FC Schalke 04 Gelsenkirchen
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen
Ovako goretzka se vraca krajem augusta , Farfan krajem oktobra a uchida sredinom augusta... Izgleda da ce backup za desnog beka biti mladi pascal itter koji je produkt nase skole... Super stvar uradzena je prodajom szalaija jer smo dobili 6 miliona a umjesto njega za dzake kupili igraca slicnih kvaliteta , mozda I boljeg... Na chupomotinga mislim koji za razliku od adama moze igrati I krilo I napadaca podjednako dobro... Pobjedili smo stoke 2 1 I da dodam da barneta blista u pripremnim tekmama... Mozda opet bude onaj stari...
Tačno, Barnetta igra kao nekad i mislim da bi on mogao biti pravo pojačanje za nas ove sezone.
Isto mislim i za Sama. Prema dojmu iz ovih pripremnih utakmica, on je definitivno pojačanje.
Za Čupu još nisam siguran. Prvi izbor u napadu sigurno neće biti. On i Avdijaj će voditi bitku za back-up napadača.
Isto mislim i za Sama. Prema dojmu iz ovih pripremnih utakmica, on je definitivno pojačanje.
Za Čupu još nisam siguran. Prvi izbor u napadu sigurno neće biti. On i Avdijaj će voditi bitku za back-up napadača.
Papa je da posuđen Guzenu za narednu sezonu.
Sad očekujem jedan "jači" transfer.
Možda Pato?
Sad očekujem jedan "jači" transfer.
Možda Pato?
- Omerbavarac
- Kontakt:
Prodaja Papadopoulosa nije bas potez za pohvalu s obzirom da ce Kusen imati pravo otkupa.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Nema tu nikakve klauzule o otkupu.
Ni kod Lasogge nije bilo nikakve klauzule pa svi znamo kako se zavrsiloZdena04 je napisao/la:Nema tu nikakve klauzule o otkupu.
Ne kontam ovaj potez Heldta nikako. Uredu da je svog najboljeg stopera posudio ekipi koja naredne sezone nece biti konkurencija Schalkeu kako bi PaPa nakon teske povrede ponovo usao u pravu formu, no on ga medjutim posudjuje direktnom konkurentnu kada je borba za LP naredne sezone u pitanju.
Bas bi zanimalo njegove objasnjenje u vezi ovog transfera...
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Nesposoban je Horst, to je već svima jasno. Njegove odluke su za suda, pa ima li normalnih ljudi u upravi Schalke-a koji će mu opaliti šamar?
Neka mu igra Matip
Vrhunac prošle sezone je zamjena za napada, Szalai koji je doveden za velikih 8 miliona eura. Igrač je plaćen tako visoko da sjedi na klupi (plus plata), a ove sezone je prodan za 6 miliona eura. Horst je gigant.
Neka mu igra Matip
Vrhunac prošle sezone je zamjena za napada, Szalai koji je doveden za velikih 8 miliona eura. Igrač je plaćen tako visoko da sjedi na klupi (plus plata), a ove sezone je prodan za 6 miliona eura. Horst je gigant.
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: FC Schalke 04 Gelsenkirchen
Nije toliko pogriješio koliko pisete ...
za sazlai je dobro proso, moro ga je doveat provale godine klas je bio povrijedjen, poslužio je koliko toliko i sad uzo malo manje za njeg
Za grka bio talent al boga pitaj u kakvom je sad stanju, a ostane im jos 4-5 stopera, jedino je cudan izbor kluba za posudbu bolje da su ga u kakav slabiji da igra stalno, al sigurno se ovako nadaju da ce ga Bayer otkupit
za sazlai je dobro proso, moro ga je doveat provale godine klas je bio povrijedjen, poslužio je koliko toliko i sad uzo malo manje za njeg
Za grka bio talent al boga pitaj u kakvom je sad stanju, a ostane im jos 4-5 stopera, jedino je cudan izbor kluba za posudbu bolje da su ga u kakav slabiji da igra stalno, al sigurno se ovako nadaju da ce ga Bayer otkupit
Ne valja za Schalke, valja za Leverkusen
Rad Horsta je veoma upitan, doveo je on dobrih igrača ali imam osjećaj da Schalke ima mnogo veći potencijal nego što to pokazuje. Ipak se radi o ekipi koja je redovno top 16 učesnika u Ligi prvaka.
Realno, Schalke je upao u krizu radi stadiona (financijsku), no i pored toga imaju mnogo veći potencijal od Leverkusen-a, kako financijski, tako i igrački (odlična omladinska škola). Imaju mnogo veću bazu navijača koja je značajna radi marketinga, dolaze iz regiona koji je jao bogat, a Schalke je primamljiva destinacija. Bilo je tu gafova tipa ogroman ugovor Streit-a, olahko odricanje Ozil-a, izrada od strane Rakitića, kupnja Jurada itd.
