Druga Liga - grupa Centar

Signore
Kontakt:

Re: Druga Liga - grupa Centar

Post Postao/la Signore » 27 jul 2014, 13:22

samo_lijevo je napisao/la:da ovo je sa stranice SportZDK.Cekaj dok prodje Bajram,sada su svi na odmoru do srijede.
Rekoh vec da su nakon zdrijeba objavljivali neke stvari, al ajde, dat cemo im vremena do srijede pa da vidimo. Za mnoge druge kantonalne saveze su primjer organizracije, al mislim da na svojoj internet stranici mogu malo brze objavljivati neke stvari. Liga se igra nedjeljom, a nekad i do srijede-cetvrtka zna bit da nema rezultata, a sjecam se da se jednom cekalo da upisu za dva kola rezultate, no dobro, moze se i na to cak zazmiriti. Ono sto im najvise zamjeram je cirkus u kup takmicenju. Tu pokazuju totalnu neprofesionalnost.

Ne govorim ovo da bi samo pljuvao po savezu nego jednostavno zelim da budu jos bolji, al okrenimo se temi.

Buduci da je izvjesno da Gazije i Stupcanica nece igrati ligu to znaci da ce ligu sacinjavati 14 timova, a propis nalaze 16. Liga kao takva se moze odigrati, ali ako Gazije i Stupcanica istupe prije zdrijebanja onda se oni ne navode kao dva tima koja nadopunjavaju ligu i koja su odmah u statru ispala. Ono sto zelim reci je da ce Rudar i Mladost vrlo vjerojatno zadrzati status prvoligasa i da ulaskom prvaka ova liga ostaje na 13 timova i da bi se popunio broj od 16 nitko ne smje ispasti. To se protivi UEFA pravilniku koji nalaze da iz lige uvijek mora ispasti barem jedan tim ukoliko postoji nizi rang takmicenja i liga ostaje na 12 timova + 3 prvaka i to je opet samo 15. Mogli bi razmisliti o smanjenju broja ekipa na 14 ili da jednostavno i doprvak kantona ulazi u visi rang ili barem igra doigravanje sa doprvakom ostalih kantona kako bi se popunio broj timova. Mozda i da s vremenom smanje broj timova na 10 i igraju trokruzno, jer vidim da iz sezone u sezonu netko ne zeli uci, netko odustane na pocetku, netko na pola sezone. Uvijek neki problemi.

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 27 jul 2014, 17:34

Znam jednog delegata koji hoda po tim utakmicama. Nije NSZDK kriv što nekad nema rezultata nego ti delegati kasne sa dostavljanjem zapisnika.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 27 jul 2014, 19:10

Signore je napisao/la:To se protivi UEFA pravilniku koji nalaze da iz lige uvijek mora ispasti barem jedan tim ukoliko postoji nizi rang takmicenja
Ovo vrijedi samo za prvi rang, ostali ne moraju.
Hayley <3

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 27 jul 2014, 21:01

badblueboylivno je napisao/la:
Signore je napisao/la:To se protivi UEFA pravilniku koji nalaze da iz lige uvijek mora ispasti barem jedan tim ukoliko postoji nizi rang takmicenja
Svasta. Ja uvjeren da se mora i iz nizih, al et, nek ti bude :mrgreen: Barem ce mi susjedi maglajlije bit sigurne, jer su po svemu sudeci u totalnom rasipu nakon poplava u gradu.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 27 jul 2014, 21:35

Ma je sigurno, pogledaj Škote - četiri profesionalne lige, nitko iz četvrtog ne ispada - tri ranga su ispod. U Nizozemskoj iz druge lige nitko nije ispadao kad nije bilo zainteresiranih iz treće lige, koja je poluprofesionalna, a ukupno je deset rangova. Vjerujem da ih ima još.

Nigdje tog pravila nema napisanog, koliko znam, ali UEFA je "navodno" intervenirala i slala upozorenja kad u HNL-u nitko nije ispao, mada ništa nije bilo službeno, bar ne javno.
Hayley <3

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 27 jul 2014, 21:41

A dobro, onda sam ja to pogresno procitao il pogresno razumio. U svakom slucaju mislim da je ova liga u ku*cu totalnom

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 27 jul 2014, 21:43

Kao i sve ostalo kod nas... evo, u HBŽ će se, po svemu sudeći, igrati liga 3. :tokralju: :tokralju:
Hayley <3

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 27 jul 2014, 21:49

:lol: :lol: Sta ce igrat deseterokruzno? :mrgreen: Samo ce klubovima napravit bespotrebni trosak. Nek u petom mjesecu okupe ekipe, odigraju u mjesec dana to i rijeseno.

I ovaj primjer smanjenja na 10 klubova sam naveo i iz tog razloga da sto vise klubova bude u kantonalnim ligama, da se ne desi da igra par ekipa i da se do pocetka sezone ne strepi koliko ce ih igrat u ligi. Nek uvijek bude sigurnih barem 10.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 27 jul 2014, 21:53

pa sto se ne udruze HNK i kanton 10?
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 27 jul 2014, 22:02

samo_lijevo je napisao/la:pa sto se ne udruze HNK i kanton 10?
Udruženi smo za tu i pionirsku ligu sa ZHŽ, pa opet kuratz... preskupo bi tom rangu natjecanja bilo igrati i sa HNŽK-om - Drinovci i Vir su odustali lani usred sezone sa ova četiri naša jer nisu mogli dalje... u tom bi slučaju bolje bilo dvije druge lige jug, A i B, sa po 15-ak klubova pa playoff. :D
Hayley <3

neznalica
Kontakt:

Post Postao/la neznalica » 28 jul 2014, 08:35

Signore je napisao/la:
badblueboylivno je napisao/la:
Svasta. Ja uvjeren da se mora i iz nizih, al et, nek ti bude :mrgreen: Barem ce mi susjedi maglajlije bit sigurne, jer su po svemu sudeci u totalnom rasipu nakon poplava u gradu.
Situacija u Maglaju (odnosno Natronu) se malo popravila:) Ostala su devetoric iz prvog tima od prosle sezone (od toga dvojica iz Zenice Sehic i Pasalic -koji su zasluzili spomenik da im se digne ) uz par solidnih juniora i 3-4 igraca koji su igrali za kantonalce (ukljucujuci malog Sainovica-Diego). Uglavnom sada bolje izgleda nego prije 7 dana:)
Vama (Zepcu)zelim da se prosetate kroz kanton ,pa da sljedece godine igramo derboije:)

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 28 jul 2014, 11:15

neznalica je napisao/la: Situacija u Maglaju (odnosno Natronu) se malo popravila:) Ostala su devetoric iz prvog tima od prosle sezone (od toga dvojica iz Zenice Sehic i Pasalic -koji su zasluzili spomenik da im se digne ) uz par solidnih juniora i 3-4 igraca koji su igrali za kantonalce (ukljucujuci malog Sainovica-Diego). Uglavnom sada bolje izgleda nego prije 7 dana:)
Vama (Zepcu)zelim da se prosetate kroz kanton ,pa da sljedece godine igramo derboije:)
De mi pojasni malo to podebljano. Od kud on dole? On je igrao za nase juniore cijelu ovu sezonu, a i vec je godinama u klubu. Ako je igrao i za vas to je onda sverc bio. Njemu je stari mutikasa, mali je imao poziv za prvu ekipu, ali mu ovaj nije dao da igra. Ili mozda na kraju krajeva ne mislimo na istog igraca, ali sumnjam u to.

Jel vam ostao Avdic? On je bio medju boljim kod nas u juniorima prije koju sezonu, a vidio sam negdje na slikama da igra dole.

I hvala na lijepim zeljama, vjerujem da ocemo :mrgreen:

neznalica
Kontakt:

Post Postao/la neznalica » 28 jul 2014, 15:29

Signore je napisao/la:
neznalica je napisao/la: Situacija u Maglaju (odnosno Natronu) se malo popravila:) Ostala su devetoric iz prvog tima od prosle sezone (od toga dvojica iz Zenice Sehic i Pasalic -koji su zasluzili spomenik da im se digne ) uz par solidnih juniora i 3-4 igraca koji su igrali za kantonalce (ukljucujuci malog Sainovica-Diego). Uglavnom sada bolje izgleda nego prije 7 dana:)
De mi pojasni malo to podebljano. Od kud on dole? On je igrao za nase juniore cijelu ovu sezonu, a i vec je godinama u klubu. Ako je igrao i za vas to je onda sverc bio. Njemu je stari mutikasa, mali je imao poziv za prvu ekipu, ali mu ovaj nije dao da igra. Ili mozda na kraju krajeva ne mislimo na istog igraca, ali sumnjam u to.

Jel vam ostao Avdic? On je bio medju boljim kod nas u juniorima prije koju sezonu, a vidio sam negdje na slikama da igra dole.

