FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

uschtipak
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la uschtipak » 01 avg 2014, 22:11

A Bilbija hoda po SCC (Sarajevo City Center), boli njega djon. :roll:
LANET OLSUN!

Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 01 avg 2014, 22:13

Dva do tri igrača na zimskoj pauzi uz uslov da kostur ovog tima , ostane. Siguran sam da bi puno toga , što se "grupa" tiče, krenulo baš u pravcu koji mi želimo

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 01 avg 2014, 22:13

Netreba njega na klupu,treba ga samo staviti iza napadaca i tako rijesiti i tu brigu i jos neke stvari koje bi se povukle tom promjenom,neznam sta se Englezi pravimo,ovako ispada duduk i on sam i mi koji ga hebemo(mene on licno nervira da nebude da ga branim) ali on nije za toga da bude isturen gore sam,jednostavno fizika mu je takva da nemoze sam da igra gore,iza je idealan iz xy razloga...jednostavno decko nije gol igrac i nema se tu sta forsirati nazor,iza 9-tke je njegova pozicija i tu treba da igra
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

BordoMahala
Kontakt:

Post Postao/la BordoMahala » 01 avg 2014, 22:13

Prosle sezone je proradio kako je prvijenac dao Zvijezdi, proslavi ga pred sjeverom kako dolikuje i od tad ga je krenulo bas, svaku tekmu haman učero po jedan-dva :) Sad ce ga on opet učerati Zvijezdi u nedelju aBd pa ce ga krenuti opet.. valjda
Zadnja izmjena: BordoMahala, dana/u 01 avg 2014, 22:14, ukupno mijenjano 1 put.

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 01 avg 2014, 22:14

Utjeha je kao... da smo jedini bh klub koji je igrao treće pretkolo .. hahaha
pa nije nam prvi put .. u slučaju da Atromitos prođe dalje, to će im biti istorijski uspjeh ..
Nema veze, kako vi kažete ...
F.K.SARAJEVO

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 avg 2014, 22:16

hilmo je napisao/la:Mi jesmo fizički dosta dobro pripremljeni za domaćeg prvenstva i kupa, međutim u evropskim utakmicama je to sasvim druga priča.... Da li to bude posljedica načina igre, neko je ranije napisao da smo se istrošili u presingu i u situaciji kada smo ganjali rezultat, vjerovatno....ali smo sinoć pali i gosti su vidjeli da mogu zabiti još jedan gol i iskoristili su to. Jbg ipak su oni kvalitetnija i iskusnija ekipa, ali smo pokazali da se sa takvim ekipama možemo nositi samo da poravimo neke naše nedostatke, i to me pravo raduje.
Edit
@bordomalala
Dženo još uvijek uči, i zato će imati još nekih grešaka, ali nema veze...sljedeću evropsku avanturu će biti godinu iskusniji i možda će neke stvari bolje uraditi. ;)
da ok smo fizicki spremni al problem je nas nacin igre puno se trosimo odnosno jako smo ofanzivni i ne mozemo to izdrzati 90 min odnosno to ne moze ni jedna ekipa da izdrzi da drzi presing i tempo ,i onda tu dolazimo u probleme loše igramo bez lopte ne znamo da se branimo to je cinjenica .tu se moramo popraviti jel jednostavno u toku utakmice se desi perioda da se moramo i braniti al mi to lose radimo .

BordoMahala
Kontakt:

Post Postao/la BordoMahala » 01 avg 2014, 22:17

molotovljev je napisao/la:Utjeha je kao... da smo jedini bh klub koji je igrao treće pretkolo .. hahaha
pa nije nam prvi put .. u slučaju da Atromitos prođe dalje, to će im biti istorijski uspjeh ..

Ma polahko ba pa u ovaj vakat prije godinu dana smo bili bez ikakve perspektive haman, ispali od kukešija, ekipa rastjerana, ponovo dovedeni neki neprovjereni igraci, raja bila pesimisticna... A gledaj sad, amidza nam dosao prije 6 mjeseci svega u klub i neki bi vec grupnu fazu da igraju. Pa ne ide to tako lagano bas kako vi mislite.

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 01 avg 2014, 22:21

Nije tačno...
F.K.SARAJEVO

BordoMahala
Kontakt:

Post Postao/la BordoMahala » 01 avg 2014, 22:22

molotovljev je napisao/la:Nije tačno...
Sta nije tacno ? Dobro ovo imali smo mi neku perspektivu, otvorila se mogucnost ulaganja u klub, dugovi su se polahko poceli vracati ali nije bilo rezultata jednostavni nikakvih. A imao si igracki kadar... znas i sam kakav.

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 01 avg 2014, 22:23

BordoMahala je napisao/la:
molotovljev je napisao/la:Utjeha je kao... da smo jedini bh klub koji je igrao treće pretkolo .. hahaha

Ma polahko ba pa u ovaj vakat prije godinu dana smo bili bez ikakve perspektive haman, ispali od kukešija, ekipa rastjerana, ponovo dovedeni neki neprovjereni igraci, raja bila pesimisticna... A gledaj sad, amidza nam dosao prije 6 mjeseci svega u klub i neki bi vec grupnu fazu da igraju. Pa ne ide to tako lagano bas kako vi mislite.
Problem je sto se je sa Atromitosom moglo igrati, jos nije gotovo ali su nam sanse minimalne. Nas ce ispadanja kostati greske odbrane, posebno Deje.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 01 avg 2014, 22:29

A, kakav igrački kadar imamo sad ? Dobar je l' ? Hajde recimo da se slažem.
Zašto onda igramo sa igračem manje ? ( ironično, naravno )
F.K.SARAJEVO

BordoMahala
Kontakt:

Post Postao/la BordoMahala » 01 avg 2014, 22:41

molotovljev je napisao/la:A, kakav igrački kadar imamo sad ? Dobar je l' ? Hajde recimo da se slažem.
Naravno da imamo dobar igracki kadar, pogotovo u odnosu na onaj koji smo imali godinu dana unazad u ovaj vakat. Jedino ako su tebi Haurdic i Osmanagic bolji igraci od Stojceva, Karic od Okica i Duljevica, Radulovic od Berberovica, Melunovic od Krste i Bilbije... da ne nabrajam dalje.
molotovljev je napisao/la: Zašto onda igramo sa igračem manje ? ( ironično, naravno )
Na koga tacno mislis ? Dejo ili Bilbija ? Ako mislis na Deju, to je momak koji je proslu polusezonu super odradio, momku je produzen ugovor a da nije i da je doveden novi golman svi bi ovde (svi bi navijaci) slinili zasto je Dejo otjeran, zasto se ne zadrzava ista ekipa, opet cemo biti neuigrani, treba da nam se ponovi Delac itd.. Nije se rodio ko je narodu ugodio

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 01 avg 2014, 22:45

Mislio sam na Bilbiju... I nemoj mi tersat' !
F.K.SARAJEVO

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 01 avg 2014, 22:48

A ljudi dragi sta je vama ...
Prvo, nije to nikakva utjeha...ovo se moralo igrati, tj ovo nam je bio cilj sto se tice Europe ove sezone, i cilj je ISPUNJEN.

Drugo, normalno da ima veze, sa ovima se moglo igrati i mi smo igrali sa njima dosta dobro.Dobar dio tekme smo i bili bolji, drzali loptu,napadali i stvarali prilike.Poslje 65 minute vise nismo imali snage, pa oni su toliko fizicki jaci od nas da bi nas zadnjih 15 ak minuta ubili i da je situacija bila obrnuta, tj da smo se mi branili (za sta je potrebno manje snage) a oni napadali svim silama i trcali gore dole.I to nema veze sa kondicionim trenerom, sad dovedi PETORICU najboljih na svijetu da 2 godine spremaju nasu ekipi mislis da bi mogli parirati Real Madridu sto se tice fizicke spreme? Bi al malo sutra :crazy: Postoji i limit koji određeni igrac moze dosegnuti
O iskustvu da ne pricam.

Jest bilo gresaka, zezno Dejo, zezno ovaj zezno onaj.Zezno Dzeno.Vecina nas, barem 85% je bilo za Dzenu poslje osvajanja kupa.Znali smo da je neiskusan ali smo i znali da ima veliki potencijal, da ga igraci postuju te da mnogo bolje partije pruzaju sa njim nego sa Jarnijem npr...
Ovu tekmu je mogao odraditi bolje slazem se ali nisam siguran ni kolko bi to bilo dovoljno da na kraju prođemo.

Dosta pesimizma, svjesni smo da nam je buducnost svjetla i na zeljeznim nogama sto je jos bitnije.Svjesni smo da imamo za ovu ligu extra igracki kadar sa tendencijom rasta.ABd za koju godinu ce Europa postati realnija puno a sada treba biti svjestan da jos uvijek nismo na tom nivou.Moze nam se desiti da i prođemo ubrzo u taj play off opet ili cak i grupnu fazu ali to ce biti uz punoo srece, PUNOOO...jos puno vremena ce proci dok to postane rutina ili ako nista realno ocekivanje.

BordoMahala
Kontakt:

Post Postao/la BordoMahala » 01 avg 2014, 22:54

samosarajvo je napisao/la:
A ljudi dragi sta je vama ...
Prvo, nije to nikakva utjeha...ovo se moralo igrati, tj ovo nam je bio cilj sto se tice Europe ove sezone, i cilj je ISPUNJEN.

Drugo, normalno da ima veze, sa ovima se moglo igrati i mi smo igrali sa njima dosta dobro.Dobar dio tekme smo i bili bolji, drzali loptu,napadali i stvarali prilike.Poslje 65 minute vise nismo imali snage, pa oni su toliko fizicki jaci od nas da bi nas zadnjih 15 ak minuta ubili i da je situacija bila obrnuta, tj da smo se mi branili (za sta je potrebno manje snage) a oni napadali svim silama i trcali gore dole.I to nema veze sa kondicionim trenerom, sad dovedi PETORICU najboljih na svijetu da 2 godine spremaju nasu ekipi mislis da bi mogli parirati Real Madridu sto se tice fizicke spreme? Bi al malo sutra :crazy: Postoji i limit koji određeni igrac moze dosegnuti
O iskustvu da ne pricam.

Jest bilo gresaka, zezno Dejo, zezno ovaj zezno onaj.Zezno Dzeno.Vecina nas, barem 85% je bilo za Dzenu poslje osvajanja kupa.Znali smo da je neiskusan ali smo i znali da ima veliki potencijal, da ga igraci postuju te da mnogo bolje partije pruzaju sa njim nego sa Jarnijem npr...
Ovu tekmu je mogao odraditi bolje slazem se ali nisam siguran ni kolko bi to bilo dovoljno da na kraju prođemo.

Dosta pesimizma, svjesni smo da nam je buducnost svjetla i na zeljeznim nogama sto je jos bitnije.Svjesni smo da imamo za ovu ligu extra igracki kadar sa tendencijom rasta.ABd za koju godinu ce Europa postati realnija puno a sada treba biti svjestan da jos uvijek nismo na tom nivou.Moze nam se desiti da i prođemo ubrzo u taj play off opet ili cak i grupnu fazu ali to ce biti uz punoo srece, PUNOOO...jos puno vremena ce proci dok to postane rutina ili ako nista realno ocekivanje.
To je to :kafa:

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 01 avg 2014, 22:56

Ja, nikada, ali baš nikada nisam pesimističan kada je riječ o FK Sarajevo ! Vi, koji me poznajete od početka
na ovom forumu, možete potvrditi... a ne morate, nije potrebno... dovoljno je da razumijete ono o čemu
pričam.

FCS
F.K.SARAJEVO

pao
Kontakt:

Post Postao/la pao » 01 avg 2014, 23:05

Treba shvatiti realno, to je ono visoko se poleti (lazno uvjerenje) oke jesi jak, pojaclai smo se doveli se u red kad pogledas prosle sezone, finansijski se dozvali Hvala Bogu!Ali covjece na svijetu u svakom zivotnom segmentu ima Bolje od boljeg u svemu pa tako i u fudbalu..jos smo mi zeleni itekako za evrope tj za neke bas podvige ( ne kazem nekad se sve poklopi i neke vise sile urade mnogo toga ali to je rijetkost).
Atromitos (koliko god se svima cinilo imenom i nekim drugim stvarim da je smijesan varaju se) je vrlo jaka i iskusna ekipa, ljudi nekoliko godina zajedno..igraci poprilicno stari i ISKUSNI!Da se igralo sinoc jeste, da smo mogli zabiti gol jeste i to (mislim na 2 gol) ali to je to iskustvo ili ti ga neiskustvo ti kad trebas dat' ljudi zabiju i to je to.
Nisam sekunde ljut na njih, i neka isto ovo ponove u Atini i dosta..
Meni je najvise drago da nam klub napreduje u svemu polako ali sigurno idemo ka naprijed VELIKIM koracima, i onaj ko misli da se moze sve haman preko noci taj je budaletina (a ima ih ovdje puno) bolje polako ali dugorocno, nego instant slava kao pojedinci a sad u kur*u do bola. ;)

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 01 avg 2014, 23:09

@molotovljev,mislim da razumijem o cemu govoris..vidjecemo hoceli nam sezona ponuditi kakav napredak u odnosu na prosle..shvatam ne treba svrsavati jer smo i prije dolazili do ovog pretkola i igrale sa tim losijim igrackim kadrovima bare bare sa jacim ekipama od ove..
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 01 avg 2014, 23:15

Ja il' sam mahnit il' nesta ali sam siguran da prolazimo Grke.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 01 avg 2014, 23:18

Sabinho je napisao/la:Ja il' sam mahnit il' nesta ali sam siguran da prolazimo Grke.
Ma ti si mahnit coek :D :D
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: GradKamena1 i 9 gostiju.