Za nas je najbitnije da igra Martinez.
A kako mu je sad Pep konačno našao stalnu poziciju, ostaje jedno mjesto u sredini upraznjeno, i ja uvijek potpisujem da tu uz jednog ofanzivca bude još jedan defanzivac.
Meni je nula na prvom mjestu, nek smo sigurni pozadi, to je primano, a naprijed su tu igrači da u sekundi riješavaju utakmicu.
Levat je sad tu, majstor u osvajanju prostora kakvog svijet nije vidio, majstor za otvaranje kontri, i još puno osobina, a postizanje golova samo po sebi i nije njegov primarni cilj.
Uz Lama na sredini Svajn ili Tijago, trece nema.
Alaba-Lam, to mi ne izgleda dobro, niti je uopste dobro.
Rode i Hojbjerg su tek sekundarna rjesenja, ali vjerujem da ce i njima Pep finu sansu dati.
Po ovom novom sistemu sad bas nam nisu potrebna pojacanja,
jer ta trojica u zadnjoj liniji pruzaju dosta varijacija, tako da desnog stopera moze pokriti Lam, lijevog i to gle cuda dosta kvalitetno Kontento, dobar je on defanzivno, a tu je jos i Badstuber.
Rekao bih da jedino za Martina zamjenu nemamo, jer to sto on radi na tom centralnom odbrambenom niko drugi u nasoj ekipi ne moze, i tu ce morati doci do promjene sistema, ili nece?
Naprijed su otvorene 3 pozicije, a konkurencija nevjerovatna,
tako da mi mirise na to da ce se Pep cesto prilagodjavati protivniku, t.j. gledacemo dvije, a mozda cak i tri formacije.
Cista dominacija!
ps:Neposteno je govoriti mora se uzeti LP.
Kako mora, po cemu?
To ostali miruju

, niko ne ulaze

, pa vidite li da je Real jos jaci, da se Barca strahovito pojacava, englezi po obicaju, sad ce i Arsenal biti jos neugodniji, nadolazeci Francuzi, te neugodni Atletico i Dortmund.
OK, jesmo favoriti, ali ako u Njemackoj odbranimo duplo sezona je jako uspjesna,
a mozemo se nadati i LP, tu je nekako zelja kod igraca od velike vaznosti.