Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

armin
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la armin » 22 jul 2014, 15:44

mirzatele je napisao/la:Pozivanje Glogovca je odlican potez :thumbup:
:bih: :thumbup:

Realno, poslije Juke naš najbolji i najkonstantniji igrač na proteklom EP.

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 22 jul 2014, 16:26

Svaka čast Buzi i Vrapcu , ali statistički gledajući naš najbolji igrač poslije Juke iz Juniorske je Stefan Glogovac , ja sam mislio da je on niži , ali googlajući vidim da je visok cca 204/206cm , eh da poraste 5-6cm samo bi mu NBA bila granica :)

- Želio je poziv Petrovića , ali dobio je Ivanovića :clap: (open in new tab)
slika

- Nije ti ovo trebalo druže da se po ovakvoj sparini naježim :bih:
yusufoh je napisao/la:[youtube][/youtube]

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 22 jul 2014, 16:27

filip13 je napisao/la:ko je taj?
Eto ti piše na naslovnoj vijest. Momak je sada na EP B divizije sa Jukom igr'o u našoj juniorskoj reprezentacji. Imao u prosjeku oko 15 poena i 7skokova.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

filip13

Post Postao/la filip13 » 22 jul 2014, 16:34

zizu1991 je napisao/la:
filip13 je napisao/la:ko je taj?
Eto ti piše na naslovnoj vijest. Momak je sada na EP B divizije sa Jukom igr'o u našoj juniorskoj reprezentacji. Imao u prosjeku oko 15 poena i 7skokova.

ok,hvala,našao sam

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 23 jul 2014, 00:26

Ne može čovjek da se ne naježi gledajući taj video sa Eurobasketa. Još uvijek boli Litvanija..
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

bubreg
Kontakt:

Post Postao/la bubreg » 23 jul 2014, 11:08

vratite nam zeku :(
Izađite na balkone, pojedite šampinjone.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 23 jul 2014, 11:54

Clutch je napisao/la:Ne može čovjek da se ne naježi gledajući taj video sa Eurobasketa. Još uvijek boli Litvanija..
Bolit će uvijek. Kad bi kvale prenosio to jest bio komentator Avdić, da uživamo.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 23 jul 2014, 12:42

Marko Jošilo potpisao za Metalac Koteks Valjevo..
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 23 jul 2014, 13:44

Ethel je napisao/la:Marko Jošilo potpisao za Metalac Koteks Valjevo..
Samo ne znam ko ga natjera da potpise za Metalac,a mogo je igrat ABA ligu sa Igokeom..Dodik je zavrno slavinu tako da se okrenut mladjim igracima,a on eto ode..

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 23 jul 2014, 14:17

Lotus je napisao/la:
Ethel je napisao/la:Marko Jošilo potpisao za Metalac Koteks Valjevo..
Samo ne znam ko ga natjera da potpise za Metalac,a mogo je igrat ABA ligu sa Igokeom..Dodik je zavrno slavinu tako da se okrenut mladjim igracima,a on eto ode..
Ma on je i dobio poziv samo da popuni broj i da poveca broj igraca iz Igokee, da ne bi bilo nema na spisku ni jedan igrac iz Igokee i Širokog..

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 23 jul 2014, 14:32

Kome treba košarkaška reprezentacija BiH?

Sve košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine u proteklih nekoliko godina bilježile su odlične uspjehe. Među najboljim evropskim selekcijama, u diviziji A, sada imamo sve starosne selekcije naše muške košarke. Nažalost, iza ovog uspjeha ne stoji država niti njene institucije.

Harun Mahmutović, generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, Harun Mahmutović, je po karakteru izuzetno optimistična osoba i radnik Saveza koji puno ne govori o poslu kojim se bavi.

On je u subotu bio najsretniji čovjek u Bosni i Hercegovini. Generacija koju je predvodio sjajni Jusuf Nurkić plasirala se među najbolje selekcije Starog kontinenta. Prošle godine, negdje polovinom augusta, Mahmutović je skakao od sreće u dvorani na Ilidži nakon što su i kadeti ušli među najbolje evropske selekcije.

U današnjem razgovoru za portal Klix.ba stvorio se utisak da mu je jednostavno prekipjelo od činjenice da država pod čijim okriljem Savez djeluje ne mari da li će i na koji način za reprezentaciju igrati Mirza Teletović, Nemanja Gordić, Andrija Stipanović, Jusuf Nurkić, Marica Gajić, Anđela Delić...

Posuđuju novac

Već nekoliko godina krovna kuća bh. košarke suočava se sa istim problemom. Nedostatak novca i podrške državnog Ministarstva civilnih poslova doveli su ovaj Savez na prosjački štap.

