Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH
Je li i ovdje prve 3 ekipe idu dalje? 

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Nadam se da ce Djedovic proraditi. Blago receno danas je bio katastrofa, sto se tice njegovih mogucnosti i kolko on moze da pruzi.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
A spore igre. Ovako se igralo 70" godina 

evo moje neko zapazanje utakmice:
Aleksic: dobar, lijepo je organizovao napad, posebno u prvom poluvremenu.. U drugom, a posebno u 4/4 je napravio par gresaka kada smo mogli uci u egal, ali nema veze, jedan od rijetkih koji mogu dobiti prolaznu ocjenu..
Atic: Doktor, momak zna sve o kosarci, ocekujem od njega velike stvari u buducnosti...
Djedovic: veliko razocarenje, igrao preko 20 min a skoka nema, ostali segmenti takodjer pokazuju da nista nije pokazao... Tesko ce on ikad biti bolji igrac od brata..
Predic: sta reci, los skroz.. pokusava nemoguce poteze, nekakvi driblinzi koji uglavnom rezultiraju izgubljenom loptom a i oni ulazi, svaki je zavrsio blokadom
Lazic: on definitivni mora biti ispred Predica i Memica, momak ima lijepu gradju, zna zagraditi skok, igra dobru odbranu, uglavnom, ma ono sto nam treba..
Memic: necu komentarisati, los skroz.. Pod kosem su ga grci pojeli, al bukvalno..
Garic: sta reci, nije odigrao citave dvije minute, ono sto sam vidio bilo je dovoljno...
Polutak: trudio se, s njim na parketu koliko toliko smo izgledali kao ozbiljna ekipa, evo gledam ,jedinu je on imao valor. + od nasih, ali dosta promasenih zicera, onda, srjanje pod kosem koje su rezultirale blokadom... Ne znam, on meni vise mirise na igraca tipa Jazvin...
Ostali nisu ni igrali, mada je trebao ubaciti Smajlovica, pokusat par minuta da vidi sta moze...
Aleksic: dobar, lijepo je organizovao napad, posebno u prvom poluvremenu.. U drugom, a posebno u 4/4 je napravio par gresaka kada smo mogli uci u egal, ali nema veze, jedan od rijetkih koji mogu dobiti prolaznu ocjenu..
Atic: Doktor, momak zna sve o kosarci, ocekujem od njega velike stvari u buducnosti...
Djedovic: veliko razocarenje, igrao preko 20 min a skoka nema, ostali segmenti takodjer pokazuju da nista nije pokazao... Tesko ce on ikad biti bolji igrac od brata..
Predic: sta reci, los skroz.. pokusava nemoguce poteze, nekakvi driblinzi koji uglavnom rezultiraju izgubljenom loptom a i oni ulazi, svaki je zavrsio blokadom

Lazic: on definitivni mora biti ispred Predica i Memica, momak ima lijepu gradju, zna zagraditi skok, igra dobru odbranu, uglavnom, ma ono sto nam treba..
Memic: necu komentarisati, los skroz.. Pod kosem su ga grci pojeli, al bukvalno..
Garic: sta reci, nije odigrao citave dvije minute, ono sto sam vidio bilo je dovoljno...
Polutak: trudio se, s njim na parketu koliko toliko smo izgledali kao ozbiljna ekipa, evo gledam ,jedinu je on imao valor. + od nasih, ali dosta promasenih zicera, onda, srjanje pod kosem koje su rezultirale blokadom... Ne znam, on meni vise mirise na igraca tipa Jazvin...
Ostali nisu ni igrali, mada je trebao ubaciti Smajlovica, pokusat par minuta da vidi sta moze...
Baja, TI SI, TI SI PONOS DRŽAVE,
. "Ja ne znam šta hoćete, jeli vas sramota da pljujete čovjeka koji je igokeu odveo na F4. On je njima autoritet." Voli bi samo da se javi "uposlenik" saveza i da ga brani (BAJU), onako kao kada su Ljubu nogirali, mislim prevarili. Ne da ga udara po drugim forumima, nego da ga brani kao što je, kada sam govorio da on I Vela ne smiju prići blizu KSBIH.
Djedović Jr. je imao katastrofalnu sezonu, tako da će on teško biti konstantan na šampionatu, Polutak također nije ima dobru sezonu, ali bio je nešto i povrijeđen. I igrač za kojeg ja imam sumnju da će napredovati je Predić, stavrno veliki talenat koji će teško da se ikada razvije u ozbiljnog košarkaša.

Djedović Jr. je imao katastrofalnu sezonu, tako da će on teško biti konstantan na šampionatu, Polutak također nije ima dobru sezonu, ali bio je nešto i povrijeđen. I igrač za kojeg ja imam sumnju da će napredovati je Predić, stavrno veliki talenat koji će teško da se ikada razvije u ozbiljnog košarkaša.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.
kim je napisao/la:Baja, TI SI, TI SI PONOS DRŽAVE,. "Ja ne znam šta hoćete, jeli vas sramota da pljujete čovjeka koji je igokeu odveo na F4. On je njima autoritet." Voli bi samo da se javi "uposlenik" saveza i da ga brani (BAJU), onako kao kada su Ljubu nogirali, mislim prevarili. Ne da ga udara po drugim forumima, nego da ga brani kao što je, kada sam govorio da on I Vela ne smiju prići blizu KSBIH.

No coment..sve si rekao
Slazem se s @mrsic07 da Lazic mora igrati vise, najbolji period smo imali pocetkom 2/4 kad su on i Polutak bili pod kosem, i u tom intervalu Grci se i nisu naskakali pod nasim kosem.
Za one koji ne znaju sistem takmicenja - Prve tri ekipe idu dalje, i onda ide ukrstavanje A i B; C i D... Poslije se formiraju 2 grupe (E i F) od po 6 ekipa, a posljednje 4 ekipe u prvoj fazi formiraju jednu grupu (G). Prve 4 ekipe iz i E i F idu u ¼ finale, a po dvije posljednje idu u borbu za opstanak sa ovim ekipama iz grupe G.
Za one koji ne znaju sistem takmicenja - Prve tri ekipe idu dalje, i onda ide ukrstavanje A i B; C i D... Poslije se formiraju 2 grupe (E i F) od po 6 ekipa, a posljednje 4 ekipe u prvoj fazi formiraju jednu grupu (G). Prve 4 ekipe iz i E i F idu u ¼ finale, a po dvije posljednje idu u borbu za opstanak sa ovim ekipama iz grupe G.
Grci sa bekovskih pozicija ubacili preko 40 poena
Ujedno vise od duplo skokova u odnosu na nas 

imamoAdmir_Sa je napisao/la:i ako sve izgubimo jel imamo šanse za opstanak?dino-92 je napisao/la:sutra se nemamo cemu nadati, turska ce nas satrati.
a ako pobjedimo cesku, u sljedecem krugu nas cekaju srbija, spanija i rusija
evo ovdje sistem takmicenja:
http://u18men.fibaeurope.com/en/cid_2bq ... _2014.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Samo da pozdravim onog zaboljisport u BiH koji mi rece kada sam rekao da je Bajic rinaka od trenera, kao da je Igose doveo i sve, i da dalje ostaje konstatacija da je on rinaka i da je tu jedino sto ga KSRS progurao. Ljubi dati priliku neni moliti bilo koga da vrati, Gacic nam fali zahvaljujuci ovom "NBA TRENERU" mogao je Aleksu da odmori. Ali onaj koji ne izgovara ime repke indijsko mu ime, stavio je sebe ispreds svih .
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
-
- Kontakt:
Pozz i tebi. Mišljenja su tu da se razlikuju. Gacic bi bio tu da je htio. Ništa mu loše frajer nije uradio sem što je tražio od njega ozbiljan pristup. Realno ostali smo bez Kene na koga se računalo skoro sigurno, a on je najbolji igrač ove repke. Fahro bi trebao da je tu i to je po meni jedina greška Bajića što se tiče izbora igrača. Eh sad taktika. Nisam gledao tekmu a nit sam bio na pripremama ali bio je i Aleksić povrijeđen dugo a i Polutak. Tako bar pričate. Što se tiče uspjeha sa Igokeom samo ću ti reći da u modernom sportu nema slučajno. Frajer imao omjer 20-6 ili čak i bolje i tebi to slučajno. PUstite da završi turnir pa komentarišite. Ponovit ću da je realno uspjeh ako opstanemo jer su ove repke itekako dobre. To što mi mislimo da su GRci, Turci, Španci, Srbi bezveze to je drugi par rukava. Ovo jeste dobra generacija ali je to opet ispod nivoa ovih repki pogotovo što su kod nas glavni igrači 97. Realan treba biti. Igrati sa Grcima u egalu je dobro a sudi tek kad završi turnir.TaRgEt_ je napisao/la:Samo da pozdravim onog zaboljisport u BiH koji mi rece kada sam rekao da je Bajic rinaka od trenera, kao da je Igose doveo i sve, i da dalje ostaje konstatacija da je on rinaka i da je tu jedino sto ga KSRS progurao. Ljubi dati priliku neni moliti bilo koga da vrati, Gacic nam fali zahvaljujuci ovom "NBA TRENERU" mogao je Aleksu da odmori. Ali onaj koji ne izgovara ime repke indijsko mu ime, stavio je sebe ispreds svih .
Hoće li biti negdje na youtube jer sam bio na poslu?
" onclick="window.open(this.href);return false;zaboljisportuBiH je napisao/la:Pozz i tebi. Mišljenja su tu da se razlikuju. Gacic bi bio tu da je htio. Ništa mu loše frajer nije uradio sem što je tražio od njega ozbiljan pristup. Realno ostali smo bez Kene na koga se računalo skoro sigurno, a on je najbolji igrač ove repke. Fahro bi trebao da je tu i to je po meni jedina greška Bajića što se tiče izbora igrača. Eh sad taktika. Nisam gledao tekmu a nit sam bio na pripremama ali bio je i Aleksić povrijeđen dugo a i Polutak. Tako bar pričate. Što se tiče uspjeha sa Igokeom samo ću ti reći da u modernom sportu nema slučajno. Frajer imao omjer 20-6 ili čak i bolje i tebi to slučajno. PUstite da završi turnir pa komentarišite. Ponovit ću da je realno uspjeh ako opstanemo jer su ove repke itekako dobre. To što mi mislimo da su GRci, Turci, Španci, Srbi bezveze to je drugi par rukava. Ovo jeste dobra generacija ali je to opet ispod nivoa ovih repki pogotovo što su kod nas glavni igrači 97. Realan treba biti. Igrati sa Grcima u egalu je dobro a sudi tek kad završi turnir.TaRgEt_ je napisao/la:Samo da pozdravim onog zaboljisport u BiH koji mi rece kada sam rekao da je Bajic rinaka od trenera, kao da je Igose doveo i sve, i da dalje ostaje konstatacija da je on rinaka i da je tu jedino sto ga KSRS progurao. Ljubi dati priliku neni moliti bilo koga da vrati, Gacic nam fali zahvaljujuci ovom "NBA TRENERU" mogao je Aleksu da odmori. Ali onaj koji ne izgovara ime repke indijsko mu ime, stavio je sebe ispreds svih .
Ipak izgubise na kraju,steta,vjerovatno je najbolja prilika za iznenadjenje pocetak turnira,a i Grci nisu nista posebno pokazali dok sam gledao..Atic i Aleksic su dobri ali treba se tu prikljuciti i Nedim i bar jos 2 igraca da bi ostali u diviziji..Sutra protiv Turaka u 20:45
P.S : Za one koji ne znaju prolazi 3 ekipe iz grupe
P.S : Za one koji ne znaju prolazi 3 ekipe iz grupe
zaboljisportuBiH je napisao/la:Pozz i tebi. Mišljenja su tu da se razlikuju. Gacic bi bio tu da je htio. Ništa mu loše frajer nije uradio sem što je tražio od njega ozbiljan pristup. Realno ostali smo bez Kene na koga se računalo skoro sigurno, a on je najbolji igrač ove repke. Fahro bi trebao da je tu i to je po meni jedina greška Bajića što se tiče izbora igrača. Eh sad taktika. Nisam gledao tekmu a nit sam bio na pripremama ali bio je i Aleksić povrijeđen dugo a i Polutak. Tako bar pričate. Što se tiče uspjeha sa Igokeom samo ću ti reći da u modernom sportu nema slučajno. Frajer imao omjer 20-6 ili čak i bolje i tebi to slučajno. PUstite da završi turnir pa komentarišite. Ponovit ću da je realno uspjeh ako opstanemo jer su ove repke itekako dobre. To što mi mislimo da su GRci, Turci, Španci, Srbi bezveze to je drugi par rukava. Ovo jeste dobra generacija ali je to opet ispod nivoa ovih repki pogotovo što su kod nas glavni igrači 97. Realan treba biti. Igrati sa Grcima u egalu je dobro a sudi tek kad završi turnir.TaRgEt_ je napisao/la:Samo da pozdravim onog zaboljisport u BiH koji mi rece kada sam rekao da je Bajic rinaka od trenera, kao da je Igose doveo i sve, i da dalje ostaje konstatacija da je on rinaka i da je tu jedino sto ga KSRS progurao. Ljubi dati priliku neni moliti bilo koga da vrati, Gacic nam fali zahvaljujuci ovom "NBA TRENERU" mogao je Aleksu da odmori. Ali onaj koji ne izgovara ime repke indijsko mu ime, stavio je sebe ispreds svih .
Svima je Gacic bio dobar samo Baji nije po volji ? Da nije do Baje .. Niko to ne misli nego nemoj ga pravdati za neznanje

R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
KK Sloboda Tuzla
TaRgEt@TaRgEt_ je napisao/la:zaboljisportuBiH je napisao/la:Pozz i tebi. Mišljenja su tu da se razlikuju. Gacic bi bio tu da je htio. Ništa mu loše frajer nije uradio sem što je tražio od njega ozbiljan pristup. Realno ostali smo bez Kene na koga se računalo skoro sigurno, a on je najbolji igrač ove repke. Fahro bi trebao da je tu i to je po meni jedina greška Bajića što se tiče izbora igrača. Eh sad taktika. Nisam gledao tekmu a nit sam bio na pripremama ali bio je i Aleksić povrijeđen dugo a i Polutak. Tako bar pričate. Što se tiče uspjeha sa Igokeom samo ću ti reći da u modernom sportu nema slučajno. Frajer imao omjer 20-6 ili čak i bolje i tebi to slučajno. PUstite da završi turnir pa komentarišite. Ponovit ću da je realno uspjeh ako opstanemo jer su ove repke itekako dobre. To što mi mislimo da su GRci, Turci, Španci, Srbi bezveze to je drugi par rukava. Ovo jeste dobra generacija ali je to opet ispod nivoa ovih repki pogotovo što su kod nas glavni igrači 97. Realan treba biti. Igrati sa Grcima u egalu je dobro a sudi tek kad završi turnirTaRgEt_ je napisao/la:Samo da pozdravim onog zaboljisport u BiH koji mi rece kada sam rekao da je Bajic rinaka od trenera, kao da je Igose doveo i sve, i da dalje ostaje konstatacija da je on rinaka i da je tu jedino sto ga KSRS progurao. Ljubi dati priliku neni moliti bilo koga da vrati, Gacic nam fali zahvaljujuci ovom "NBA TRENERU" mogao je Aleksu da odmori. Ali onaj koji ne izgovara ime repke indijsko mu ime, stavio je sebe ispreds svih .
Svima je Gacic bio dobar samo Baji nije po volji ? Da nije do Baje .. Niko to ne misli nego nemoj ga pravdati za neznanje
Dijelim misljenje sa tobom u potpunosti i prije i sada!
"zaboljisportubih"@ Ti ko da si u najmanju ruku bio Bajin pomocnik pa znas sva događanja, te malo digo nosic, neslusa..neozbiljan pristup. Ako ti je Baja bas tako pri ruci mozes ga upitati jel Garic neozbiljno prisupio u citavih 70 sekunda da nije mozda i on. Pa zasluzio je decko malo vise..oprosti ali sam siguran da sam u pravu a ti nisi..
Kao sto reko...sjeb a nas Baja pa ga ti brani kolko hoces..

P.S. Ma znas ti za youtube .. kakavposao

Kraj trece cetvrtine Turska 75 Ceska 41 ljudi ubise i svi zabijaju..Sad mi smo u Francuskoj na turniru pobjedili Tursku,al sad s kojim je timom igrala nemam pojma..
na kraju 50 razlike..ko nasi u20 sto su sredjivali protivnike nedavno, samo sto je ovo a-divizija.
nemamo sta trazit protiv turske. nije samo sto su domacini, ova generacija je prije 2 godine bila prvak evrope u16. pojacani su samo sa furkanom korkmazom, koji je zadnje godine bio najbolji strijelac u16 prvenstva. tako da ce biti dobro ako prodjemo sa manjom razlikom nego cesi.
nemamo sta trazit protiv turske. nije samo sto su domacini, ova generacija je prije 2 godine bila prvak evrope u16. pojacani su samo sa furkanom korkmazom, koji je zadnje godine bio najbolji strijelac u16 prvenstva. tako da ce biti dobro ako prodjemo sa manjom razlikom nego cesi.
Dva puta ga u tekstu nazva "frajer"zaboljisportuBiH je napisao/la:Pozz i tebi. Mišljenja su tu da se razlikuju. Gacic bi bio tu da je htio. Ništa mu loše frajer nije uradio sem što je tražio od njega ozbiljan pristup. Realno ostali smo bez Kene na koga se računalo skoro sigurno, a on je najbolji igrač ove repke. Fahro bi trebao da je tu i to je po meni jedina greška Bajića što se tiče izbora igrača. Eh sad taktika. Nisam gledao tekmu a nit sam bio na pripremama ali bio je i Aleksić povrijeđen dugo a i Polutak. Tako bar pričate. Što se tiče uspjeha sa Igokeom samo ću ti reći da u modernom sportu nema slučajno. Frajer imao omjer 20-6 ili čak i bolje i tebi to slučajno. PUstite da završi turnir pa komentarišite. Ponovit ću da je realno uspjeh ako opstanemo jer su ove repke itekako dobre. To što mi mislimo da su GRci, Turci, Španci, Srbi bezveze to je drugi par rukava. Ovo jeste dobra generacija ali je to opet ispod nivoa ovih repki pogotovo što su kod nas glavni igrači 97. Realan treba biti. Igrati sa Grcima u egalu je dobro a sudi tek kad završi turnir.TaRgEt_ je napisao/la:Samo da pozdravim onog zaboljisport u BiH koji mi rece kada sam rekao da je Bajic rinaka od trenera, kao da je Igose doveo i sve, i da dalje ostaje konstatacija da je on rinaka i da je tu jedino sto ga KSRS progurao. Ljubi dati priliku neni moliti bilo koga da vrati, Gacic nam fali zahvaljujuci ovom "NBA TRENERU" mogao je Aleksu da odmori. Ali onaj koji ne izgovara ime repke indijsko mu ime, stavio je sebe ispreds svih .

