Hamburger Sport-Verein
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Hamburger Sport-Verein
Stize vam Behrami za 5mls
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
Mislim da ćemo bit zadovoljni sa Behramijem, to je poboljšana varijanta Rincona, nešto brži i taktički jači. Pored njega mogli bi igrat Demirbay ili badelj. Ne bih žurio sa centralnim veznjakom, pogotovo ako ostane Skjele, jer bi dogodine mogli računat na Cigercija.
Čini mi se da Didi vodi iscprljujuće pregovore oko Muellera, Heidel biće traži 6 a Didi ne bi u konačnici preko 4,5. U svakom slučaju više od 5 ne bi smjeli ići, i to mi se čini previše.
Čini mi se da Didi vodi iscprljujuće pregovore oko Muellera, Heidel biće traži 6 a Didi ne bi u konačnici preko 4,5. U svakom slučaju više od 5 ne bi smjeli ići, i to mi se čini previše.
Zadnja izmjena: ledar, dana/u 02 avg 2014, 17:03, ukupno mijenjano 1 put.
Ja da se licno pitam pokusao bih prodati Badelja i Arslana i onda dio novca ulozio u dovodjenje Dzemailija...
Time bi na pozicijama centralnih veznih dobili uigran par koji se poznaje iz Napolija, te iz reprezentacije, a kao njihove zamjene dijelovali bi Skjelbred i Demirbay, a ovi mladji kao Steinmann, Cigerci i Jung bi od njih dvojce mogli dosta toga nauciti u naredne dvije-tri godine.
Nazalost mislim da od Dzemailija nece biti nista i da ce DB pokusati jos dovesti stopera, MO-a i Müllera i time okoncati prelazni rok.
Po meni dovodjenje stopera bi bilo bezpotrebno bacanje novca, no vidijecemo sta ce uraditi DB u narednih mjesec dana.
Time bi na pozicijama centralnih veznih dobili uigran par koji se poznaje iz Napolija, te iz reprezentacije, a kao njihove zamjene dijelovali bi Skjelbred i Demirbay, a ovi mladji kao Steinmann, Cigerci i Jung bi od njih dvojce mogli dosta toga nauciti u naredne dvije-tri godine.
Nazalost mislim da od Dzemailija nece biti nista i da ce DB pokusati jos dovesti stopera, MO-a i Müllera i time okoncati prelazni rok.
Po meni dovodjenje stopera bi bilo bezpotrebno bacanje novca, no vidijecemo sta ce uraditi DB u narednih mjesec dana.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Nazalost nista od Dzemailija ako je vjerovati Matzu. DB planira jos da dovede Müllera, MO-a i jednog stopera. No mozda i Badelj ili Skjelbred pocnu igrati bolje kada pored sebe imaju pravog razbijaca koji ce im cuvati ledja.Dietmar Beiersdorfer ist die personifizierte Hoffnung – und er wird seiner Rolle von Beginn an gerecht. Mit dem Schweizer Valon Behrami hat der 50-Jährige seinen ersten richtig großen Coup gelandet. Den Mittelfeldspieler (zwölf Millionen Euro Marktwert laut Tranfermarkt.de) verpflichtete er für gerade einmal 3,5 Millionen Euro vom SSC Neapel. Und das, obwohl neben dem HSV angeblich Inter Mailand sieben Millionen Euro und Atletico Madrid selbst dieses Angebot noch überboten haben sollen. Beiersdorfer ist geldwert – im wahrsten Sinne. Denn Behrami hatte sich dem Vernehmen nach schon lange mit einem Wechsel zum HSV beschäftigt. Bevor er beim SSC Neapel aussortiert worden war. Und bevor er andere Angebote bekommen hatte. Schon während der WM hatte sich der Schweizer Nationalspieler intensiv mit einem Wechsel nach Hamburg auseinandergesetzt, wie sein Freund und HSV-Profi Johan Djourou heute bestätigte. „Ich weiß seit ein paar Tagen, dass er zu uns kommt. Er hatte mir schon vor einigen Monaten erzählt, dass er sich mit der Bundesliga beschäftigt. Und, dass er sehr guten Kontakt zu Didi Beiersdorfer hat.“
- ne_znam_ko_sam
- Kontakt:
A sta ako se taj (za sada) jedini razbijac povrijedi ili ako bude zbog suspenzije pauzirao? To treba uzeti u obzir.. Al ne sumnjam u Beiersdorfera, sredit ce on jos neku alternativu..amerosm je napisao/la: Nazalost nista od Dzemailija ako je vjerovati Matzu. DB planira jos da dovede Müllera, MO-a i jednog stopera. No mozda i Badelj ili Skjelbred pocnu igrati bolje kada pored sebe imaju pravog razbijaca koji ce im cuvati ledja.
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Why so serious?!
Why so serious?!
Prema bildu zainteresirani smo za najam Santane od štrumfova.
@ne_znam
A ništa, igraće neko drugi, nije da nemamo zadnjih veznjaka - Kačar, Steinmann, Jung (čini se dosta zanimljiv igrač). Kačar se ionako neće naigrati na stoperu pored Đure i Santane.
@amer
Slažem se da bi j3badelj trebao bolje igrati uz Behramija. A što se tiče prodaje nismo mi za nikog postavili rampu, osim naravno Lagogge i Taha, sve ostalo stoji na štandu od završetka sezone. Navali narode! Al slabo ide, samo mancienne, za ostale dođe poneki upit i to je sve.
@ne_znam
A ništa, igraće neko drugi, nije da nemamo zadnjih veznjaka - Kačar, Steinmann, Jung (čini se dosta zanimljiv igrač). Kačar se ionako neće naigrati na stoperu pored Đure i Santane.
@amer
Slažem se da bi j3badelj trebao bolje igrati uz Behramija. A što se tiče prodaje nismo mi za nikog postavili rampu, osim naravno Lagogge i Taha, sve ostalo stoji na štandu od završetka sezone. Navali narode! Al slabo ide, samo mancienne, za ostale dođe poneki upit i to je sve.
Nadam se da je Santana samo takticko varanje medija od strane Beiersdorfera...
Isti nije trenutno nista bolji od nasih stopera, a ako se vec planira dovodjenje stopera nadam se da ce onda potraziti neko novo rijesenje.
Sanatana jednostavno nije taj tip igraca koji donosi prevagu i za njegove odlicne utakmice vise je bio zasluzan sistem Klopp nego li njegov kvalitet.
PS: Müller sinoc nije bio u sastavu Mainza, sto znaci da bi i taj transfer ubrzo mogao biti okoncan.
Isti nije trenutno nista bolji od nasih stopera, a ako se vec planira dovodjenje stopera nadam se da ce onda potraziti neko novo rijesenje.
Sanatana jednostavno nije taj tip igraca koji donosi prevagu i za njegove odlicne utakmice vise je bio zasluzan sistem Klopp nego li njegov kvalitet.
PS: Müller sinoc nije bio u sastavu Mainza, sto znaci da bi i taj transfer ubrzo mogao biti okoncan.
Ja mislim da je Santana samo medijska spekulacija, ovima je višak a mi trebamo stopera, evo priče.
Biće interesantno vidjet kolko će Dukatendidi dat za Muellera, Heidel je isto težak pregovarač koji dosta pili naopako, sad je izjavio da kao Mueller može i ostat kod njih. Didi želi ogolit cijenu do maksimuma, a u prilog mu idu dvije stvari - samo jedna godina pod ugovorom i jedini smo ozbiljan kupac.
