Mislim to je pozitivna stvar, al' lik se smije cak i kad nije u centru paznje

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
svaka cast brate...svaka ti je na mjestuNoName je napisao/la:Ma Šahbaze, pusti ti mene, pojma ja nemam.
Jedino relevantno u tom odnosu Ibišević - Muslimović su golovi i asistencije u zadnjim kvalifikacijama. Govorim o broju postignutih golova naspram broja odigranih utakmica. Ako je vjerovati FIFA-i, podaci su slijedeći:
Vedad Ibišević - Odigrao 10 utakmica - Na terenu proveo 614 minuta - Postigao 1 gol
Zlatan Muslimović - Odigrao 7 utakmica - Na terenu proveo 281 minuta - Postigao 4 gola
Neznam imaš li digitron pri ruci: Vedad daje gol u reprezentaciji svakih 614 minuta dok Muslim daje gol svakih 70 minuta.
Dalje, angažman jednog i drugog u defanzivi je aspolutno neuporediv. Zlatan zbog svoje konfiguracije puno više pomaže odbrani ali i razbija protivničke odbrane sa svojom fizičkom snagom za razliku od Vedada, koji bi to trebao da kompenzira golovima, što nije slučaj.
Mogao bih ovdje nabrajati do sabaha ali sam na poslu pa i nije red da to radim.
Za tebe je osnovni razlog što bi Vedad trebao da bude u prvih 11 to što se on vama sviđa više od Zlatana. E to, moj Šahbaze, nije argument, ako to nisi znao.
Vedadovi nastupi u Njemačkoj su postali efikasniji i to treba radovati. Ali, priznat ćeš, da reprezentacija nema apsolutno nikakve koristi od toga koliko ko daje golova u svom matičnom klubu. Po toj logici bi Medunjanin morao u prvih 11 umjesto Pjanića jer je u ono malo minuta što je proveo na terenu bio daleko efikasniji i bolji nego Pjana ali, malo morgen. Ako ništa Pape ga neće ubaciti da ovaj naš hp ne bi sebi muda odgrizao od muke.![]()
Molim te, ako hoćeš da ubuduće diskutuješ, da komentare razbiješ u pasuse, morao sam ovaj tvoj komentar kopirati u Word pa ga presložiti prije čitanja.
E sad da malo seciram ovaj tvoj komentar:
Čekamo još uvijek da Vedad to dokaže na terenu, u nastupima za reprezentaciju.Medjutim vremena su se promjenila dolaze, mladji, bolji zasto ti to tesko pada kada Vedo zaista jeste bolji izbor od Muslimovica
Koji su ti današnji a koji trenutni kriteriji? Nastupi za matični klub?I prema svim sadasnjim i trenutnim kriterijima Vedo je sigurno ispred Zlatana
Zlatan se nadavao golova pored Džeke. Džeko je davao golove svakih 90 minuta a Zlatan, ponavljam, svakih 70 minuta.samo ko god da igra od njih dvojice ne moze se nadavati golova pored dzeke
Ako je iko specijalista za ovo onda je to Zlatan. Onako stamen i jak on razbija odbrane i krči put za drugog napadača.da odvlaci paznju odbrambenim igracima
Argumentovano malo morgen. Ovo bi mogao podvest pod argumente nekoj dječurliji under 3 razred ali ovdje ja ne vidim ni pola argumenta a kamoli šta drugo. A vrijeđao te nisam, zezao te jesam.Toliko od mene sasvim rgumentovano a ti pametnjakovicu samo znas da vrijedjas
Subjektivno razmišljanje bilo koga od nas ne može biti argument. Ja subjektivno mislim da bi Vladavić trebao igrati bez obzira što visi na klupi u svom klubu ali to je samo moje mišljenje. Doduše, i ti i ja imamo pravo na svoje mišljenje ali nemoj da tvrdiš nešto što nema nikakvog uporišta.
Kako mi je pocelo da smeta ovo sve "ja cu branit vedada, ko yebe statistiku, ja cu vuci svoje". Vedad je dobar, to niko ne sumnja, ali za repku je Zlatan mnogo vise uradio, i mnogo je iskusniji igrac. Koliko ovaj sahbaz (ili koji jos nick ima) brani vedu i samo njega spominje poce sam da Vedu gledam ko grafitea, iako mi je do unazad par mjeseci bio jedan od najdrazi igraca._dreamer_ je napisao/la:joj, vala obojica ste vala navalili s tom pricom...
Zlaja i Vedo su dva jako slicna igraca sa malim razlikama:
obojica tehnicki potkovani, obojica s nosom za gol, solidne brzine, visoki, dobro igraju i nogom i glavom... Prednost Muslimovica je to sto je tjelesno jaci i tijelo mnogo bolje koristi u duelu, za gradjenje lopte, pa mu je samim time tesko oduzeti loptu.. u duelu je znaci poprilicno jaci i odlucniji od vede.
Vedo je s druge strane pomalo baletan i onih svojih skoro 1.90 po meni ne koristi bas optimalno kad je s loptom. Slabo se gradi, uvijek je licem direktno okrenut branicu i zbog toga cesto gubi lopte u duelu.. S druge strane, Vedo ima bolju pas igru i odlican pregled i osjecaj za prostor, a igrajuci u hoffenheimu je naucio da trci ko konj kad je bez lopte (jer ih je ragnick nahajco). Znaci, misljenja sam da je Vedo u fazi odbrane najpokretljiviji, pogotovo kad ga se s Dzekom poredi... Dzeko je uglavnom lijen za takve stvari bio, no u zadnje vrijeme ga tjera Kostner da pomaze odbrani...
nejse, uglavnom, vedo i Zlaja su igraci slicnih kvaliteta i zavisno od taktike, protivnika i formacije treba da igra jedan odnosno drugi...
bosanac723 je napisao/la:Kako mi je pocelo da smeta ovo sve "ja cu branit vedada, ko yebe statistiku, ja cu vuci svoje". Vedad je dobar, to niko ne sumnja, ali za repku je Zlatan mnogo vise uradio, i mnogo je iskusniji igrac. Koliko ovaj sahbaz (ili koji jos nick ima) brani vedu i samo njega spominje poce sam da Vedu gledam ko grafitea, iako mi je do unazad par mjeseci bio jedan od najdrazi igraca._dreamer_ je napisao/la:joj, vala obojica ste vala navalili s tom pricom...
Zlaja i Vedo su dva jako slicna igraca sa malim razlikama:
obojica tehnicki potkovani, obojica s nosom za gol, solidne brzine, visoki, dobro igraju i nogom i glavom... Prednost Muslimovica je to sto je tjelesno jaci i tijelo mnogo bolje koristi u duelu, za gradjenje lopte, pa mu je samim time tesko oduzeti loptu.. u duelu je znaci poprilicno jaci i odlucniji od vede.
Vedo je s druge strane pomalo baletan i onih svojih skoro 1.90 po meni ne koristi bas optimalno kad je s loptom. Slabo se gradi, uvijek je licem direktno okrenut branicu i zbog toga cesto gubi lopte u duelu.. S druge strane, Vedo ima bolju pas igru i odlican pregled i osjecaj za prostor, a igrajuci u hoffenheimu je naucio da trci ko konj kad je bez lopte (jer ih je ragnick nahajco). Znaci, misljenja sam da je Vedo u fazi odbrane najpokretljiviji, pogotovo kad ga se s Dzekom poredi... Dzeko je uglavnom lijen za takve stvari bio, no u zadnje vrijeme ga tjera Kostner da pomaze odbrani...
nejse, uglavnom, vedo i Zlaja su igraci slicnih kvaliteta i zavisno od taktike, protivnika i formacije treba da igra jedan odnosno drugi...
Ja, vjerujte mi, puno više volim Vedada nego Zlaju i volim više da gledam utakmice u kojima on igra. Ali, to nije razlog da tvrdim nešto mimo zdrave pameti i da pričam izvan argumentovane priče. A sa Šahbazom sam razlio jer mi je simpatično koliko on Vedada brani i promoviše, što je za svaku pohvalu, kao da mu je rođeni brat.bosanac723 je napisao/la:Kako mi je pocelo da smeta ovo sve "ja cu branit vedada, ko yebe statistiku, ja cu vuci svoje". Vedad je dobar, to niko ne sumnja, ali za repku je Zlatan mnogo vise uradio, i mnogo je iskusniji igrac. Koliko ovaj sahbaz (ili koji jos nick ima) brani vedu i samo njega spominje poce sam da Vedu gledam ko grafitea, iako mi je do unazad par mjeseci bio jedan od najdrazi igraca.
Pa meni je muslimovic tako gledajuci blizi od Ibisevica , Zlatan je cak moj krajsnik i njega kao i sve reprezentativce nase mnogo volim ali ipak Vedo je mnogo veci potencijal od njega sveukupno gledajuci kao fudbaler naravno.I vidjece se njegov pravi ucinak kad na kraju karijere budes obojicu poredio.NoName je napisao/la:Ja, vjerujte mi, puno više volim Vedada nego Zlaju i volim više da gledam utakmice u kojima on igra. Ali, to nije razlog da tvrdim nešto mimo zdrave pameti i da pričam izvan argumentovane priče. A sa Šahbazom sam razlio jer mi je simpatično koliko on Vedada brani i promoviše, što je za svaku pohvalu, kao da mu je rođeni brat.bosanac723 je napisao/la:Kako mi je pocelo da smeta ovo sve "ja cu branit vedada, ko yebe statistiku, ja cu vuci svoje". Vedad je dobar, to niko ne sumnja, ali za repku je Zlatan mnogo vise uradio, i mnogo je iskusniji igrac. Koliko ovaj sahbaz (ili koji jos nick ima) brani vedu i samo njega spominje poce sam da Vedu gledam ko grafitea, iako mi je do unazad par mjeseci bio jedan od najdrazi igraca.
hahahahahaha **** te meho suze me oblišeharishp je napisao/la:Mah to je ono Meho napravio kuhinjski sto izrebario ga samo tako.Prava orahovina.Jest da se napatio i izgubio vremena ali ga sredio
Ali kad god neko dodje u goste zena vazda gostima''ah moj meho je ovo napravio vidi ga sto je lijep.
I to svako sijelo zena jednu te istu pricu ah moj meho napravio...bla,bla,bla.
Dok Mehi nije dodijalo sijekiru i dura po stolu udri,udri od stola samo za potpale ostalo.
Poenta ove price ako ''puno hvalis svoga konja ni cigo ga na kraju djabe uzeo nebi''.
Po cemu je to veci potencijal Vedo? Vedo je '84 godiste a Zlatan '81, znaci godine nemozes gledat. Molim te mi objasni kako je Vedo veci potencijal?? Nemoj molim te spominjat "na kraju njihove karijere" jer nikad se nezna sta se moze sutra desit.mesi75 je napisao/la:Pa meni je muslimovic tako gledajuci blizi od Ibisevica , Zlatan je cak moj krajsnik i njega kao i sve reprezentativce nase mnogo volim ali ipak Vedo je mnogo veci potencijal od njega sveukupno gledajuci kao fudbaler naravno.I vidjece se njegov pravi ucinak kad na kraju karijere budes obojicu poredio.NoName je napisao/la:Ja, vjerujte mi, puno više volim Vedada nego Zlaju i volim više da gledam utakmice u kojima on igra. Ali, to nije razlog da tvrdim nešto mimo zdrave pameti i da pričam izvan argumentovane priče. A sa Šahbazom sam razlio jer mi je simpatično koliko on Vedada brani i promoviše, što je za svaku pohvalu, kao da mu je rođeni brat.bosanac723 je napisao/la:Kako mi je pocelo da smeta ovo sve "ja cu branit vedada, ko yebe statistiku, ja cu vuci svoje". Vedad je dobar, to niko ne sumnja, ali za repku je Zlatan mnogo vise uradio, i mnogo je iskusniji igrac. Koliko ovaj sahbaz (ili koji jos nick ima) brani vedu i samo njega spominje poce sam da Vedu gledam ko grafitea, iako mi je do unazad par mjeseci bio jedan od najdrazi igraca.
bosanac723 je napisao/la:Po cemu je to veci potencijal Vedo? Vedo je '84 godiste a Zlatan '81, znaci godine nemozes gledat. Molim te mi objasni kako je Vedo veci potencijal?? Nemoj molim te spominjat "na kraju njihove karijere" jer nikad se nezna sta se moze sutra desit.mesi75 je napisao/la:Pa meni je muslimovic tako gledajuci blizi od Ibisevica , Zlatan je cak moj krajsnik i njega kao i sve reprezentativce nase mnogo volim ali ipak Vedo je mnogo veci potencijal od njega sveukupno gledajuci kao fudbaler naravno.I vidjece se njegov pravi ucinak kad na kraju karijere budes obojicu poredio.NoName je napisao/la:[
Ja, vjerujte mi, puno više volim Vedada nego Zlaju i volim više da gledam utakmice u kojima on igra. Ali, to nije razlog da tvrdim nešto mimo zdrave pameti i da pričam izvan argumentovane priče. A sa Šahbazom sam razlio jer mi je simpatično koliko on Vedada brani i promoviše, što je za svaku pohvalu, kao da mu je rođeni brat.
To sto si zadnje rekao, sto posto se slazem. meni isto tako je najvaznije da stignemo na ta velika takmicenja, i da nasi igraci imaju mnogo uspjeha. Ti gledas stvari u "idealnom slucaju". Ko moze garantovat da ce igrati fudbala d 32-33 godine? Ja govorim o do sada sta su uradili. Pogledaj samo ove prosle kvalifikacije, NoName napisa da je Zlatan zabio 4 gola u 284 min(?) jedan gol svako 71 min, dok je vedo zabio samo jedan gol u 700+ min. Gledajuci na sta su uradili za repku Vedo i Zlatan su nebo i zemlja. Evo najvece razlike izmedju njih dvojice(barem je bila najveca razlika) Zlatan je cesto bio povrijedjen i nije imao dobar ucinak u klubu, onda dodje u repku i sve lomi, covjek za repku zabija golove ko lud, dok vedad je imao samo dobru zimsku polusezonu prosle godine u klubu, a jos uvijek nije nesta za repku uradio, jedini gol iz prvog sto se mogu prisjetit je onog proti norveske za mladu repku.mesi75 je napisao/la:mesi75 je napisao/la:Pa meni je muslimovic tako gledajuci blizi od Ibisevica , Zlatan je cak moj krajsnik i njega kao i sve reprezentativce nase mnogo volim ali ipak Vedo je mnogo veci potencijal od njega sveukupno gledajuci kao fudbaler naravno.I vidjece se njegov pravi ucinak kad na kraju karijere budes obojicu poredio.NoName je napisao/la:[
Ja, vjerujte mi, puno više volim Vedada nego Zlaju i volim više da gledam utakmice u kojima on igra. Ali, to nije razlog da tvrdim nešto mimo zdrave pameti i da pričam izvan argumentovane priče. A sa Šahbazom sam razlio jer mi je simpatično koliko on Vedada brani i promoviše, što je za svaku pohvalu, kao da mu je rođeni brat.
Pa evo bukvalno pretpostavimo da obojica se oproste u istim godinama od repke recimo npr u 32 ili 33 oj godini.I to znaci kad Muslimovic se bude oprastao u toj 32 ili 33 oj godini Vedo ce imati jos tri godine iza toga da igra i da stigne te golove i prestigne ako jos uvjek tad bude razlika izmedju njega i zlatana tih 11 golova razlike kao sto je sada.Eto jednostavno tako.Zato ti kazem na kraju kad se okoncaju karijere sjedi i sabiraj minute i golove.A sto se mene tice dabogda nijedan od njih ne dao vise niti jednog jedinog gola ako ce to biti uslov za odlazak nase repke na sva sljedeca svjetska i evropska prvenstva, nek ih sve i nadarevic zabija briga me.najvazniji mi je uspjeh repke.
Ja sam govorio ne samo ove kvalifikacije nego inace za repku.mesi75 je napisao/la:Pa dobro kad kazes razbija to bas zvuci pretjerano pa nikome jacem protivniku nije ni zabio gola sva 4 je dao protiv estonije i armenije, jel tako .Jel ijednoj jacoj repki zabio gola u ovim kvalifikacijama , jes al klinac.Zbilja kad kazes razbijaaaaaaa u repci to zvuci ono kao wowwwwwww a kad vidis od 11 golova u dvije tekm kuci ptrotiv estonije i armenije , zlatan dao tri gola i jos jedan dao na strani u armeniji cini mi se i to je to.Ipak ako si realan onda budi do kraja.
bosanac723 je napisao/la:Ja sam govorio ne samo ove kvalifikacije nego inace za repku.mesi75 je napisao/la:Pa dobro kad kazes razbija to bas zvuci pretjerano pa nikome jacem protivniku nije ni zabio gola sva 4 je dao protiv estonije i armenije, jel tako .Jel ijednoj jacoj repki zabio gola u ovim kvalifikacijama , jes al klinac.Zbilja kad kazes razbijaaaaaaa u repci to zvuci ono kao wowwwwwww a kad vidis od 11 golova u dvije tekm kuci ptrotiv estonije i armenije , zlatan dao tri gola i jos jedan dao na strani u armeniji cini mi se i to je to.Ipak ako si realan onda budi do kraja.
ee moj dragi mesimesi75 je napisao/la:bosanac723 je napisao/la:Ja sam govorio ne samo ove kvalifikacije nego inace za repku.mesi75 je napisao/la:Pa dobro kad kazes razbija to bas zvuci pretjerano pa nikome jacem protivniku nije ni zabio gola sva 4 je dao protiv estonije i armenije, jel tako .Jel ijednoj jacoj repki zabio gola u ovim kvalifikacijama , jes al klinac.Zbilja kad kazes razbijaaaaaaa u repci to zvuci ono kao wowwwwwww a kad vidis od 11 golova u dvije tekm kuci ptrotiv estonije i armenije , zlatan dao tri gola i jos jedan dao na strani u armeniji cini mi se i to je to.Ipak ako si realan onda budi do kraja.
Pa inace za repku Ibisevic nije postigao samop 1 gol pod broj jedan a pod broj dva inace za repku je Muslimovic poceo igrati prije nego ibisevic.Dok je Muslimovic igrao za a tim ibisevic nije poceo ni za mladu repku igrati, jel tako?I kako onda mozes porediti njihov ucinak kad muslimovic ima duzi staz u a timu.Opet ti je to dokaz da njihov ucinak mozes porediti tek kad zavrse karijeru onda ces tacno i precizno moci reci koji je napadac bolji bio iako ti vec sad se po meni moze slobodno reci.
slazem se s tobom u vecini stvari, ali ukoliko nasi dovedu ovu 4-5-1 tj 4-3-3 do odredjenog nivoa, ukoliko se usavrsi transformacija iz defanzivne u ofanzivnu formaciju, onda moras priznati da bi to moglo super na terenu da izgleda. a nema govora da ce biti defanzivno ukoliko bude igrao sa krilima na strani... Upravo su oni jako bitni, da razvlace protivnicku zadnju liniju, a time se ostavlja vise prostora dzeki kao centralnom igracu. miske bi u ovom slucaju imao mogucnost da pasovima u prostor uposljava po krilu (sto mu je specijalnost a alternativno da uposljava dzeku). ukoliko bude igra po krilima funkcionisala, dzeko ce dobijati mnogo visokih lopti a znamo da je u tom polju izuzetno jak. a u proslim kvalifikacijama smo bas radi formacije bili poprilicno losi s visokim loptama...velez_mostar je napisao/la:Bilo bi degutantno osporavati Susicevo poznavanje nogometa ,ali mislim da je pogrijesio sa najavom 4-5-1 formacije ,koju ce ,nadam se vec u narednoj utakmici promijeniti.
Neko napisa da nismo fudbalska velesila da igramo sa 2 napadaca protiv jacih ,sto je ,naravno paradoksalno.
Vjerovatno Susic namjerava pojacati srednji red ,kako bi umanjio protivnicki protok lopte ,i kako bi kreativnim veznjacima dobio na sredini ,sto i ima nekog smisla ,ali je cinjenica da se tim mora prilagodjavati pozicijama igraca koje igraju u timovima.
Dzeko nije naucio igrati sam ,to mu je puno teze ,igrac je koji voli suparnika koji privlaci paznju zadnje linije kako bi on imao vise prostora,osim toga on je igrac koji je domintantan u skoku i voli da spusti loptu svom kolegi..veoma je dobar sa pasom tako da i to treba iskoristiti pri uposljavanju tog drugog napadaca.
Misimovic je ,isto tako naucio dijelii lopte na vise strana ,igrac je koji u sekundi djeluje ,i preciznim pasom razigrava ,a sto mu vise opcija u napadu ponudis ,ubitacniji je sa pasovima.
Ne vidim smisao da Miske igra sam iza Dzeke ,kojeg ce markirati ,i necemo biti previse opasni.
Sto se mene licno tice ,bicu zadovoljan sve dok repka igra dobro ,leprsavu ,tecno i naravno efikasno ,ali vrijedi istaci da je steta ne iskoristiti Ibisevica ili Muslimovica u paru sa Dzekom..ipak je to najjaci dio naseg tima.