Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

pinoglavi
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la pinoglavi » 27 jul 2014, 19:03

Otelo je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:
sigurnoable je napisao/la:NE TREBA NAM AMERICANO NIKAKAV a vjerovatno i necemo ni igrati sa Amerikancem jer to nije stil koji gaji Ivanovic!
Šta ne gaji Ivanović crnački stil jel? Jaooooooooo :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Aj praznoglavi prosetaj
Ne treba nam crnac protiv Švedske genijalci,ne treba nam ni u kvalifikacijama,na Eurobasketu nam stižu ozbiljnije reprezentacije.Ako privolimo nekog ko je kvalitetniji od sadašnjih igrača na niskim pozicijama ne vidim razlog što da ga ne pozovemo ?
Srećom savez ne razmišlja kao par genijalaca ovdje.
Zach je bio oličje timske igre u prošlim kvalifikacijama recimo.
Kad nam dodje neka reprezetnacija čiji nas naturalizovani igrač zatrpa,promijet ćete mišljenje.
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 27 jul 2014, 19:27, ukupno mijenjano 1 put.
Nad tobom sunce najljepše sja

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 27 jul 2014, 19:04

sigurnoable je napisao/la:Kikanovic, Nurkic, Stipanovic, Teletovic, Glogovac, Djedovic, Vrabac, Buza, Mitrovic, Gordic, Sutalo, Pasalic. NE TREBA NAM AMERICANO NIKAKAV a vjerovatno i necemo ni igrati sa Amerikancem jer to nije stil koji gaji Ivanovic!
Ja bih ove momke sad poveo u kvalifikacije. Naravno, umjesto povrijedjenog Djedovica sansu bih dao Gajicu. Momak je borben, skocan, nije neki suter, ali moze pomoci. Sto se tice Amerikanca, ljudi nemojte se zavaravati. Ovo je bila prijateljska utakmica i to protiv jedne nekosarkaske reprezentacije. Treba sacekati jos par godina dok nam stasaju ostali mladici i tek onda bi mogli igrati bez Amerikanca. Valjda neko od ovih mladih (Gacic, Zahiragic, Aleksic...) izraste u jednog respektabilnog organizatora igre.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 27 jul 2014, 19:06

Volvic je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Fali nam crnac i to je cinjenica.
Mozemo kvale i bez Crnca. I onda se Nihad vraca.
Kod nas vazi mit da crnci moraju znati igrati kosarke :D :D , ne treba nam pored nase djece.
Pogledaj repku Srbije, samo forsiraju svoje mlade, mislim da nikad nisu imali naturalizovanog igraca, a uvijek su u vrhu.
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 27 jul 2014, 19:13

bulbasor je napisao/la:
Volvic je napisao/la:
Kod nas vazi mit da crnci moraju znati igrati kosarke :D :D , ne treba nam pored nase djece.
Pogledaj repku Srbije, samo forsiraju svoje mlade, mislim da nikad nisu imali naturalizovanog igraca, a uvijek su u vrhu.
To i jest fazon, treba probiti taj "led" i poceti forsirati nasu djecu sto je upravo uradila Srbija.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 27 jul 2014, 19:16

Srbija nema Amerikanca zato što im nije potreban, imali su veliku zaostavštinu kvalitetnih igrača iz bivšeg sistema i amer im nikad nije trebao, dok smo mi druga priča i nama je za veći iskorak dobar amerikanac pod moranje
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 27 jul 2014, 19:17

Ne znam kako je izgledalo na tvu ali u zenici je bila fenomenalna atmosfera. Bilo bi lijepo da opet budu tamo jer je stvarno atmosfera bila fenomenalna posebno navijanje.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 27 jul 2014, 19:18

Srbija je puno jaca od nas. Imaju 50 puta jacu klupsku kosarku i sisteme koji su se decenijama gradili u bivsoj drzavi.

U naslijeđe su dobili odlicnu generaciju bivse drzave, svu potrebnu infrastrukturu, trenere skolovane u bivsoj drzavi itd..

Ne mozes porediti Srbiju i nas nikako.

mrsic07
Kontakt:

Post Postao/la mrsic07 » 27 jul 2014, 19:19

Buza odigrao odlično, to mi je nekako najbitnije.

Bizii6
Kontakt:

Post Postao/la Bizii6 » 27 jul 2014, 19:21

Nurkic za 2 godine najdominantniji centar na europskim prvenstvima ;) :tokralju: :tokralju:

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 27 jul 2014, 19:22

Mozambik je napisao/la:Srbija je puno jaca od nas. Imaju 50 puta jacu klupsku kosarku i sisteme koji su se decenijama gradili u bivsoj drzavi.

U naslijeđe su dobili odlicnu generaciju bivse drzave, svu potrebnu infrastrukturu, trenere skolovane u bivsoj drzavi itd..