Biće interesantno vidjet kolko će Dukatendidi dat za Muellera, Heidel je isto težak pregovarač koji dosta pili naopako, sad je izjavio da kao Mueller može i ostat kod njih. Didi želi ogolit cijenu do maksimuma, a u prilog mu idu dvije stvari - samo jedna godina pod ugovorom i jedini smo ozbiljan kupac.
Klostermann odbio potpisati profesionalni ugovor sa Bochumom...
Nadam se da ce ga Peters dovesti u nase redove i da ce kroz drugu ekipu pokusati izboriti za svoje mjesto u prvoj ekipi.
Takodjer italijanski mediji pisu da je Beiersdorfer poslao upit Laziju za Cavandu koji je odbijen. DB ga je htio posuditi sa pravom otkupa njegovog ugovora, ali ga Lazio zeli prodati i zahtjeva 3 miliona €. Bilo bi odlicno kada bi ga uspijeli dovesti kako bi imali nekoga ko ce Diekmeieru biti konkurencija.
PS: Ako je vjerovati izvjestajima iz Austrije Slomka je postao Magath #2...
PPS: Otkrice ove sezone u nasim redovima bi mogao biti Demirbay. Momak ima ogroman potencijal i samo su ga povrede unistile. Nadam se da su iste sada stvar proslosti.
Nadam se da ce ga Peters dovesti u nase redove i da ce kroz drugu ekipu pokusati izboriti za svoje mjesto u prvoj ekipi.
Takodjer italijanski mediji pisu da je Beiersdorfer poslao upit Laziju za Cavandu koji je odbijen. DB ga je htio posuditi sa pravom otkupa njegovog ugovora, ali ga Lazio zeli prodati i zahtjeva 3 miliona €. Bilo bi odlicno kada bi ga uspijeli dovesti kako bi imali nekoga ko ce Diekmeieru biti konkurencija.
PS: Ako je vjerovati izvjestajima iz Austrije Slomka je postao Magath #2...
PPS: Otkrice ove sezone u nasim redovima bi mogao biti Demirbay. Momak ima ogroman potencijal i samo su ga povrede unistile. Nadam se da su iste sada stvar proslosti.
Re: AW: Hamburger Sport-Verein
Dobar start druge ekipe u novu sezonu...
Nakon sto su u proteklom kolu uspijeli savladati Goslar u gostima sa 4:0, danas su na domacem terenu sa 3:0 savladali Norderstedt.
Ukoliko se ne stvari poklope ova ekipa bi se mozda mogla boriti za ulazak u visi rang takmicenja.
Gesendet von meinem GT-I9000 mit Tapatalk 2
Nakon sto su u proteklom kolu uspijeli savladati Goslar u gostima sa 4:0, danas su na domacem terenu sa 3:0 savladali Norderstedt.
Ukoliko se ne stvari poklope ova ekipa bi se mozda mogla boriti za ulazak u visi rang takmicenja.
Izgleda da je i kreuzer nešto dobro ubo, Zinnbauer je pravi potez. Promijenio je pola ekipe i očito će tu bit materijala za prvu.
Beiersdorfer je pravi majstor, menadžerčina. Čovjek je ubijedio jednog Behramija da dođe u HSV koji se prošle sezone borio za opstanak. Naravno da je HSV i dalje značajno ime, ali nije lako dovest igrača iz ekipe koja će igrat LP u ekipu gdje nakon prošle sezone ipak vlada doza neizvjesnosti. Ali s Didijem će svaka neizvjesnost nestat.
I to kako je sve lijepo upakovano, Švicarac je došao za 3,2 miliona eura. Sitnica ako malo bolje pogledamo. A ekipe koje su dosta bolje bile plasirane u BuLi prošle sezone muče se dovesti igrače sličnog ili čak slabijeg kalibra....Samo nikad ne treba druge kritikovat, nego treba pohvaliti onog koji je nešto dobro uradio. I treba stvari gledati pravim očima: Nisu drugi loši, nego je Didi jednostavno predobar. MENADŽERČINA. Čovjek ima kliker, zna svoj "zanat".
I to kako je sve lijepo upakovano, Švicarac je došao za 3,2 miliona eura. Sitnica ako malo bolje pogledamo. A ekipe koje su dosta bolje bile plasirane u BuLi prošle sezone muče se dovesti igrače sličnog ili čak slabijeg kalibra....Samo nikad ne treba druge kritikovat, nego treba pohvaliti onog koji je nešto dobro uradio. I treba stvari gledati pravim očima: Nisu drugi loši, nego je Didi jednostavno predobar. MENADŽERČINA. Čovjek ima kliker, zna svoj "zanat".
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Dukatendidi.
Neke stvari oko razgovora otkrio je sam Behrami. Rekao je da mu obično dolaze menadžeri koji kažu "naši ciljevi u sezoni su ovakvi, pa onda planiramo ovo i ono,..." dok je Didi samo rekao "mi imamo velikih problema, možete li nam pomoći?"
Neke stvari oko razgovora otkrio je sam Behrami. Rekao je da mu obično dolaze menadžeri koji kažu "naši ciljevi u sezoni su ovakvi, pa onda planiramo ovo i ono,..." dok je Didi samo rekao "mi imamo velikih problema, možete li nam pomoći?"
Dietmar Beiersdorfer bi bio vrhunski menedze ili ti ga SD da nije bilo sljedece izjave:
Bernd Hoffmann:Beiersdorfer mi je rekao da odustanemo od Kloppa jer na treninge dolazi u poderanim pantolama i neobrijan.
Ne kazem da bi Klopp imao isti uspjeh kao u BVB-u, ali nekoga odbiti zbog njegove nosnje je...
U BVB-u da su pametni u znak zahvalnosti bi trebali podici neki spomenik HSV-a ispred stadiona. Prvo smo im omogucili Kloppa, zatim su IDIOTI u NO 2010. odbili vec ugovoren transfer Götzea zato sto im je odsteta od 1,5 miliona € bila previse za tako mladog igraca.
Bernd Hoffmann:Beiersdorfer mi je rekao da odustanemo od Kloppa jer na treninge dolazi u poderanim pantolama i neobrijan.
Ne kazem da bi Klopp imao isti uspjeh kao u BVB-u, ali nekoga odbiti zbog njegove nosnje je...
U BVB-u da su pametni u znak zahvalnosti bi trebali podici neki spomenik HSV-a ispred stadiona. Prvo smo im omogucili Kloppa, zatim su IDIOTI u NO 2010. odbili vec ugovoren transfer Götzea zato sto im je odsteta od 1,5 miliona € bila previse za tako mladog igraca.
- legenda reala
- Kontakt:
a odrekoste se i Bešića, tek tako 
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Odrekli smo se mi mnogih igraca zato sto su u klubu vladali uslovi i strukture kao sto je slucaj kod nas, tj. na kljucne pozicije su dolazili ljudi zahvaljujuci rodbinskoj vezi sa senilnim starcem, a ne zahvaljujuci znanju.legenda reala je napisao/la:a odrekoste se i Bešića, tek tako
PS: Inace prema Matzu Knäbel bi narednih dana trebao biti potvrdjen kao novi sportski direktor i sa svojim bi radom trebao poceti tek 3.Septembra.
Bešić nema veze sa Schroederom nego sa Fink-Arnesen dvojcem. Fink ga je otpisao iz prve momčadi a pametni Arnesen ga se brže bolje riješio.
Što se tiče Didija ima on grijehova ali je unatrag 25 godina ipak naš najuspješniji menadžer. Jedan od grijehova, možda i najveći, je što se nije riješio slonka i doveo Tuchela dok je ovaj još slobodan. Najbolje bi bilo da slonko izvisi do zimske stanke jer će u protivnom Tuchel prihvatit neki angažman (kusen, štrumpfovi).
Što se tiče Didija ima on grijehova ali je unatrag 25 godina ipak naš najuspješniji menadžer. Jedan od grijehova, možda i najveći, je što se nije riješio slonka i doveo Tuchela dok je ovaj još slobodan. Najbolje bi bilo da slonko izvisi do zimske stanke jer će u protivnom Tuchel prihvatit neki angažman (kusen, štrumpfovi).
Zadnja izmjena: ledar, dana/u 04 avg 2014, 02:04, ukupno mijenjano 2 puta.
Samo da vas pozdravim veliki sam ljubitelj i postovaoc ovog kluba!
Ako nije frka da mi kazete ko je dosao zasad u HSV, i ko je blizu dolaska?
Hvala
Ako nije frka da mi kazete ko je dosao zasad u HSV, i ko je blizu dolaska?
Hvala
Pozdrav pao,
došli su Lasogga i Djorou (ostali kod nas sa posudbe), Behrami i Stieber, a vratili se kod nas sa posudbe Rudnevs, Skjelbred i Kačar.
Prvoj ekipi su se još priključili mladi Gideon Jung iz Oberhausena, Philipp Mueller iz Wolfsburga II i naši Steinmann i golman Brunst-Zoellner.
Očekuje se dolazak Nikolaia Muellera iz Mainza kojeg Didi pokušava spustit ispod 5 milja al je Heidel tvrd, i Ostrzoleka iz Augsburga gdje je slična priča sa Reuterom samo je granica niža, 3 milje. Obojica imaju još godinu pod ugovorom, nema ozbiljnijih konkurenata i klubovi nisu baš imućni, pa će Didi moguće igrat na iscrpljivanje i nervozu možda sve do početka sezone.
U spekulaciji je još jedan stoper (od Moisandera, Diagne do Santane) i centralni vezni (Dzemaili), mada ja mislim da će prije doć mladi Klostermann i pojačat pritisak na Diekmeiera kojemu je sad zamjena Westermann.
U principu se ne bi smjeli zagušit jer ima nekoliko potencijala koji čekaju svoju šansu (Tah, Demirbay, Jung).
došli su Lasogga i Djorou (ostali kod nas sa posudbe), Behrami i Stieber, a vratili se kod nas sa posudbe Rudnevs, Skjelbred i Kačar.
Prvoj ekipi su se još priključili mladi Gideon Jung iz Oberhausena, Philipp Mueller iz Wolfsburga II i naši Steinmann i golman Brunst-Zoellner.
Očekuje se dolazak Nikolaia Muellera iz Mainza kojeg Didi pokušava spustit ispod 5 milja al je Heidel tvrd, i Ostrzoleka iz Augsburga gdje je slična priča sa Reuterom samo je granica niža, 3 milje. Obojica imaju još godinu pod ugovorom, nema ozbiljnijih konkurenata i klubovi nisu baš imućni, pa će Didi moguće igrat na iscrpljivanje i nervozu možda sve do početka sezone.
U spekulaciji je još jedan stoper (od Moisandera, Diagne do Santane) i centralni vezni (Dzemaili), mada ja mislim da će prije doć mladi Klostermann i pojačat pritisak na Diekmeiera kojemu je sad zamjena Westermann.
U principu se ne bi smjeli zagušit jer ima nekoliko potencijala koji čekaju svoju šansu (Tah, Demirbay, Jung).
Re: AW: Hamburger Sport-Verein
Eto transfer Müllera je gotova stvar. Isti je vec napustio Mainz i zaputio se ka Hamburgu gdje bi ujutro trebao obaviti medicinske preglede, a poslijepodne potpisati ugovor.
Odsteta prema BILD-u ce iznositi 4,5 miliona € plus jedan dodatni iznos ukoliko u narednim godinama izborimo Evropu.
Odsteta prema BILD-u ce iznositi 4,5 miliona € plus jedan dodatni iznos ukoliko u narednim godinama izborimo Evropu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.