Emir Spahić

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

R32
Kontakt:

Re: Emir Spahić

Post Postao/la R32 » 05 avg 2014, 16:25

Cartman je napisao/la:
GangstaX je napisao/la:Marin, Lewandovski, Mkhitaryan... na takve se usudi izvršit pogibeljan start ili ih udarit bez lopte...
Ibrahimovića, kojeg ne može ni u crtanom filmu čuvati (ovaj mu zabio mu dva gola i Smetljar popio crveni)
zaustavlja faulom i onda kad mu ovaj ustaje, Smetljar se izvinjava i pita "Jesi dobro?"
Na toj utakmici se moglo vidjeti kakav je loš štoper i kakva je "junačina".
Po nicku i nacinu pisanja se moze zakljucit da nemas vise od 13 godina. Ne znas ti nista o Emiru, ovoj reprezentaciji i ovoj drzavi. Nemas pravo da tako pises o nasem kapitenu. On je ginuo za ovu reprezentaciju kad je ti nisi ni pratio. Zato tisina momak. :shh:

1000 stepenica do vrha, jedna do dna, da je ustrajao alii koliko nam je puta samo zacero, pišaj ga.
Mia San Mia

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 05 avg 2014, 16:26

Bayer će biti za koplje jači kad Kapiten preseli na klupu!!
A.F.C. Bournemouth!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 avg 2014, 16:30

Nista, mora se kapiten vratit na avatar. :salut:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 avg 2014, 16:33

Cartman je napisao/la:
GangstaX je napisao/la:Marin, Lewandovski, Mkhitaryan... na takve se usudi izvršit pogibeljan start ili ih udarit bez lopte...
Ibrahimovića, kojeg ne može ni u crtanom filmu čuvati (ovaj mu zabio mu dva gola i Smetljar popio crveni)
zaustavlja faulom i onda kad mu ovaj ustaje, Smetljar se izvinjava i pita "Jesi dobro?"
Na toj utakmici se moglo vidjeti kakav je loš štoper i kakva je "junačina".
Po nicku i nacinu pisanja se moze zakljucit da nemas vise od 13 godina. Ne znas ti nista o Emiru, ovoj reprezentaciji i ovoj drzavi. Nemas pravo da tako pises o nasem kapitenu. On je ginuo za ovu reprezentaciju kad je ti nisi ni pratio. Zato tisina momak. :shh:
Ima ko zna. Postoje osobe koje prate reprezentaciju duze od tebe, pa tebi opet dopustaju da lijepo kazes ono sto imas i ne napadaju te. Ili sam ja nesto prespavao?

Sto se tice Spahica, ne ulazim u to kakav ce mu biti status u Leverkuzenu. Samo, mora se pogledati jedna stvar - godina rodjenja. Sasvim je logicno da prednost kod dvaju igraca istih karakteristika ima mladji. Zasto? Zato sto je na njemu buducnost. Ne odnosi se to samo na Leverkuzen, vec na bilo koji ozbiljniji klub ili reprezentaciju. Nije Spahic dijete Leverkuzena, tu je tek godinu dana i ne treba nikog zacuditi ukoliko mu pokazu izlazna vrata zbog nekog mladjeg i (za njih) boljeg igraca.

Usput, prije sam mislio da ce odlazak Spahica znaciti suncani period za nasu repku. Sad nisam ubijedjen u to. Zasto? Zato sto bih se smio kladiti da ce poltron uletiti u savez i opet se nista nece promijeniti. Hoce, al' ne u zeljenom smjeru. :twisted:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 avg 2014, 16:39

Leverkusen neka radi sta hoce, to nije nas problem. Spahic ce odigrat lijep broj utakmica kako god, mozda mu je i bolje da ne igra svaku.

Istina je za godine, ali za reprezentaciju je najvaznije da igraju najbolji u svakom trenutku. Nismo mi Njemacka ili Brazil pa da gradimo neke ekipe godinama unaprijed da bi osvojili prvenstvo. Mi zivimo od utakmice do utakmice i moramo se borit za svaku pobjedu i svaki plasman. U ovom trenutku niko objektivan ne moze tvrdit da imamo dva stopera koji su bolji od Spahica. Ma nemamo ni jednog. Ako imamo, zasto ni jedan od njih ne igra u klubu koji je uopste blizu statusa Leverkusena? Mi nemamo taj luksuz da uigravamo neke mladje igrace, jer mi vrlo lako mozemo izgubit od Velsa i Izraela ako bude zajebancije u tim utakmicama.

