Hvala za ovaj post. On pokazuje jos lijepo kakva nam je stoka selektor.Ajax je napisao/la:Veliki je talent, ali bi bilo normalno da ga prvo pozove selektor mladog tima, da ne preskače..Neutral je napisao/la: Trener svih trenera je gledao Barca - Milan, dok je tada potencijalni reprezentativac Sead Kolašinac igrao četvrtfinale protiv Galatasaray-a gdje je u džep strpao Drogbu.
Hodao bih do Sarajeva da me Sušić pozove - izjavio je za jučerašnji broj "Dnevnog avaza" 19-godišnji član Šalkea Sead Kolašinac, upitan bi li volio zaigrati za A-tim Bosne i Hercegovine. Safeta Sušića tekst nije iznenadio, jer odranije zna o kome se radi. Našu molbu da prokomentira Seadovu izjavu dočekao je lucidno:
- Mislio sam ga zvati, ali ako krene pješice, neće stići na utakmicu pa ne mogu - našalio se Sušić te dodao:
Znam za njega - Znam o kome se radi. Veoma je mlad momak i bilo bi mi nekako normalno da ga prvo pozove selektor mlade reprezentacije, da ne preskače etape fudbalskog razvoja. Činjenica da je u Šalkeu i da je bio juniorski reprezentativac Njemačke govori da je riječ o velikom talentu. Nadam se da će njegov uspon u klubu dovesti do toga da ga pozovem i u A-tim, ali bi bilo dobro da ga prije toga vidimo u mladoj selekciji - rekao je Sušić.
Kolasinac igra Champions League protiv Drogbe, a treba u mladu selekciju, a najveci DM Tino odmah na SP.
Safete, Safete djubre jedno.