I hvala na lijepim zeljama, vjerujem da ocemo :mrgreen:
Diego je sad stigao,prije 5-6 dana.Sto se tice Avdica (ako mislis na Anela) o tom momku se mogu samo rijeci hvale reci ,borben ,srcan,iskren..... meni licno najdrazi clan Natrona,momak koji je jednostavno posten od glave do pete.Da ostao je (na nasu veeeliiikuuu srecu)

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 28 jul 2014, 20:55

E svasta :lol: Njegov stari je stvarno strucnjak, svaka mu cast, al koliko je velik strucnjak, tri puta je gori kao covjek. Nebi se makeo iz kluba, a sve sto radi je samo osobni interes. Eto, svom sinu nije dao da igra za prvu ekipu. Uostalom, on nikad nije bio neki igrac koji se istice, uvijek je bilo bar 3-4 boljih od njega, pa tako i iz ove generacije juniora. Da je ostao u Zepcu nebi sigurno igrao, jer mu babo nije dobio mjesto trenera pa se pobrinuo da mu sincic ne sjedi na klupi u Zepcu koje ima odlican vezni red. Sretno vam s njim, nije on ni los igrac :mrgreen:

I da, za tog sam Avdica mislio. Zaboravio sam kako se zove. Pamtim ga iz te generacije juniora, medju najboljim igracima je bio, a obrana je bez njega bila nezamisliva. Zao mi je sto je on ostao, potajno sam se nadao da bi mogao igrat za nas ove sezone, al eto, neka vam je sretno. Izborite taj opstanak pa da dogodine odigramo derbi :mrgreen:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 29 jul 2014, 22:53

Žrijeb takmičarskih brojeva za klubove Druge lige „Centar“ za takmičarku 2014/2015. godinu održat će se u konferencijskoj sali Nogometnog saveza ZDK, u srijedu, 30. jula sa početkom u 11 sati. Sjedište Druge lige “Centar” u ovoj sezoni bit će upravo u kancelariji ZDK, odakle i dolazi najviše klubova učesnika lige. U bubnju će se naći imena devt klubova iz Zeničko – dobojskog kantona. To su: prošlosezonski viceprvak Borac Jelah, Bosna Visoko, TOŠK Tešanj, Natron Maglaj, NK Usora, Pobjeda Tešanjka, Stupčanica Olovo, Krivaja Zavidovići i novi član, prvak Lige ZDK FK Rudar Zenica. Ostalih sedam učesnika lige su: Radnik Hadžići, Famos Hrasnica, Mladost Župča, FK Ilijaš, Azot Vitkovići, Pofalički Sarajevo i FK Gazije Goražde.

http://www.zdksport.ba" onclick="window.open(this.href);return false;

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 29 jul 2014, 22:57

U njih je dio clanaka na pretpostavljamo, a vjerujem da je i taj :mrgreen: Mozda su i provjerili informacije, al cisto sumnjam. Znao sam par puta naletit na slicne clanke, pa se poslije ispostavi da nisu tocni. Tako su recimo pisali nedavno da osvajac i finalista kantonalnog kupa igraju federalni kup, a evo kolega iz Livna zna jako dobro da to nije tocno :mrgreen:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 29 jul 2014, 23:02

nemam pojma,samo prenosim vijest.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 29 jul 2014, 23:07

Ma dobro, samo kazem da postoji mogucnost da im te informacije nisu tocne. Iako, pisu o takmicenjima o kojim ni sami takmicari nebi pisali i svaka im cast. Zna se da je portal vecinom o amaterskom sportu i da tu nema nekih para, a netocne informacije dadne i Avaz pa nista.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 29 jul 2014, 23:12

i ja sam ubjedjen da ove gazije nece igrati.kakvi Turci,kakvi bakraci.Hoce da igraju na humanitarnoj,pa gdje to moze proci.Jedno je igrati kantonalnu ligu,doduse i kanton je samo takav :roll: ,a drugo igrati na trecini entiteta.
Ali eto mozda su se snasli,mozda su nasli ozbiljne sponzore.Steta bi bilo da ne igraju.

gorazdak
Kontakt:

Post Postao/la gorazdak » 30 jul 2014, 11:52

samo_lijevo je napisao/la:i ja sam ubjedjen da ove gazije nece igrati.kakvi Turci,kakvi bakraci.Hoce da igraju na humanitarnoj,pa gdje to moze proci.Jedno je igrati kantonalnu ligu,doduse i kanton je samo takav :roll: ,a drugo igrati na trecini entiteta.
Ali eto mozda su se snasli,mozda su nasli ozbiljne sponzore.Steta bi bilo da ne igraju.

DEFINITIVNO : FK GAZIJE NE IGRAJU DRUGU LIGU....

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.