Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

QUARTERBACK
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la QUARTERBACK » 29 jul 2014, 19:22

Elvis Mehanovic. 2000. godište, prešao iz nekog tima iz Holandije u Genk, od mog jarana rodjak, uglavnom mali ima 13-14 godina, a visok je 1.88-1.89, igra napadača, razvaljuje, kazu novi Ibrahimovic. Kaze mu stari nema sanse da igra ni za kog drugog osim za Bosnu. :D

Najvisočiji na ovoj slici, veći i od trenera. :mrgreen:

slika

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 30 jul 2014, 09:26

Dobrodošao nazad, Sanjine!

Vidi se da znaš da si pogriješio...
- Imam princip da sam u potpunosti podređen i posvećen jednom kolektivu sve dok sam njegov član. Sada mogu samo reći da maksimalno radim i treniram na pripremama kako bih što spremniji dočekao novu sezonu i kako bi smo sa Sochauxom pokušali izboriti povratak u društvo najboljih. Svakako da mi gode interesi klubova iz prve lige, posebno renomiranih poput Rennesa, no kako rekoh, samo sam fokusiran na treninge i rad. Mislim da je to jedini recept, uz zdrave ambicije, da fudbaler napravi pravi uspjeh. – govori Sanjin Prcić za **** portal.

Proljetos je Prcić iznio niz kritika na račun selektora Safeta Sušića i Vlade Jagodića, ali i rad Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Prcić je opravdano bio rezigniran kada je kao najbolji igrač mlade reprezentacije u najvažnijoj i najatraktivnijoj utakmici u kvalifikacijama protiv Španije u gostima sjedio na klupi. Kasnije je nakon odličnih partija u U21 reprezentaciji bio zanemaren i od selektora Safeta Sušića za prijateljski meč protiv Egipta u Innsbrucku, nakon čega je Sanjin poručio kako ne želi više igrati za Bosnu i Hercegovinu.

- Do mene su dolazile različite informacije. Francuski mediji su pisali jedno, pojedini bh. mediji drugo. Jedni su govorili kako sam na pragu reprezentacije, drugi da selektor Sušić uopšte više neće računati na mene, te sam se našao u vrlo teškoj situaciji koju ne bih poželio nijednom mladom igraču. Iskren sam po prirodi, kako u poslu tako i u privatnom životu, tako da sam reagovao emotivno, što možda u fudbalu nekada nije najbolje rješenje, ali osjetio sam se povrijeđenim. Znam da nije korektno da se igrači miješaju u trenerski posao, ali reagovao sam onako kako sam se osjećao. – otvoren je Prcić.

Rekli ste kako više nećete igrati za „A“ reprezentaciju sve dok je Safet Sušić selektor.

- To je izjava koja je pogrešno interpretirana. Ja nikada nisam ni igrao za seniorsku reprezentaciju, tako da odluka da li ću ja igrati ili neću i ne zavisi od mene, nego isključivo od selektora.

Kada je riječ o Safetu Sušiću, njegova fudbalska karijera u PSG-u uveliko i dan danas pomaže svim bh. fudbalerima koji igraju u Francuskoj, a o njegovom trenerskom poslu nemam šta reći, osim da je u devet kvalifikacija bilo i starijih i mlađih selektora, boljih i lošijih selekcija igrača, ali da je on jedini uspio odvesti Bosnu i Hercegovinu na jedno veliko takmičenje. Rezultati su u fudbalu jedino mjerilo. – kaže fudbaler Sochauxa.

Selektor Safet Sušić istakao je u medijima kako ne traži od vas izvinjenje, nego realne stavove i da nastupate redovno za svoj klub.

- Ja sam po prirodi timski igrač, neko ko gradi kolektiv, kome je stalo da se zajednički napravi dobar rezultat i kao neko ko ne želi da pravi razdor i izigrava „uvrijeđenu mladu“ opet kažem žao mi je ako sam nekoga povrijedio na osnovu informacija koje sam imao, a koje možda nisu bile tačne. Nisam želio ništa loše ni reprezentaciji ni stručnom štabu. – iskren je Sanjin Prcić.

