Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

alan_kardec
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la alan_kardec » 03 avg 2014, 21:58

evo već dobrih 40 minuta tražim bilo kakav link za raisport 2 i nisam uspio ništa naći, a gleda mi se tekma.
ajde ako neko nešto pronađe na netu, nek postavlja, plzzz.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

abraham
Kontakt:

Post Postao/la abraham » 03 avg 2014, 22:07

Ovo je još i dobar rezultat s kojom ekipom nastupamo - dobro je da nas nisu oderali 30 razlike

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 03 avg 2014, 23:02

Da je proći kvale a za EP ćemo aBd biti jači, treba li bi tu biti Đedović, Juka, amerikanac i Todić. Treba li bi biti još jači.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 03 avg 2014, 23:03

alan_kardec je napisao/la:evo već dobrih 40 minuta tražim bilo kakav link za raisport 2 i nisam uspio ništa naći, a gleda mi se tekma.
ajde ako neko nešto pronađe na netu, nek postavlja, plzzz.
http://www.balkansport.info/showthread. ... anSport-14" onclick="window.open(this.href);return false;

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 03 avg 2014, 23:28

buraz hvala puno za link. evo registrovao sam se, ali ne mogu da se snađem, gdje da nađem stream za tekmu. :hmmmmm:

edit: evo našao sam :thumbup: , hvala još jednom.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 04 avg 2014, 11:24

Emir Sulejmanović, mladi bh. košarkaš, od ove sezone bit će prvotimac Barcelone, piše katalonski Sport.

Emir Sulejmanović od ove sezone u prvom timu Barcelone Emir Sulejmanović Nakon odlazaka nekoliko veoma bitnih košarkaša na koje je trener Xavi Pascual računao u proteklim sezonama, roster Barcelone popunit će sa mladim igračima iz drugog tima.

Tako će Sulejmanović, zajedno sa Luddeom Hakansonom, biti prekomandovan u prvi tim koji će činiti 14 igrača.

Sulejmanović je protekli mjesec proveo sa U20 košarkaškom reprezentacijom BiH koja je u Sarajevu osvojila Evropsko prvenstvo B divizije i osigurala plasman među najbolje mlade košarkaške selekcije u Evropi.

Nažalost, pred bh. publikom nije mogao pokazati svoj košarkaški talent jer još uvijek pred FIBA-om traje spor Košarkaškog saveza BiH i Košarkaškog saveza Finske za čije je mlađe selekcije nastupao.

Iako je naš Savez uradio sve da 19-godišnji Srebreničanin i zvanično obuče dres košarkaških Zmajeva, Finci nisu htjeli dati dozvolu da se to i desi.

Tako će Emir morati sačekati još dvije godine nakon čega slijedi, vjerujemo, uspješna reprezentativna karijera.
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

amirmuftija7
Kontakt:

Post Postao/la amirmuftija7 » 04 avg 2014, 11:53

ima li ovih sto su gledali snimku, sta je bilo kako smo igrali, sta nije stimalo, gdje smo grijesili? Unaprijed zahvalan.

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 04 avg 2014, 12:19

Ono sto sam ja gledao reklo bi se da nije moglo bolje. Jednostavno kad u ekipi imas 4 ozbiljna kosarkasa i ostatak u indijancima tipa Pasalic, Milosevic, Sutalo, ne mozes bolje ocekivati protiv tima koji ima 12 skolovanih igraca. Igrali su agresivnu odbranu na nama konstantno, i to su bili u mogucnosti raditi upravo zbog dugacke klupe.
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

amirmuftija7
Kontakt:

Post Postao/la amirmuftija7 » 04 avg 2014, 12:32

Celikovac je napisao/la:Ono sto sam ja gledao reklo bi se da nije moglo bolje. Jednostavno kad u ekipi imas 4 ozbiljna kosarkasa i ostatak u indijancima tipa Pasalic, Milosevic, Sutalo, ne mozes bolje ocekivati protiv tima koji ima 12 skolovanih igraca. Igrali su agresivnu odbranu na nama konstantno, i to su bili u mogucnosti raditi upravo zbog dugacke klupe.

Ma ja, to je to, sa Đedovićem, Nurkićem i eventualno nekim Amerom aBd to ce biti puno bolje :D. Samo da prođemo grupu aBd, a ralno ovako trebali bismo :D

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 04 avg 2014, 13:16

Ali mi se svidja kako Mitrovic izgleda na parketu, ima visinu za SF i to koristi u defanzivnom skoku maksimalno, pogadja otvorene suteve i kad udje u seriju moze pokopati svaku ekipu. Mana mu je relativno slab ulaz i problemi u kontaktu, sto se moze popraviti ako popravi dribling. Uglavnom kad se vrati Nihad, mogli bi odlicno izgledati na pozicijama 2-3 kao tandem. Samo da nam je jos rezervnog (ili prvog) playa...Pasalic je igrac za KK Bosna.
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

amirmuftija7
Kontakt:

Post Postao/la amirmuftija7 » 04 avg 2014, 13:25

Celikovac je napisao/la:Ali mi se svidja kako Mitrovic izgleda na parketu, ima visinu za SF i to koristi u defanzivnom skoku maksimalno, pogadja otvorene suteve i kad udje u seriju moze pokopati svaku ekipu. Mana mu je relativno slab ulaz i problemi u kontaktu, sto se moze popraviti ako popravi dribling. Uglavnom kad se vrati Nihad, mogli bi odlicno izgledati na pozicijama 2-3 kao tandem. Samo da nam je jos rezervnog (ili prvog) playa...Pasalic je igrac za KK Bosna.
Realno si u pravu za Pašalića, čini mi se da on nikako ne napreduje već doslovce stagnira, jednostavno nije iskoristio svoj potencijal koji je imao kao mladi košarkaš. Što se Mitrovića tiče on je po meni dosta dobar igrač ali koji mora imati podršku upravo iz razloga što je limitiran pogotovo tim ulazom koji je dosta slab, tako da uz Nihada možemo dosta sa njima na pozicijama 2. i 3. i Gordom ili nekim Amerom na 1. plus Mirza 4. i Juka ili Kikan na 5., jer tada bi u igri imali potrebnu širinu i raznovrsnost kojom bi mogli pobijediti bilo koju ekipu ili barem bili ravnopravni sa vrhunskim ekipama. Ne treba zaboraviti kroz par godina Glogovca, Sulejmanovića, Vrabca, Buzu pa i malog Đedovića, Lazića, Polutka, Atića i ostale, uz ove za par godina možemo imati svjetsku reprezentaciju aBd :D

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 04 avg 2014, 13:28

" onclick="window.open(this.href);return false;
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 04 avg 2014, 14:41

Kazu srbima prva tekma a mi igramo vec 2 sedmice. Kako god puno je i previse.
Ovo ljeto je totalni debakl od KS, bar ova repka seniora, ostalo je za sada po planu (U20 i U18).
Prvo cirkus oko amerikanca, zatim oko Nurkica, pa povrede Djedovica i Todica, pa i ovaj decko Gajic povreda.
Pasalic zovnut sa odmora na pleja, tako da smo sada u pravo nezavidnoj situaciji.
Bojim se da ce nam Acin rezultat dugo dugo biti najbolji sto smo ostvarili a to su 3 pobjede u grupi.
Takodjer mislim da ce Dusko nakon kvala da razguli, ali to je samo licni osjecaj nista provjereno.

Dino nakon KK Bosne polako ali sigurno unistava i repku.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

ultrassa1921
Kontakt:

Post Postao/la ultrassa1921 » 04 avg 2014, 14:49

ma samo da je kvale proci,a trebali bi 90% pa onda na EP sa Nurikicem,Todicem,Gajicem,Djedom i jos jednim dobrim Amerom po medalju :D
Manijaci Zeljini

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 04 avg 2014, 14:53

bhsport je napisao/la:Kazu srbima prva tekma a mi igramo vec 2 sedmice. Kako god puno je i previse.
Ovo ljeto je totalni debakl od KS, bar ova repka seniora, ostalo je za sada po planu (U20 i U18).
Prvo cirkus oko amerikanca, zatim oko Nurkica, pa povrede Djedovica i Todica, pa i ovaj decko Gajic povreda.
Pasalic zovnut sa odmora na pleja, tako da smo sada u pravo nezavidnoj situaciji.
Bojim se da ce nam Acin rezultat dugo dugo biti najbolji sto smo ostvarili a to su 3 pobjede u grupi.
Takodjer mislim da ce Dusko nakon kvala da razguli, ali to je samo licni osjecaj nista provjereno.

Dino nakon KK Bosne polako ali sigurno unistava i repku.
pokusaj se care sjetiti pripremnih tekmi pred prosli Eurobasket, tada nas je jedna sasvim prosjecna repka Belgije satrala sa gotovo 30 razlike ;) i to je bilo pod Acinim vodstvom, pa sta bi na EP ;) prijateljske utakmice ne znace mnogo da bi se odma prognozirao Duskov odlazak, i to nakon kvalifikacija ;)

Edit: pardon, to je bilo pred pretprosli Eurobasket, sa Sabitom, 81:55...ali i tada nam je, koliko se sjecam, drugi krug izmakao zbog kos razlike ili losijeg medjusobnog omjera od Finske mescini..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 04 avg 2014, 15:10

Vidi, slazem se, ali to je bilo doba divljanja sa Sabitom.
Mi vec igramo 14 dana, ekipa se ne zna, Minja Milosevic pade sa neba, amerikanac ide pa se vraca, pa cirkus oko Juke i sva halabuka, zamjena za Mirzu ce biti Glogovac, Pasalic se zove sa plaze, sve je nedefinisano, a to je amaterizam.
Amaterska selekcija nema sta da trazi u danasnjem sportu i kraj price.
Dusko je dobar trener, vjerovatno da ce proci kvale i sa ovim sto imamo, a svakim danom imamo sve manje i manje ( ne daj Boze jos povreda), a sta ce biti na EP ako prodjemo, i ukoliko nastavimo ovako pitanje je.
Jeste dolazi Nihad, Juka, Todic, neki amerikanac to su 4 nova igraca, ali opet sa ovakvim odnosom necemo daleko dogurati a zna se od kada je krenulo nizbrdo.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 04 avg 2014, 15:32

bhsport je napisao/la:Vidi, slazem se, ali to je bilo doba divljanja sa Sabitom.
Mi vec igramo 14 dana, ekipa se ne zna, Minja Milosevic pade sa neba, amerikanac ide pa se vraca, pa cirkus oko Juke i sva halabuka, zamjena za Mirzu ce biti Glogovac, Pasalic se zove sa plaze, sve je nedefinisano, a to je amaterizam.
Amaterska selekcija nema sta da trazi u danasnjem sportu i kraj price.
Dusko je dobar trener, vjerovatno da ce proci kvale i sa ovim sto imamo, a svakim danom imamo sve manje i manje ( ne daj Boze jos povreda), a sta ce biti na EP ako prodjemo, i ukoliko nastavimo ovako pitanje je.
Jeste dolazi Nihad, Juka, Todic, neki amerikanac to su 4 nova igraca, ali opet sa ovakvim odnosom necemo daleko dogurati a zna se od kada je krenulo nizbrdo.
da ce bogdom, ali on ni minute nije odigrao nego stipanovi i kikanovic igraju u paru, a milosevic je imao veliku minutazu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 04 avg 2014, 15:53

Evo ti si sad rekao amaterziam. I nabroajao si sve igrače. Pašalić je prvo rekao da hoće odmor pa se vratio jer je vidio da nemamo pleja, da su svi sem Gorde povrijeđeni a na molbu čelnika saveza. Ispao je sad Pašalić junak a niko nije spominjao da je pakšu što je tražio odmor. Šta su ga trebali ovi iz saveza tjerati? Isto i Nurkić. Svaka njemu čast, nije upitan njegovo patriotizam ali zar vi stvarno mislite da bi ovi iz saveza reagovali onako (mada i ja mislim da nisu trebali odmah reagovati) da je on stvarno poslao sve te papire i da su ga stvarno naši dokotori pregledali? Pa mora se znati neki red u repki. Očigledno to Harun i pokušava ali igrači su navikli da se to možda tako raniej radilo pa se sada vade kao mogli su i drugi pa što to nebi mogli i mi. Mora se nekad napraviti rez. MOžda je prebrzo došla realcija iz saveza, ali šta bi tek tako ozbiljan trener kao DUško rekao da reakciaj nije došla? Rekao bi da je sve neozbiljno. Kad je igrač neozbiljan to je česta pojava ali kad je savez neozbiljan onda niko ne želi raditi tu. NUrkić mora već od jučer biti primjer svim mladima koji dolaze. Ako je on otišao sa priprema ne poslavši nalaz (a to je i Nurkić potvrdio) onda će sutra to uraditi i Atić ili peti deseti. Mora se nekad rez napraviti. Zar mislite da bi Harun insistirao da Jusuf igra ako ima povredu? Pa stvarno ste smiješni. Pa nije frajer kreten. ISto i crnac. Kako će Harun znati da će ovaj pobjeći? Harun je uradio sve što treba. Obezbjedio mu pasoš i potpisao ugovor da ovaj može snositi posljedice. AKo ovaj pobjegne nije to do Haruna. Stvarno šega raje ima na ovom forumu. Kad uvodiš pravila ne valja, kad ne uvodiš ne valja. Generalno ovo sve pričam, nikog lično ne prozivam od forumaša. Sve će to biti ok na relaciji Savez-Jusuf ali neki red se mora uvesti. U nekim slučajevima se popušta jer nemamo širok izbor igrača. Evo Pašalića bi sigurno mršnui da imaš još pet pkejmejkera, ali nemaš. Jako je teško i nezahvalno napraviti sistem kad imaš neodgovorne pojedince a opet zavisiš od njih. JEdnostavno kod nas nema pravog profesionalnog odnosa bez obzira o čemu se radi. Mongi zaboravljaju da je Jukin menadžer jedan veliki pakšu. Sad ga niko ne spominje jer je Jukin, a inače je odvukao masu igrača u druge repke. NIko ne zna o čemu se radi i šta je prava istina, ali ovdje se svi osuđuju. Neko Juku, neko savez, neko, Haruna itd tid. MI zbog tog manjaka igrača i moramo spasti na to da zovemo MInju. PA deset se igrača povrijedilo, šta ako još neko otpadne. Koga uvesti? Jedino juniora nekog. Minja će nam možda biti od pomoći, ko zna. Mada je smijšno da zavisimo od njega, ali proces širine igračkog kadra je dug i da nema nekih takvih igrača ko zna kako bi se skrpili. Možda je i Duško insistirao na nekom takvom tipu igrača.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.