Prošle godine Mahmutović je otkrio kako su on, direktor bh. reprezentacije Igor Stojanović i još neki ljudi u Savezu od reprezentativaca posuđivali novac kako bi finansirali sve obaveze koje su imali tokom priprema.

Ove godine situacija sa finansijama je još gora s obzirom ako imamo u vidu činjenicu da se u proteklim sedmicama nekoliko bh. selekcija okupilo i takmičilo u različitim kategorijama.

"Poslije lijepe svadbe neko mora platiti račun", kaže Mahmutović na početku našeg razgovora.

I mora. A to sigurno neće biti Sredoje Nović, državni ministar civilnih poslova, kao ni ljudi koji (ne)rade u tom ministarstvu.

"Ovo više nema smisla. Ne mogu više moliti ljude da nam pomognu. Svaka čast svima koji su do sada privatno pomagali ovom Savezu i reprezentacijama, ali ako nemamo sistematsko rješenje, ako vrijedimo 20.000 ili 30.000 KM godišnje, onda nemamo o čemu pričati, raspustiti reprezentacije i ključ u bravu... Ja trenutno ne vidim drugog rješenja", kaže vidno zabrinuti Mahmutović.

Sudeći prema njegovim riječima, dovedene su u pitanje pripreme, kvalifikacije i učešće na Eurobasketu najboljih bh. košarkaša.

"Ne znam kako ćemo ovo sve poplaćati. Zadužujemo se privatno, stavljamo svoj obraz... Ljudi zovu i pitaju šta je problem, zbog čega se zadužujem. Reprezentativci trebaju ručati, popiti sok, obući se, spavati u hotelu...", dodaje on.

Nakon godina i godina rada, Mahmutović priznaje da je postao umoran od svog posla i borbe protiv vjetrenjača i kokuzluka u kojem Savez preživljava.

"Ne sekiram se više. Ako igrači hoće da sami sebe finansiraju, svakako su sami u ovome, ja ću im pomoći koliko mogu i koliko imam svojih para. Nažalost, nemam ih puno. Zar je uopšte bitno da imamo reprezentaciju, kome ona treba...?", pita se Mahmutović.

Svake godine isti problem

Priznaje da su i ove godine od prijatelja posuđivali novac kako bi organizovali okupljanje reprezentativaca i platili račune koji su dospjeli na naplatu.

"Svake godine smo u istoj situaciji i ovo ludilo jednom treba da stane. Ako ljudi koji vode ovu državu, Vijeće ministara koje je nadležno za finansiranje reprezentacija, misli da 20.000 dovoljno, ja ću to poštovati i mislim da su to pametni ljudi koji su procijenili da ovoj državi ne trebaju reprezentacije i sport. Ako narod misli da nam trebaju, neka se oglase i kažu šta misle", poručuje generalni sekretar KS BiH.

"Igrači ne trebaju dolaziti na okupljanje. Šta ima veze što smo bili devet puta na Evropskom prvenstvu, šta ima veze što smo u svim kategorijama među najboljima u Evropi, djeca se i ne trebaju baviti sportom", ironičan je Mahmutović.

Prije nekoliko mjeseci iz Saveza su najavljivali kandidaturu za domaćinstvo jedne grupe Eurobasketa 2015. godine. Međutim, Mahmutović kaže da od toga nema ništa.

"Imali smo mogućnost, ali nećemo aplicirati. Naša državna vlada nam neće dati ni 10.000 eura jer misle da nam to ne treba. Napraviti još jednu budalastu vratolomiju i dovesti u BiH evropske reprezentacije meni ne pada na pamet. Ako ima neko drugi ko je budala, bujrum. To meni ne treba, umoran sam od svega. Da mi je što prije otići odavde. Ja sam svoj san ispunio i ne žalim ni zbog čega. Ostavio sam dosta zdravlja ovdje i ova djeca su ga zaslužila. Ali, treba nekad priznati poraz i reći da se ne može dalje. Djeca zaslužuju da im se da puno više od onoga što smo im pružili", kaže Mahmutović na kraju razgovora za Klix.ba.

Pred seniorima predvođenim jednim od najboljih trenera današnjice, sjajnim Duškom Ivanovićem, su mjeseci neizvjesnosti, kvalifikacije koje ćemo sigurno proći, Evropsko prvenstvo na kojem ćemo možda učestvovati. Za ostala pitanja obratite se resornom ministarstvu.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 23 jul 2014, 14:49

pa zar nije jedan od zadataka dine kifle konakovica kao novopecenog predsjednika saveza i covjeka koji ima veze u politici da bar osigura neki novac ili je samo bitna pozicija da se nadje u CV-ju :roll:
nema potpisa