Dakle, dio vaše profesionalne budućnosti evidentno je i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

- Nerealno je sad reći kako bih se odazvao Sušićevom pozivu, kada uopšte ne znam da li on više računa na mene. Moj cilj je da u klubu igram redovno, da se pokušam što prije vratiti u prvu ligu i da se tako nametnem selektoru, ali i da tako gradim svoju karijeru.

Iskreno, mislim da mogu koristiti našoj reprezentaciji i cilj mi je da ponovo obučem dres Bosne i Hercegovine. – zaključuje Sanjin Prcić razgovor za **** portal.

(****)
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 30 jul 2014, 10:09

ciro posjetio brenu a pape nije, pape odlazi ! :mrgreen:

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 30 jul 2014, 10:51

Prcic je sada provalio da mu itekako treba repka, valja igrati u drugoj ligi!!!!! Ukoliko bude igrao u drugoj ligi naravno da nikako ne zaslužuje poziv!!!

Sent from Angelina's bed

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jul 2014, 10:52

Sanjin je polizao ono što je pokakio. Znači Zukanović i Prcić dijele pljuske onima koji su ih 'bezrezervno podržavali'...

Kako ono ide? IZDRŽI SANJINE :rol: :rol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 30 jul 2014, 11:18

Virtu4l je napisao/la:Sanjin je polizao ono što je pokakio. Znači Zukanović i Prcić dijele pljuske onima koji su ih 'bezrezervno podržavali'...

Kako ono ide? IZDRŽI SANJINE :rol: :rol:
+1 :D
Niko nije veci od reprezentacije. Mogli smo do sada bez njega, mozemo i dalje...bar dok se ne spusti na zemlju skroz.
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jul 2014, 11:30

Ljudi jednostavno ne žele da razumiju neke stvari. K'o papagaj sam ponavljao da je dečko ispao veoma glup i da je pogrešno nasavjetovan, možda je on i u pravu, ali ne ide to tako.
Voli te tvoje Sarajevo.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 30 jul 2014, 11:44

NIste upravu Susic je izjavio za Francuski L Equip kako prati Sanjina Prcića da će ga pozvati itd. da bi za prijateljsku sa Egiptom Susic pozvao Tin SVena i Anela HAdzica,a ovog izostavio uz komentar kako igra u slabom klubu i bori se za opstanak..Jedina greska Prcica je po meni sto je izjavio da nece vise igrati tu je malo prenaglio,a njegova reakcija je imala osnova..

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 30 jul 2014, 11:45

Virtu4l je napisao/la:Ljudi jednostavno ne žele da razumiju neke stvari. K'o papagaj sam ponavljao da je dečko ispao veoma glup i da je pogrešno nasavjetovan, možda je on i u pravu, ali ne ide to tako.
Kod nas ljudi sami sebe cesto precijene, pa se ponasaju ko uvrijedjene mlade.
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 30 jul 2014, 11:57

Meanwhile, Newcastle have expressed an interest in Sochaux midfielder Sanjin Prcic, 20, but look like missing out to FC Twente who have offered £2m.
Izvor: Daily Mail

normalaba
Kontakt:

Post Postao/la normalaba » 30 jul 2014, 12:00

Goalgetter je napisao/la:
Meanwhile, Newcastle have expressed an interest in Sochaux midfielder Sanjin Prcic, 20, but look like missing out to FC Twente who have offered £2m.
Daily Mail = Ekspres
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 30 jul 2014, 12:07

Sanjin nije nista pogrijesio. Ali covjek voli svoju zemlju (za razliku od Susica), i zato vidi da se mora izvinut ublehasu na klupi nase selekcije. Znamo da Susic stavlja svoj licni interes ispred reprezentacije, tako da on Prcica ne bi pozvao ni da zaigra za Real Madrid da se nije izvinuo.

NE ZASLUZUJEMO TE SANJINE. OPROSTI NAM. :tokralju:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 30 jul 2014, 12:10

Cartman je napisao/la:NE ZASLUZUJEMO TE SANJINE. OPROSTI NAM.
Ne brini, sad ce njega Emir Spahic pozvati u reprezentaciju. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Imperator98
Kontakt:

Post Postao/la Imperator98 » 30 jul 2014, 12:10

normalaba je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:
Daily Mail = Ekspres
Bilo bi super kad bi u Twente prešao,klub je uvijek učesnik evropskih takmičenja,igra se dosta napadački,te nisu baš popunjeni na tim pozicijama,dok bi u Newcastle-u dobijao minute na kapaljku...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 30 jul 2014, 12:13

Monolog je napisao/la:
Cartman je napisao/la:NE ZASLUZUJEMO TE SANJINE. OPROSTI NAM.
Ne brini, sad ce njega Emir Spahic pozvati u reprezentaciju. :D
Da je barem tako kako vi zamisljate, Spaha bi sastavio odlican spisak. Sjetimo se da je Spaha sam doveo Kolasinca.

Hvala ti Emire. :bih:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 30 jul 2014, 12:15

kakav Twente, kakve gluposti, momak će naći klub iz ligea petice i bez repke

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 30 jul 2014, 12:17

Ne samo njega, doveo je i Tviterakcica, Begovica, Hajrovica i sve bolje igrace koji su poziv dobili nakon sto je Spaha dobio (oteo) kapitensku traku. :D

Da nema Spahe, Bosna (ne mislim na reprezentaciju, vec na drzavu opcenito) bi se raspala. :lol:

IZDRZI KAPITENU, NE DOZVOLI DA NESTANEMO! :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jul 2014, 12:33

Virtu4l je napisao/la:Sad odjednom neki Prcić ispade bitniji od plasmana na SP, koji se marginalizuje i stavlja po strani. Taj isti Prcić će doći puzeći nazad, kao što je došao Bešić i mnogi prije njih. Njima je reprezentacija puno važnija nego oni reprezentaciji, ali to su mladi momci, a kao takvi lakše donose ishitrene odluke. Sad je Prcić vjerovatno ponosan na sebe, dobija podršku sa svih strana, a kad sve to splasne za par dana, onda će se pokajati i moliti Boga da neko iz saveza kaže da su mu vrata reprezentacije otvorena. Danas poslije podne će Prcić biti stara vijest i niko se neće zamarati sa njim, jer ćemo dobiti protivnike za naredne kvalifikacije, a Prcić je mogao biti dio tih kvalifikacija, kvalifikacija u koje po prvi put idemo kao TOP evropska ekipa.
Napisano 23. februara 2014. godine na ovoj temi.

:kafa:
Voli te tvoje Sarajevo.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 30 jul 2014, 12:42

Sanjin politički..
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 30 jul 2014, 12:42

Kako je čudno da ove igrače koje Pušić izbjegava ili je izjegavao do pritiska javnosti (Prcić, Bešić, Zukanović) traže klubovi iz liga petice, i to ne neki bezvezni klubovi nego stabilni prvoligaši.
Dok vedete iz bracine agencije "traže" nekakvi kukuruzspori i nikako da se dogovore pa da se i bracini znalci uhljebe zajedno sa bracom i Papketom. Avdija se dvije godine prodaje i svake godine je sve zavreno, ali se ipak nešto izjalovi. Hadžića svake godine traže iz Engleske :lol: :roll: a na kraju u 'ajdu zamalo da pređe. O Tinki Vinkiju da i ne pričamo.
DRUG NEBI TI PUNCA

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: kakarut i 28 gostiju.