Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

FRANK RIBERY
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la FRANK RIBERY » 29 jul 2014, 16:47

BAs ko Mensur BAjramovic, utakmice gubi u trećoj cetvrtini. Uvijek smo tekme gubili zbog crnih rupa.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 29 jul 2014, 16:47

LloriS je napisao/la:61-69 kasno se budimo :roll:
ma crnogorci se malo opustili

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 29 jul 2014, 16:47

Odvedite u produzetke ili dobijte Bajo oprosticu ti neznanje :urnebes:

Stavicu Bajin avatar :urnebes:
Zadnja izmjena: TaRgEt_, dana/u 29 jul 2014, 16:50, ukupno mijenjano 1 put.
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 29 jul 2014, 16:49

Ne lozite se bezveze... Ljudi se malo opustili, sad ce čekić u glavu po običaju!!!

Sent from Angelina's bed

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 29 jul 2014, 16:55

64-73 Kraj

Steta, nadam se samo da cemo izboriti taj ostanak u ovoj diviziji
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 29 jul 2014, 16:58

LloriS je napisao/la:64-73 Kraj

Steta, nadam se samo da cemo izboriti taj ostanak u ovoj diviziji
Lagan opstanak.
BosnaE

basket3
Kontakt:

Post Postao/la basket3 » 29 jul 2014, 17:00

TaRgEt_ je napisao/la:Odvedite u produzetke ili dobijte Bajo oprosticu ti neznanje :urnebes:

:shhh: Sto se tice trenera iz Potkozarja ja cu se prebaciti na MUTE. On je sve rekao.

Zao mi je pravo momaka, ali znace seoni snaci i izboriti opstanak. Treba vjerovati u njih :bih:

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 29 jul 2014, 17:00

POnovit ću. Crnogorci su jako dobra repka. Jučer je bio loš dan protiv Turaka. Pogotvo nama ne leže. Igrali smo sa njima na propremama ali Neno je tamo pisao samo našu pobjedu od pola koša. Ostale rezultate nije izbacivao a ne pita se niko radi čega? Saka repka ima igrača koji ne igra skoro nikako. Kod nas je to Hadžić i nemojte bezveze svemu tražiti dlaku u jajetu. Momcima svaka čast. Treba izboriti opstanak i dobro je što smo spustili razliku jer može biti odlučujuća u poretku ovih ekipa što se vraćaju u borbu za opstanak jer opet kažem jako je bitno biti među prve dvije u ovoj mini tabeli jersu očigledno Belgija i Engleska slabije i teže ćemo se okliznuti mada vjerujem da smo bolji i od Čeha.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 29 jul 2014, 17:03

mi moramo sutra pobjediti spance, a turci obadvije izgubiti. to su minimalni uslovi da prodjemo. ako turska pobjedi mislim da je to bilo to, ali neda mi se sad racunati, vidjet cemo za par sati.
uglavnom bolje da se nadamo da poljska u drugoj grupi izgubi sve utakmice, da izbjegnemo ruse u utakmicama protiv ispadanja.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 29 jul 2014, 17:03

Ma opstanak ne bi trebao doci u pitanje... svakako cemo igrati sa englezima ili belgijom a to su odron repke... al je sutra bitno da pobijedimo ako nista radi psihologije... a bolji smo I od Rusa a I Ceha...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 29 jul 2014, 17:06

basket3 je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la:Odvedite u produzetke ili dobijte Bajo oprosticu ti neznanje :urnebes:

:shhh: Sto se tice trenera iz Potkozarja ja cu se prebaciti na MUTE. On je sve rekao.

Zao mi je pravo momaka, ali znace seoni snaci i izboriti opstanak. Treba vjerovati u njih :bih:

Slazem se i ja cu do daljnjeg na off :silent:
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 29 jul 2014, 17:07

MrMuscle je napisao/la:Ma opstanak ne bi trebao doci u pitanje... svakako cemo igrati sa englezima ili belgijom a to su odron repke... al je sutra bitno da pobijedimo ako nista radi psihologije... a bolji smo I od Rusa a I Ceha...
pa po mom skromnom misljenju smo bolji i od srbije npr, makar talentovaniji. a isto tako smo i grke mogli dobiti. tako da to neznaci nista. i sa cesima smo jedva izasli na kraj. lakse bi mi bilo da igramo sa englezima.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 29 jul 2014, 17:22

Treba samo da budemo jedna od dvije najbolje selekcije medju ove 4 sto ispadaju iz dodatnih grupa, kako bi izbjegli Cehe i Ruse (mada smo bolji i od njih, ali bi bilo idealno izbjeci ih, jer smo pogotovo sad psiholoski tanki). Poljaci su definitivno losiji od nas, e sad treba jos jedna ekipa da bude ispod nas. Francuzi ce uzeti Poljake i pred zadnje kolo ce imati 5 bodova kao i mi. Nakon toga, oni igraju sa Latvijcima i mislim da imaju realne sanse da ih dobiju. Latvijci ce danas da izgube od Hrvata, tako da ce pobjednik Latvija-Francuska odluciti ko ide dalje, a ko ide u doigravanje za opstanak. Ako Latvija obje izgubi imat ce 7 bodova, a Francuska ako dobije Poljake i izgubi od Latvije 6 bodova (kao i mi u slucaju da izgubimo sutra). Nama bi samo pobjeda nad Spancima garantovala to bolje mjesto u dodatnom doigravanju, a u slucaju poraza bi mogla odlucivati kos razlika, ili bi uz oba poraza Latvije mi bili treca najlosija.

Bar ovako sam ja to shvatio, mozda i grijesim. :D
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Gavijalov
Kontakt:

Post Postao/la Gavijalov » 29 jul 2014, 18:04

Imam jedno pitnje za one koji znaju ? Teoretski, može li igrač igrati na ovim fiba prvenstvima za mlade u starijoj kategoriji npr. igrač koji je sada 98 godište da li bi mogao igrati na ovom u18 takmičenju?

Inače, i dalje prioritetni cilj djeluje izgledan za ostavrit. To je opstanak u A diviziji. Igrati među najboljim igračima Evrope u svojim uzrastima je prilika našim momcima da se nametnu kubovima po Evropi i da dobiju prve profesionalone ugovore, što znači da se dalje razvijaju i postaju materijal za a tim. Veliki bi bio gubitak kada bi izgubili tu teško stečenu poziciju koju sada imamo.

Pratio s am Đedovića starijeg klada je igrao na kadetskim i juniorskim fiba turnirima B divizije, i npr. Atić danas pruža više od njega tada i to u A diviziji, a pogledajte gdje je sada Đedović i šta nam znači u A timu. Od Atića i Đedovi
ća mlađeg očekujem i da ga prevaziđu ako budu imali prilike i sreće da potpišu ugovore za dobre ekipe gdje će imati dovoljno veliku minutažu u naredne dvije- tri godine.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 29 jul 2014, 18:10

Gavijalov je napisao/la:Imam jedno pitnje za one koji znaju ? Teoretski, može li igrač igrati na ovim fiba prvenstvima za mlade u starijoj kategoriji npr. igrač koji je sada 98 godište da li bi mogao igrati na ovom u18 takmičenju?
moze naravno, samo nesmije biti stariji. primjeri zato su npr mazalin kod hrvata koji je i zadnje godine bio jedan od njihovih nosilaca, a moze i sljedece godine igrati. ili kod nasih zena je bilo dosta mladjih, kod u20 je igrala brcaninovic koja ima tek 15 godina.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 29 jul 2014, 19:15

malo sam uzeo vremena da pogledam neke statistike oko nase reprezentacije. pa ako nekoga interesuje:

recimo da najgore branimo tricu. protivnici protiv nas imaju ogromnih 38% uspjesnosti u toj kategoriji. tu smo daleko najgori na prvenstvu. vecina reprezentacija pustaju maksimalno 30% trica. najbolje 4 reprezentacije dopustaju protivniku samo 23% uspjesnosti. jos gore je sto mi to dopustamo suterski prilicno slabim reprezentacijama. tako crna gora i srbija imaju prosjek trojki na prvenstvu 25% i 26% ! a protiv nas su obadvoje pucali preko 40%. crnoj gori su u tih 25% cak uracunali i danasnju utakmicu. prije toga su pucali samo 20%. ili u absolutnim brojevima, u prve 4 utakmice su pogodili svega 13 trojki, a protiv nas 8. i grci su protiv nas pucali 46% za tri, a u sljedece 3 utakmice su se spustili na prosjek od 27%, tako da sad imaju 31%.
makar smo mi daleko najbolji suteri, sa 41% za 3, slijedi turska sa dosta manjih 35%.

i dvicu branimo vrlo lose. sa postotkom od 48, smo samo 14. od 16 reprezentacija u ovoj kategoriji.

sljedece su skokovi. tu smo opet najgori. pogotovo defanzivni skok je tuzno pogledati, gdje smo jedina reprezentacija koja neuhvati ni 20 skokova po utakmici. sve ostale hvataju daleko vise od 20 po utakmici. malo sam racunao, i dosao do zakljucka da mi hvatamo samo 63% odpadaka ispod naseg kosa. ako oduzmemo statistiku u nasim pobjedama, u nasa 3 poraza hvatamo samo 57% defanzivnih skokova, sto znaci da je skoro svaki drugi odpadak pod nasim kosem uhvatio protivnik.
ofanzivni skok je uredu, tu smo samo malo ispod prosjeka, i ako sam prateci prenose dobio dojam da ih prilicno slabo koristimo, znaci da imamo prilicno malo second chance points.

turnovera smo uradili dosta glupih, ali makar po statistici nije tako strasno bilo. uglavnom su nasi protivnici uvjek gubili vise lopti.

interesantno je mozda da smo ekipa koja je dopustila najmanje suteva na svoj kos od svih. ali kad protivnik dodje do suta pogadja sa 45%, tu dijelimo zadnje mjesto sa ceskom.
mozda jos da spomenem da imamo jedan od gorih suteva za 2, ali to je valjda plod ovih silnih promasenih zicera. englezi su grozni sa 32%, a mi imamo 42% i nalazimo se na 13om mjestu.

Tele33
Kontakt:

Post Postao/la Tele33 » 29 jul 2014, 20:26

Highlighst sa današnje utakmice " onclick="window.open(this.href);return false;

Atić ima najviše ukradenih lopti na prvenstvu, 3 po utakmici.
Samo naprijed Saraj'vo!

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 29 jul 2014, 20:39

Turska razbija spance sto znaci da nam preostaje borba za opstanak. Sad je i definitvno. Steta. Velika steta... Sutra probati pobjediti Spaniju za sto bolje sanse u iducem krugu. Ipak od prosle godine se vidi napredak, koliki toliki, ali ipak jest napredak. Nemam sumnje da ce to biti jos bolje za godinu dana. Samo da je osigurat A-diviziju aBd!
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 30 jul 2014, 13:33

Za koju godinu sve manje cemo imati kvalitetnih igraca Srpske i Hrvatske nacionalnosti u nasim mladim reprezentativnim kategorijama..Evo i Srbija se osladila i sve vise igraca prisvaja sebi..Salic,Pot,Kovacevic,Todorovic,Popovic,Adzic a iz 98 godista cak cetiri najtalentovanija igraca iz RS-a od kojih su dva top prospekti Glisic i Simanic,a ova druga dva isto veoma dobri igraci Maric i Reljic,svi bi komotno imali mjesta u nasoj kadetskoj..
O Hrvatskoj da ne pricamo to je vec stara prica..Sad su dobili najtalentovanijeg igraca od vremena Drazena i Kukoca koji se pojavio na ovim prosotorima,a to je Dragan Bender koji je rodjen gdje... Capljina-BiH.

FIBA nikad nece nista uraditi po tom pitanju i nece nikad uvesti pravilo da igrac moze igrati samo za drzavu svog rodjenja,jer ne samo sto bi Srbija i Hrvatska bili osteceni tu bi jedna kosarkaska velesila Spanija bila isto jer oni masovno uvoze igrace,a vecinu igraca iz Afrike prisvajaju sebi koji se vode kao domaci igraci i za koju godinu bice Afro-Spanska reprezentacija
Jos se trude i vrse pritisak na FIBU da se uvede pravilo da dva naturalizovana igraca mogu igrati za reprezentaciju.

Sto se tice saveza on tu ne moze nista uraditi da bi izmjenio statut da igraci rodjeni u BiH mogu igrati samo za zemlju rodjenja za to treba saglasnost KSRS i KSHB,a tu saglasnost nikad nece dobiti.

Svrha mog posta je da previse nekad kritikujemo i savez i Haruna i ostale ljude koji tu rade,jer jedno je kako bi mi htjeli da bude,a realnost je nazalost potpuno drugacija i tu oni slabo sta mogu promijeniti.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 30 jul 2014, 13:49

Lotus je napisao/la:
Svrha mog posta je da previse nekad kritikujemo i savez i Haruna i ostale ljude koji tu rade,jer jedno je kako bi mi htjeli da bude,a realnost je nazalost potpuno drugacija i tu oni slabo sta mogu promijeniti.
ja sam hiljadu puta rekao, na mnoge stvari ne mozemo uticati, ali lige mladih bi trebalo da igraju samo buduci bih igraci, a u ligi BiH mora biti pravilo da svakog trena na parketu moraju biti dva BiH igraca
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.