VFL Wolfsburg

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Neutral
Kontakt:

Re: VFL Wolfsburg

Post Postao/la Neutral » 29 jul 2014, 07:54

Sjećam se ulaska Wolfsburg-a u prvu ligu, tada im je stadion bio na nivou naših (max 22.000 kapacitet, ovako iz glave mislim da je u pitanju bilo 12 ili 22.000). Ekipa im je bila solidna, no vremenom su sve više rasli. Ako imaju jakog sponzora, a trenutno ga imaju (trebali bi ga imati do kraja čovječanstva, jedino da Volkswagen propadne što je trenutno naučna fantastika) onda ne vidim razloga da neko baš ne voli ovu ekipu. Ja na njih gledam kao simpatičnu ekipu koja troši svoj novac, tj. svoga sponzora, tako da im ne zamjeran ni sekunde. Sve je to običan biznis dok ima dobitka, a ako na kraju ne posluju pozitivno, onda će vremenom i oni postati prosjek. Niko nije lud da ulaže u neku ekipu, čisto iz zabave ako nema koristi od nje. Kao da bi Arapi ulagali u Engleske klubove ili Španija maksimalno gurala Real i Barcu da od toga nema financijske koristi. Ne bi imali tolike pare da ne znaju sa njima.

Općenito je u pitanju ekipa kojoj fali jedan kvalitetan trener da uspostavi ravnotežu u ekipi. Igrače imaju, ali padovi u igri su doprinjeli tome da će igrati Evropsku ligu, umjesto Ligu prvaka. Oni su slični Tottenham-u u Engleskoj, uvijek u vrhu, a nikako da naprave veći iskorak iako imaju dobar tim i velika ulaganja.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 29 jul 2014, 18:27

NEdavno je Aloffs najavio 4 pojačanja, no sad se povredio Perišić. Moraju ulagati i to brzo, dani prolaze ne znam šta čekaju. Neće tek tako doći 4 pojačanja i ne za jedan dan.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 30 jul 2014, 16:14

Lukaku 5 godina u Evertonu :o

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 30 jul 2014, 16:18

Nakon Morate , ode vam i Lukaku :)
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 30 jul 2014, 18:06

Gdje su ti transferi, te bombe Allofsa ?

slika
Agieren statt reagieren

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 30 jul 2014, 20:30

Aloffs jedno priča drugo radi. Kuka kao im trebaju 4 pojačanja, a za 2 mjeseca nije nista uradio. Zajebavali se oko Lukaku ko da je jedini napadač na dunjaluku. Wolfsburg da bi postao klub mora imati wc trenera i wc menadžera, a to trenutno nije slučaj.

Znači, 4 pojačanja, a sezona samo što nije počela, pa to je više nego neozbiljno. Potpuno sam razočaran u ovaj klub, sad sam više nego siguran da od njih nema ništa, niti će ikad biti neka ozbiljna konkurencija. Trebali su uskoro biti treći ili čak drugi klub u Bundesligi, a sad su šesti.

KAd ti ispred nosa maznu talente poput Palaciosa, Brandta, Cigercija, Mullera, a za dva mjeseca nisi u stanju dovesti napadača, a ne 4 pojačanja onda je jasno da od pojačanja pred kraj prelaznog roka nema ništa. Igrači koji ne prođu pripreme su propala investicija u toj sezoni. I onda neki kukaju kad kazem da je spas za ovu ligu Rb LEipzig, a ne ovaj propali projekat.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 30 jul 2014, 20:59

FRANK RIBERY je napisao/la:Aloffs jedno priča drugo radi. Kuka kao im trebaju 4 pojačanja, a za 2 mjeseca nije nista uradio. Zajebavali se oko Lukaku ko da je jedini napadač na dunjaluku. Wolfsburg da bi postao klub mora imati wc trenera i wc menadžera, a to trenutno nije slučaj.
Nemoj sad zahebavat, Allofs je jedan od najboljih menadžera lige i već u prošloj sezoni je uradio sjajan posao. Klub sada ima strukturu, forsiraju se i mladi igrači (Arnold i Knoche odlični primjeri), a i uspjeli su napraviti sjajne transfere sa Gustavom i De Bruyneom. Primjetni su pomaci bili prošle sezone itekako. Ne može se sada odjednom sve kritikovati. Pokušali su sa Lukakuom, bili odvažni, tu sad pali, nema veze....Važno je pokušat. Nije Allofs htio da prati ludilo od obeštećenja koje plaća Everton.
FRANK RIBERY je napisao/la: Znači, 4 pojačanja, a sezona samo što nije počela, pa to je više nego neozbiljno. Potpuno sam razočaran u ovaj klub, sad sam više nego siguran da od njih nema ništa, niti će ikad biti neka ozbiljna konkurencija. Trebali su uskoro biti treći ili čak drugi klub u Bundesligi, a sad su šesti.
Pa dobro da li baš trebaju 4 pojačanja, to je sad možda i pretjerano. Bolje rečeno dobro bi im došla. A ako budu 2-3 kvalitetna već je sjajno. Gustava su u prošloj sezoni isto pokasno doveli.
I što bi oni nešto trebali biti? Što posmatrat tako stvari? Ekipe trebaju na tabeli trebaju da budu plasirane onako kako to pruže na terenu i po rezultatima i svom radu. Ko što je Bayern sasvim, sasvim zaslužio da bude prvi u protekle dvije sezone, tako je i BVB zaslužio drugo mjesto, ko što su plasman među prve četiri zaslužili Schalke i Leverkusen. Što bi se sad time trebalo opterečavat da tu gore neko uskoči razbacujući se parama. Dovoljno je da ove ekipe koje su gore drže konstantu, a po mogućnosti napreduju. A BuLi je od strane tih klubova (ne samo Bayerna) dobro predstavljena u Evropi i tu nema zime. Problem BuLi može biti samo dosadna borba za titulu, ako Bayern nastavi marširat kao do sad. A ovo ostalo što bi se čovjek time opterećavao.
A onda u tom silnom opterećavanju i nestrpljenju počneš udarat po njihovoj upravi.... :D Tvoj problem je što si nestrpljiv i još i mišljenje brzo mijenjaš.... :D

Problem je ovdje što bi neki htjeli da Wolfsburg preko noći ko lud napreduje, a opet druga grupa misli da Wolfsburg neće nikako napredovati. A istina je negdje na sredini. Kao prvo parama mogu privući mnoge i kvalitetne igrače (pokazalo se u protekloj sezoni) a isto tako mogu i zapeti. Tržište je ludo, engleske ekipe imaju hrpu para, liga tamo atraktivna i jednostavno nije lako tu jednom Wolfsburgu parirat. Tu Allofs i pored para, gigantski posao mora da odradi. A opet hoće čovjek da zadrži koliko toliko normalu neku u poslovanju... ;)
FRANK RIBERY je napisao/la:KAd ti ispred nosa maznu talente poput Palaciosa, Brandta, Cigercija, Mullera, a za dva mjeseca nisi u stanju dovesti napadača, a ne 4 pojačanja onda je jasno da od pojačanja pred kraj prelaznog roka nema ništa. Igrači koji ne prođu pripreme su propala investicija u toj sezoni. I onda neki kukaju kad kazem da je spas za ovu ligu Rb LEipzig, a ne ovaj propali projekat.
Sve te "talente" oni mogu zamijeniti i to još boljim igračima. Nisu ti igrači za njih problem, nisu ipak ti igrači sad toliko ludilo, da je to toliki gubitak. Dobro od nekih je mogao biti "boom", ali ne treba ni pretjerivat. Za te igrače je uprava iz nekog razloga procijenila da im nisu dovoljno dobri. I tim ako bude opet funkcionisao dobro i u predstojećoj sezoni i bude u gornjem dijelu tabele, potvrdit će se da se radi dobar posao.
Wolfsburgu trebaju sada 2 (od prilike) top igrača, gotova, izgrađena poprilično....Tada mogu napraviti dodatni napredak. A s ovim kadrom bi mogli svakako ponoviti prošlu sezonu ili eventualno napraviti i blagi napredak... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 30 jul 2014, 21:38

Brandt nije dovoljno dobar, pa on je najveci njemacki talent uz Avdijaja, o cemu pricamo. Pa necu upravu hvaliti, za dva mjesec nisu uradili nista, a Allofs je taj koji prica o 4 pojacanja, imas na WAZ-u. Ne mjenjam misljenje, samo su razocarali,prelazni rok nisu iskoristili to je cinjenica.
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 30 jul 2014, 21:45, ukupno mijenjano 1 put.

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 30 jul 2014, 21:44

Everton ga ladno platio 31,5 miliona evra? :crazy: Boze me sacuvaj...