Ja sam

Pozdrav "frajeru" i lekcija za edukaciju:
" onclick="window.open(this.href);return false;

Bajić ne smije podleći pritisku negubljenja velikom razlikom od favorita. Opstanak bi za ovu generaciju, gdje će nosioci igre moći igrati naredne godine na prvenstvu u18 , bio veliki uspjeh.
Treba raspoređivati minute na sve igrače i tako čuvati ove ključne igrače za utakmice protiv čletveroplasiranih ekipa iz grupa, što je realno naša šansa za opstanak.
Ipak bi realno trebali biti bolji od latvije, Belgije, Crne Gore, Engleske i Češke. Ne smijemo doći do tih utakmica sa preumornim Atićem, Aleksićem i Polutkom, što će se desiti ako ih Bajić nastavi raubovati kao što je to danas radio.
Velika bi tragedija bila da ispadnemo u B diviziju i sve treba podrediti cilju neispadanja, pa i progutati ponos i gubiti po 20, 30 razlike do favorita.
Treba raspoređivati minute na sve igrače i tako čuvati ove ključne igrače za utakmice protiv čletveroplasiranih ekipa iz grupa, što je realno naša šansa za opstanak.
Ipak bi realno trebali biti bolji od latvije, Belgije, Crne Gore, Engleske i Češke. Ne smijemo doći do tih utakmica sa preumornim Atićem, Aleksićem i Polutkom, što će se desiti ako ih Bajić nastavi raubovati kao što je to danas radio.
Velika bi tragedija bila da ispadnemo u B diviziju i sve treba podrediti cilju neispadanja, pa i progutati ponos i gubiti po 20, 30 razlike do favorita.
Ekipa kao ekipa nije nesto,ima tu par zanimljivih djecaka koji bi u perspektivi mogli zaigrati i za A tim,sto je najvaznije od svega. Ovde je problem cisto sistemski i tice se izbora ljudi koji treniraju tu djecu. Nacin na koji je Bajic dosao na ovu poziciju je veliki problem nase kosarke. Njemu se kao apsolutno nekompetentnom treneru za rad sa djecom daje ova reprezentacija zato sto mu nije obezbjedjeno mjesto u A selekciji kao pomocniku selektora jer je Dusko Ivanovic sa sobom poveo Trajkovica,koji je srbin i i time je ispunjen naconalni kljuc u A selekciji. To je glavni problem. Sa ovim timom treba da radi trener kod koga ce oni napredovati,rasti kao igraci.Taj trener nije Bajic,to treba svima da je jasno. Najgore od svega je sto mi imamo takvih trenera,ali oni sada sjede kuci i prate ovo kao mi preko interenta. Zasto ovu ekipu ne trenira recimo Senad Redzic ili Enes Numanovic ili Djera Micic iz Banja Luke ili Cojic Dario iz Bijeljine a ne Bajic koji nikad nije radio sa djecom! Ovdje sam negdje procitao da je "Bajic pravi trener za ovu ekipu i da njima treba seniorski trener". To je apsolutno pogresno jer ova djeca su daleko jos od formiranih igraca i sa njima trbe puno rada.