Hamburger Sport-Verein
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Hamburger Sport-Verein
Amere, neprocjenjivo.
Iskreno, nisam mislio da će Peters doć kod nas. Jedva čekam iduće Didijeve poteze.
Iskreno, nisam mislio da će Peters doć kod nas. Jedva čekam iduće Didijeve poteze.

BILD preko Twitter-a pita SKY odakle mi informacija da je Kreuzer otpusten...
Takodjer danasnji clanak u printanom izdanju Sportbilda govori o tome sta je cilj ovih wanna-be novinara:

"My Favorite Ring is Always the Next One"
Mancienne u Nottingham Forestu za čak 1,8 milki! Kolko je to Didijeva zasluga ne znam jer je za njega već bilo interesa na otoku.
Po svemu sudeći slonko ostaje do daljnjeg. Vidjećemo kolko će trajati, ne vjerujem da će izgurat sezonu, možda polusezonu. Šteta, ako je Tuchel bio opcija to je druga Didijeva velika "trenerska" greška, za mene čak i veća od one sa Kloppom.
Po svemu sudeći slonko ostaje do daljnjeg. Vidjećemo kolko će trajati, ne vjerujem da će izgurat sezonu, možda polusezonu. Šteta, ako je Tuchel bio opcija to je druga Didijeva velika "trenerska" greška, za mene čak i veća od one sa Kloppom.
Kada sve sabere mislim da je ovo odlican potez DB-a...Ausrüster Adidas verlängert seinen HSV-Vertrag um zehn (!) Jahre bis 2024. Je nach sportlichen Erfolgen kassiert der HSV in der Laufzeit zwischen 40 und 50 Millionen Euro. Adidas hatte kürzlich im Lizenzierungs-Verfahren schon mit einem 6-Mio-Vorschuss geholfen.
Takodjer ovaj ugovor pokazuje da Adidas zeli dugorocnu saradnju i ocekujem da ce u narednim godinama pored Kühne-a i oni takodjer otkupiti dio kolaca.
PS: Takodjer DB je u pregovorima sa Otto grupom oko potencijalnih ulaganja u klub.
Oko Adidasa, da je baš neka velika sreća i nije, malo je predugačak horizont, da je do 20-te bilo bi ok (dosad smo vukli 2,7 milki godišnje). A opet, uskočili su nam oko licence sa 6 milki i treba nam lova za pojačanja, a ko zna kad će lova od Kuehnea...
Nadam se da će se to pametno potrošit, samo da se ne desi da kupimo stopera i ofenzivca a da za 6-ticu više nema para. I bilo bi dobro da potpišemo Klostermanna da imamo alternativu za desnu stranu i stvorimo pritisak dick-majeru.
Nadam se da će se to pametno potrošit, samo da se ne desi da kupimo stopera i ofenzivca a da za 6-ticu više nema para. I bilo bi dobro da potpišemo Klostermanna da imamo alternativu za desnu stranu i stvorimo pritisak dick-majeru.
U kojem smo qurcu bili prethodnih godina, koliko malo smo dresova prodali, onda ovaj ugovor je i vise nego realan...ledar je napisao/la:Oko Adidasa, da je baš neka velika sreća i nije, malo je predugačak horizont, da je do 20-te bilo bi ok (dosad smo vukli 2,7 milki godišnje). A opet, uskočili su nam oko licence sa 6 milki i treba nam lova za pojačanja, a ko zna kad će lova od Kuehnea...
Siguran sam da ukoliko se u narednim godinama probijemo ka vrhu da ima klauzula u istom gdje se moze pregovarati o novim uslovima...
Isto tako sam siguran da je i Adidas sebe osigurao nekom klauzulom da u slucaju ispadanja iz Bundeslige (ne daj Boze) i oni mogu pregovarati o novim uslovima.
DB je za narednu sedmicu najavio pojacanja i ostaje da vidimo hoce li svoje obecanje ispuniti.
Nakon što je prerezana pupčana vrpca sa nekim likovima mediji su skroz izgubljeni, toliko natežu konstrukcije oko već prežvakanih stvari da je to postalo komično. Uskoro će se ustremit na Didija zato što "ništa ne radi", jer oni blage veze nemaju što radi pa ako ga napadnu možda im nešto i kaže, pa bi opet mogli konstruirat.
http://www.bild.de/sport/fussball/andre ... .bild.html
Iako imamo drugih problema, ali radi ovoga DB zajedno sa ostatkom uprave mora pokrenuti postupak protiv malog gov.neta i njegove doktorice u Heidelbergu...