Odakle njima pare, svih ovih godina zavise od prodaje igraca i odjednom izvale ovakvu cifru.

Od ta 4 pojacanja 2 su mi u ovom trenutku nepotrebna.Krilni igrac je nepotreban dolaskom Hunta jer na tri pozicije oni imaju 6 igraca.Ocekivao sam da ce da dovedu ovog iz Briza jos u junu, nesto sumnjam da ce se to desiti do avgusta.Od Karaska 100% nece da bude posto Monako ozbiljno racuna na njega.Ne vidim ulogu Tresa ako ce da dovode desni bek.Jedino ako misle da ode na pozajmicu negde, jer je ovako nerentabilno drzati ga.Stoper je prekopotreban zato sto je Klose flop, a isto vazi i za napadaca posto se na Dosta i Olica ne moze bas ozbiljno racunati za mesto startera.Dolazak Josuhe bi znacio odlazak Medojevica, sto i jeste upgrade ali tesko da ce on pored Malande i Gustava izboriti mesto u startnih 11.Od svih pozicija jedino im gori mesto napadaca, za ostale pozicije ne treba puno brinuti.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 30 jul 2014, 21:54

FRANK RIBERY je napisao/la:Brandt nije dovoljno dobar, pa on je najveci njemacki talent uz Avdijaja, o cemu pricamo. Pa necu upravu hvaliti, za dva mjesec nisu uradili nista, a Allofs je taj koji prica o 4 pojacanja, imas na WAZ-u. Ne mjenjam misljenje, samo su razocarali,prelazni rok nisu iskoristili to je cinjenica.
Ma ok Brandt (iako i za njega kod njih ne bi bio onaj totalni proboj zagarantovan), ali ovi ostali nisu toliki gubitak. Da ne shvatiš pogrešno, ne kažem ja da oni nisu talenti i da nisu mogli napravit proboj, ali nije to nešto toliko na prvu izgubljeno, da to Wolfsburg ne može pokriti na puno bolji način.... ;)

I ja sam da budem iskren od njih više očekivao u ovom prelaznom roku, bar jednu bombetinu do sad. Ali vidjet ćemo sada da li Allofs ima plan B. A gore sam reagovao na stvari u kojima sam vidio da si previše kritičan naspram njihovog rada.

A ne smijemo zaboraviti i činjenicu da će oni igrati "samo" EL, ne i LP (kada u nju uđe, imat će bolju pregovaračku poziciju, više prostora za manevar).
Druga stvar, tržište je ovog ljeta toliko poludilo, pa evo kakve se pare daju za jednog Jameza na primjer.
A evo da uzmemo primjer Dortmunda. Oni sada imaju reputaciju, igrali su finale LP, pa sada četvrfinale, postali jedna konstanta i ozbiljna ekipa u okvirima tog takmičenja, pa i oni iako reputacijom mogu privući određene igrače, opet su prisiljeni da iskeširaju dobro ili da ako ne iskeširaju izgube igrača za kojeg se bore.
A Wolfsburg mora duplo više iskeširat od BVB-a, pa i od Schalkea i Leverkusena. Samo srećom Vukovi imaju pare , pa im se onda potrefi da klepe De Bruynea i Gustava na primjer. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 30 jul 2014, 21:59

Imaju oni kadar no malo igraca koji prave razliku. Vierinha, Hunt, pa i Perisic nisu igraci koji prave razliku. Oni su odlicne alternative no ne i igraci za prve postave, bar ja to mislim.O napadacima da ne govorim, Olic je pred krajem, Dost je promasaj, Scheidhauer je talenat. U odbrani imaju dva stopera i dvije flopine, Felipe i Klose. Nakon povrede Trascha i Ochsa nemaju rezervnog desnog beka, a Rodriguez je alternativa proslost od igraca, Schafer. Na poziciji zadnjih vezni imaju Gustava i Malndu, talenta Segina i promasaj Medojevica. Ja da sam menadzer Wolfsburg ne bih spavao koliko rupa treba pokrpati. Povreda Persica i operacija je nova glavobolja u nizu.

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 30 jul 2014, 22:10

DrDule je napisao/la: Odakle njima pare, svih ovih godina zavise od prodaje igraca i odjednom izvale ovakvu cifru.
Jednostavna stvar zvana novac od TV prava. Ovog ljeta su svi članovi lige, pored već standardno visokog novca, dobili dodatnih 25 miliona funti od dogovora sa Premier ligom oko inozemnog prihoda. A i Everton je imao dosta novca od prodaje Fellainija prošlog ljeta. Na kraju me ne bi čudilo da budu i u plusu, jer ako je iko štedio svih ovih godina, to su Karamele.