Rad Horsta je veoma upitan, doveo je on dobrih igrača ali imam osjećaj da Schalke ima mnogo veći potencijal nego što to pokazuje. Ipak se radi o ekipi koja je redovno top 16 učesnika u Ligi prvaka.
Realno, Schalke je upao u krizu radi stadiona (financijsku), no i pored toga imaju mnogo veći potencijal od Leverkusen-a, kako financijski, tako i igrački (odlična omladinska škola). Imaju mnogo veću bazu navijača koja je značajna radi marketinga, dolaze iz regiona koji je jao bogat, a Schalke je primamljiva destinacija. Bilo je tu gafova tipa ogroman ugovor Streit-a, olahko odricanje Ozil-a, izrada od strane Rakitića, kupnja Jurada itd.
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: FC Schalke 04 Gelsenkirchen
Jbg ima i grešaka, da imaju potencijal to jeste i to veliki, al meni se svidja guranje mladih igrača, ove godine očekujem avdiaja i još vise minuta za ayhana koji je očito ispred Grka po prioritetu, neznam grk je dobar bio pravo i imo facu ubilačku za stopera al je.base ga povrede nažalost 
- anton 1983
- Kontakt:
Kada pogledam Schalke vidim da moraju prodati, Fuchsa, Santanu i Hogera i drugi val, Barnettu i Clemensa (kada se Farfan oporavi) i Boatenga. Boatenga iz razloga što im on baš tak ne treba, a treba im nešto sasvim drugo! Sa njim Schalke ne bi pogriješio kada bi napravio istu stvar kao i sa Szalaijem kojeg su prodali za dve milje manje kako bi neš drugo popravili. Schalke još uvijek ima ogroman problem desnog beka i što je najbitnije srednji red im je jednostavno preslab. E sad po mojem htjenju ja bi htio da Schalke sada ima (bez prodaja) 25 milja za potrošiti, a kad bi sve gore navedene prodali 30-35 milja za samo ta dva igrača koja su im prijeko potrebna.
Da li bi jedan Inler uopće pomislio doći u Schalke iz Napolia? Prema informacijama s kojima mi raspolažemo, reputaciji kluba i lige te potencijane finacijske moči, takav transfer bi trebao biti moguć no problem je što pod:
a) nisam ziher da bi Inler uopće razmatrao prelazak u Schalke
b) Schalke imao 20 milja da kupi tog igrača i da mu plaču od 2,5-3 milja netto
c) Schalke da i ima te pare, na taj način išao krpati rupu.
To što Schalke, ima Kolasinca, Ayhana, Matipa, Goretzku, Meyera i Draxlera je fenomenalna stvar, no kao što sam i rekao, oćekivao sam da kad liga dođe na ovu razinu i kada klub poput Schalkea koji je stvarno 3. u BL ima toliku konstantu uspjeha, da će Schalke sve to biti u stanju napraviti tako da može kombinirati mladost sa "parama"...
Da li bi jedan Inler uopće pomislio doći u Schalke iz Napolia? Prema informacijama s kojima mi raspolažemo, reputaciji kluba i lige te potencijane finacijske moči, takav transfer bi trebao biti moguć no problem je što pod:
a) nisam ziher da bi Inler uopće razmatrao prelazak u Schalke
b) Schalke imao 20 milja da kupi tog igrača i da mu plaču od 2,5-3 milja netto
c) Schalke da i ima te pare, na taj način išao krpati rupu.
To što Schalke, ima Kolasinca, Ayhana, Matipa, Goretzku, Meyera i Draxlera je fenomenalna stvar, no kao što sam i rekao, oćekivao sam da kad liga dođe na ovu razinu i kada klub poput Schalkea koji je stvarno 3. u BL ima toliku konstantu uspjeha, da će Schalke sve to biti u stanju napraviti tako da može kombinirati mladost sa "parama"...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
Siguran sam da će još doći jedno zvučno ime u klub ali isto tako sam siguran da će nas još napustiti jedan ili dva igrača (prije posudba nego prodaja).
Najbolje pojačanje za nas bi bilo kad bi svi bili malo duže zdravi i spremni za igru. Jednostavno ovaj peh sa povredama ne može biti više slučajnost. Ili se loše trenira ili su uslovi loši.
Po pitanju Boatenga, on nam je svakako potreban. O tome sam i prije pisao. On nam treba jer je igrač koji je odlučan i lider na terenu. Budimo realni. Kod nas kapitensku traku nosi Höwedes koji i nema neke liderske sposobnosti.
Najbolje pojačanje za nas bi bilo kad bi svi bili malo duže zdravi i spremni za igru. Jednostavno ovaj peh sa povredama ne može biti više slučajnost. Ili se loše trenira ili su uslovi loši.
Po pitanju Boatenga, on nam je svakako potreban. O tome sam i prije pisao. On nam treba jer je igrač koji je odlučan i lider na terenu. Budimo realni. Kod nas kapitensku traku nosi Höwedes koji i nema neke liderske sposobnosti.
- anton 1983
- Kontakt:
Prodo bi ga baš zato kaj nemre igrati na šestici. 
Mah nije da on njima ne treba nego bi im prava šestica bolje legla. Hipotetski gledano htio sam reči, ako se nema para da se putem Boatenga nabave te pare kako bi se pokrpala bolnija rupa. Ako izbacimo KPB-a iz planova za "desetku", jer za te prednje 3 pozicije, Schalke n araspolaganju ima Sama, Farfana kao krila, te Meyera i Draxlera za desetku, u idealnom slučaju ako su sva ova 4 igrača u formi, KPB im nije potreban za tu poziciju iza špice jer to mogu halat i Draxler i Meyer. Onda se vračamo na osmicu i tamo Schalke ako ništa drugo ima Goretzku koja je neka klasa poput Meyera - igrač koji možda i nešto napravi od svoje karijere. Znači KPB more zajebavati ili Goretzku ili Meyera/Draxlera - znači postojat će i dobar igrač na klupi. No onda počinje priča o šestici koja nije dobara jer ta pozicija trebala bi biti rezervirana za Neustadtera. Neu je u najboljem slučaju dobar igrač, ali taj igrač recimo nije potencijal za švapsku repku. Ok ako ti nisi na toj poziciji potencijal za švapsku repku baš to i nije tak bitno jer kad su svi švabi fit ogroma je konkurencija za tu poziciju. Kada bi spustio ljestvicu niže, pitam se da li bi Neu bio ono rješenje iz snova za Hrvatsku repku koja ima taj problem sa zadnjim veznim. Moj odgovor je da nije i po tome gledam da će Neustadter uvijek biti i ostati samo dobar igrač i nikaj više. Pa sam zato rekao ako se nema para neka se proda KPB, kako bi se došlo do te prave šestice. Samo si zamislite kada bi Schalke dobio pravo biranja između KPB-a i L.Gustava koji bi im igrač prema trenutačnom kadru bio potrebniji...Ako može obojica super, no kad sam prošle sezone čitao kako se Schalke jadao da oni ne mogu pričati o takvim transferima (L.G. u Wolf za 20+ milja), stvari su mi polagano počele sjedati na svoje mjesto.
Sada opet da se vratim unatrag i na neka moja predviđanja. 2010 sezona počinje i ti meni u kalkulaciju ubaciš Schalkeove uspjehe do 2014 - tada ja tebi govorim da Schalke mora moći više od onoga što od njih danas očekujem iako niti sam ne znam što oni sad mogu, budu, hoće ili ne mogu.
Ako gledam samo dve prethodne sezone ili je to to kaj je Schalke mislio kupiti i samo će se riješiti još nekog viška tipa Fuchs, Santana ili će uložiti još para u zoni 20 milja i dovesti tog desnog beka i zadnjeg veznog (bar jednu od te dve pozicije). Uglavnom čekamo da vidimo umjesto da već nekak moremo proračunati kaj će biti...
Mah nije da on njima ne treba nego bi im prava šestica bolje legla. Hipotetski gledano htio sam reči, ako se nema para da se putem Boatenga nabave te pare kako bi se pokrpala bolnija rupa. Ako izbacimo KPB-a iz planova za "desetku", jer za te prednje 3 pozicije, Schalke n araspolaganju ima Sama, Farfana kao krila, te Meyera i Draxlera za desetku, u idealnom slučaju ako su sva ova 4 igrača u formi, KPB im nije potreban za tu poziciju iza špice jer to mogu halat i Draxler i Meyer. Onda se vračamo na osmicu i tamo Schalke ako ništa drugo ima Goretzku koja je neka klasa poput Meyera - igrač koji možda i nešto napravi od svoje karijere. Znači KPB more zajebavati ili Goretzku ili Meyera/Draxlera - znači postojat će i dobar igrač na klupi. No onda počinje priča o šestici koja nije dobara jer ta pozicija trebala bi biti rezervirana za Neustadtera. Neu je u najboljem slučaju dobar igrač, ali taj igrač recimo nije potencijal za švapsku repku. Ok ako ti nisi na toj poziciji potencijal za švapsku repku baš to i nije tak bitno jer kad su svi švabi fit ogroma je konkurencija za tu poziciju. Kada bi spustio ljestvicu niže, pitam se da li bi Neu bio ono rješenje iz snova za Hrvatsku repku koja ima taj problem sa zadnjim veznim. Moj odgovor je da nije i po tome gledam da će Neustadter uvijek biti i ostati samo dobar igrač i nikaj više. Pa sam zato rekao ako se nema para neka se proda KPB, kako bi se došlo do te prave šestice. Samo si zamislite kada bi Schalke dobio pravo biranja između KPB-a i L.Gustava koji bi im igrač prema trenutačnom kadru bio potrebniji...Ako može obojica super, no kad sam prošle sezone čitao kako se Schalke jadao da oni ne mogu pričati o takvim transferima (L.G. u Wolf za 20+ milja), stvari su mi polagano počele sjedati na svoje mjesto.
Sada opet da se vratim unatrag i na neka moja predviđanja. 2010 sezona počinje i ti meni u kalkulaciju ubaciš Schalkeove uspjehe do 2014 - tada ja tebi govorim da Schalke mora moći više od onoga što od njih danas očekujem iako niti sam ne znam što oni sad mogu, budu, hoće ili ne mogu.
Ako gledam samo dve prethodne sezone ili je to to kaj je Schalke mislio kupiti i samo će se riješiti još nekog viška tipa Fuchs, Santana ili će uložiti još para u zoni 20 milja i dovesti tog desnog beka i zadnjeg veznog (bar jednu od te dve pozicije). Uglavnom čekamo da vidimo umjesto da već nekak moremo proračunati kaj će biti...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
DM pocinje polako da gubi svoju funkciju, mislim sve manje i manje je takvih kako da kazem cistokrvnih.Sve je vise onih koji zapravo pokrivaju obe pozicije, u PL sve vise klubova igraju sa dva centralna vezna tako da ne vidim zasto ne bi Schalke pokusao sa Gorezka-om i Boateng-om u vezi.
Došao je Wetklo kao, trenutno, drugi golman jer se Giefer povrijedio.
Navodno je i Aogo danas zadobio neku povredu.
Tradicija se nastavlja.
Navodno je i Aogo danas zadobio neku povredu.
Tradicija se nastavlja.
Pod muss je prodaja fuchsa I santane jer su visak ... Sa antonom bi se donekle slozio oko boatenga ali... Leon geretzka je zaista vrhunski potencijal I samo je pitanje vremena kad ce biti nezamjenjiv na svojoj poziciji centralnog veznog... Prosle godine pred kraj sezone kad su ga povrede zaobisle pokazao je svu raskos svog talenta ... Prodaja boatenga a dovodzenje recimo inlera bi se lose odrazilo po goretzku jer bi ga gurnulo u drugi plan bar jos 2 godine... Ovako dobijam osjecaj da klub planira prodati boa sljedece ljeto kako bi leon zauzeo njegovo mjesto... Hogera nebih dirao niposto jer za razliku od neustadtera hoger zna da igra u oba pravca I ima puno bolju tehniku I pas igru od neu a tu su negdje po igri u defanzivi...neustadter je jedan jednodimenzionalan I limitiran igrac I bilo bi super kad bi prodajom njega I recimo fuchsa skupili lovu da dovedemo geisa iz meinza....sto se tice poluspica mislim da ce se meyer I avdijaj krviti za tu poziciju dok ce draxler igrati lijevo kao I dosad... Sto se desnog beka tice,pascal itter dolazi iz omladinske ekipe koja je prosle godine igrala finale lige prvaka I vecdugo trenira sa prvim timom I vec na polusezoni vidim kao startera umjesto uchide..
- BavaracZenica
- Kontakt:
Ne izgleda ovo dobro , izgleda da ispada Schalke u prvom kolu DFB Pokala, bar ce se koncentrisati na Bundesligu..
Steta
Steta
FC Bayern !!!!!
Keller MORA podnijeti ostavku nakon ovog...
A nekad je DFB Pokal bio omiljeno takmičenje Schalkea, u kojem su znali uzeti trofeje. Ali s ovakvim amaterom na klupi ispadnu u prvom kolu..... 
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Pretpostavljao sam da nam slijedi gadan početak sezone.
Valjda će se neke pouke izvući iz ovog poraza, makar tu da Matip i Santana ne mogu biti štoperski par.
Valjda će se neke pouke izvući iz ovog poraza, makar tu da Matip i Santana ne mogu biti štoperski par.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.