Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Principatus
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Principatus » 05 avg 2014, 14:21

Ajax je napisao/la:
Neutral je napisao/la: Trener svih trenera je gledao Barca - Milan, dok je tada potencijalni reprezentativac Sead Kolašinac igrao četvrtfinale protiv Galatasaray-a gdje je u džep strpao Drogbu.
Veliki je talent, ali bi bilo normalno da ga prvo pozove selektor mladog tima, da ne preskače..
Hodao bih do Sarajeva da me Sušić pozove - izjavio je za jučerašnji broj "Dnevnog avaza" 19-godišnji član Šalkea Sead Kolašinac, upitan bi li volio zaigrati za A-tim Bosne i Hercegovine. Safeta Sušića tekst nije iznenadio, jer odranije zna o kome se radi. Našu molbu da prokomentira Seadovu izjavu dočekao je lucidno:
- Mislio sam ga zvati, ali ako krene pješice, neće stići na utakmicu pa ne mogu - našalio se Sušić te dodao:
Znam za njega - Znam o kome se radi. Veoma je mlad momak i bilo bi mi nekako normalno da ga prvo pozove selektor mlade reprezentacije, da ne preskače etape fudbalskog razvoja. Činjenica da je u Šalkeu i da je bio juniorski reprezentativac Njemačke govori da je riječ o velikom talentu. Nadam se da će njegov uspon u klubu dovesti do toga da ga pozovem i u A-tim, ali bi bilo dobro da ga prije toga vidimo u mladoj selekciji - rekao je Sušić.

slika
Hvala za ovaj post. On pokazuje jos lijepo kakva nam je stoka selektor.
Kolasinac igra Champions League protiv Drogbe, a treba u mladu selekciju, a najveci DM Tino odmah na SP.

Safete, Safete djubre jedno. :clap:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 05 avg 2014, 14:30

Cudi me da se imenovani portal drznuo napisat nesto protiv saveza i selektora. Oni su ih dizali u nebo neka i dalje nastave. Znaci nista od Arslanagica za sada, a tko je nesto drugo od tupka i ocekivao. Bice mu je ocu fino ispricao, pa obitelj Arslanagic pobjegla glavom bez obzira. Ni prvi ni zadnji. Logicno nece on klecat.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 05 avg 2014, 14:34

Selektora je pogrijesio zbog ( ne ) pozivanja pojedinih bitnih igraca i zbog lose taktike protiv Slovacke i Nigerije. I jos vjerovatno stosta. Ali ja nisam zato da se covjek pljuje. Treba ukazati na normalan nacin na njegove ( i svacije druge ) pogreske u nadi da ce u buducnosti biti bolje. Mada neke stvari se nemogu popraviti ali sta je tuje. Susic ispadne puno puta naivan pa kaze ono sto nebi smio a i novinari ponekad i nadodaju. Ali jednostavno nikako ne mogu razumjeti ako je to tacno to je stvarno katastrofa. Da gledas Bareclonu - Milan a potencialni reprezentativac ti igra cetvrtfinale lige prvaka. Puno stvari mogu razumjeti ali to nikako. Pa bas na toj utakmici bi vidio dali je igrac kvalitet za A tim ili nije. Cuj igra ligu prvaka a nije za nas A tim. Ko da smo Brazil. Mislim da bi svi selektori iz regiona otisli uzivo odgledati potencialnog igraca u utakmici lige prvaka. Jer se uzivo bolje vide neke stvari.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 05 avg 2014, 14:39

@Ajax

Ne pljujem ja njega zbog gresaka (koje su doista i same katastrofalne i pokazaju njegovo neznanje).
Ne, nego zato sto je covjek bez karaktera. Nepotizam nije nesto sto se desi slucajnom greskom. A da je ikada imao i zrno casti, pa i ponosa, uzeo bi odgovornost na sebe, umjesto da je uvjek prebacuje na druge.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 05 avg 2014, 15:02

Samo se mozemo zahvaljivat nasoj sreci sto Belgija trenutno ima tri strasna stopera sva tri u Engleskim gigantima (Man City, Arsenal, Tottenham), inace bi slusali "seljaktora" kako je logicno da Arslanagica igra za Belgiju, da mu oni upute poziv. Blago nama jos 2 godine!

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 05 avg 2014, 15:09

Kod Arslanagica se nepotrebno napada savez,tu je krivica iskljucivo selektorova.
Arslanagic je takav igrac(kvalitetan a pogotovo buducnost i perspektiva)da njemu moras otici ili nazvati ga licno i obecati mu poziv kad zavrsi papire.Onda nazoves Bakovica i Begica i kazes im,zavrsite mi papire za ovog igraca sto prije.To je jednom i Bakovic rekao,selektor prvo treba reci treba mi taj igrac i onda ce savez zavrsiti svoj dio posla.Sve drugo je muljaza i odugovlacenje,mozda da se zastite pozivi drugim menadzerskim igracima.Nije tajna da Šunjic i Vranjes imaju stelu kod priucenog.
A Dino i njegov otac nece rizikovati bez garancija i ostati bez mogucnosti da Dino zaigra za Belgiju kad vec ne moze za BiH,sto je i logicno,niko nece rizikovati.

Dakle,priuceni mora nazvati Dinu ili mu otici licno,reci mu da najozbiljnije racuna na njega i da ce sigurno dobiti poziv,zatim savezu reci da ubrza proceduru za Dinu.To je sve,sve drugo je spin i šuplja prica.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 05 avg 2014, 15:27

Ajax je napisao/la:Selektora je pogrijesio zbog ( ne ) pozivanja pojedinih bitnih igraca i zbog lose taktike protiv Slovacke i Nigerije. I jos vjerovatno stosta. Ali ja nisam zato da se covjek pljuje. Treba ukazati na normalan nacin na njegove ( i svacije druge ) pogreske u nadi da ce u buducnosti biti bolje. Mada neke stvari se nemogu popraviti ali sta je tuje. Susic ispadne puno puta naivan pa kaze ono sto nebi smio a i novinari ponekad i nadodaju. Ali jednostavno nikako ne mogu razumjeti ako je to tacno to je stvarno katastrofa. Da gledas Bareclonu - Milan a potencialni reprezentativac ti igra cetvrtfinale lige prvaka. Puno stvari mogu razumjeti ali to nikako. Pa bas na toj utakmici bi vidio dali je igrac kvalitet za A tim ili nije. Cuj igra ligu prvaka a nije za nas A tim. Ko da smo Brazil. Mislim da bi svi selektori iz regiona otisli uzivo odgledati potencialnog igraca u utakmici lige prvaka. Jer se uzivo bolje vide neke stvari.
Je li ti stvarno vjerujes da on iz naivnosti ne poziva Arslanagica. To moze biti samo nestrucnost ili ..... Ovo drugo se odnosi na inteligenciju.

bagra
Kontakt:

Post Postao/la bagra » 05 avg 2014, 17:46

Strasno je kako se ovaj momak razvija, od najboljeg igraca Celika, pa do prosle zime prelaska u Domzale, vec nakon prve polusezone izabran u najbolju postavu polusezone, a evo nakon tri kola u Sloveniji, vec dva puta u timu kola.

Vidim ga za godinu dvije u reprezentaciji jer nam je potrebno ovakvih defanzivaca

Kenan Horić u idealnom timu trećeg kola

Ekipa za koju nastupa naš internacionalac Kenan Horić, ove sezone ima za cilj plasman u Evropu, a kako su krenuli s igrama na početku prvenstva sigurno je da će uz Maribor, Zavrč i Koper biti jedni od najvećih favorita za visok plasman.

Nakon pobjede u prvom kolu nad Goricom 0:1, izabranici trenera Luke Elsnera slavili su kod kuće minimalno i protiv ekipe Celja 1:0, da bi prošlog vikenda u derbiju trećeg kola na gostovanju rezultatom 0:2 savladali ekipu Zavrča.

Prema portalu http://www.snportal.si" onclick="window.open(this.href);return false;, koji prati sva nogometna dešavanja u Sloveniji, 23-godišnji Zeničanin ponovo se našao u idealnom timu ovoga puta trećeg kola. Horić je bio u najboljoj postavi nakon prvoga kola, kada je njegova ekipa slavila u gostima protiv Gorice, a sjajne igre ovog sjajnog stopera potvrda su da bi možda već u zimskom prelaznom periodu mogao promijeniti sredinu, te potpisati za neki veći klub.

Domžale su vodeće sa osvojenih devet bodova uz gol razliku od četiri postignuta i nijedan primljeni gol, za što svakako velike zasluge pripadaju i bivšem kapitenu zeničkog Čelika.
Limvo Likce

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 05 avg 2014, 18:46

Principatus je napisao/la:
normalaba je napisao/la: Shhhhh! Nekad mi je drago sto nisam ko vi iz Achena cisto da ne slusam vasa pametovanja. Ostavi se BiH pasa moj. Onako, sjeti se nekad odakle si kad vidis nas narod na sjelima a do tad gledaj Ausburg - Frankfurt na Pro7 sa svojim drugom Klaus-om. Osvojio si Mundijal, budi sretan.
:shh:

Uuh pale se kompleksi. Nego idi ti na sijela saveza sa Safetom i onim kriminalcem Begicem. To je tvoj mentalitet i nivo. A do tada uzivaj u utakmicama reprezentacije "BiH Achena" i pravi se da je tvoja, dok iznutra izgaras gledajuci one bez cijeg bi mentaliteta slavio pobjede protiv Luxemburga. :urnebes: ;)

BiH pasa su ce ostaviti, zadnji put kada sam bio na ambasadi i vidio kakvi seljaci tu rade (naravno na ustrb onih koji zasluzuju), ljudi koji rijec stranog jezika ne znaju i kako guraju rodbinu preko reda (kao nas vrli selektor), rekoh sebi: Nije ovo za mene. :urnebes: Ali moj pasa, za tebe jeste, a ti budi sretan sto si takav kakav si. Zna se cega se pametan covjek srami, a budala ponosi.

