dino-92 je napisao/la:mi smo prvaci, kad treba bezpotrebno izgubiti utakmicu. u zadnjoj minuti prve cetvrtine su srbi napravili 8-0 seriju ja mislim, a prije toga smo ih kontrolisali bez problema. naravno masa bacenih lopti i promasenih zicera su dali svoj rezultat.
peno se logicno tacno danas probudio, ja mislim da u dosadasnje 3 utakmice nije dao 16 poena zajedno. ali eto i kod nas je djedovic isto pokazao vise nego dosad.
komotno smo ih mogli uzeti, ostaje velika zal za izgubljenim poenima.
To je to. Imaš plus pet i kontru koju Atić fuli umjesto da zakuca, onda napraviš dva dobra napada na zonu i ALeksa baci umjesto čistog pasa u aut. Polutka zalijepe na čistom ziceru i umjesto da vodiš ti izgubiš ubjedljivo prvu četvrtinu. Fulili smo bacanja dosta. Aleksić i Polutak su skoro cijele pripreme bili povrijeđeni i logično da nisu baš spremni. Imran sve uradi i fali mu da zabije zicer. To je ona trunka snage koja mu fali. Trebao je možda malo više Rijad igrati i to agresivnije.
Hadžić je primjer djeteta suprotnog Gacicu. Da, ja pretpostavljam ali po situaciji se jasno vidi da se ništa veliko nije desilo da bi mali imao razloga reći da neće da igra. Ni vi ne znate o čemu se radi ali zato krivite Baju. Trebao se možda i Hadžić naljutiti i reći neću da igram? Ovo je reprezentacija i ovo su djeca i treba da znaju da trener odlučuje o svemu. Igrao je na svim prijateljskim i vjerovatno Baja misli da mu nema priliku kad dati šansu. Mali Hadžić je namjanje od ovih 97 igrao na kadetskom. NIšta nije čudno što sada manje igra, ali ipak je godinu mlađi upao tu. Perspektiva jeste ali uvijek perspektive ne mogu dati rezultat. Da smo pobijedili ne bi niko spominjao Hadžića, ali sad kao Hadžić bi promijenio sve. Ovdje je za sve loše kriv Baja, a za dobro igrači. Prvu tekmu nije rotirao i ok kritika ali ne može za sve biti kriv. ISto tako vratio je ekipu koja očigledno nije imala samopouzdanja. TO se vidjelo u prvoj tekmi. Možda je i razlog veliki broj prijateljskih u kojima se gubilo od konkurenata. Igralo se bez Aleksića, POlutka, sa Kenom i onda KEno ne dobiej papire. Da ne govorim šta bi bilo da je ovdje došlo još najmanje devet igrača koji su mogli igrati za nas. PA mi bi osvojili prvenstvo, ali ova ekipa nema kvalitetu za vrh. Bore se, izgaraju, ali kvalitet je i to kad fuliš pet zicera. Kad fuliš bacanja. Nije to nikakva nesreća.
Ovaj basket navodi primjer izmjena pri kraju tekme. To su sasvim normalne izmejen na kraju tekme ili četvrtine kad ubacuješ nekog radi skoka ili nekog bržeg da pritisne odbranu ili napravi faul. Toliko o znanju dotičnog. PUno vi ovdje baljezgate. Pljujete po Imranu jako ružno u pola tekme, ali ne razmišljate glavom. POnovit ću ne sviđa mi se što je Baja (lik koji nije poštovao državu BiH) trenr repke ali to je želja ljudi iz RS-a i čovjek je dobar trener. Nije FIl Džekson ali jedan od najboljih trenutno u BiH. RAzdvojite već jednom struku i to šta je izjavljivao. Čovjek se trudi da izvuče najbolje. Jučer nijedne sekunde nije kriv. Kažem ja bi npr malo više uvodio Rijada ali on je trener i on najbolje zna ko koliko može. TO su nijanse za koje se ne može kriviti. Jučer je dekoncentracija igrača izgubila tekmu. Srbija koliko god bila loša generacija ima kontinuitet, ima iskustvo, ima kvalitetniju ligu i samim tim navikli su da igraju jače. Ljudi iako ne tako visoki u vrhu su po skokovima na prvenstvu, a mi smo zadnji. Razlog je naš mentalitet. Ma hajd jbo skok skočit će Imran i tome slično. NEću više ovdje pisati osim komunicirati sa nekolicinom forumaša tipa @edinjo i sl.