Pale_Companion je napisao/la:effe_sa je napisao/la:P.S. A da....Nije mi jasno po čemu neki smatraju da je Schaaf precijenjen trener.
Nije ti jasno da neko ima drukčije mišljenje
Nije problem u drugačijem mišljenju....Hvala Bogu pa se mišljenja razlikuju i u tome ima čari. A ti si npr pokazao da znaš biti u određenim stvarima u pravu (generalno cijenim tvoje stavove), a i kad pogriješiš znaš priznat da si pogriješio (što je isto veličina). Ovdje me više iznenadilo kada ti i drDule (koji je isto forumaš koji dobro frcera

) previše potcjenjujete Schaafa. A ja iskreno malo vidim osnova tu da se on potcjenjuje i smatra s druge strane precijenjenim. Naime ako čovjek u maloj sredini i klubu s malim mogućnostima (male su itekako naspram giganata evropskog fudbala pa i onih malo manjih giganata, iako Werder nije klub bez rejting i ugleda) napravi velike stvari onda se za njega mora reći da je izuzetno stručan.
Pale_Companion je napisao/la:
Za mene previše jednodimenzinalan, taktički mu ekipa (werder samo dosad) nije nikad imala više taktičkih modaliteta u igri , previše orijentiran na ofanzivu, teže se uspostavljao balans između defanzive i ofanzive ...
To što je on harao s Werderom je lijepa priča, ali priča za rubriku historijat Bundeslige ... Fudbal je mnogo napredovao u posljednih 10 godina a imam osjećaj da je Thomas trener staroga kova i da ga je vrijeme pregazilo ... Nadam se da griješim jer mi je Schaff iznimno drag čova i da će sa Eintrachtom odraditi dobru sezonu, ali kad sagledam sve činjenice meni to smrdi na borbu za opstanak.
E sad si dao od prilike obrazloženje tog mišljenja.....

I hajd da ovdje ne ulazim toliko u detalje (mogao bi sada biti jako opširan), ali samo kratko....
Evo u većini gore stvari se mogu i moram složit (u većini). Ali pod broj 1 opet kažem imao je uspjeha itekako, a pad Werdera nije došao zbog njega, nego zbog pucanja, naglog nedostatka sredstava (znamo šta im se sve sastavilo). Drugo, Thomas je još mlad trener (relativno, nije sad starac), zašto on ne bi mogao još napredovati i usavršiti neke stvari kod sebe. Pa Heynckes je bio veliki trener prije ove svoje zadnje epizode u Bayernu, pa je čak u tim poznim godinama, uspio da u nekim stvarima napreduje i da postane i malo moderniji.
A nije npr sve ni u različitim taktičkim modalitetima, nema ih ni Klopp mnogo. Ali je zbog drugih karakteristika dobar trener.
Jedino što je po meni kod Schaafa veliko pitanje, kako će se snaći u nekom drugom klubu izuzev Werdera. Predugo je bio u Bremenu, tamo je skoro cijeli dosadašnji život proveo. Prilagođavanja će kod njega biti najveći problem i to je jedini rizik zbog kojeg bi on po meni u Frankfurtu mogao zakazat...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland