FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Neutral
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Neutral » 24 jul 2014, 17:41

Pep i njegovo izmišljanje taktike, toliko o tome kako se on prilagodio Bayern-u. Postali smo Juventus sa tom taktikom koja se pokazala tako "efikasnom" u Evropi.

Javi opet stoper, Lahm u vezni red :facepalm:

Nadam se da griješim i da će Bayern igrati odličan fudbal u kome će cilj biti postizanje golova, a ne obaranja rekorda u posjedu lopte.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 24 jul 2014, 18:35

Dame i gospodo forumasi, cemu tako burne reakcije na odluku Pepa da Lam igra u vezi?

Taj Lam je jedan od najprilagodljivijih fudbalera koje sam ikad gledao, i on bolje radi ono sto Pep hoce nego bilo koji od veznjaka koje imamo na raspolaganju. I u 35-oj godini ce biti odlican u tome.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 jul 2014, 19:26

Polako se treba tražiti taj desni bek jer evidentno je da Lahm od sad pa nadalje i ubuduće veznjak.Rafinha može biti solidan backup i ništa više.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 24 jul 2014, 19:36

Vala ništa novo neće se viditi od Pep-a ... Ista taktika, iste greške, ista tvrdoglavost u prevodu LP može otpisati... Cuardado bi trebao biti prioritet sad ali od transfera izgleda da nema ništa ...

Martinez mora igrati u sredini ne na štoperu nego zadnjeg veznog i libera po potrebi ali ajd ... Lahm je dobar u vezi ali postoje neke stavke koje idu na stranu Martineza a još kad tu dodaš da gubis svjetsku klasu na beku jer izmišljaš neke glupe fore i taktike...

Pa tip izmišlja toplu vodu, ja ne mogu da vjerujem da ovako uspješna osoba može biti ograničena i da ne vidi neke JEDNOSTAVNE stvari ... Ako želi LP i da dogura što dalje (finala) Lahm mu mora igrati na beku 20tak utakmica završnice sezone, isto važi i za Martineza i vezu...

Ahonen
Kontakt:

Post Postao/la Ahonen » 24 jul 2014, 19:47

farinelli123 je napisao/la:Dame i gospodo forumasi, cemu tako burne reakcije na odluku Pepa da Lam igra u vezi?

Taj Lam je jedan od najprilagodljivijih fudbalera koje sam ikad gledao, i on bolje radi ono sto Pep hoce nego bilo koji od veznjaka koje imamo na raspolaganju. I u 35-oj godini ce biti odlican u tome.
lahm je najbolji desni bek svih vremena. i sva prica oko pozitivnih stvari njegovog stavljanja u vezu tu zavrsava.
martinez ce tesko biti wc stoper. dzaba mu motorika, snaga, on nema osjecaj za postavljanje sto se i vidjelo prosle sezone.
na zadnjem veznom je ponajbolji na svijetu.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 24 jul 2014, 19:55

Cemu kritike a sezona pripreme nisu ni pocele :?: :roll:
Pustite covjeka da radi svoj posao za koji je dobro placen. Ne sumnjam da ovde ima poprilican broj onih koji jedva cekaju da popljuvaju Guardiolu, bez argumenata dakako. :kafa:
Neko gore uporedi Mandzu i Lewu :lolno:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 jul 2014, 20:04

Lik je rekao da je formacija sa tri stopera i Lahmom u vezi samo privremeno, dok se ne vrate svi igraci.

Takodjer je rekao da nema nekih zelja oko novih igraca ali da trazi zamjenskog golmana.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 24 jul 2014, 20:10

Vazno je da navijaci Bayerna na ss forumu znaju bolje od jednog Guardiole. Mozak baj baj.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 jul 2014, 20:10

Rekao je da je i Lahm privremeno u veznom redu, a znamo kako je to završilo.

Od 7:0 do 0:5, Pep Đosep Guardiola.

Kritika mora uvijek postojati jer ravnodušnost vodi do propasti. Pep je imao vrlo dobru prvu sezonu u Bayern-u, no Bayern želi sve trofeje, tako da su liga i kup postali rutina.

Ne pljujem ga kao Yupp-a u prvoj sezoni, valjda Pep napravi nešto slično kao Yupp u svojoj drugoj sezoni kada je osvojio sve što se moglo osvojiti te sezone.

Lično bi volio više Ligu prvaka nego kup i prvenstvo, no imamo takvu ekipu da očekujem 10-tak bodova prednosti na kraju sezone, minimalno polufinala kupa i Lige prvaka.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 24 jul 2014, 20:28

Neutral je napisao/la:Rekao je da je i Lahm privremeno u veznom redu, a znamo kako je to završilo.

Od 7:0 do 0:5, Pep Đosep Guardiola.