Meni je samo zao vrijedne, cestite i pametne raje u BiH sto truhne ili bjezi zbog takvih.
A takvih se ne trebam sjecati, oni su moj narod i uvjek ce biti.
A ko ce to drugi pomoci BiH da se promjeni neg mi sto smo izasli? Pjanic, Sejo, Seo, Besic itd itd
Da se tako svi naljute na brzaka nikad se nista nebi promjenilo. To sve treba vremena, polako. Tankovic, Seferovic su se mogli ugledati na jednog Pjanica ili Ibisevica. Ibisevic je ovdje u Americi mogao biti glavni igrac, al eto on se trebao naljutiti jer dole u BiH nisu profesionalci.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 avg 2014, 18:49

Ma to su te Jugosvabe ba, nekulturni. Ja kad sam zadnji put bio u ambasadi BiH u Oslu, dobio kolac. Ambasadoru bio rodjendan. Prava raja ljudi. :rol: :bih:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 05 avg 2014, 18:58

Cartman je napisao/la:Ma to su te Jugosvabe ba, nekulturni. Ja kad sam zadnji put bio u ambasadi BiH u Oslu, dobio kolac. Ambasadoru bio rodjendan. Prava raja ljudi. :rol: :bih:
pa moraju imati za kolaca kad su se nakrali novca i novca na pasose koji izlaze svake godine maltene :D
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 avg 2014, 19:00

STEVIE je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Ma to su te Jugosvabe ba, nekulturni. Ja kad sam zadnji put bio u ambasadi BiH u Oslu, dobio kolac. Ambasadoru bio rodjendan. Prava raja ljudi. :rol: :bih:
pa moraju imati za kolaca kad su se nakrali novca i novca na pasose koji izlaze svake godine maltene :D
Haha, ma imam ja dvojno pa mi ne treba nas pasos, ali nesto mi drugo trebalo. Bas su ljubazni bili, odusevili me. :bih: :D
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 05 avg 2014, 19:21

Arslanagic od prve minute protiv Panathinaikosa

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 05 avg 2014, 19:27

ceka ih pakao u atini, da vidimo kako se decko nositi s tim pritiskom.

String
Kontakt:

Post Postao/la String » 05 avg 2014, 19:29

Po cemu je jasno da ce Arslanagic cekat do proljeca? Slobodna interpretacija onog nazovi sitea?

H.I.M
Kontakt:

Post Postao/la H.I.M » 05 avg 2014, 19:51

Imal sta novo za Zeca ? ,nije valjda da ne moze nac klub izvan turske i kao slobodan igrac ...

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 05 avg 2014, 20:01

H.I.M je napisao/la:Imal sta novo za Zeca ? ,nije valjda da ne moze nac klub izvan turske i kao slobodan igrac ...
Da je bio pozvan kao treci napadac na SP i da je zaigrao malo makar trecu utakmicu imao bi mnogo vece sanse da zamjeni klub nego sto ima sada. Pa skoro niko od stranaca ni ne zna da je on reprezentativac.

Stilic :thumbup: :thumbup:
http://sportsport.ba/ino_fudbal/semir-s ... ske/137306

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 05 avg 2014, 20:17

autogol arslanagica.

Amar14
Kontakt:

Post Postao/la Amar14 » 05 avg 2014, 20:22

zabi ga dincek sam sebi

HzSM
Kontakt:

Post Postao/la HzSM » 05 avg 2014, 20:22

Golmani:
Asmir Begovic(Stoke City)-27
Jasmin Fejzic(VFR Aalen)-28

Odbrana:
Mensur Mujdza(Freiburg)-30
Emir Spahic(Bayer Leverkusen)-34
Ermin Bicakcic(TSG Hoffenheim)-24
Ervin Zukanovic(Chievo Verona)-27
Dino Arslanagic(Standard Luttich)-21
Sead Kolasinac(Schalke 04)-21
Toni Sunjic(Kuban Krasnodar)-25

Veza:
Izet Hajrovic(Werder Bremen)-23
Muhamed Besic(Everton)-22
Sanjin Prcic(Rennes)-21
Miralem Pjanic(AS Roma)-24
Senad Lulic(Lazio Roma)-28
Sejad Salihovic(TSG Hoffenheim)-30
Edin Visca(Istanbul BB)-24

Napad:
Edin Dzeko(Manchester City)-28
Vedad Ibisevic(VFB Stuttgart)-30

Prosjek godina:25,9

Najboljih 18 trenutno,s tim da Spaha komotno moze u penziju jer ga ima ko mijenjati.Nadam se da ce Arslanagic sto prije izganjati drzavljanstvo i staviti se na raspolaganje Jednoj Jedinoj.Kad bi imali jos jednog kvalitetnog napadaca i rezervnog golmana gdje bi nam bio kraj.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.