Molim vas, nemojte spominjat kako je Sunjic bio bolji od njega protiv Nigerije. U ovom trenutku je Spaha kao prvo po kvalitetu dovoljno dobar za prvih 11, a kao drugo je jedan od rijetkih lidera u nasoj ekipi. Ko da nam bude kapiten? Dzeko? Covjek koji seta po terenu i koji ne progovora u toku utakmice? Begovic sigurno nece bit, nego ce bit Dzeko ako ne bude Spaha. To je realnost.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 avg 2014, 16:45

Naravno da ce biti Dzeko. Momak je, bez obzira da li ga neko voli ili ne, nas najbolji strijelac i smio bih se kladiti da ga dugo nece niko skinuti s te pozicije. Ima dovoljno staza i vise je drzak u odnosu na Asmira i Pjanica. Ostale, uz duzno postovanje, ne vidim kao moguce kapitene. Mozda bih mogao Misimovica, ali trudim se biti objektivan po pitanju meni drugog najdrazeg igraca u reprezentaciji - on nije za prve postave i samim tim nema smisla da nosi kapitensku traku.

Kapitensku traku ne smijes ukaljati. Moras je postovati. Ako su samari preduslov da se ista nosi - eh. Barbarez, za razliku od Spahe, je van terena bio bez ikakvih mrlja, a na terenu borac za pozeljeti. Covjek koji samo nije branio za nasu repku, a i branio bi da su Hasagica vise yebavala ledja. :mrgreen:

Spahic, htio ti to priznati ili ne, je korov ove reprezentacije. Kapitenska traka i cinjenica da je kvalitetniji od Sunjica i Ritvitakcica ne znaci da ne mozemo bez njega. Ako cemo biti krajnje korektni, mi u ovom trenutku ne mozemo bez dva igraca - Pjanica i Dzeke. Svi ostali su koliko-toliko zamjenjivi.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 05 avg 2014, 16:46

Iako nije uspio "upasti" među prvih deset komandant odbrane Zmajeva svojim igrama u dresu Apotekara u prvom dijelu fudbalskog prvenstva Njemačke našao se na 11. poziciji prema ocjenama novinara najvećeg njemačkog sportskog lista.

Prema mišljenju njemačkih kolega trenutno u Bundesligi ne igra niti jedan defanzivac koji je "svjetska klasa", za "internacionalnu klasu" važe Jerome Boateng (Bayern), Dante (Bayern), Sokratis (BVB) i Omer Toprak (Bayer Leverkusen), dok se u "širem krugu" nalaze: Martin Stranzl (Borussia M'gladbach), Naldo (Wolfsburg), Neven Subotić (BVB), Robin Knoche (Wolfsburg), Mats Hummels (BVB), Fabian Lustenberger (Hertha) i Emir Spahić (Bayer Leverkusen).

SPORTSPORT.BA

Iako vise nije u cvijetu mladosti a u repki je imao par losih nastupa u posljednje vrijeme,nedvojbeno jos uvijek najbolji branic reprezentacije BIH. Nadao sam se dolasku Arslanagica i postupnom pripremanju reprezentacije za vrijeme poslije Emira. Posto je Arslanagic za sada ohladjen od kriminalnih struktura i neznalica iz struke i saveza ne vidim ni najmanju mogucnost izostavljanja Spahica iz repke. Dvojica "Susicevih" obrambenih igraca ga jos nisu spremni zamjeniti a mislim da nikad nece ni biti. Ostanak Susica na celu reprezentacije je i Emiru produzio rok trajanja jer je u ovom momentu nazalost skoro nevazno kako igra. Ovaj ga niti smije a niti moze poslati na klupu. Zivi bili pa vidjeli. Nazalost iza cijele ove price valja se novi Susicev promasaj oslikan u liku mlade nade Europskog nogometa Arslanagica. Koliko samo tupku treba vremena da ubaci svakog kvalitetnog igraca u repku. Samo antitalenti njegovog brata opstaju u svim uvjetima i ulijecu mimo svih rezona. Zato pripremite se da gledate Spahu jos dugo i to mi i nije krivo kao ideja. Zalosno je sto ce igrati i ako ne bude formom zasluzio jer je Susic taj stil postavio u reprezentaciji i zasigurno ga nece mijenjati preko ledja jednog od najvaznijih igraca. Davno sam ja o ovome ovdje pisao.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 avg 2014, 16:50

A volio bi da Spaha jednom ostane na klupi protiv ozbiljne repke, da vidimo tandem Bicakcic-Sunjic na primjer kako bi se proveli. Jadna nam majka. Vec smo vidjeli Zukanovica i Sunjica protiv Amerike. 4 gola za 45 minuta. Ili ubacit Arslanagica u vatru kao sto neki to zele.

Znate onu "ne znas sta imas dok to ne izgubis." Kad Spaha jedan dan ode, shvatit cete sta je sta. Do tada mrzite, blatite i vrijedjajte kapitena Bosne i Hercegovine sa najvise utakmica i covjeka koji svoje zdravlje rizikuje za ovu repku godinama. Uzivajte.

Hvala ti kapitenu. Povuci se, ne zasluzujemo te.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 05 avg 2014, 16:51

Ako je vjerovati njemačkom Kickeru, u narednoj sezoni u dresu Bayer Leverkusena nećemo gledati Emira Spahića. Kapiten Zmajeva, je prema navodima cijenjenog lista, postao višak, te bi mu se klub uskoro mogao zahvaliti na saradnji.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 05 avg 2014, 16:52

Ko ima najvise utakmica?
1946

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 avg 2014, 16:53

Head je napisao/la:Ko ima najvise utakmica?
Kao kapiten Spahic ima najvise. 55. Barbarez samo 20.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 avg 2014, 16:54

Cartman je napisao/la:Znate onu "ne znas sta imas dok to ne izgubis.
Znam i onu "Slijep kod ociju". :mrgreen:

Kapitenu, vrati traku i povuci se kako bi reprezentacija progledala :!:

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 05 avg 2014, 17:01

E baš cemo tada progledati, kako da ne :crazy:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 05 avg 2014, 17:03

Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 05 avg 2014, 17:07

Monolog je napisao/la:

:!:

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 05 avg 2014, 17:10

Monolog je napisao/la:

Ne treba on vracati traku niti se povlaciti. Za to je zaduzena struka oslikana u liku Safeta Susica. Neka mu on uzme traku i izostavi ga sa popisa reprezentativaca. Iako se duboko ne slazem sa tim cinom u ovim okolnostima, Susic bi mi porasto u ocima. Neka ponudi osim LOGIKE, KLECANJA i ostalih nebuloza i nesto novo. Neka stisne petlju i izostavi Spahica. Sta ti moderatore o tome mislis? Ako vid repke nije zuljao Susica , zasto bi zuljao Spahica?

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 05 avg 2014, 17:13

Cartman je napisao/la:A volio bi da Spaha jednom ostane na klupi protiv ozbiljne repke, da vidimo tandem Bicakcic-Sunjic na primjer kako bi se proveli. Jadna nam majka. Vec smo vidjeli Zukanovica i Sunjica protiv Amerike. 4 gola za 45 minuta. Ili ubacit Arslanagica u vatru kao sto neki to zele.

Znate onu "ne znas sta imas dok to ne izgubis." Kad Spaha jedan dan ode, shvatit cete sta je sta. Do tada mrzite, blatite i vrijedjajte kapitena Bosne i Hercegovine sa najvise utakmica i covjeka koji svoje zdravlje rizikuje za ovu repku godinama. Uzivajte.

:thumbup: yebali bi jeza u bodlju...
Na jednu stranu njegove pojedine gluposti sto zna da izvede...na drugu stranu iskustvo,vodjenje odbrane,pozrtvovanost,vaznost u repki...
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 avg 2014, 17:18

@Dubrovnik,

Na slucaju Ibricic se moze vidjeti koliko je hrabar Pape. Dakle, zbog "atmosfere u timu" zoves igraca koji je zadnje 2-3 godine postao igrac za termina. I to da bude golman. :mrgreen:

Pape nema hrabrosti, to je evidentno. Zna on da potpisuje sebi smrtnu presudu u slucaju da izostavi Spahica i reprezentacija izgubi. To je ono sto Pape nema - hrabrost da lupi sakom o stol cak i kad bi to znacilo da ubrzo moze postati bivsi.

Spaha bi se trebao sam oprostiti od repke. Znam da to njemu nista ne znaci, ali na taj nacin bi dobio makar mrvicu postovanja od onih koji znaju kakav je on uistinu. :D

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 05 avg 2014, 17:24

Zar nije Pape lupao šakom od stol (i to na pressu) poslije Rumunije?? Al' ne moš ti Kapitena otjerat tako lako!
Lupao je šakom o stol, govorio kako igrači "nemaju pojma", te da su ga nezalaganjem na terenu izdali. Bilo je puno vatre i u svlačionici. Krah u Bukureštu nas je osvijestio.
Donekle
A.F.C. Bournemouth!

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 05 avg 2014, 17:31

Cartman je napisao/la:A volio bi da Spaha jednom ostane na klupi protiv ozbiljne repke, da vidimo tandem Bicakcic-Sunjic na primjer kako bi se proveli. Jadna nam majka. Vec smo vidjeli Zukanovica i Sunjica protiv Amerike. 4 gola za 45 minuta. Ili ubacit Arslanagica u vatru kao sto neki to zele.

:salut: :bih:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: dzumihz, jasmin10, L-Train, Serha, Zglavkar i 37 gostiju.