Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

TMovac
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la TMovac » 23 jul 2014, 14:19

BaDa12 je napisao/la:Zaboravila sam priložiti odmah. :oops:
http://www.****/sport/nogome ... rslanagica" onclick="window.open(this.href);return false;
Meni ovdje nije nista jasno. Jedan dan pisu da je promjena sportskog drzavljanstva vec pokrenuta i da ce prije septembra dobiti zeleno svijetlo FIFA-e, drugi dan pisu Susic ide po Arslanagica jer kao jos nista nije pokrenuto, treci dan opet da ce momak dobiti do septembra sportsko drzavljanstvo, pa sad opet nema.... pa ko koga ovdje??
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 23 jul 2014, 14:21

TMovac je napisao/la:
http://www.****/sport/nogome ... rslanagica" onclick="window.open(this.href);return false;
Meni ovdje nije nista jasno. Jedan dan pisu da je promjena sportskog drzavljanstva vec pokrenuta i da ce prije septembra dobiti zeleno svijetlo FIFA-e, drugi dan pisu Susic ide po Arslanagica jer kao jos nista nije pokrenuto, treci dan opet da ce momak dobiti do septembra sportsko drzavljanstvo, pa sad opet nema.... pa ko koga ovdje??
Tko koga? Oni nas.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 23 jul 2014, 14:26

dubrovnik je napisao/la:
TMovac je napisao/la:
Tko koga? Oni nas.
Vala ako prokockaju Arslanagica i Milosevica prestajem pratiti repku. Samo mi skracuju zivot svaku tekmu.

Sto me Boze ne stvori kao Surinamca da se ne nerviram bezveze
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 23 jul 2014, 14:49

dubrovnik je napisao/la:@ Sheyi

Vidis ja to gledam drugacije. Navijam za BIH i nikakvu drugu korist nemam od drzave niti sam ikad imao.Osim sto je volim i zelim joj sve najbolje u svemu. I naravno da ne treba klecati niti Susic niti nitko. Ali treba igrace kao Arslanagic, Tankovic, Omerbasic, Halilovic zivkati stalno, ubjedjivati, lagati i raditi sve sto je u mogucnosti da tu djecu pridobije nama. Cak i nase ljude koji zive u tim drzavama poticat da uticu na njih. To ne treba samo Susic raditi vec i savez, a i svi mi koji imamo mogucnosti. A on to mora jer mu je posao u repki, a i da nije trebao bi ako voli ovu zemlju. A ne svako 2 godine da im kao porazgovara sa ocem a u medjuvremenu ih par puta ponizi u novinama.
Pa od zadnjeg razgovora koji je bio u martu, tad mu je vjerovatno Sušić obećal poziv kojeg naravno i zaslužuje, mlad talentovan, igra u dobrom klubu, i nakon toga Arslanagic nista nije uradio sa svoje strane, ako je vjerovat Safetovim rijecima.
Ipak je potrebna obostrana saradnja, i u ovom slučaju ne treba napadati Safeta i savez, oni su u martu uradili sto je trebalo.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 23 jul 2014, 15:52

Sheyi je napisao/la:

Vidis ja to gledam drugacije. Navijam za BIH i nikakvu drugu korist nemam od drzave niti sam ikad imao.Osim sto je volim i zelim joj sve najbolje u svemu. I naravno da ne treba klecati niti Susic niti nitko. Ali treba igrace kao Arslanagic, Tankovic, Omerbasic, Halilovic zivkati stalno, ubjedjivati, lagati i raditi sve sto je u mogucnosti da tu djecu pridobije nama. Cak i nase ljude koji zive u tim drzavama poticat da uticu na njih. To ne treba samo Susic raditi vec i savez, a i svi mi koji imamo mogucnosti. A on to mora jer mu je posao u repki, a i da nije trebao bi ako voli ovu zemlju. A ne svako 2 godine da im kao porazgovara sa ocem a u medjuvremenu ih par puta ponizi u novinama.
Pa od zadnjeg razgovora koji je bio u martu, tad mu je vjerovatno Sušić obećal poziv kojeg naravno i zaslužuje, mlad talentovan, igra u dobrom klubu, i nakon toga Arslanagic nista nije uradio sa svoje strane, ako je vjerovat Safetovim rijecima.
Ipak je potrebna obostrana saradnja, i u ovom slučaju ne treba napadati Safeta i savez, oni su u martu uradili sto je trebalo.
Ne da mi se sada traziti ali citao sam skoro da je sve gotovo sa Arslanagicem, mislim na re....a.ba nisam siguran. A sto mu je Susic ocu rekao, to samo on zna. Pa da Arslanagic nije bio zainteresiran ne bi oca poslao na pregovore, makar je to jasno. Zato sam ja molio boga da nam dodje tko mladji za selektora, koga nije sram ni slagati, obecati prvi sastav ili sto vec treba. Sve za dobro nacionalnog tima. Ovi stari metuzalemi, a nije samo Susic takav jos zive u Jugi i misle da se vremena nisu promjenila zadnjih 20 godina. Pogledaj danas nogometni svijet. Mislim da Dzeko zaradi na godinu vise nego sto je Susic kao jedan od najboljih igraca svoga vremena za cijeli zivot.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 23 jul 2014, 16:04