Kritika mora uvijek postojati jer ravnodušnost vodi do propasti. Pep je imao vrlo dobru prvu sezonu u Bayern-u, no Bayern želi sve trofeje, tako da su liga i kup postali rutina.

Ne pljujem ga kao Yupp-a u prvoj sezoni, valjda Pep napravi nešto slično kao Yupp u svojoj drugoj sezoni kada je osvojio sve što se moglo osvojiti te sezone.

Lično bi volio više Ligu prvaka nego kup i prvenstvo, no imamo takvu ekipu da očekujem 10-tak bodova prednosti na kraju sezone, minimalno polufinala kupa i Lige prvaka.
Pa to je rekao i prošle sezone pa Lahm odigra 90% utakmica u vezi pored zdravog Martineza i Bastiana ...

Da se ponovi Jupp scenarij :thumbup: Povreda Rafinje na početku drugog dijela sezone i vraćanje Lahma na beka bi značila ista stvar ko povreda Kroosa i vraćanje Robbena u prvih 11 ... Ali Pep je to u pitanju te postavlja se pitanje da li bi ovaj ponovo izmišljao toplu vodu i stavio Rode-a na beka :roll: Da bi bilo sigurno svi potencijalni desni bekovi neka imaju povredu (Boateng, Rode i Rafinja) :facepalm:

Upravo ta sigurnost u ligi i kupu dovodi do propasti u polufinalu LP ... Vraga bi on izvodio onakve šarlatanske sastave kao protiv Real Madrida u Minhenu da ima protivnika u BL da mu "klepi šamarčinu" ko što je Real Madrid. Došao bi on pameti do knock out faze u LP ali ovako zavaravanje da se igra dobro a ono sastav prejak a njegova taktika osrednja u tendenciji k očajnom.

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 24 jul 2014, 21:02

Pored svajnija i javia ,pepe je jedini trener na svijetu koji moze pomisljati da stavi lahma na zadnjeg veznog. Aj da su ova 2 losa,al nisu,aj da on ima boljeg beka od lahma pa mu zao lahma,al nema. Znaci gubi na obe pozicije ,i na beku s prosjecnim rafinom i na dmu,gdje su i javi i svajni bolji od lahma .

Ne bi me zacudilo da i alabu krene tu gurati,pa da budete igrali nekad i s 4 beka . I dobro @ thulkazal kaze,problem je sto nema konkurencije,i onda ti neki glupi experimenti prodju protiv ekipa koje mole Boga da prodje 90min i da prime sto manje golova i stvoris sebi laznu sliku da nesto funkcionise. I ne samo real,nego i prije reala u LPa se vidjelo da se taj bayern muci i da nije upola jak ko u ligi.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 24 jul 2014, 22:51

suhi je napisao/la:Pored svajnija i javia ,pepe je jedini trener na svijetu koji moze pomisljati da stavi lahma na zadnjeg veznog. Aj da su ova 2 losa,al nisu,aj da on ima boljeg beka od lahma pa mu zao lahma,al nema. Znaci gubi na obe pozicije ,i na beku s prosjecnim rafinom i na dmu,gdje su i javi i svajni bolji od lahma .

Ne bi me zacudilo da i alabu krene tu gurati,pa da budete igrali nekad i s 4 beka . I dobro @ thulkazal kaze,problem je sto nema konkurencije,i onda ti neki glupi experimenti prodju protiv ekipa koje mole Boga da prodje 90min i da prime sto manje golova i stvoris sebi laznu sliku da nesto funkcionise. I ne samo real,nego i prije reala u LPa se vidjelo da se taj bayern muci i da nije upola jak ko u ligi.

tako je :thumbup:
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 24 jul 2014, 22:55

Ahonen je napisao/la:
farinelli123 je napisao/la:Dame i gospodo forumasi, cemu tako burne reakcije na odluku Pepa da Lam igra u vezi?

lahm je najbolji desni bek svih vremena. i sva prica oko pozitivnih stvari njegovog stavljanja u vezu tu zavrsava.
martinez ce tesko biti wc stoper. dzaba mu motorika, snaga, on nema osjecaj za postavljanje sto se i vidjelo prosle sezone.
na zadnjem veznom je ponajbolji na svijetu.
Slazem se, i ja mislim da je Lam najbolji desni bek kojeg pamtim, i Zaneti je tu negde. A, sto se tice Martineza, on naprotiv, bas ima neverovatan osecaj za prostor i postavljanje, retko inteligentno kretanje. Ono sto njemu nedostaje da bi bio stoper A klase je taj prvi korak, odnosno start, jednostavno mu treba malo da se zalaufa.