Takodjer mi nije jasan ni DFL koji sve nijemo posmatra i suti, umjesto da ispitaju okolnosti kako igrac preko noci moze ozdraviti i krenuti u trenazni proces.
Iako imamo drugih problema, ali radi ovoga DB zajedno sa ostatkom uprave mora pokrenuti postupak protiv malog gov.neta i njegove doktorice u Heidelbergu...
Takodjer mi nije jasan ni DFL koji sve nijemo posmatra i suti, umjesto da ispitaju okolnosti kako igrac preko noci moze ozdraviti i krenuti u trenazni proces.
Moramo pokrenut istragu iz principijelnih razloga ali to je unaprijed osuđeno na neuspijeh. Kod lakših oblika psihičkih bolesti, npr. lakše depresije, teško je bilo što egzaktno dokazati. A kako je tako naglo ozdravio? Pa jednostavno, uklonjen je uzrok depresije. HC može reći da je još neko vrijeme uzimao lijekove ali se osjećao dovoljno dobro da počne sa treninzima, a kusen može potvrdit da je trenirao po posebnom programu itd.
Mene više brine što bi se mogao realizirati transfer Kiyotakea, što nikako ne smatram dobrim, a još kad se vidi za koju lovu.

Mene više brine što bi se mogao realizirati transfer Kiyotakea, što nikako ne smatram dobrim, a još kad se vidi za koju lovu.
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Pa nije Hiroši baš tako loš igrač. rekao bih da bi kod vas bio jedan od nosioca igre. Problem je sto je 5 miiona ali kad se zna da je nurnberg odbio prošloga ljeta 10 milona od aston ville za njega onda je i logično da traze neku lovu za njega i dalje...
Sent from my ST25i using Tapatalk
Sent from my ST25i using Tapatalk
Agieren statt reagieren
Moja procjena Hirošija:
prednosti: motorika, solidna tehnika, dobar pregled igre, može igrat i na desnom krilu
nedostaci: loš u duelima, nerezistentan na pritisak, loša igra glavom, mentalno slab.
Prve sezone u Nurnbergu odigrao je solidno, prošle slabo. Nije igrač za nas, imamo već dosta mediokriteta. Čak bi rekao da bi npr. naš Demirbay mogao biti bolje rješenje. To što je Aston Villa davala 10 milki za njega više govori o njima, nije slučajno da im je zadnjih godina najveći domet borba za opstanak.
Također, u Nurnbergu traže 5 milja a samo je još godinu pod ugovorom. Ako bi već birao nekog iz Nurnberga to bi onda bio Feulner, vrlo solidan igrač za džabe, ali on je nažalost već otišao put augsburga. Dok se mi posložimo i presložimo ode baba s kolačima.
prednosti: motorika, solidna tehnika, dobar pregled igre, može igrat i na desnom krilu
nedostaci: loš u duelima, nerezistentan na pritisak, loša igra glavom, mentalno slab.
Prve sezone u Nurnbergu odigrao je solidno, prošle slabo. Nije igrač za nas, imamo već dosta mediokriteta. Čak bi rekao da bi npr. naš Demirbay mogao biti bolje rješenje. To što je Aston Villa davala 10 milki za njega više govori o njima, nije slučajno da im je zadnjih godina najveći domet borba za opstanak.
Također, u Nurnbergu traže 5 milja a samo je još godinu pod ugovorom. Ako bi već birao nekog iz Nurnberga to bi onda bio Feulner, vrlo solidan igrač za džabe, ali on je nažalost već otišao put augsburga. Dok se mi posložimo i presložimo ode baba s kolačima.
Re: AW: Hamburger Sport-Verein
Ja i dalje mislim da nismo zainteresovani za Kyiotake-a i da je DB njegovo ime svjesno plasirao u javnost kako bi mogao zavrsiti transfere koje planira.
Mojoj tvrdnji u prilog ide i izjava Badera koji je u Subotu izjavio da ih ni jedan klub dosad nije kontaktirao kada je Kyiotake u pitanju.
Gesendet von meinem GT-I9000 mit Tapatalk 2
Mojoj tvrdnji u prilog ide i izjava Badera koji je u Subotu izjavio da ih ni jedan klub dosad nije kontaktirao kada je Kyiotake u pitanju.
Gesendet von meinem GT-I9000 mit Tapatalk 2
@amer
To je nekako kao kod j3badelja, menadžer tvrdi da je iskazan interes, ko će ga znat.
Ako se radi promptno i planski može se sastavit odlična ekipa a za male pare. Evo mogli smo uzet Vogta za milju i po i Feulnera džaba i puna šaka brade. Al ne, di bi to kreuzeru palo na pamet, mi smo radije te pare ulupali u stiebera. Jer na 6-ticama smo "pokriveni" sa kačarom i badeljom, how yes not. Neki inače dosta nade polažu u kačara ko da im je kokoš pozobala mozak pa se ne sjećaju o kakvoj se provali radi, fink ga je jedno vrijeme bio gurao ali je čak i on morao od njega odustati.
Kiyotake inače ima smisla u mogućoj slonkovoj koncepciji 4-4-2 (4-3-3) sa brzim transformacijama i igrom na kontre gdje bi njegova brzina i motorika dolazile do izražaja. Samo ne za više od 2-2,5 milje, jer za takvu igru imamo i Skjelbreda pa se nemamo razloga razbacivat. Moglo bi kao alternacija Skjele/Kiyotake pod uvjetom da se riješimo vaart rage, iako se meni nekako čini da bi Demirbay mogao iskoristit priliku (ako se opet ne ozlijedi).
To je nekako kao kod j3badelja, menadžer tvrdi da je iskazan interes, ko će ga znat.
Ako se radi promptno i planski može se sastavit odlična ekipa a za male pare. Evo mogli smo uzet Vogta za milju i po i Feulnera džaba i puna šaka brade. Al ne, di bi to kreuzeru palo na pamet, mi smo radije te pare ulupali u stiebera. Jer na 6-ticama smo "pokriveni" sa kačarom i badeljom, how yes not. Neki inače dosta nade polažu u kačara ko da im je kokoš pozobala mozak pa se ne sjećaju o kakvoj se provali radi, fink ga je jedno vrijeme bio gurao ali je čak i on morao od njega odustati.
Kiyotake inače ima smisla u mogućoj slonkovoj koncepciji 4-4-2 (4-3-3) sa brzim transformacijama i igrom na kontre gdje bi njegova brzina i motorika dolazile do izražaja. Samo ne za više od 2-2,5 milje, jer za takvu igru imamo i Skjelbreda pa se nemamo razloga razbacivat. Moglo bi kao alternacija Skjele/Kiyotake pod uvjetom da se riješimo vaart rage, iako se meni nekako čini da bi Demirbay mogao iskoristit priliku (ako se opet ne ozlijedi).
Mediji se pojedose od muke jer ne mogu da saznaju informacije koje zele...
DB je danas za printano izdanje HA-a izjavio da pojacanja mozemo ocekivati u odbrani i u veznom redu i da bi se to trebalo dogoditi sto prije. Za veceras je zakazana prva sjednica novog NO-a, pa cemo vidjeti hocemo li veceras ili sutra saznati imena tih pojacanja.
Prema pisanju italijanskih medija ponudili smo navodno 7 miliona € za Behramija, ali on navodno favorizira prelazak u Atletico Madrid. Ukoliko je ovo istina onda DB za poziciju zadnjeg veznog planira da izdvoji bas velike novce, sto ce biti dobro po ekipu.
DB je danas za printano izdanje HA-a izjavio da pojacanja mozemo ocekivati u odbrani i u veznom redu i da bi se to trebalo dogoditi sto prije. Za veceras je zakazana prva sjednica novog NO-a, pa cemo vidjeti hocemo li veceras ili sutra saznati imena tih pojacanja.
Prema pisanju italijanskih medija ponudili smo navodno 7 miliona € za Behramija, ali on navodno favorizira prelazak u Atletico Madrid. Ukoliko je ovo istina onda DB za poziciju zadnjeg veznog planira da izdvoji bas velike novce, sto ce biti dobro po ekipu.
Ja isto ne vjerujem da možemo do Behramija, pa market mu je 12 milja, ali sviđa mi se način razmišljanja. Ovi u bildu će se pojest od muke jer je Didijeva izjava za njih bila:
„Wir sind mit verschiedenen Spielern in Kontakt. Wir beobachten den Markt, versuchen uns vorzubereiten und zu gegebener Zeit Transfers zu machen.“
„Wir sind mit verschiedenen Spielern in Kontakt. Wir beobachten den Markt, versuchen uns vorzubereiten und zu gegebener Zeit Transfers zu machen.“
Ukoliko nastavimo ovom politikom ocekujem kolektivno samoubistvo novinara HA, BILD-a i ostalih wanna-be medija...
HA spekulise da DB pregovara sa van Buytenom, dok Sportbild spekulise da smo zainteresovani za Amorebietu (Fulham navodno trazi 6 miliona €) i kao jeftiniju varijantu Terence Kongolo iz Feyenoorda.
Kada je stoper u pitanju tu favorizujem van Buytena, jer isti ima iskustvo, dokazao je da je lider na kojeg se mogu osloniti mladji igraci - posebno Tah - poznaje ligu, a uz to necemo morati platiti odstetu.