Zbog toga su klubovi poput West Bromwicha, West Hama, Hulla i drugih ovog ljeta potrošili nezapamćeno mnogo para za svoje standarde.

Eto, malo nevezano za Wolfsburg.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 30 jul 2014, 23:27

A meni niste vjerovali kad sam pisao da nece niko normalan kod vukova, osim ako je na zalasku karijere pa hoce da uzme jos malo love pred penziju. Ko ce normalan preci u prosjecan klub, koliku god da mu platu dadnu?

Prije 10-ak dana ja napisah saljiv post, koji na kraju ispade istina ;)
kraljttbvb je napisao/la:Spominjali se Morata i Lukaku, a na kraju ce dodji neki Bunga-Bunga iz Afrike i Cunga-Lunga iz Azije...
Kakve transfer bombe, kakvi bakraci...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 30 jul 2014, 23:43

Nek' zaganjaju Almeidu, koji je blizu Eintrachta, ali još nije kasno da ponude 2 mil više. :yawn:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 30 jul 2014, 23:55

Mozemo se uvijek vratiti na Dortmundovu neostvarenu zelju.:lol:

Polako, ima jos vremena, da ne bi na kraju pojeli sve sto ste "nakenjkali". :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Klare

Post Postao/la Klare » 31 jul 2014, 01:49

Ovaj Franck Ribery zna zalupati kao rijetko ko sa ovog podforuma. :crazy:

Perisic je dosta napredovao, nije to onaj neprepoznatljivac iz Dortmunda.

Pokazao se prosle sezone, pokazao se na SP, sigurno jedno od boljih krila u ligi.

Sto ce im sada jos jedan desni bek? :?

Ta nece ove zamjene JUngu biti vjecno povrijedjene.

Dalje, pricas kako je Medojevic promasaj, kao i Dost, a mi te tu preko oka pogledamo i odmahnemo, pojma ti nemas o igrama Wolfsburga i njegovih igraca.

Uostalom sta si se ti natotalio na ovu temu kada niti pratis niti navijas na njih, i otkud ti pravo da ih kritikujes kao stalo ti je do njih? :roll:

Pusti nas koji znamo i razumijemo se u ove puteve, nisi pozeljan na ovoj temi, blatis Alofsa, Hekinga, a ljudi za godinu uradili vise nego njihovi prethodnici za pet.

-----------------------------------------------------------------

A ovi neprijatelji iz zutih redova :lol: , eto ih cim nesto nidje veze ispadne.

Pitam se sta bi bilo da Wolfsburgu kao njima otimaju igrace? :?

Sta je Alofs trebao? :?

Platiti 20 za Moratu, 35 za Lukakua? :?:

Umjesto da podrzite ove poteze i pravilno odmjereno ulaganje, tu se nasladjujete bezveze.

I nama uopste pojacanja nisu potrebna hitno,
ali pozeljno bi bilo jedno krilo i napadac, prvenstveno zbog toga sto je Dost cesto povrijedjen,
a evo i Perisic sada, a svakako fali to jedno klasicno krilo...

Do kraja ce sigurno biti nesto kvalitetno.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 31 jul 2014, 02:57

Klare je napisao/la:Ovaj Franck Ribery zna zalupati kao rijetko ko sa ovog podforuma. :crazy:

Perisic je dosta napredovao, nije to onaj neprepoznatljivac iz Dortmunda.

Pokazao se prosle sezone, pokazao se na SP, sigurno jedno od boljih krila u ligi.

Sto ce im sada jos jedan desni bek? :?

Ta nece ove zamjene JUngu biti vjecno povrijedjene.

Dalje, pricas kako je Medojevic promasaj, kao i Dost, a mi te tu preko oka pogledamo i odmahnemo, pojma ti nemas o igrama Wolfsburga i njegovih igraca.

Uostalom sta si se ti natotalio na ovu temu kada niti pratis niti navijas na njih, i otkud ti pravo da ih kritikujes kao stalo ti je do njih? :roll:

Pusti nas koji znamo i razumijemo se u ove puteve, nisi pozeljan na ovoj temi, blatis Alofsa, Hekinga, a ljudi za godinu uradili vise nego njihovi prethodnici za pet.

-----------------------------------------------------------------

A ovi neprijatelji iz zutih redova :lol: , eto ih cim nesto nidje veze ispadne.

Pitam se sta bi bilo da Wolfsburgu kao njima otimaju igrace? :?

Sta je Alofs trebao? :?

Platiti 20 za Moratu, 35 za Lukakua? :?:

Umjesto da podrzite ove poteze i pravilno odmjereno ulaganje, tu se nasladjujete bezveze.

I nama uopste pojacanja nisu potrebna hitno,
ali pozeljno bi bilo jedno krilo i napadac, prvenstveno zbog toga sto je Dost cesto povrijedjen,
a evo i Perisic sada, a svakako fali to jedno klasicno krilo...

Do kraja ce sigurno biti nesto kvalitetno.
O igrama Wolfsburga sigurno sam bolje upoznat od tebe koji svake sedmica mjenja klub, djecija posla. Medojevic i Dost su toliko dobri da ukupno 2000 minuta nisu odigrali prosle sezone. O perišiću nemam sta da kazem, tek prosječan igrač, ako ti ej dobar vodi ga kuci.

Mislim da te u globalu nista nisam pitao, ti si svoje znanje pokazao ranije, načitao sam se gluposti za tri života. Zato ****!

JOSUHA GUILAVOGUI je u planovima Aloffsa, ako je Simeone procjenio da mu nije potreban, zasto bi za Wolfsburg bio pojačanje pored Malande i Gustava?

----------------XXXXXX--------------

XXXXX---------Arnold-------De BRuyne

----------Gustavo--Malanda----------

Rodriguez---Knoche--Naldo--Jung

----------------Benaglio-----------------

Znaci stoper, defanzivac koji moze pokriti i poziciju beka, napadač i krilo su potreba, o tom je i Aloffs govorio na WAZ-u. Ali jedno su želje drugo je realnost. DO kraja prelaznog roka očekujem da flopina Dost napusti klub, da ode Klose jer je visak, a Medojevica mozda na posudbu, Seguina treba gurati, ovaj je limitiran. NA zimu odlazak Ochsa i Felipea. Jos uvijek Magathovog gnoja ima u ekipi.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 31 jul 2014, 08:52

S jedne strane jedva čekamo da nas razvesele, a s druge strane nemremo dočekat da počnemo pljuvat i srat po njima.

Wolfsburg je zasada odradfio fenomenalan posao, nisu prodali Rodruigeza i ostao je Gustavo. S druge strane su za kikiriki uzli Junga a imali su konkurenciju u obliku Schalkea i Kusena. jung je u ovom prelaznom roku bio najbolji švapski desni bek na tržištu i zacvršio je u Wolfsburgu te je Wolfsburg zasada prema njegovom potencijalu riješio pitanje desnog beka. To je ono kaj vrijedi zasada ako se kasnije ne pokaže da je flop.

Što se tiće štopera tu nisu optimalno pokriveni. Knoche sam zato kaj je Njemac ne mora značiti da će razarati po kvartu kao što je isti slučaj sa Wollenchiedom koji je bio najavljivan u kusenu, a sada je Toprak sa njim pomeo pod. Ne znam da li je štoperski par u obliku Nalda i Knoche u BUNDESLIGI dovoljno jak da konkurira za ulazak u LP. Naravno da bi se tu nešto moglo napraviti, ali je pitanje dal je primarno i koliko je Wolfsburgov buđet limitiran tj. da li se sa preostalim parama trebaju pojačati druge pozicije.

Centralna veza je super, s tim da se onaj Madrižanin kupuje da bi bio zamjena kako za vezu tako i za štopera. Takav igrač je samo poželjan ali opet nije dringend gebraucht.

Kaj se tiće krila naravno da se mora bolje, no kupiti neš polovno za 10 milja stvarno nema smisla jer to već u ekipi imaju. Il bu se išlo po ŠPEK ili bilje nište ne ulagati. Sad zato kaj se Perišić strgo mam treba neš kupiti? Pa kaj tak bilo koji klub funkcionira? Ajd da je Perišić ispao za cijelu sezonu onda ok, ali ovak to bi bio bacanje novaca u prazno.

Jedino kaj se mora dovesti je bolji napadač od ovih kaj imaju. Za Moratom i Lukakuom se nema kaj žaliti kad je konkurencija koja je bila u borbi sa Wolfsburgom bila jača. Ima se još vremena do kraja prelaznog roka a boga mi i napadača na raspolaganju. kada bi Wolfsburg htio nekog napadača da popuni broj, kupili bi ga sutra, no oni pokušavaju da ulove veću ribu i zato su spremni to odugovlačiti. Ne pođe li im to za rukom uzet će nekog pred kraj otom potom i to je to.

Jedno je od nas htjeti da Wolfsburg zdrobi svake godine 40 milja, a drugo je realnost. Bitno je da se tih 40 milja zdrobi na pravu stvar a ne da se rastepu novci. Bilo je idealno što su Gustavo i De Bruyne bili dostupni igrači i sad se opet treba pomučiti da se takvi nađu. Wolfsburg bi ziher imao za odštetu i cazorle i lavezzia, ali aj ti njih dofuraj u Wolfsburg.

Wolfsburg definitivno nije daleko iza Kusena i lako je moguće da ih ove sezone preteknu s obzirom da je Kusen u LP. Uspije li Wolfsburg dovesti još dva prava pojačanja, ja sam mišljenja da su oni jači od Kusena...

Ono kaj bi Wolfsburg trebao dovesti kad se uđe u LP i da izgledaju kao ŠPEK klub je:

------------------?????

?????-------------De Bruyne-------?????

-----------Maxim--------L.G

Rodruigez--????----?????-----------Jung

-------------------Bengalio

Iako na nekim od ovih pozicija sa upitnikom postoje dobri igrači za LP se mora imati viša klasa ili ti ovi igrači tipa Perišić ili Knoche moraju zadržati fenomenalnu razinu koju su tek malo u zadnjoj sezoni pokazali.
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 31 jul 2014, 09:31

Igrace Vieirinha desno, a de Bruyne levo.Nije mi jasno dovodjenje Hunta ako planiraju da dovedu jos jedno krilo.

Lukaku je samo dokaz da za takvog igraca cim se prilepe Premijerligaski klubovi da su male sanse da ce iko od Svaba da ih dovede, pa tako i za Wolfsburg.U prilog tome govori sta je rekao @Bertrand, de Bruyne je bio samo splet okolnosti.Treba da se okrenu drugim ligama, zbog Lukakua su propustili 2-3 solidna napadaca koji bi kod njih bili starteri.Mada pitanje je koji je klub spreman u ovom trenutku da da napadaca, mislim da su tu samo u opciji napadaci koji su na prodaju.Ne bi me zacudilo kad bi se ukljucili u trku za Ezekila i na kraju se docepali kod njega.Bio bi on odlican napadac za njih da je 10 cm visi. :mrgreen: Njihov najveci adut je da jure talente, posto su do sada pokazali da rade dobro u razvoju igraca(Rodriguez, Arnold, Knoche, Malanda, pa mozda bih tu svrstao i de Bruynea kojeg su povratili u zivot).

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 31 jul 2014, 09:43

DrDule je napisao/la:Igrace Vieirinha desno, a de Bruyne levo.Nije mi jasno dovodjenje Hunta ako planiraju da dovedu jos jedno krilo.
Sad dal bu De Bruyne levo to ćemo vidjeti. Lako moguće sad kad se Ajvn ozlijedio. Nisu planirali dovesti krilo, to ja planiram :mrgreen: A i kakve veze Hunt ima? Hunt je super pojačanje i super allrounder koji bu udaro u prvih 11 i stisko maltene sve u prvih 11, kako u sredini tako i na krilima. Sad qolfsburg ima 3 krila + Hunta + Olića + Ochsa, al pošto ih ima ozlijeđenih morti se odluče na loš potez pa dovedu neko pojačanje tipa Hleb nekada...
DrDule je napisao/la:Treba da se okrenu drugim ligama, zbog Lukakua su propustili 2-3 solidna napadaca koji bi kod njih bili starteri.
Koja bolan reci? :mrgreen:

PS pa nije poanta uzet boljeg od Dosta ili Olića, to bar nije problem, poanta je nešto sasvim treće...
Njihov najveci adut je da jure talente, posto su do sada pokazali da rade dobro u razvoju igraca(Rodriguez, Arnold, Knoche, Malanda, pa mozda bih tu svrstao i de Bruynea kojeg su povratili u zivot).
Šteta je kaj na vidiku nema nekog mladog talentiranog napadača švapskog napadača s kojim bi se ispaltilo riskirat.
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []