EP Francuska 2016 - Grupa B

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Cartman
Kontakt:

Re: EP Francuska 2016 - Grupa B

Post Postao/la Cartman » 28 jul 2014, 01:17

Pazite, niko (normalan) ne zagovara fasizam na tribinama, pa cak ni zastave Hamasa i tako dalje. Ali je red da se pokaze podrska Palestini. Kao sto su to Grci uradili prije nekoliko godina.

slika
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 28 jul 2014, 01:17

Kakvi bolan incidenti?! :lol: Zvizdace se himni (jedna od rijetkih koja ima tu cast na Bilinom) a kad se lopta zakotrlja samo ce nam igra i nasi biti na mislima... Kakva Palestina, Izrael, Gaze, picke materine... Samo BiH! :bih:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 28 jul 2014, 01:26

Cartman je napisao/la:Pazite, niko (normalan) ne zagovara fasizam na tribinama
podrsku nevinom narodu uvijek treba pruziti! medjutim gledajuci po socijalnim medijima sta neki glupani pisu o hitleru i sramne stvari o holocaustu nisam bas siguran da ce biti jedan "normalan" protest. ima ona, "znam ja nas j.ebo ti nas"..
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 28 jul 2014, 01:32

STEVIE je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Pazite, niko (normalan) ne zagovara fasizam na tribinama
podrsku nevinom narodu uvijek treba pruziti! medjutim gledajuci po socijalnim medijima sta neki glupani pisu o hitleru i sramne stvari o holocaustu nisam bas siguran da ce biti jedan "normalan" protest. ima ona, "znam ja nas j.ebo ti nas"..
To sam i ja vidio i mene je to strasno razocaralo. Ali pojedini su nevidjeni primitivci, a na internetu postanu jos veci.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 28 jul 2014, 01:34

Samo ne napraviti sranje kao sto su kod nas u Austriji neki dan, Maccabi protiv Lillea igrao, i par Turaka uleti sa zastavama Palestine, a igraci Maccabija ih napanu (u medijima predstavljeno kao da su ih oni prvi napali). Kad sa tribine uletise jos njih 30ak, i pocese tuci igrace Maccabija. :lol:

Mislim, fudbal nema puno veze sa politikom, ne treba pretjerivati, ali sigurno sa nekom zastavom Palestine ili slicno mogu se tribine obiljeziti, tj. bez antisemitickih poruka, jer bi kazne bile rigorozne ukoliko bude slicnih incidenata.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 28 jul 2014, 01:39

Goalgetter je napisao/la:Samo ne napraviti sranje kao sto su kod nas u Austriji neki dan, Maccabi protiv Lillea igrao, i par Turaka uleti sa zastavama Palestine, a igraci Maccabija ih napanu (u medijima predstavljeno kao da su ih oni prvi napali). Kad sa tribine uletise jos njih 30ak, i pocese tuci igrace Maccabija. :lol:

Mislim, fudbal nema puno veze sa politikom, ne treba pretjerivati, ali sigurno sa nekom zastavom Palestine ili slicno mogu se tribine obiljeziti, tj. bez antisemitickih poruka, jer bi kazne bile rigorozne ukoliko bude slicnih incidenata.
Kazne, plus sto bi to bila ogromna sramota za nas, i plus bi bila grozna poruka za Svijet. Bas kad smo malo popravili imidz drzave zadnjih godina. Jos me stid kad se sjetim onih rasistickih povika prema Carewu. :x Prepustimo takve stvari komsijama, mi takvi nikad nismo bili.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 28 jul 2014, 01:40

Mnogi anticionizam automatski dozivljavaju kao antisemitizam.

DANTES ide tako daleko pa tvrdi da je isticanje bilo kakve parole i zastave fasizam. :crazy:

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 28 jul 2014, 01:44

Mozambik je napisao/la:Mnogi anticionizam automatski dozivljavaju kao antisemitizam.

DANTES ide tako daleko pa tvrdi da je isticanje bilo kakve parole i zastave fasizam. :crazy:
problem je taj sto neki misle da su svi oni cionisti.. priznajem takav sam i sam bio sve donedavno, pa sam skontao i upitao se kakvo je to idiotsko razmisljanje. protiv ne pravde uvijek treba govoriti, ali isto tako ako neko nema probleme s mojom drzavom i mojim narodom, nemam ni ja problem s njima.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 28 jul 2014, 01:52

Mene najvise nervira kad neko balavce na fejsu napise vec poznatu, izmisljenu kako je Hitler ostavio kojeg jevreja pa da vidimo zasto ih je tamanio :crazy: :crazy: :crazy: Mislim da mi se svaki put malo zavrsti u glavi od bijesa... :x
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 28 jul 2014, 01:54

STEVIE je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:Mnogi anticionizam automatski dozivljavaju kao antisemitizam.

problem je taj sto neki misle da su svi oni cionisti.. priznajem takav sam i sam bio sve donedavno, pa sam skontao i upitao se kakvo je to idiotsko razmisljanje. protiv ne pravde uvijek treba govoriti, ali isto tako ako neko nema probleme s mojom drzavom i mojim narodom, nemam ni ja problem s njima.
Kad neko sjedi na brdu i gleda kako padaju granate, i usput aplaudira, sta se ima o njemu pricati.

Benjamin Netanyahu je premijer vec 5 godina, prije njega je bio jos gori Sharon, svi su oni birani na izborima. Ekstremna desnica je svake izbore sve jaca. Izraelci vrlo dobro znaju sta njihova vojska radi po Gazi svake dvije godine. Svake dvije godine bude ovakav napad gdje se oni kao brane od Hamasa, a na kraju ubiju 1000 civila i 50 vojnika Hamasa.

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 28 jul 2014, 02:00

a gle cuda, citam sinoc bilo preko 5.000 ljudi u tel avivu na protestima protiv rata, znaci vise nego sto je bilo u sarajevu nedavno na protestima. generalizacija je zajebana stvar..

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 28 jul 2014, 02:21

5000 naspram 900 000 onih koji su glasali za Netanyahua na zadnjim izborima ili jos gore 345 000 onih koji su glasali za ultranacionalistu Bennetta.

Nije ti bas reprezentativan uzorak.

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 28 jul 2014, 09:33

Svaka čast za post. Tamo u Palestini masakriraju djecu, žene i starce. Uskraćuju ljudima temeljna ljudska prava. Naravno da treba podći nekakvu poruku i da treba izviždati himnu. Staljin, Htiler i Mao Tze Tung nisu ni sanjali da će imati ovakve nasljednike u Tel Avivu.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

brazzo
Kontakt:

Re: $: EP Francuska 2016 - Grupa B

Post Postao/la brazzo » 28 jul 2014, 09:53

Mozambik je napisao/la:5000 naspram 900 000 onih koji su glasali za Netanyahua na zadnjim izborima ili jos gore 345 000 onih koji su glasali za ultranacionalistu Bennetta.

propaganda cini svoje..a ti kod nas ne mozes skupit 1000 od pola miliona nezaposlenih koji hljeba nemaju da jedu i pricamo o Izraelu, napravi ovu komparaciju pa ce to bit jasnije. Tvrdim da je uvijek i svugdje 'debela' vecina stanovnistva protiv rata i ubijanja ali politika je cudo
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 28 jul 2014, 15:05

Mozambik je napisao/la:5000 naspram 900 000 onih koji su glasali za Netanyahua na zadnjim izborima ili jos gore 345 000 onih koji su glasali za ultranacionalistu Bennetta.

onda su valjda i svi palestinci Hamas, koji se krije iza civila?

šta ćemo sa amerikom koja je bombama ubila hiljade i hiljade, stotine hiljada širom svijeta?
ili se oni ignoriši jer u našim ratovima te bombe su slali na "druge", a prelazi se preko činjenice da svaku bombu koja padne na palestinu amerika kaže amin?
lako je glumiti sajber borce za ljudska prava i borbu protiv nepravde, ali je teško biti neselektivan i objektivan...

misliš da će nadr.kani balavci na jednom tekmi istaći samo zastavu palestine, bez pratećih fašističkih skandiranja, govora mržnje i provokacija? hoće ali na nekoj akademskoj diskusiji nekog akademskog foruma, na tribinama boga neće biti tako...
kod ljudi me najviše nervira zatucanost, neupućenost i licemjernost... riječ fašizam se lako poteze da bi se neko drugi unizio, ponizio, okarakterisao, i uvrijedio, a s druge strane kad to sami radimo onda je to zaboga protest... problem nas na balkanu je što mi ne znamo kulturno protestovati... to odmah postane šovinizam, fašizam i festival mržnje
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 28 jul 2014, 15:30

izviždat' im himnu posranu maximalno, napravit' parolu podrške Palestini (al' daj Bože da **** iz Saveza dopuste da se unese)

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 28 jul 2014, 16:31

Cartman je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Samo ne napraviti sranje kao sto su kod nas u Austriji neki dan, Maccabi protiv Lillea igrao, i par Turaka uleti sa zastavama Palestine, a igraci Maccabija ih napanu (u medijima predstavljeno kao da su ih oni prvi napali). Kad sa tribine uletise jos njih 30ak, i pocese tuci igrace Maccabija. :lol:

Kazne, plus sto bi to bila ogromna sramota za nas, i plus bi bila grozna poruka za Svijet. Bas kad smo malo popravili imidz drzave zadnjih godina. Jos me stid kad se sjetim onih rasistickih povika prema Carewu. :x Prepustimo takve stvari komsijama, mi takvi nikad nismo bili.
Da se razumijemo,ni ja nisam za to da se bilo kakve parole ili nešto slično radi na utakmici?Zašto?pa zato što će nas UEFA oderat + kazna igranje pred praznim tribinama ili nedaj bože što gore.A to da čine zločine nad civilima,čine sigurno,ali mi na tribinam nemožemo ništa uraditi za te jadne ljude,samo možemo naštetiti našoj reprezentaciji.Pa Sarajevo je kažnjeno zbog Srebrenice iako je genocid dokazan.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 28 jul 2014, 16:52

DANTES je napisao/la:

onda su valjda i svi palestinci Hamas, koji se krije iza civila?

šta ćemo sa amerikom koja je bombama ubila hiljade i hiljade, stotine hiljada širom svijeta?
ili se oni ignoriši jer u našim ratovima te bombe su slali na "druge", a prelazi se preko činjenice da svaku bombu koja padne na palestinu amerika kaže amin?
lako je glumiti sajber borce za ljudska prava i borbu protiv nepravde, ali je teško biti neselektivan i objektivan...

misliš da će nadr.kani balavci na jednom tekmi istaći samo zastavu palestine, bez pratećih fašističkih skandiranja, govora mržnje i provokacija? hoće ali na nekoj akademskoj diskusiji nekog akademskog foruma, na tribinama boga neće biti tako...
kod ljudi me najviše nervira zatucanost, neupućenost i licemjernost... riječ fašizam se lako poteze da bi se neko drugi unizio, ponizio, okarakterisao, i uvrijedio, a s druge strane kad to sami radimo onda je to zaboga protest... problem nas na balkanu je što mi ne znamo kulturno protestovati... to odmah postane šovinizam, fašizam i festival mržnje
neke se stvari jednostavno nemogu objasniti pojedincima.. najlakse je generalizirati i **** im majku kolektivno. a evo jedan konkretan primjer zasto je glupost generalizirati ljude..
Kayal is hardly likely to join those who become consumed by Old Firm divisions. As an Arab Israeli, he has encountered religious and political conflicts all his life. Football, in a lesson to some of those in Glasgow, has proved more of a help than a hindrance to Kayal in his homeland.

"Beram Kayal is Arabic and a Muslim, but I grew up in Israel," he explains. "I play for the national team. Sometimes people say I'm Jewish. No – I'm Arabic. Sometimes people on the outside can't understand the bigger picture. They ask how Jewish and Arabic people can live together. But it's fine, I lived there [in Israel] and I enjoyed it, and I get on with the people there.

"I have friends who are Jewish and, while I don't want to go too deep into politics, it shouldn't really matter in sport about Arabs or Jews – if someone says 'Beram Kayal is an Israeli player', then that is enough for me.

"Everyone in Israel is happy for me. I am Arabic which is the minority compared to Jewish people in Israel. The Arabic and the Jewish people are happy because I have more friends who are Jewish, I live with Jews and I play in the Israeli team with Jewish people."

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 28 jul 2014, 17:53

Protesta u nekoj formi treba biti. Banderola i izvizdavanje himne se podrazumijeva. A ove koji se boje UEFE nabijem na neku stvar. Isto tako nabijem na neku stvar one koji anticionizam izjednacuju s antisemitizmom. Antisemitizam se pogrijesno tumaci kao anti-zidovizam, sto je apsurdno. To jeste ako se u obzir uzme da su i Arapi semitski narod.
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 25 avg 2014, 12:35

Sve to stoji, ali ne primjetih da je neko naznacio da ce se tekbirat sa tribina :D Ja mislim da ce toga biti jako mnogo, a neki ce i "El-Dzihadat" ... neki ce pametovat da treba ili ne treba, ali ja mislim da je to sve Bosna i da je to ipak nas mentalitet..

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Bing [Bot], General505, zikerrz21 i 36 gostiju.