Jedina mana su godine, ali mislim da bi van Buyten ovu prelaznu sezonu za nas mogao nekako izgurati, jer naredno ljeto novi SD ce imati dosta prostora u sastavljanju ekipe.
Edit: Nista od van Buytena koji se prema informacijama MOPO-a i Sportbilda odlucio za Anderlecht. Velika steta. Mislim da bi nam u ovoj situaciji legao ko budali samar.
HA spekulise da DB pregovara sa van Buytenom, dok Sportbild spekulise da smo zainteresovani za Amorebietu (Fulham navodno trazi 6 miliona €) i kao jeftiniju varijantu Terence Kongolo iz Feyenoorda.
Kada je stoper u pitanju tu favorizujem van Buytena, jer isti ima iskustvo, dokazao je da je lider na kojeg se mogu osloniti mladji igraci - posebno Tah - poznaje ligu, a uz to necemo morati platiti odstetu.
Jedina mana su godine, ali mislim da bi van Buyten ovu prelaznu sezonu za nas mogao nekako izgurati, jer naredno ljeto novi SD ce imati dosta prostora u sastavljanju ekipe.
Edit: Nista od van Buytena koji se prema informacijama MOPO-a i Sportbilda odlucio za Anderlecht. Velika steta. Mislim da bi nam u ovoj situaciji legao ko budali samar.
Šteta za DvB-a, uz njega bi Tah mogo dosta naučit. Ali, ako su ti naprijed kačar i badelj a na bokovima jednodimenzionalni Jansen i Diekmeier teško je stoperu otvorit igru, još sa 36 na leđima. Osim toga, ako misli nastavit karijeru u nogometu bolje mu je da ode u Belgiju, kod nas će se dok on više ne bude aktivan popunit stručni kadar.
Ode Kiyotake u Hannover samo take. Mi smo navodno zainteresirani za Nicolaia Mullera, osobno mislim da je to opet nabadanje novinara.
Izgleda da smo blizu prodaje j3badelja, nakon što je Sevilla odbila navodno je Fiorentina u igri. To bi bilo super kad bi bilo.
Izgleda da smo blizu prodaje j3badelja, nakon što je Sevilla odbila navodno je Fiorentina u igri. To bi bilo super kad bi bilo.
Čini se da smo blizu potpisivanja Mullera.
Ako je to točno onda moram priznati da mi naši potezi uopće nisu jasni. Na desnoj strani već imamo Beistera, a mogu igrati još i Stieber i Iličević?!?. Isto tako se govori o Ostrzoleku a na lijevom braniču imamo Jansena i kao zamjenu Jiračeka!?!
Tamo gdje gori - zadnji veznjak i centralni veznjak - nemamo pravog igrača, a pare koje nemamo izgleda ćemo potrošit uludo. Nadam se da su to ipak samo medijske spekulacije i da će se stvari ipak drukčije razvijati.
Ako je to točno onda moram priznati da mi naši potezi uopće nisu jasni. Na desnoj strani već imamo Beistera, a mogu igrati još i Stieber i Iličević?!?. Isto tako se govori o Ostrzoleku a na lijevom braniču imamo Jansena i kao zamjenu Jiračeka!?!
Tamo gdje gori - zadnji veznjak i centralni veznjak - nemamo pravog igrača, a pare koje nemamo izgleda ćemo potrošit uludo. Nadam se da su to ipak samo medijske spekulacije i da će se stvari ipak drukčije razvijati.
Ne znam je si li gledao sliku predstavljanja novih dresova? Pogledaj kako izgleda Beister i koliko ima viska kilograma. Dok se isti jos vrati u formu nakon teske povrede prvi dio sezone ce biti okoncan.ledar je napisao/la:Na desnoj strani već imamo Beistera, a mogu igrati još i Stieber i Iličević?!?.
Stieber je doveden da bude rijesenje sa klupe i mislim da kvalitetno moze odraditi pola sata jedne utakmice, ali za nesto vise jednostavno ne posjeduje kvalitet.
Je mislis na onog Ilicevica koji se svake druge sedmice ozlijedi ? Njega treba istrpiti jos godinu dana i pozeljeti mu srecu u daljem zivotu, mada mislim da ce tesko naci novi klub sa ovakom historijom povreda.
Kada se u obzir uzmu svi faktori onda transfer Müllera ima itekako smisla, a uz to je igrac koji bi trebao nadomjestiti malo gov.no.
Moja prognoza je ta da cemo do kraja prelaznog roka dovesti Müllera, Ostrzoleka, defanzivnog veznog i stopera.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.