Uostalom, ja sam pisao jos odavno da cemo retko gledati Svajnija i Havija zajedno u vezi, eventualno jedan u odbrani a drugi u vezi, i to je imalo plodne i neplodne dane :)

Jednostavno, gospodo, znam da biste vi hteli da gledate Havija i Bastiana kao dva holding midfieldera, ali to necete docekati, dok god je Pep u Monaku.
Zadnja izmjena: farinelli123, dana/u 24 jul 2014, 23:35, ukupno mijenjano 1 put.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 24 jul 2014, 22:58

suhi je napisao/la: i na dmu,gdje su i javi i svajni bolji od lahma .

.
Nacelno, Svajni i Havi su bolji zadnji vezni od Lama. Sto ce reci da ako bismo naveli odlike dobrog zadnjeg veznog, verovatno bi vise tih elemenata zadovoljila ova dvojica, ali poenta je da Lam mnogo bolje radi to sto se zahteva od dolaska Gvardiole.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 25 jul 2014, 00:25

Ja sam poprilicno siguran u PEPove zamisli cak i ako to ne djeluje toliko po postovima. Ali da razjasnim, siguran sam da on moze osvojiti sve sa ovim Bayernom - SVE= moze bez poraza uzeti i ligu prvaka i kup i prvenstvo, ali moraju mu NJEGOVI kljucni igraci biti zdravi! Tu najprije mislim da mu Thiago mora biti zdrav, Ribery i Robben, sa tom trojicom on uzima sve, nebitno da li je Lahm bek, krilo ili stoper!!!

Svima djeluje da on sa Lahmom u vezi gubi, no bilo je fenomenalnih utakmica Bayerna kada je Lahm igrao u vezi.
Stern des Südens

rotweiss
Kontakt:

Post Postao/la rotweiss » 25 jul 2014, 00:40

Dragi moji bavarci, stanite malo molim vas ;) Da vam nešto kažem i trebate nastojat podržavat našeg trenera i više cijenit pri njegovim odlukama ok??! Kada smo igrali pod Jupom prvu sezonu, lično sam se osjećao jadno koliko smo taktički bili ograničeni i kadrovski takođe..Nije bilo ovakve kreacije ko danas, sve te akcije su bile na neki sirovi način i nije bilo šmeka u njima. Sad igramo mekše i ljepše za oko. A također smo učinkoviti pod pepom dvije važne titule u prvoj sezoni! Znam poraz od reala boli ali tako je to u fudbalu. Moraš se spotaknuti da bi se digao na noge. A tako ćemo i mi vjerujte našem treneru i pružite podršku. On je naš trener! Jako se unio u naš tim da ga podigne na viši nivo a tako i emotivno! On živi jednu godinu u Bayernu kao tri u Barseloni vjerujte, tako se povezao s našim klubom jer ga Bayern cjeni kako treba! Dopustite mu još jednu godinu pa ga onda kritikujte i više.. Red bi bio! Čovjek živi Bayern :shhh: Hvala na pažnji :D

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 25 jul 2014, 00:58

rotweiss je napisao/la:Dragi moji bavarci, stanite malo molim vas ;) Da vam nešto kažem i trebate nastojat podržavat našeg trenera i više cijenit pri njegovim odlukama ok??! Kada smo igrali pod Jupom prvu sezonu, lično sam se osjećao jadno koliko smo taktički bili ograničeni i kadrovski takođe..Nije bilo ovakve kreacije ko danas, sve te akcije su bile na neki sirovi način i nije bilo šmeka u njima. Sad igramo mekše i ljepše za oko. A također smo učinkoviti pod pepom dvije važne titule u prvoj sezoni! Znam poraz od reala boli ali tako je to u fudbalu. Moraš se spotaknuti da bi se digao na noge. A tako ćemo i mi vjerujte našem treneru i pružite podršku. On je naš trener! Jako se unio u naš tim da ga podigne na viši nivo a tako i emotivno! On živi jednu godinu u Bayernu kao tri u Barseloni vjerujte, tako se povezao s našim klubom jer ga Bayern cjeni kako treba! Dopustite mu još jednu godinu pa ga onda kritikujte i više.. Red bi bio! Čovjek živi Bayern :shhh: Hvala na pažnji :D

:thumbup: :thumbup:

[youtube][/youtube]

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 25 jul 2014, 01:23

anelbavarac je napisao/la:
rotweiss je napisao/la:Dragi moji bavarci, stanite malo molim vas ;) Da vam nešto kažem i trebate nastojat podržavat našeg trenera i više cijenit pri njegovim odlukama ok??! Kada smo igrali pod Jupom prvu sezonu, lično sam se osjećao jadno koliko smo taktički bili ograničeni i kadrovski takođe..Nije bilo ovakve kreacije ko danas, sve te akcije su bile na neki sirovi način i nije bilo šmeka u njima. Sad igramo mekše i ljepše za oko. A također smo učinkoviti pod pepom dvije važne titule u prvoj sezoni! Znam poraz od reala boli ali tako je to u fudbalu. Moraš se spotaknuti da bi se digao na noge. A tako ćemo i mi vjerujte našem treneru i pružite podršku. On je naš trener! Jako se unio u naš tim da ga podigne na viši nivo a tako i emotivno! On živi jednu godinu u Bayernu kao tri u Barseloni vjerujte, tako se povezao s našim klubom jer ga Bayern cjeni kako treba! Dopustite mu još jednu godinu pa ga onda kritikujte i više.. Red bi bio! Čovjek živi Bayern :shhh: Hvala na pažnji :D