Ne mozes porediti Srbiju i nas nikako.
Mozemo se porediti sa ovom generacijom i to kako samo MI NECEMO ;) , ali ko nas ista pita jer se danas pita Ivanovic a Ivanovic ce se sigurno odluciti nakon povrede Coopera da zaigra bez Amerikanca. Mozda nakon kvale. ako bude osjecao potrebu za tim pozvat ce Amerikanca kao pojacanje za Eurobasket.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 27 jul 2014, 19:28

Vidjet cemo sutra mozemo li se porediti. Ja kolko se sjecam prosle godine su nas rasturili na EP za mlade, a i na EP u Sloveniji se nismo dobro proveli.

Puno jos treba rada da stignemo na njihov nivo, to je tako, kolko god se mi trudili da to pokazemo drugcije.

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 27 jul 2014, 19:29

Polako rastu apetiti... A vala imamo i dobar razlog ;)
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 27 jul 2014, 19:37

[quote="Mozambik"]Vidjet cemo sutra mozemo li se porediti. Ja kolko se sjecam prosle godine su nas rasturili na EP za mlade, a i na EP u Sloveniji se nismo dobro proveli.

Puno jos treba rada da stignemo na njihov nivo, to je tako, kolko god se mi trudili da to pokazemo drugcije.[/quote

Care dosta mi radimo problem je u tome sto se nasa djeca "ne zastite" od kradje. Mi da imamo sve ove igrace koji trebaju da igraju pa prva petorka bi bila NBA petorka a to nema ni jedna Europska ekipa. Na zalost ima propusta u pravilniku naseg saveza i na tome treba poraditi.

juanitomaravillaa
Kontakt:

Post Postao/la juanitomaravillaa » 27 jul 2014, 19:40

Ocekujemo od vedatora da sto prije moguce postavi tekmu na yt. :D

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 27 jul 2014, 19:44

Talenat u nasoj drzavi nikad nije bio sporan. Nositelji igre susjednih reprezentacija u vecini sportova, godinama u nazad su sportisti rodjeni u BiH.

Treba sistem i rad, to nam fali. Nas najveci talent je zamalo izgubljen i mi uopste nismo ucestvovali u njegovom razvoju.

Sta bi Nurkic bio da je ostao u Bosni?

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 27 jul 2014, 19:56

Mozambik je napisao/la:Sta bi Nurkic bio da je ostao u Bosni?
nije on nikada ni bio u bosni (na njegovu sreću) otkada se počeo baviti košarkom..

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 27 jul 2014, 19:57

Evo sad sa utakmice
:tokralju: za Zenicu i navijace..Skoro puna dvorana..Trebali su protiv Britanije u Zenicu nek se Sarajevo dobro zasiti sporta al eto..
Ne znam sto mu Teletovic opet pocinje s klupe i ne igra vise od 20 min,jbg ipak raja dolazi zbog njega a i on zeli da igra..Valjda je neki dogovor izmedju njih dvojice
Mirza standardno dominira bez previse napora
Nurka odlican,on ce imat uvijek svojih 15-ak poena
Stipan i Kika :tokralju: pozrtvovani,ovaj drugi izuzetno inteligentan sa visokim kosarkaskim iq
Ako sredimo dobrog garu,sa njim i sa Đedovicem imat cemo sta za pokazat sljedece godine na EP

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 27 jul 2014, 20:00

Kikan je ofanzivno, vrhunski centar, kamo sreće da je upola dobar u defanzivi
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 27 jul 2014, 20:06

legenda reala je napisao/la:Kikan je ofanzivno, vrhunski centar, kamo sreće da je upola dobar u defanzivi
upravo to,i veceras se to pokazalo,čovjek mu 3-4 puta istu stvar uradi a on ga ne može zaustaviti ,on jednostavno nema mase da bi bio dobar defanzivno,ko pero je u odbrani,ko god krene na njega može mu duel uzeti,al zato u napadu je dobar,vidi se da je dosta vježbao šut i to mu se isplati..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 27 jul 2014, 20:07

bulbasor je napisao/la:
Volvic je napisao/la:
pa jesu jer svoje nedaju, a tudje (talente iz BiH) uzimaju....pa evo sad su uzeli glisica, marica, simanica, adzica, ceranica...znas li ti da su to obertalenti sve i jedan, znas li ti da je bender hercegovac, kao i bosnjak a i arapovic je porijeklom iz bih, salic i pot su iz bosne takodzer? znas li da je keric rodjen u sanskom mostu, u bijeljini je rodjen omic isto kao i begic u mostaru bogdanovic u zenici preldzic, novi NBA igrac itd itd, osiguraj nam da od danas nikoga necemo izgubiti i ja sam prvi za to da nam netreba amerikanac.

u fudbalu je isto (lovren, corluka, subotic, marin, srna, handanovic, ilicic, ilicevic,... u rukometu buntic, alilovic, sego, musa, ...)

dok je god tako ja se nadam da ce mo aBd i u kosarci i rukometu i fudbalu i atletici itd kupiti tudje takente i makar pokusati da vratimo tu sumu ne na nulu to je nemoguce nego makar na "minus 20"....

selam i svako dobro!
Zadnja izmjena: edinjo-bih, dana/u 27 jul 2014, 20:29, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.