Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

dubrovnik
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la dubrovnik » 25 jul 2014, 00:34

gost je napisao/la:
TMovac je napisao/la: Ako budemo cekali Andoru moze biti vrlo lako kasno Marko stize na Kosovo. Momka pozvati odmah protiv Kipra, dati mu 2 minute i vozdra.
pa šta ako bude kasno.

podsjetio bih vas da su najbolji sportisti ove zemlje oni ljudi koje nije trebalo mliti niti se bojati da ćemo zakasniti. Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić......ne postoji nitko ko je vrijedan da ga se moli. Nitko....
Kakva konstatacija, normalno da su nasi najbolji sportasi samim tim sto igraju za nas. Nazalost nas nekad davno potencionalni nogometaski reprezentativac je jedan od najboljih nogometasa desetljeca i ne igra za nasu repku. Podsjetio bi te da se i za jednog od tih koje si napisao cak i kod clanova predsjednistva urgiralo. Tada je bio Modicevih godinama i igrao za daleko losiji klub. Modic mora biti pozvan za prvo naredno okupljanje i zapecen. A poslije po zaslugama.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 25 jul 2014, 00:39, ukupno mijenjano 1 put.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 25 jul 2014, 00:39

fkv123 je napisao/la:Znači slažemo se da su svi ista gofna?
Osjećaj prema domovini je lična stvar svakog pojedinca. I u skladu sa vrijednostima koje pojedinac priznaje tako se i ponaša.

Kasno je, odoh spavati....a mislim da je i diskusija sada otišla iz sfere sporta...a o tome ne bih, barem ne na ovom forumu niti na ovoj temi...

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 25 jul 2014, 00:44

dubrovnik je napisao/la:
Kakva konstatacija, normalno da su nasi najbolji sportasi samim tim sto igraju za nas. Nazalost nas nekad davno potencionalni nogometaski reprezentativac je jedan od najboljih nogometasa desetljeca i ne igra za nasu repku. Podsjetio bi te da se i za jednog od tih koje si napisao cak i kod clanova predsjednistva urgiralo. Tada je bio Modicevih godinama i igrao za daleko losiji klub. Modic mora biti pozvan za prvo naredno okupljanje i zapecen. A poslije po zaslugama.
Zadnja ove noći :mrgreen:

Ko je slijedeći na redu za kaparisanje, poslije Modića......junior leverkuzena, pionir Steaue...praviti presedane je najgori put kojim se ide....

Al eto, ovo moje je svakako manjinsko mišljenje ovdje, znam da mantra o kaparisanju je jedna od najpopularnijih....nebih dalje da vas ubjeđujem, izrazio sam svije mišljenje....meni dosta

Laku noć svima

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 25 jul 2014, 01:19

Nikako ne volim taj izraz kaparisanje. Kaparise se kuca, auto, goveda, a ne ljudi. Da sam selektor nikad ne bih nekoga zovnu samo da ga ubacim na dvije minute i da vise ne moze igrati ni za koga drugog. Ako Modic ima mjesta u nasoj repki, ako Pape misli da se uklapa u neku njegovu koncepciju, onda ga traba zvati, i ne samo na dvije minute, nego mu dati sansu kao i ostalima kojima je davao. Nikakvih garancija da ce siguno igrati. To nikome. Mozemo jednog momka izlevatiti, obecat mu, pa onda klupa, a sta suta kad treba sljedeceg. Dosad ni jedan nas selektor nije nikada nikoga bozvao samo da komsiji crkne krava. Neka tako i ostane.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 25 jul 2014, 01:19

gost je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
Zadnja ove noći :mrgreen:

Ko je slijedeći na redu za kaparisanje, poslije Modića......junior leverkuzena, pionir Steaue...praviti presedane je najgori put kojim se ide....

