Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la vlakanje » 04 avg 2014, 16:26

Lale stari push.ch qrza! sinoc njake k'o foka o tome kako ce savez da poostri kriterijume i sprovodjenje zakona a NJEGOV klub se popish.a po (kakav god da je) prvaku i samoj (kakva je da je) plbh! onaj poltron babic mu postavlja lafo, nezgodno pitanje i u samom pitanju mu ostavlja mogucnost hvatanja krivine kako dobijanje licence nk ZG nije njegova nadleznost!
ma ****! ZG nije platila, neka snosi posljedice! savez nije odgovorio na zalbu, ok, u tom slucaju zna se ko je kriv!
klubovi ovdje dolaze kao izvor prihoda za skupe izlete i licne dohotke udomljenih neradnika u savezu...

J**+ se meni za slavijom, neka igraju u vojkovicima, hrasnici, kaknju... nemas uslove, caaaaao!
ako su evropske mogli da igraju na kosevu, neka igraju i sad(ili na grbavici, ako im domacini dopuste)...
ili ako je savez vec us.rao sa davanjem licence, neka im ponude alternative...

harisfloridsdorf
Kontakt:

Post Postao/la harisfloridsdorf » 04 avg 2014, 16:33

slika

Liga kojoj se trebalo težiti od početka... Dobro,možda ne bi bili svi ovi klubovi koje sam ja sad stavio,al to na kraju nije ni bitno,bitan je broj ekipa u ligi,dakle 10.. 3x tekme,30 kola,milina... imali bi bi 3 puta derbije u jednoj sezoni,Čelik-Sloboda,Sarajevo-Željo,Zrinjski-Velež,itd,još tu ima kombinacija :D

slika

Federalnu ligu i ligu RS-a ukinut... Napravit regionalnih 5 liga,i 2 prvoplasirane ekipe iz svake te lige,na kraju razigravaju za 2 mjesta koja vode u Premiership of BiH... Logičnija i jeftinija varijante od ove RS I FEDERALNE... Niže lige uradit po istom formatu...
Zadnja izmjena: harisfloridsdorf, dana/u 04 avg 2014, 16:37, ukupno mijenjano 1 put.

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 04 avg 2014, 16:34

OFF,
Prema kome Borac ima dugovanja pa je upitna tekma protiv Sarajeva?
tuzlanska Sloboda

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 04 avg 2014, 16:39

zlajci je napisao/la:OFF,
prema Bogu i ljudima
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 04 avg 2014, 16:42

harisfloridsdorf je napisao/la:
Coraco je napisao/la:I ja bi isto prodao sve one stvari iz Zemaljskog muzeja, mislim koji će nam k. kad ne mogu gas ni vodu platit a lijepa zgrada za iznajmit. Logično jbg :urnebes: :urnebes:

:clap: :clap: :clap:... Kako si ti pametan... Da si malo čitao znao bi npr da Zemaljski muzej BiH spada u grupu sedam institucija od državnog značaja... A ostalih 6 institucija nit se zovu Željo,Sarajevo,Čelik,Sloboda,Velež a Boga mi ni Borac :kafa:
Pa carko vodeći se tvojom logikom sve što je zaduženo treba pogasiti i uspostaviti nove institucije. E pa ljudino griješiš i to dobro, kao prvo sva ova dugovanja od strane klubova bi nestala a kad bi se to desilo onda bi se uspostavljali novi klubovi koji bi radili samo na taj način - zaduži se i zatvori, bez sankcija.
A drugo, klubovi nisu od državnog značaja ali sport jeste itekako, evo ti si nabrojao 6 klubova, kad bi se ovi klubovi ugasili nestao bi i fudbal u BiH. Ovih 6 klubova pokriva 80% ljubitelja bh fudbala.
Da je tako dobro novoformiranim klubovima, Olimpic bi dominirao ovom ligom.
:bih:

harisfloridsdorf
Kontakt:

Post Postao/la harisfloridsdorf » 04 avg 2014, 16:53

Coraco je napisao/la:
harisfloridsdorf je napisao/la:
Coraco je napisao/la:I ja bi isto prodao sve one stvari iz Zemaljskog muzeja, mislim koji će nam k. kad ne mogu gas ni vodu platit a lijepa zgrada za iznajmit. Logično jbg :urnebes: :urnebes:

:clap: :clap: :clap:... Kako si ti pametan... Da si malo čitao znao bi npr da Zemaljski muzej BiH spada u grupu sedam institucija od državnog značaja... A ostalih 6 institucija nit se zovu Željo,Sarajevo,Čelik,Sloboda,Velež a Boga mi ni Borac :kafa:
Pa carko vodeći se tvojom logikom sve što je zaduženo treba pogasiti i uspostaviti nove institucije. E pa ljudino griješiš i to dobro, kao prvo sva ova dugovanja od strane klubova bi nestala a kad bi se to desilo onda bi se uspostavljali novi klubovi koji bi radili samo na taj način - zaduži se i zatvori, bez sankcija.
A drugo, klubovi nisu od državnog značaja ali sport jeste itekako, evo ti si nabrojao 6 klubova, kad bi se ovi klubovi ugasili nestao bi i fudbal u BiH. Ovih 6 klubova pokriva 80% ljubitelja bh fudbala.
Da je tako dobro novoformiranim klubovima, Olimpic bi dominirao ovom ligom.
:bih:

Ne znam jarane koju ti ligu pratiš,fudbal u BiH je izumr'o davno... Ispadamo od makedonskih,albanskih,crnogorskih predstavnika zadnjih godina... Ne znam samo o kakvim ti ljubiteljima fudbala pišeš,stadioni prazni iz kola u kolo... Olimpic je danas tu,sutra ga neće bit... Ja ti samo kažem da je Olimpija isto to uradila,i eto je ponovo u vrhu slovenskog fudbala,bez dugova i gluposti... Osim FK.Sarajevu i eventualno Širokom Brijegu,ostale sve čeka ista sudbina,tj gašenje... ako se ne pojavi neki strani kupac,a koliko vidim,nema zainteresovanih ni za jedan naš klub! Ovo sad je mrcvarenje navijača, ali igrača koji igraju za klubove u BiH... Klubovi bez strategije su osuđeni na propast,a 95% naših klubova je upravo takvih... Nikakvih planova za budućnost,bez vizije,bez marketinškog plana... nesposobno do bola,sve...
Zadnja izmjena: harisfloridsdorf, dana/u 04 avg 2014, 16:56, ukupno mijenjano 1 put.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 04 avg 2014, 16:54

Nemojte se cuditi ako vec nakon nekoliko kola kompletna liga stane !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 04 avg 2014, 16:57

Elegant je napisao/la:Nemojte se cuditi ako vec nakon nekoliko kola kompletna liga stane !
Mozda je to i jedino rješenje kako bi se stvari upotpunosti sredile.

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 04 avg 2014, 17:01

Ja bi ove klubove sa dugovima i to onim milionskim sve poslao u Kantonalnu ligu... Pa bio ti Željo,Čelik,Sarajevo,Sloboda.... Ako već ne znate da vodite te klubove,ne treba ni da igrate u Premijer ligi... Sve neka tradicija,ugled.... Koji ugled???
Nakon sto si neke timove u prethodnom postu "izbacio" u najnizi rang sad si ih ponovo ugurao u ligu 10 :crazy: Jel' zaista mislis da ih treba izbaciti u kantonalnu ligu ili trebaju igrati u ovoj ligi 10??? Dogovori se prvo sam sa sobom sta su tvoje zelje ili prijedlozi?
harisfloridsdorf je napisao/la:slika

Liga kojoj se trebalo težiti od početka... Dobro,možda ne bi bili svi ovi klubovi koje sam ja sad stavio,al to na kraju nije ni bitno,[b]bitan je broj ekipa u ligi,dakle 10.. 3x tekme,30 kola,milina..[/b]. imali bi bi 3 puta derbije u jednoj sezoni,Čelik-Sloboda,Sarajevo-Željo,Zrinjski-Velež,itd,još tu ima kombinacija :D
Prvo nauci osnovna pravila fudbala i takmicenja u istom, a i matematika ti nije bas jaca strana; Ovo ne moze ni pod razno jer bi bio neparan broj utakmica i svi bi smatrali da su zakinuti nekim double gostovanjem! 10 Klubova u trokruznom sistemu je 27 kola.

slika

[b]Federalnu ligu i ligu RS-a ukinut[/b]... Napravit regionalnih 5 liga,i 2 prvoplasirane ekipe iz svake te lige,na kraju razigravaju za 2 mjesta koja vode u Premiership of BiH... Logičnija i jeftinija varijante od ove RS I FEDERALNE... Niže lige uradit po istom formatu...[/quote]

Ti si ocito neki dijasporac ili balavac koji domaceg fudbala nije ocima vidio, jer u suprotnom ne bi pisao nesto sto nema veze sa realnoscu kojoj svjedocimo svi mi koji pratimo fudbal u BiH!
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 04 avg 2014, 17:08

zlajci je napisao/la:OFF,
Borac, za divno cudo nema dugovanja te vrste i utakmica protiv Sarajeva nije upitna.
kako???
pa jednostavno, u klubu su bili svjesni da ce obaveze pristici do pocetka sezone i presude igracima, tako da je kompletan iznos obestecenja od Grahovca uplacen na racun saveza i savez je to razdijelio na racune povjerilaca...
posto je bilo 100.000 evra, ostatak para je savez uzeo sebi za kazne koje je redovno dostavljao.od kartona, suspenzija, navijaca i sl....
u ovom momentu nema niti jedan spor pokrenut od strane nekog igraca ili kluba prema Borcu.
a dugovi koji more sve, tipa doprinosi, porezi, struja, voda vazduh....to se ne pika :D

nnoo88
Kontakt:

Post Postao/la nnoo88 » 04 avg 2014, 17:20

Je li ima neko snimak pregleda prvog kola BIH Premier lige :bow:

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 04 avg 2014, 17:24

Joj cirkusa I lige,pa sto dadose licencu zvijezdi ako nije rijesila dugove(ja slusah onog njihovog Koji kaze zalba nam nije razmatrana Ali mi smo nudili pola para,nidje veze).rukovodstvo Zrinjskog nije trebalo dozvoliti da se igra u foci(Kao sto ni nasi ne bi trebali igrati).pitam se ko im Dade licence I Hoce li ta bajna komisija odgovarati

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zadnja izmjena: gavran, dana/u 04 avg 2014, 17:26, ukupno mijenjano 2 puta.
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 avg 2014, 17:26

http://sportsport.ba/bh_fudbal/dzemidzi ... dus/137225

Neka je Sony Vaio tu :facepalm:

Koliko besmislenih rečenica, idiotizam u punom sjaju od strane izvjesnog Adnana Džemidžića :damn:

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 04 avg 2014, 17:28

nnoo88 je napisao/la:Je li ima neko snimak pregleda prvog kola BIH Premier lige :bow:
[youtube][/youtube]

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 04 avg 2014, 17:36

@ficobahtic - Covjek je dao jako dobar prijedlog, samo se preracunao u broju kola. Bilo bi ih 27 i to nije upitno. HNL je imao 12 klubova i igrao trokruzno sto je donosilo 33 kola. U cemu je tu problem? I tko se ima buniti protiv duplih gostovanja? Izvoli u prvom dijelu izboriti bolju poziciju i rijesio si se problema. Prvoplasirani docekuje drugoplasiranog na tabeli. Isto tako drugoplasirani docekuje treceplasiranog itd. Izboris prvu poziciju i imas najveceg konkurenta na svom terenu. Racunica na pocetku sezone jasna kao sunce i nema tko sta da se buni.

Za ovih pet drugih liga bi se nadovezao. Tu bi stavio po 12 timova i dvokruzno negdje do treceg mjeseca. Nakon tog pet prvaka opet dvokruzno za dva mjesta koja vode u visi rang. Iako, ja sam zagovornik jedinstvene druge lige zbog koncentracije kvalitete, ali ako vec mora biti podijeljena na pet regija onda nek bude ovako. Ovaj sistem bi bio savrsen za trecu ligu recimo.

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 04 avg 2014, 17:38

harisfloridsdorf je napisao/la:Ne znam jarane koju ti ligu pratiš,fudbal u BiH je izumr'o davno... Ispadamo od makedonskih,albanskih,crnogorskih predstavnika zadnjih godina... Ne znam samo o kakvim ti ljubiteljima fudbala pišeš,stadioni prazni iz kola u kolo... Olimpic je danas tu,sutra ga neće bit... Ja ti samo kažem da je Olimpija isto to uradila,i eto je ponovo u vrhu slovenskog fudbala,bez dugova i gluposti... Osim FK.Sarajevu i eventualno Širokom Brijegu,ostale sve čeka ista sudbina,tj gašenje... ako se ne pojavi neki strani kupac,a koliko vidim,nema zainteresovanih ni za jedan naš klub! Ovo sad je mrcvarenje navijača, ali igrača koji igraju za klubove u BiH... Klubovi bez strategije su osuđeni na propast,a 95% naših klubova je upravo takvih... Nikakvih planova za budućnost,bez vizije,bez marketinškog plana... nesposobno do bola,sve...
Kakve veze ima što ispadamo od njih ? liga nam nije kvalitetna i šta ? druga je stvar što se mi ne možemo pomiriti s činjenicom da ljudi igraju bolji fudbal od nas.
Objasni svega ti šta je to Olimpija uradila a da se može primjeniti na naše klubove. Eto ugasi jedan klub od nabrojanih, od koga će država naplatiti te pare koje klub duguje ? Znači država se nema odakle namiriti, za razliku kad se jedna firma ugasi pa se država namiri iz njene preostale imovine, ili barem dio namiri.
Odakle će poreska izvući 2 miliona od Slobode kad bi se ugasila ? Ne bi ništa dobili, oformio bi se novi klub i za koju godinu nabio dugovanja i opet ista priča.
Treba malo sagledati stanje u cijeloj državi, pa tek onda skontati da su klubovi u istoj situaciji.
Čitajući ove tvoje postove ti si za to da se gase klubovi, uspostavljaju novi bez dugovanja, i tako u krug ?

valter22
Kontakt:

Post Postao/la valter22 » 04 avg 2014, 17:38

Ljudi moji sve vi lijepo komentarišete i predlazete međutim onaj što je sinoć gostovao Lale( dos'o na tv ne obrijani ko kabadahija se zahvalio al ima dobar izbor riječi) u jednom momentu reče " šta god mi predložili skupština će to odbiti" u vezi skraćenica lige. Znamo svi da je mislio na rs. Pravila se trebaju poštovati ali onda ne znam ko bi igro tu ligu( možda ovakvi klubovi ko ovaj metalnešto iz Jajca) jer uslovi od infrastrukture preko finansijskih kriterija su teški i za većinu klubova ne izvidljivi uslovi, npr. Grbavica ne bi dobila zeleno jer svlačionice, komentatorske pozicije,press sala, prostor za sudije itd ne zadovaljavaju kriterije.I još nešto, napisat cu mail i upravi zrinjskog, ima pravilo( mrsko mi sad tražit) koje kaže ako predstavnici službenici kluba koji organizuje utakmicu ne budu prisutni prilikom odigravanja iste utakmica se neće igrati, dakle jučer ispred kluba slavija je bio samo jedan uposlenik il predstavnik kluba jer drugih nema odnosno nije formirana uprava tog kluba.. Cirkus, nije ni čudo što smo 99-ta liga svijeta...

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 04 avg 2014, 17:43

Pa ovo je jedini nacin da se smanji broj klubova u PL,mislim da ce svake godine biti sve gore po klubove i da ce mnogi odustati :clap:

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 04 avg 2014, 17:51

Samo zato sto povijesna Grbavica na kojoj igra veliki Zeljeznicar nebi dobila licencu ne zele da se poostre kriteriji? :? Apsurd i razmisljanje ljudi koji bi komotno mogli sjediti u Savezu i raditi identican posao kao i ovi trenutni ljudi u tom istom Savezu, dakle nista korisno.

Postavis nove kriterije i onda ce Zeljo naci sredstva da sredi svlacionicu od koje se i meni povraca. Jbt, pa u Zepcu su bolje svlacionice, a igramo cetvrtu ligu. I nemaju normalne tribine. Zele neke Mercedes arene, pm i sta ti ja znam. Skupis pola milijuna maraka, tamo na zapadu izbetoniras pet redova dignutih dva metra od zemlje. Puknes tu loze, komentatorska mjesta, sve potrebno, ostane ti prostora i za nekih 400-500 obicnih mjesta, a ispod nove svlacionice i potrebne prostorije. Stvoris puno bolje uslove za rad i docekujes ostale protivnike PL na malo uslovnijem stadionu. Ne moras se sramotit na onoj rusevini.

Ovo ne govorim samo zbog Zelje, Zeljo je primjer jer je spomenut kao razlog zasto ne treba poostriti kriterije. Mnogi stadioni su slicni. Treba srediti travnjake, svlacionice i stvoriti na tribini uslove za rad novinara. Bunimo se sto nema prijenosa. Kako ce ih bit kada se nemaju gdje instalirati kamere, a komentatori trebaju sjediti medju ostalim gledateljima i galamit da ga pola tribine cuje bez da imaju izoliranu kabinu.

Svi bi neke kapacitete, a gleda ih 300 ljudi. Bolje je da stave milijun drugih stvari kao uslov nego one 3000 stolica. Neka stave 2000 i od tog 1000 pod krovom. To bi bio napredak, a nek 3000 koje kisnu.

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 04 avg 2014, 18:02

@Signore Nije toliko bitan sistem takmicenja vec je stvar u tome da momak pise neke nebuloze. U jednom postu izbacuje sve u "potok" ligu a u drugom iste te klubove trpa u ligu 10 i jos govori kako bi bilo nekih odlicnih derbija izmedju tih klubova..Kontradiktoran je sam sebi! Dalje, ukinuti ligu RS, je utopija i o tome uopste ne treba voditi diskusiju. opet dalje, gledajuci sposobnost naseg saveza nerealno je i zamisliti da se igra trokruzno, pa oni jedva upravljaju sa ovim najjednostavnijim nacinom takmicenja, dok bi za njih trokruzni sistem bio kao nerjesiva enigma..:) Tehnicki gledajuci HNS je svjetlosne godine ispred naseg saveza i samo poredjenje ta dva saveza mi je smijesno vjeruj!

Mislim da vecina raje zagovara ligu 10 ili 12 dvokruzno, sa ligom za prvaka i za opstanak i to je nekako najrealnije i privuklo bi sigurno najvise paznje publike. Ostali nivoi bi bili opet prepusteni sami sebi kao i do sada jer sam vec gore naveo da se ujedinjenje ili razbijanje Prve lige FBiH i Prve lige RS nikad nece desiti.
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []