesto sto je klub izabrao i nesto na sto smo mi pozvani i upozoreni, kao i ono da smo takvom rjesenju dali podrsku.

Nista me ovo nije pogodilo previse, jer je ovo cista posljedica logike kluba koji ima za cilj da uspostavi neku vrstu organizacione stabilizacije, a to odmah znaci i neambicioznost u rezultatskom smislu, jer jedno sa drugim nismo u stanju nikada uspostaviti. Kada smo imali rezultat i osvajali titule, patila je organizacija u klubu. Sada se radi obrnuto i to je klub javno obznanio svima nama.
Ostaje zal sto se ovo nije proslo, jer nam je bila istorijska prilika da se malo pokrenemo. Ali nisam zacudjen sto se ovo nije desilo, jer je klub od prvog dana priprema pokazao apsolutnu apatiju vezano za ambicije u evropi. Da je klub bio vise ambiciozan, ne bi se moglo desiti da nam sada dolazi Varea, da smo pustili pet igraca iz prve postave na kraju sezone, da nam je jedino pojacanje od pocetka priprema bio Nedo Turkovic, koji je upitnih igrackih kvaliteta. Kada pitanje stopera rjesavas na sredini igranja evropskih utakmica, onda bude jasno da taj stoper nije doveden da bi nas popravljao u evropi, vec da se uigrava za pocetak prvenstva. Kada dodjes u situaciju da improvizujes u evropskim utakmicama sa pozicijama i kada shvatis da ne mozes bez Jamaka igrati ,pa mijenjati i rotirati sastav koji si uigravao cijele pripreme. Kada si u situaciji da regularno u prvoj postavi imas nekoliko igraca koji se tek vracaju u zivot poslije povreda i da i laik zna da tim igracima treba mozda i cijela polusezona konstantnog igranja da bi malo usli u fazon, kada rizikujes golmana, koji nije branio preko godinu dana itd itd.

Da smo imali ozbiljnu namjeru, vec od izvlacenja parova sa Lovcenom, mi bi pred utakmicu imali nekoliko novih rjesenja, bar dva kvalitetna napadaca, jekog dobrog veznjaka, rijesio bi problem odlaska Zolotica, a za rekonvalescente bi imao dobra rjesenja, jer ne mozes formu vracati na evropskim utakmicama. I to je to. Klub je pokazao kako dovodjenjem neiskusnog trenera, nedovodjenjem kvalitetnih igrackih rjesenja, ukazujuci na mladost i potpisivanje desetak ugovora sa mladim juniorima, gdje ce Adzem tek imati problema jer je tezak zadatak da to ukomponuje i promovise, odlaskom previse igraca iz prve postave proslogodisnjeg prvenstva, gdje smo , podsjecam, zavrsili na neambicioznom cetvrtom mjestu cak i sa tim igracima u ekipi, klub je jasno stavio do znanja sa cime cemo se mi navijaci boriti u narednoj sezoni.
I nije da to bas nismo svi znali, i nije da bas vecina navijaca nije odobrila, kao potez podrske klubu da se na taj nacin postavi temelj za eventualnu bolju buducnost.
Kada se klub ne sekira zbog svega ovoga, jer se ocito ne sekira, posto je postavio takvu situaciju i predstavio je svima nama kroz pripreme i to vrijeme, onda ne vidim razloga da se ja tu nesto sekiram previse. Sve je ovo logicna posljedica postavke klupskih ambicija. Bilo bi cudo da smo prosli. A klub je odlucio da se malo kocka i izgubio je na kocki. Kockali smo se sa odlicnim zrijebom, te se nadali da cemo kroz nikakva ulaganja napraviti rezultat. To tako ne moze. To tko nikada nije moglo.

O samoj utakmici necu pisati osim par recenica. Inace smo sve vidjeli. Vidjeli smo da stoperi igraju drugu utakmicu u zivotu zajedno, i da se poznaju tek desetak dana. Nemoguce je sa njima igrati pouzdano u evropi. Vidjeli smo da nasi bekovi nemaju snagu da izadju prema naprijed, iako je to bio njihov apsolutni kvalitet prije povreda. Posebno Colic treba nove pripreme ,jer je ograisao i najvise nazadovao od svih igraca u Zelji. On osim ofanzivnih zadataka nije imao nista dobro u defanzivi. Njima dvojici treba polusezona da dodju sebi. Vidjeli smo da nas je iz go.vana vadio golman koji nije branio predug period. I onda primi gol u svoju stranu amaterski. To se desava golmanima Travnika i takvih ekipa. No razumljivo, jer nije dugo branio. Izvadis sest strasnih lopti i onda primis gol u svoju stranu. To je tako kad nemas rutinu.
Vidjeli smo jednog predobrog Nuspahica i jednog odlicnog Bajica koji je radio savrseno sa odbranom makedonaca a i poentirao je onakvu sansu za koju sam i predvidjao da hoce i moze poentirati, jer sam pred utakmicu pisao da on moze da izmajmunise nesto ako ima cistu situaciju i dobar zadnji pas od veznog kreativca. Sreca pa je Jamak igrao jer je jedini on u stanju da proda takav pas. Ostali su bili tu negdje u skladu svojih kapaciteta, sto se granici sa nekvalitetom svakog pojedinog igraca, i teskim nasim standardnim mentalitetom, gdje smo prvaci svijeta dok postignemo gol, a kada primimo, na nivou smo San Marina i takvih ekipa. Jos bih dodao mladog Sadikovica, koji moze biti vanserijski dobar igrac, ali koji ako bude imao ovakav pristup utakmici moze da zavrsi u drugoligaskoj ekipi. Njemu ce se desavati i ovakve i dobre utakmice, jer je jos mlad, a oscilacije su velike. Ali mora odmah poboljsati svoj borbeni stav, jer pocinje da lici na kreativca, bez duela, bez mnogo trke, i kao da igra na terminu, ipak malo previse manekenski za momenat dokazivanja, koji je njemu tek sada itekako potreban.
Da bi Zeljo bio bolji u igrackom smislu , moramo imati i bolje igrace. A mi to nemamo i sve je ovo rezultat takve logike. Mi smo takvu logiku podrzali i ne vidim razloga da sada previse kenjamo.

Imacemo mi i u prvenstvu ovakvih utakmica. To je sasvim sigurno. Draze bi mi bilo da smo okoncali ovu evropu tako sto smo odmah poceli gubiti ovaj revans, nego sto smo vodili dva razlike. Ali mozda je ovako i dobro jer se oci odmah pocinju otvarati i sada napokon shvatamo sta nam je ocekivati i koliko ce biti ovakvih susreta cak i u nasoj ligi. Mnogi se odmah zanesu, a prosli smo Lovcena da ne znamo ni mi kako. Imali smo nikakav kvalitet na tim utakmicama i igraca vise, gdje smo sretnim pogotkom prosli. Ovo je sve sport, mi ovo volimo i to ce ostati nasa svetinja. A sami smo kao klub otisli u ovakve poteze, sami sada kao klub trpimo i posljedice nekvaliteta i nekih principa koji se namecu iz kluba, a nama navijacima se to svidja i ne svidja, jer tezimo i navikli smo da budemo najveci klub. To je tako.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

gambleSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la gambleSarajevo » 23 jul 2014, 14:24

Ovim momcima treba dati podršku i istrpiti ih, normalno da je bilo greški sinoć i od strane adzema i od pojedinih igrača, prvenstveno smo primili ta dva gola zbog slabih bekova. Nažalost naša dva beka se sporo vraćaju nakon tih povreda, daleko su od bilo kakve forme, posebno Čolić. Mali sadikovic i Stanić jako lose sinoć, jamak odličan uz tomica i bajica, svaka čast momci.. Ono sto mi je posebno drago je igra anesa, od njega zaista očekujem u prvenstvu da samo još bolji bude i da postane jedan od ljubimaca :tokralju: raja ko raja, pljuvace se uvijek i dizati u nebesa zavisno kako vjetar puse... Puna podrška adzemu, samo rad, red i disciplina i bice nešto od ovim momaka.. Volim te Željo
1921

bezze
Kontakt:

Post Postao/la bezze » 23 jul 2014, 14:44

Ono jučer što vam se dogodilo je vraćanje za sve kupljene bodove ,titule u liku tate osima.Necete izboriti ni europu ove sezone jer nemate kinte.Pozdrav

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 23 jul 2014, 14:59

sve dok se u Zelji bude davala sansa mladim igracima, i sve dok politika kluba bude okrenuta dugorocnoj strategiji u kojoj ce Zeljo proizvoditi mlade igrace imati ce moju punu i bezrezevnu podrsku bez obzira na rezultate.

od nase djece ocekujem jedino zalaganje, red, rad i disciplinu i pod tim okolnostima svaki poraz sam unaprijed halalio.

idemo dalje....
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 23 jul 2014, 15:10

Ozbiljna ekipa sa ozbiljnim trenerom onu utakmicu rutinski privodi kraju. Mi smo se doveli u situaciju da utakmicu rjesava jedna sudijska odluka, jedna greska golmana... nismo stvorili, a morali smo, ambijent u kojem smo mi gazda na terenu do kraja, predvodjeni svojim navijacima ono smo morali dovesti do kraja i slaviti prolaz. Jedan pisljivi Metalurg se poigravao s nama u zadnjih pola sata, pleli mrezu oko gola ko da su Plzen ili Maribor... Zeljo nije na nivou proslih sezona, slabiji smo definitivno, ali i takvi smo ono MORALI privesti kraju, MORALI!

Zasto Sadikovic? U ovoj utakmici on se vidio nije, u napadu smetao, u odbrani cunj. Mlade igrace treba trpiti, treba ih cekati, ali ono sto je on sinoc pokazao mogao je pokazati bilo koji kadet ili junior iz naseg omladinskog pogona, bilo koji.

Zasto bez Zeljkovica? Zasto se Adzem odrekao najpouzdanijeg odbrambenog igraca iz prosle sezone? Jedini stoper koji nije panicario, koji se znao postavit, uzet duel na zemlji. I umjesto da ga bar uvede u zadnjih 10 minuta, on ga ni zagrijavao nije. :crazy:
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

ZeljoSampioneGo
Kontakt:

Post Postao/la ZeljoSampioneGo » 23 jul 2014, 15:18

bhsport je napisao/la:
aS_Roma je napisao/la:
Head je napisao/la:Mislim da je Zeljeznicar na pravom putu s ovom politikom, pokazace to i rezultati.
Da , pogotovo ovo forsiranje djece , Antolovic, Jamak, Svraka, Hasanovic, Turkovic, Bucan, Tomic pa sad novo dijete Varea itd itd :nedam:
Kjosevski, Colic, Kvesic, Sadikovic, Bajic, Nuspahic, isto Hasanovic, Bogdanovic nisu stari.

Sto im repliciras Majke ti.. Pa pusti ba amidzice uvuci ce se u misije rupe na mubarek petak!
Kralj price

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 23 jul 2014, 15:20

lafomamone je napisao/la: Svi znaju kako vam je i vi znate vrlo dobro, ne moze vam biti gore nego sto jeste, uz gubitak hiljada eura sinoc tuga je jos veca. A najgore od svega je sto se kraj agonije ne nazire u godinama ispred
Bar kod nas niko ne uzima procenat za postpis igraca i ovakvi cemo se boriti za titulu.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 23 jul 2014, 15:50

da nije situacija kakva jeste i da mi nije žao raje koja baš baš voli Želju i ići će ucijek na tekme tacno bi volio da se povecaju cijene karata samo radi ovih derby i euro navijaca koji pricaju kako se ne isplati dati ni marku, pa pasa moj nemoj davati nemoj dolaziti i to je to bice nas opet na toj Grbavici, dal ce nas biti 500 ili 5000 nije ni bitno... ja vas licno molim koji nakon sinoc pljujete sve zivo, nemojte molim vas vise dolaziti (ne mogu vam zabraniti, al vas mogu zamoliti)... Uvijek dajem podrsku svakom al ne 2-3 utakmice u ovom slucaju dat cu je Adzemu i svima u klubu 2 godine slijedece (naravno da cu dati i poslije toga), al ako za te dvje godine ne bude nista od onog sto nam pricate, e onda razumijem neke sto pljuju... vi koda ste zaboravili gdje smo bili prije 5 godina nismo vidjeli evrope ocima pa kad je Amar dosao pocelo je vadi vadi pasose za sve ti hvala Amare... ne kazem da je Amar veci od Zelje samo kazem gdje je Zeljo bio bez Amara, znamo svi odgovor NIGDJE...

I ZATO SVI IMAJU MOJU PODRSKU I NEK NASTAVE OVAKO I PRAVI MANIJACI VIDIMO SE NA OTOCI----ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

mukitmovac
Kontakt:

Post Postao/la mukitmovac » 23 jul 2014, 16:04

Nikad mi u zivotu nije teze pao "poraz". Bolno brate, bolno. Znao sam da ce ga onaj majmun dati iz slobodnog, s obzirom kako je pucao sa 40metara, ono je za njega bio penal, gol ide na dusu Marjana, Nuspahic :tokralju: , i grehota je da mu igra Colic i Kosoric, a ne igra Zeljkovic. Cipiripi se usutio, nema ni supera, predstoji nam borba za Evropu uz malo srece, koja nas je sinoc napustila
Zivio nam Osim dragi, gospodaru familije !!
Liverpool !

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 23 jul 2014, 16:11

Poraz vise nego bolan..do 60 minute sve idealno..jos fule penal..poslije trauma..nemogu opistai 90 minutu..šok,syeban,nikad gori osjecaj..mozda da nije bilo 2-0 ..lakse bi se podnio poraz..neznam jbg.Okrenuti se prvenstvu i sto prije ovo zaboraviti..naravno treba podrzati ekipu..sinoc smo svi bili nervozni..svasta se pricalo..al opet ce raja ici da gleda Zelju.

fixator
Kontakt:

Post Postao/la fixator » 23 jul 2014, 16:36

Mozda glupo zvuci ali da nismo zabili drugi gol prosli bi

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Semper Fidelis

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.