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 23 jul 2014, 14:50

Unofficialpage je napisao/la:
Clutch je napisao/la:Ne može čovjek da se ne naježi gledajući taj video sa Eurobasketa. Još uvijek boli Litvanija..
Bolit će uvijek. Kad bi kvale prenosio to jest bio komentator Avdić, da uživamo.
Edin nece biti komentator jer kvalifikacije prenosi BHT ;) znaci VLADISLAV MAJER i vjerovatno Aleksandar Babic (iako se ja nadam da je Aco mozda na godisnjem pa da ne prenosi :mrgreen: jer je bruka od komentatora) a Edina cemo najverovatnije slusati kad bude pocelo S.P to prenosi FTV

filip13

Post Postao/la filip13 » 23 jul 2014, 15:22

semir01 je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:
Edin nece biti komentator jer kvalifikacije prenosi BHT ;) znaci VLADISLAV MAJER i vjerovatno Aleksandar Babic (iako se ja nadam da je Aco mozda na godisnjem pa da ne prenosi :mrgreen: jer je bruka od komentatora) a Edina cemo najverovatnije slusati kad bude pocelo S.P to prenosi FTV

ili još gore,belmin karamehmedović,a za edina je pitanje bi li komenmtarisao i da ftv radi prenose jer koliko znam nije nekim ugovorom vezan za ftv

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 23 jul 2014, 15:38

Ne trebaju nam naturalizirani igraci !!!

Po meni imamo dosta boljih opcija od nekih igraca koji ce igrati za pare a ne srcem .. bolje stavite jednog juniora neka se kali nego nekog tamo igraca koji do prije par godina nije ni znao sta je bosna ....
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 23 jul 2014, 15:48

Slobodas je napisao/la:Ne trebaju nam naturalizirani igraci !!!

Po meni imamo dosta boljih opcija od nekih igraca koji ce igrati za pare a ne srcem .. bolje stavite jednog juniora neka se kali nego nekog tamo igraca koji do prije par godina nije ni znao sta je bosna ....
Baš nam ne treba naturalizovani igrač, inače mi imamo seniorsku bazu igrača ogromnu pa možemo birati.. Pa evo Đedović se samo povrijedio i imamo ogromnih problema da ga zamijenimo, a zamisli da se povrijedi igrač tipa Teletovića, kako bi našao zamjenu? odgovor je nikako jer trenutno nam je baza igrača vrlo mala.

Evo i sa naturalizovanim igračem imaš nekoliko mladih reprezentativaca u seniroskom sastavu tako da to nije problem.
Svi hoćemo rezultate, ali i da biramo na koji način, svi nedostaci reprezentacije se vide na EP, prošle godine su svi prizivali Bavčića pa je zbog toga Mirza morao igrati po 37 minuta, otišao je i Mašić pa smo i zbog toga imali problema itd. Jednostavno nije bilo kvalitetnih igrača koji bi dobili poziv, a svaki kvalitetan igrač pa barem u vidu amerikanca nam je dobrodošao.

Jedna Španija ima naturalizovanog igrača, a barem njima nije problem naći kvalitetnog igrača pa ne vidim što je to problem da ga i mi imamo.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 23 jul 2014, 16:34

Slobodas je napisao/la:Ne trebaju nam naturalizirani igraci !!!

Trebaju.
Nad tobom sunce najljepše sja

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 23 jul 2014, 16:54

Sta je sa ovim Todicem iz Italije? Zasto nije bio u sastavu na turniru?
FKS❤️1946

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 23 jul 2014, 17:03

djokica je napisao/la:Sta je sa ovim Todicem iz Italije? Zasto nije bio u sastavu na turniru?
Povreda. Izgleda da ni za kvalifikacije nece biti na raspolaganju. Ni on, ni Persa.

Sent from my ST18i using Tapatalk
Izdržati, to je temelj vrline!

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 23 jul 2014, 17:24

cijeli svijet nama uzima talente, najjace selekcije imaju naturaliziranog igraca, a nama kadar jako tanak plus par povrijedjenih! MORAMO POD HITNO DOVESTI NOVOG NATURALIZIRANOG IGRACA!

PS: bez da umanjim vrijednost nasih nada (Buza, Vrabac, Glogovac), oni su te dobre statisticke prosjeke (kosevi, skokovi, asistencije,..) imali u B diviziji tj u "drugoj ligi". dugo ce nama jos trebati naturalizirani igrac.

mi cemo biti aBd bas jaki kad stasaju makar 5-6 igraca od ovih sto najvise obecavaju (buza, vrabac, glogovac, atic, gacic, sulejmanovic, polutak, sikiras, musa, gegic, djedovic mladji,...) + 5-6 najjacih iz sadasnje repke (teletovic, djedovic, nurkic, gordic, kikanovic) + STRANAC, tek onda cemo imati donekle makar jakih 12 igraca (znaci sve se treba poklopiti i nesmije biti povreda), tj bas optimisticki gledajuci!!!

selam

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: nerkolfc i 11 gostiju.