Al eto, ovo moje je svakako manjinsko mišljenje ovdje, znam da mantra o kaparisanju je jedna od najpopularnijih....nebih dalje da vas ubjeđujem, izrazio sam svije mišljenje....meni dosta

Laku noć svima
Iza njega tko je na redu za kapare. Kod mene bi bili Hrgota, Arslanagic, Tankovic, Halilovic. Za Vrancica cujem da je vec skoro unutra. Vjerovati cu kad vidim jer smo slicno ne tako davno citali i za Arslu. Sad se druga tambura svira. Za nabrojane igrace godine su mi najmanje bitne, imaju kvalitet i dobro bi dosli.
Laka noc i tebi

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 25 jul 2014, 01:27

levat je napisao/la:Nikako ne volim taj izraz kaparisanje. Kaparise se kuca, auto, goveda, a ne ljudi. Da sam selektor nikad ne bih nekoga zovnu samo da ga ubacim na dvije minute i da vise ne moze igrati ni za koga drugog. Ako Modic ima mjesta u nasoj repki, ako Pape misli da se uklapa u neku njegovu koncepciju, onda ga traba zvati, i ne samo na dvije minute, nego mu dati sansu kao i ostalima kojima je davao. Nikakvih garancija da ce siguno igrati. To nikome. Mozemo jednog momka izlevatiti, obecat mu, pa onda klupa, a sta suta kad treba sljedeceg. Dosad ni jedan nas selektor nije nikada nikoga bozvao samo da komsiji crkne krava. Neka tako i ostane.
Ali zato drugi savezi i selektori iz okruzenja jesu. I to im se puno puta i isplatilo. Ipak Modic igra nogomet u velikom klubu i to je razlog svim pricama o kapari :D. Nitko nije trazio da se Vrsajevic i slicni kaparisu jer nisu dovoljno kvalitetni pa za to nema potrebe. Nece ih nitko ukrasti. Po nekima se Srpski savez vec mota oko Modica. Vidis njima nije problem mozda i poziv poslati. Tesko ce to mali odbit ako ne bude vec rijesen. Ali ne boj se Susic njima nije opasnost imat ce oni dugo vremena za Modica.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 25 jul 2014, 01:33

@dubrovnik

U većini slučajeva sam se slagao sa tobom kada je u pitanju reprezentacija ali sada baš i ne. Treba malog zvati u u21 reprezentaciju ali da ga Pape zove to je već malo bezveze, kad realno Halilović nikada nije zaigrao za Hrvate a jedan je od najvećih talenata ne mora ni Andrej odmah za nas. Poziv u u21 mu je dovoljan stimulans da nastavi sa radom, a ako mu je uslov da ostane kod nas da igra za A repku e onda mu se treba zahvaliti. A čisto sumnjam da je to tako, momak je ispravan i da je htio igrati Srbiju mislim da je to već mogao uraditi.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 25 jul 2014, 01:45

FaraonTM je napisao/la:@dubrovnik

U većini slučajeva sam se slagao sa tobom kada je u pitanju reprezentacija ali sada baš i ne. Treba malog zvati u u21 reprezentaciju ali da ga Pape zove to je već malo bezveze, kad realno Halilović nikada nije zaigrao za Hrvate a jedan je od najvećih talenata ne mora ni Andrej odmah za nas. Poziv u u21 mu je dovoljan stimulans da nastavi sa radom, a ako mu je uslov da ostane kod nas da igra za A repku e onda mu se treba zahvaliti. A čisto sumnjam da je to tako, momak je ispravan i da je htio igrati Srbiju mislim da je to već mogao uraditi.
Ne moramo se mi uvjek slagati. Stimac ga je zvao dva puta da bi ga kaparisao ali otele mu se utakmice pa nije imao m.da.
Mislim da je prva bila Skotska a druge se ne sjecam. Sada sa Kovacom je druga prica i on ce ga pozvati tek kad bude dobro pritisnut. O razlozima ne bih ali ih nekako naslucujem.
Modic trenira nogomet u velikom klubu i izgleda da se primice prvoj postavi. Nema tu puno price pozvat ga i rijesit sve nedoumice. Ako misli na Srbiju imalo naci ce razlog da ne dodje. Onda nema sta ni u mladoj trazit. Nazalost znas i sam kakva je atmosfera u mjestu iz kojeg je ovaj momak i koliki bi bili pritisci na njega da se odazove potencijalnom pozivu druge strane. A po meni bi bilo steta da se to dogodi, slagao se ti ili ne sa mnom. ;)

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 25 jul 2014, 01:51

dubrovnik je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:@dubrovnik

Ne moramo se mi uvjek slagati. Stimac ga je zvao dva puta da bi ga kaparisao ali otele mu se utakmice pa nije imao m.da.
Mislim da je prva bila Skotska a druge se ne sjecam. Sada sa Kovacom je druga prica i on ce ga pozvati tek kad bude dobro pritisnut. O razlozima ne bih ali ih nekako naslucujem.
Modic trenira nogomet u velikom klubu i izgleda da se primice prvoj postavi. Nema tu puno price pozvat ga i rijesit sve nedoumice. Ako misli na Srbiju imalo naci ce razlog da ne dodje. Onda nema sta ni u mladoj trazit. Nazalost znas i sam kakva je atmosfera u mjestu iz kojeg je ovaj momak i koliki bi bili pritisci na njega da se odazove potencijalnom pozivu druge strane. A po meni bi bilo steta da se to dogodi, slagao se ti ili ne sa mnom. ;)
Ma sve znam al' ja ga ne bih zvao u A repku pa makar otišao odmah igrati za Srbiju (u što ne vjerujem). A što se tiče Milana, pratim ih, i realno nikada goru ekipu nismo imali a i u takvoj Modić neće imati neku veliku minutažu nego će dobiti koju utakmicu ove sezone. Ne kažem da neće postati dobar fudbaler ali je sada realno dosta daleko od toga.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 25 jul 2014, 03:04

Jasmin Scuk koji je prizivan kao potencijalni igrac ponajvise zbog golova u prosloj sezoni za MB nije me odusevio u ovim mecevima sa Sirokim..

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 25 jul 2014, 04:57

Jasmin Buric i Ibrahim Sehic su obadvojica imali clean sheet danas. Za mene su obadvojica bolji of Fejzicz i Avdukica. Treba ih pratit.

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 25 jul 2014, 05:10

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Jasmin Buric i Ibrahim Sehic su obadvojica imali clean sheet danas. Za mene su obadvojica bolji of Fejzicz i Avdukica. Treba ih pratit.
Reci to Papetu u lice ako smiješ xD

Od Avdukica su 100% bolji, a za Fejzića iskreno ne znam nisam ga nikad ni gledo...

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 25 jul 2014, 07:46

dubrovnik je napisao/la:.
Modic trenira nogomet u velikom klubu i izgleda da se primice prvoj postavi.
On nije ni blizu prvoj postavi. Pitanje je dali ce odigrati ijednu ligasku utakmicu ove sezone. Ako se Halilovica nije molilo onda se ovog igraca treba jos manje jer ne posjeduje ni blizu njegov kvalitet. On je trenutno samo potencijal. A ako kojim slucajem zaigra koju utakmicu do Andore, onda ga mozda treba pozvati. Mada iskreno neznam ni dali bi bio jedan od boljih igraca u U21 reprezentaciji.
DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Jasmin Buric i Ibrahim Sehic su obadvojica imali clean sheet danas. Za mene su obadvojica bolji of Fejzicz i Avdukica. Treba ih pratit.
+1

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 25 jul 2014, 07:54

Bahrudin zabija, ali u U-20 timu.
http://www.dailyrecord.co.uk/sport/loca ... re-3905850" onclick="window.open(this.href);return false;

Što se golmana tiče, mislim da Avdukić više neće biti pozivan, tako da se možda otvara mjesto Buriću ili Šehiću. Mada, što se Šehe tiče, mislim da se čeka da promijeni klub... :?
Svakako mislim da trebaju biti provjereni, mada je i Jasko tu godinama a još ništa nije imao priliku pokazati. To je po meni velika greška štaba.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 25 jul 2014, 07:58

Kakav Bahrudin dok on ne zabije bar 10 golova za A tim Celtica po sezoni nema sta da trazi u reprezentaciji. Mozda u U21 jos i nekako. Bolje mu je bilo preci u bilo kojeg Skotskog prvoligasa gdje ce igrati svaku utakmicu nego da je peti,sesti napadac u Celticu.

Cauchy23
Kontakt:

Post Postao/la Cauchy23 » 25 jul 2014, 10:48

TMovac je napisao/la: Legendo Ozil je pozvat kada je grijao klupu u Werderu. Zar stvarno mislis da je Njemackoj u tom trenutku bio potreban? Dijete koje je tek pocinjalo igrati profesionalni fudbal? Ne budi naivan. Ljudi su vidjeli potencijal i htjeli su se osigurati, pogotovo jer je bilo price da mu Turci spremaju poziv.
Ovo nije ni blizu istine. Ozil je u A tim pozvan kao najbolji igrč prvog dijela Bundeslige za sezonu 2009/10. Ne slažem se s mišljenjim da treba igrače pozivati samo zato što imaju šansu da zaigraju za drugu reprezentaciju. Modić ima 18 godina i realno ne zaslužuje poziv u A-tim sve dok barem ne bude ulazio sa klupe u ligaškim utakmicama.
Zadnja izmjena: Cauchy23, dana/u 25 jul 2014, 10:52, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 jul 2014, 10:50

Kako sad stoje stvari, Modić bi u nekim utakmicama mogao biti i starter.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 25 jul 2014, 10:56

Ajax je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:.
Modic trenira nogomet u velikom klubu i izgleda da se primice prvoj postavi.
On nije ni blizu prvoj postavi. Pitanje je dali ce odigrati ijednu ligasku utakmicu ove sezone. Ako se Halilovica nije molilo onda se ovog igraca treba jos manje jer ne posjeduje ni blizu njegov kvalitet. On je trenutno samo potencijal. A ako kojim slucajem zaigra koju utakmicu do Andore, onda ga mozda treba pozvati. Mada iskreno neznam ni dali bi bio jedan od boljih igraca u U21 reprezentaciji.
+1
Sa Halilovicem se trebalo raditi drugacije i tko zna bi li ga opet dobili. Mislim da ne bi ali evo Kovac nam nudi drugu sansu i ne bi me cudilo da isprovocira Alena i ovaj predje nama. Otom potom. Halilovic ipak iako je sin BIH reprezentativca pripada i Hrvatskoj koliko i Bosni. Modic je nas igrac i ne treba ga moliti vec samo uputiti poziv. Ja ne bi imao nista protiv da su nasa 2 najveca talenta u svakom momentu na klupi A tima. Da im to bude nagrada za rad. Tim bi prosirivali izbor u buducnosti nase repke.A ako nam je Milan postao los sta bi ti rekao za Sturm, i sta dobivamo sa daljnjim forsiranjem takvih igraca.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 25 jul 2014, 12:01

Virtu4l je napisao/la:Kako sad stoje stvari, Modić bi u nekim utakmicama mogao biti i starter.
Koje su to utakmice bas me zanima ? Dali mislis na ove sljedece dvije prijateljske protiv Manchester Citya i Liverpoola ili mislis na utakmice na pocetku prvenstva ???? Jako me je iznenadila ova tvoja izjava :roll: :roll:
Das si bar rekao 20-tak minuta ali i to je poprilicno nerealno ali starter :lolno: :lolno:

@ dubrovnik
Daleko je Modic od toga da bude jedan od prvih 16 igraca u Milanu.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 25 jul 2014, 12:40

Opet ista priča, treba Modica zvati treba ga ubaciti, kaparisati? Kao prvo cemu zurba, momci vas ovdje uvjeravaju, on je nas reprezentativac!!!!

A sad malo objektivno iz mog ugla, ne vidim sta bi pomoglo da ga se pozove u A repku... Sjećam se kada je Ćiro stavio tada jako talentovanog Bilbiju u sastav, i kako se brzo izmisli problem oko navodne šećerne bolesti... Bilbija je tada pokusao da zadrži mogućnost sjedenja na dvije stolice i to je ostvario... Na kraju se pokazalo da je pogriješio, nikada se nije razvio u dovoljno dobrog igrača, Srbija je otpala a i šansa koju je mogao dobiti u BH repki također... Ko zna kako bi sve to išlo da je 2009 prihvatio poziv A repke BiH, danas sigurno misli da se zeznuo....

A Modic, sve može stati u jednu rečenicu, mi tu ne možemo mnogo učiniti. On je kapiten naše U19 repke za U21 ce sigurno igrati, dakle nas je igrač...Eventuslni poziv u A repku ne vjerujem da bi prihvatio jer mislim da se on jos uvijek nada Srbiji...

Njegov slučaj može stati u jednu rečenicu "ako bude dovoljno dobar igrace za Srbiju ako ga oni budu htjeli inače BiH"
Mi tu ne možemo mnogo učiniti jer takva nam je država... Mi Modica ne možemo izgubiti vec samo dobiti!!!

Sent from Angelina's bed

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, CAGarfia, Confiance, DjaniTarik, LeCoq, Proximic, signalidunapark, Wolffire i 61 gost.