dubrovnik je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:

Ne da mi se sada traziti ali citao sam skoro da je sve gotovo sa Arslanagicem, mislim na re....a.ba nisam siguran. A sto mu je Susic ocu rekao, to samo on zna. Pa da Arslanagic nije bio zainteresiran ne bi oca poslao na pregovore, makar je to jasno. Zato sam ja molio boga da nam dodje tko mladji za selektora, koga nije sram ni slagati, obecati prvi sastav ili sto vec treba. Sve za dobro nacionalnog tima. Ovi stari metuzalemi, a nije samo Susic takav jos zive u Jugi i misle da se vremena nisu promjenila zadnjih 20 godina. Pogledaj danas nogometni svijet. Mislim da Dzeko zaradi na godinu vise nego sto je Susic kao jedan od najboljih igraca svoga vremena za cijeli zivot.
Nema to veze sa starosti selektora, nego samo sa radnim navikama i obrazom. Pogledaj Vahu. On je haman pola repke Alzira doveo. Kumio, molio, pregovarao.... Susica jednostavno boli racku za svim. Pa taj covjek nije pratio utakmice repke sve dok nije postao selektor, al zato niti 1 tekmu PSG-a ne smije propustiti. Pri samoj spomeni PSG-a covjek dozivi erekciju. Nama samo treba profesionalac koji radi svoj posao i nista vise.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 23 jul 2014, 16:11

Oko Arslanagica mogu postojati samo dva scenarija.Prvi je da on taktizira i ceka mozda eventualni interes Belgijanaca.
Drugi je da on i njegov otac nisu dobili nista konkretno od strane selektora,nikakvu rijec,obecanje koje bi ih ubijedilo da mjenjaju sportsko drzavljanstvo,odnosno niko ih nije ubijedio da Dino nece izvisiti ako promijeni drzavljanstvo jer,kao sto znamo,poslije toga povratka nema.Razloga za itekakav oprez imaju napretek u imenima Seferovica,Halilovica,Tankovica,Prcica kao i u imenima Tina Susica i Anela Hadzica.Ova zadnja dvojica su im jasan pokazatelj koji kriteriji preovladavaju u odlucivanju selektora.

Sklon sam misljenju da je u pitanju ovo drugo iz dva razloga.Prvi je da je Dino svjestan konkurencije u Belgijskoj reprezentaciji i da ce se tu,pogotovo kao igrac bh korijena,tesko ugurati.
Drugi razlog je taj da on ne bi poslao svoga oca u Insbruk da nema zelju da igra za BiH.

Znaci,vrlo vjerovatno Arslanagic stariji nije ubijedjen u Insbruku da ce njegov Dino dobiti poziv.

fkv123
Kontakt:

Post Postao/la fkv123 » 23 jul 2014, 16:14

Dino će igrati za nas.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 23 jul 2014, 16:20

drummer je napisao/la:Oko Arslanagica mogu postojati samo dva scenarija.Prvi je da on taktizira i ceka mozda eventualni interes Belgijanaca.
Drugi je da on i njegov otac nisu dobili nista konkretno od strane selektora,nikakvu rijec,obecanje koje bi ih ubijedilo da mjenjaju sportsko drzavljanstvo,odnosno niko ih nije ubijedio da Dino nece izvisiti ako promijeni drzavljanstvo jer,kao sto znamo,poslije toga povratka nema.Razloga za itekakav oprez imaju napretek u imenima Seferovica,Halilovica,Tankovica,Prcica kao i u imenima Tina Susica i Anela Hadzica.Ova zadnja dvojica su im jasan pokazatelj koji kriteriji preovladavaju u odlucivanju selektora.