:thumbup: :thumbup:

[youtube][/youtube]
:tokralju: :tokralju: ovo klip pokazuje zašto cu uvijek cijeniti Pepa, najveceg trenera današnjice :!: ...preslikana Barca, ali na neki bavarski nacin....lopta pići ko luda na sve strane, protivnik se razvlaci kao žvaka i onda kad se protivnik izmori i uspava - slijedi duboka penetracija...do balčaka.

znam sve :stop: mnogima je ta igra zijev i dosada, ali za mene je ovo karanje protivnika u zdrav mozak, mindfuck - gore nego golovi....vrte ih 3 minute ko mlade majmune, a ovi ne mogu ni pipnuti loptu :urnebes:

nikakva tikI-taka (I a ne A), vec fudbal buducnosti, 21 vijeka....Pep, Xavi, Iniesta su se ježili na taj ogavni termin, jer ga smatraju pogrdnim i sinonimom za ulični-haklerski fudbal (a takav ne dolikuje profi ekipama).

Klare

Post Postao/la Klare » 25 jul 2014, 01:33

rikimo je napisao/la:Pep eksperimentira sa više verzija 3-5-2 sistema u kom žrtvuje klasične bekove, tako će Lahm u vezu. Ako od traga imaš trojku Boa, Javi, Dante, onda desnog beka može igrati i Robben. 3-5-2 s obzirom da je to postavka koja se najlakše da prebaciti u nešto drugo, najlakše se transformira u neku drugu.

:D

Smisao je u stalnoj mjeni, da ništa formacijski nije fiksno i da protivnik pojma nema šta Bayern igra. Nešto kao Klopp u prvom dijelu finala kupa.

Ekipa koja ima toliki broj multifunkcionalnih igrača treba da igra na tu kartu. Kad Bayern sat vremena prije tekme objavi početni sastav, niko osim ljudi u svlačionici neće znati kako će to na terenu izgledati.
Potpis na kvadrat! :!:

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 25 jul 2014, 01:45

Joj lafo navijača.

Od 2001. do 2013. nismo osvojili LP. Znate li koliko se trenera u tom periodu promijenilo? Šta sad, nijedan nije valjao u tom periodu? Ljudi moji, nije bilo ni realno očekivati da odbranimo titulu. Svakoj ekipi se desi loš dan, nama se desio upravo protiv Reala tu noć, i šta da se radi?! Da pljujemo po Pepu i igračima? Da je Pep tvrdoglav? Pa svi vi koji ovdje pišete protiv, prvi bi pisali hvalospjeve na račun Pepa ako se osvoji klempa. Znamo svi šta se pisalo na račun Lowa, da čovjek nema pojma, bla bla, pa čovjek osvoji SP. Ko kaže da on ne bi ubacio Lahma možda u jačim utakmicama i da se Mustafi nije povrijedio etc etc. U formaciji 3-5-2 ili 3-2-2-2-1 ne znam ni ja koja će se forsirati nudi se milion miliona opcija. I kad imaš ovakav roster, moraš igrati tu taktiku. A možete misliti šta će da rade Lewa i Muller naprijed, ili Lewa i Gotze? Muller Gotze? Ljudi moji, ta taktika ako se uigra opet ćemo mljeti, ali da bi osvojili klempu mora se imati i sreće. Kao da su sve zasluge Heynckesa onu sezonu kad smo osvojili triple, igrači su bili gladni, žedni uspjeha nakon poraza od Chelsea. To je presudilo. Ko nam garantuje da će Martinez odigrati istu onakvu sezonu? Da će Švajni biti na onako visokom nivou? Da Ribery okreće po 2-3 igrača ko šale?

Šta god uradio, Pep će imati moju podršku. Jer plaćen je za posao koji radi, i ako mu vjeruju ljudi u klubu vjerujem mu i ja! Dosta kritikovanja, gledamo fudbal preko tva i pratimo ovaj naš amaterski fudbal od jadne Premijer lige i nižih liga. Da je tako lahko biti trener, svi bi bili uspješni treneri ne samo mi stručnjaci sa sportsport.ba foruma. Ne trošite živce na bezvezne rasprave i nagađanja. Sačekajmo da sezona počne pa ćemo da kudimo i hvalimo. Uz zdravog Thiaga only sky is the limit!

MIA SAN MIA!
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []