Evo neki dojam za ovo sto se do sada napravilo na pripremama i marketu...Mislim da nema sanse da se Mazzarri prebaci na 4 u obrani kao prvu formaciju nego ostaje i dalje 3-5-2/3-5-1-1,a 4 koja se najavljivala će biti samo više nego prošle sezone korištena tokom utakmice kada bude potrebno (točnije kada Maggarri "stručno procijeni" da je potrebno).Eventualno u kasnijem dijelu sezone se skroz prebaci ako stvarno ne bude islo.
Prvi razlog zašto će biti tako je jer znamo dobro tko je i kakav je Mazzarri i da on nece tako lako odstupit od svog što si je zacrto jos prosle sezone,a drugi je sto bi micanjem jednog stopera iz sastava ispao Juan (1.Ranocchia je siguran plus kapetan,2.Juan moze na beka,ali onda bi iz sastava ispao Dodo/Nagatomo/(Ambrozije) što,složit ćete se,nema nikakve šanse da se dogodi...Dodo novo pojačanje sa vrlo dobrim pripremama iza sebe grije klupu,Nagatomo miljenik grije klupu?Jednostavno nema šanse),a to Mazzarri sigurno nece napraviti.
U početku bi prvi sastav trebao izgledati ovako:
Handanović-Juan,Vidic,Ranocchia-Dodo,Kovačić,Kuzmanović,Hernanes,Jonathan/Nagatomo-Palacio,Icardi
Yann mislim neće biti fizički potpuno spreman jos nekih mjesec dana,a sezona počinje uskoro utakmicama EL tako da će Kuzmanović vjerojatno igrati u početku tu Cambiassovu ulogu iz prosle sezone.Eventualno Medel,ali on će se priključiti vjerojatno tek sad za vikend ili još nešto kasnije pa mi je to malo vjerojatno.
Dodo ako nastavi ovako protiv Frankfurta i PAOK-a mislim da je osigurao sebi da u sezonu krene kao starter dok će desno za početak mislim Jonathan posto puno igra na pripremama (bolje od Ambrozija za sada),a Nagatomo se kasnije priključio pa će i zbog toga morat malo pričekat da upadne u prvi sastav.
Išta drugo osim Kovačić-Hernanes u vezi je suludo i mislim da je Mazzarri to shvatio pa bi oni trebali biti sigurni ako ne bude kakvih ozljeda u ovih idućih par tjedana.
Što se transfera tiče Ausilio radi odličan posao za sada,veliko osvježenje u odnosu na onog imbecila.Nakon što sad u idućim danima i za Osvalda i Medela bude službeno ostaje vjerojatno još taj jedan (drugi) napadač,što će ovisiti i o prodaji (za Guarina i Alvareza se najvise moze dobiti i nadam se da će to biti Guarin jer Alvarez je
duplo korisniji/bolji igrač plus može pokriti više pozicija,a i lijepo bi ga bilo ponovno gledati na onom izdanju prosle sezone prije ozljede dok Guarin ne može ništa posebno dat ovoj ekipi...fizikalije u vezi sada imamo,šutevi nebu pod oblake nam ne trebaju),i eventualno stoper (Rolando ili Balanta...Rolando je prosle godine odličan bio i strasno mi je drag,ali radije bi Balantu jer je ogroman talent.Ali realno...mislim da će se dogovoriti sa Portom i uzeti ipak Rolanda).
EDIT:
http://tribina.tportal.hr/topics/slug/p ... dobro-a-t/
Evo i pregled transfera i moja ocjena dosadašnjeg dijela prijelaznog roka pa kome se da čitat...