Sklon sam misljenju da je u pitanju ovo drugo iz dva razloga.Prvi je da je Dino svjestan konkurencije u Belgijskoj reprezentaciji i da ce se tu,pogotovo kao igrac bh korijena,tesko ugurati.
Drugi razlog je taj da on ne bi poslao svoga oca u Insbruk da nema zelju da igra za BiH.

Znaci,vrlo vjerovatno Arslanagic stariji nije ubijedjen u Insbruku da ce njegov Dino dobiti poziv.

I ja se ovog najvise bojim. Ne bi mi bilo cudo Seferovic, Halilovic, Tankovic... pa da se nastavi niz. Ne drzi mi vodu prica da ova djeca ne vole svoju drzavu i srame se porijekla. I Tankovic rece neki dan: nisam samo ja ima nas jos 8 koji nismo unutra. Tko zna sta se valja iza brda.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 23 jul 2014, 16:25

Sheyi je napisao/la: Pa od zadnjeg razgovora koji je bio u martu, tad mu je vjerovatno Sušić obećal poziv kojeg naravno i zaslužuje, mlad talentovan, igra u dobrom klubu, i nakon toga Arslanagic nista nije uradio sa svoje strane, ako je vjerovat Safetovim rijecima.
:urnebes: :urnebes:

Dakako, da mu nije vjerovat.

SkozaZe
Kontakt:

Post Postao/la SkozaZe » 23 jul 2014, 16:32

Trenutno na SK1 Paderbon-Athl.Bilbao. Vrancic (broj 8) u prvom timu

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 23 jul 2014, 16:34

Ma prica ide vjerovatno tako da je otac dosao po poziv, a Safet nije mogao obecati zato sto.. ima 6 stopera, treba biti redovan u klubu, kad se tamo nametne on ce ga zvati itd. Vec vidjeno 100x...

I da je Safetu stalo da mali igra za nas ne bi se on raspitivao za njegovu papirologiju 4-5 mjeseci nakon njihovog razgovora.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 23 jul 2014, 18:16

Kad se god spomene priča oko toga treba čli moliti ili ne moliti nekoga, uvijek mi poadnu na pamet Jusuf Nurkić i Emir Sulejamnović,i moj lični osjećaj je da kad god tražimo da se ide nekog moliti da igra za ovu reprezenatciju, naprosto pljujemo na ovu dvojicu pomenutih momaka.

Moj mišljenje, moj osjećaj, ne morate se slagati.

Mislim da je ostanak Papeta najveće zlo što se moglo dogoditi reprezentaciji BiH, ali nikako ga ne bih krivio zbog Arslanagića.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 23 jul 2014, 18:54

Ovo za Vrancica je super, on nas stvarno moze pojacati u sirini i kvalitetu. Cim se sredi drzavljanstvo brzo ce dobiti sportsko, jer DFB ga tu nece kociti.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 23 jul 2014, 18:58

Svaka cast za Vrancica, kad se ne premislja puno za koga ce se igrat, brzo papiri budu gotovi.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 23 jul 2014, 19:01

MEni totalna nepoznanica Vrancic, Arslanagic:

Kakvi su sa brzinom i kakvi su sa kondicijom.

Zanima me jel ijedan od njih dobar na sprintu. I kako stoje sa kodicijom, vole li da trce ?
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 23 jul 2014, 19:01

dinoze je napisao/la:
Head je napisao/la:
dinoze je napisao/la:Znaci poslije onoga sinoc sa Zeljom, nemojte molim vas da neko spomene kako u nasoj ligi ima materijala za A repke.
Mislim nije da se to i prije nije znalo, ali ona sramota sinoc i ostale sramote koje ce nam prirediti nasi klubovi ove sedmice su podpuno jasne.
Nije ti dobro.
Pozdravlja te Gojko Cimirot.
Igracina :crazy:

Nemoze se Sarajevo spasiti od ponuda za njim, vec dva puta Ma. City odbijaju.
Odbijaju se itekako samo to tvoj mozak ozraceni ne moze da shvati, a posto si iz Zenice vjerovatno te jos boli Gojkov potez iz maja mjeseca.
Adi_Zepce je napisao/la:
drummer je napisao/la:Ponukan ispadanjem Želje od nekog Metalurga,kao i ranijim ispadanjem nasih vodecih klubova od nekih Zeta,Kukesija...i tesko razocaran ,molio bih cijenjene forumase da vise ne spominju igrace iz nasih klubova kao potencijalne reprezentativce,niti ikako u kontekstu reprezentacije.
Nijedan taj igrac jednostavno nije ni blizu tog nivoa i potreba,nemojmo se lagati i zavaravati.

Eventualno kad odu u neki inostrani klub pa provedu neko vrijeme,prime zdrave navike,nacin rada i razmisljanja,mozda tada neke uzeti u razmatranje.
Hvala.
Potpis.
Klubovi nam ispadaju redovno od Albanaca, Makedonaca, Crnogoraca. Ode sinoc Zeljo, a vjerovatno ce njegovim stopama Sarajevo, Zrinjski pa i ŠB. Jednostavno vrlo malo kvaliteta ima u toj ligi. Premalo za jednu selekciju koja je u top 20 na svijetu.
Smijeh je sto u redovima prvaka nema igraca za reprezentaciju (po kvaliteti), a pojedinci guraju nekog osrednjeg Hebibovica. Bolje zvati one igrace iz kazahstanske ili azerbejdzanske lige, njihovi timovi barem dođu do grupne faze EL.
Evo za vas dvojicu pitanja par. Jel selektor treba da poziva timove ili jednog igraca? Sto je recimo jedan igrac kriv ako 10 drugih ne valja? Ima li logike to sto pricate?
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 23 jul 2014, 19:05

dubrovnik je napisao/la:
drummer je napisao/la:Oko Arslanagica mogu postojati samo dva scenarija.Prvi je da on taktizira i ceka mozda eventualni interes Belgijanaca.

I ja se ovog najvise bojim. Ne bi mi bilo cudo Seferovic, Halilovic, Tankovic... pa da se nastavi niz. Ne drzi mi vodu prica da ova djeca ne vole svoju drzavu i srame se porijekla. I Tankovic rece neki dan: nisam samo ja ima nas jos 8 koji nismo unutra. Tko zna sta se valja iza brda.
Vala bas Arslanagic moze izvisiti. Ko fol mi smo bolja reprezentacija od Belgijske pa ako ne uleti kod nas sigurno bi uletio Belgijancima. Bice da je obratno, mada daleko od toga da mu BiH reprezentacija nebi bila od koristi u karijeri. U grupi smo vodecih fudbalskih nacija u Evropi i iako ne tako jaki kao Belgijanci, svakako mozemo kalkulisati sa velikim ambicijama a samim tim biti i odskocna daska mnogim igracima.

Dino moze izvisiti samo ako se samostalno ne afirmise kao igrac. Samo iz tog razloga nebi dobio poziv u nasu repku a ako se nemoze kod nas uvaliti tesko da ce se ikad uvaliti u Belgijsku repku. Nema dakle sta da taktizira. Do njega je da odluci kojem jatu pripada.

MetanorisBack
Kontakt:

Post Postao/la MetanorisBack » 23 jul 2014, 19:06

gost je napisao/la:Kad se god spomene priča oko toga treba čli moliti ili ne moliti nekoga, uvijek mi poadnu na pamet Jusuf Nurkić i Emir Sulejamnović,i moj lični osjećaj je da kad god tražimo da se ide nekog moliti da igra za ovu reprezenatciju, naprosto pljujemo na ovu dvojicu pomenutih momaka.

Mislim da je ostanak Papeta najveće zlo što se moglo dogoditi reprezentaciji BiH, ali nikako ga ne bih krivio zbog Arslanagića.
Kad' ideš moliti nekog' pljuneš po ovome drugom' koga nisi molio?

Šta je moljakanje postalo,neka privilegija,fetiš,ne kontam?
POSEREM SE I PAPETOLJUPCIMA,I PAPETU U USTA.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 23 jul 2014, 19:13

MetanorisBack je napisao/la:
gost je napisao/la:Kad se god spomene priča oko toga treba čli moliti ili ne moliti nekoga, uvijek mi poadnu na pamet Jusuf Nurkić i Emir Sulejamnović,i moj lični osjećaj je da kad god tražimo da se ide nekog moliti da igra za ovu reprezenatciju, naprosto pljujemo na ovu dvojicu pomenutih momaka.

Kad' ideš moliti nekog' pljuneš po ovome drugom' koga nisi molio?

Šta je moljakanje postalo,neka privilegija,fetiš,ne kontam?
Nisi mene pitao, jel de ? Ako si, nisam skontao

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Arnelv52, Fudbalbr1 i 30 gostiju.