Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
I danas jos gori komentari,s izuzetkom pojedinih...
Nije problem kritika kad je losa igra i kad se vidi da igraju kao preko neke stvari,ali me zanima sta pojedine 'glave' ovdje misle kad pisu kritike na racun naseg kvaliteta?Jeste li vi svjesni da mi nismo nikakav faktor u kosarci kad nam fale 3-4 bitna igraca,a i sa njima nismo u rangu repki poput sinoc SRB i danas CAN!!!Pa nama je rotacija od 8 igraca uvijek plafon bila.Kad toga nemas,onda, logicno, nemas ni najmanju sansu da se nosis sa ovakvim protivnicima.Imas Teletovica,Gordica i jos nekoliko igraca koji mogu biti igraci uloge u timu(ne i nosioci
kao sto su sada primorani da budu ) i nekoliko ,bukvalno,mladica.Sta ocekujete od takvog sastava?Da pobijedi SRB koja se priprema za SP?Pa -13 protiv njih u ovakvom sastavu je vise nego dobro.Sta ocekujete protiv CAN koja ima 5 NBA igraca,nekoliko solidnih koji igraju u Evropi,te jos 2-3 koji su 'na vratima' NBA-a.Kakvi god da su,ipak oni treniraju i igraju protiv najboljih igraca na svijetu.Milion je tu jos nekih faktora,ali mi se ne da pisati o tome,jer mnogi nece shvatiti,pa mi se ne trosi vrijeme...I ovo je previse,ali dovoljno onima koji su na 'granici' da otvore oci...
-
MetanorisBack
- Kontakt:
Ljudi su amateri Lumani,amateri,neki još igraju nebitnu ulogu po koledžima,mi imamo Gordića,Kikanovića,Stipanovića,Mitrovića,svi igraju u ligama kojima osim 3-4 Kanađana ostali ne mogu prismrdit'.
Zapamti,izgubili smo od poluamaterske ekipe 20 razlike.
To nije katastrofa,to je katastrofa nad katastrofama.
Naravno,Amerikanac,Đedović i Nurkić skroz okreću stvari,ali zar ovo sebi trebamo dopuštati?
Naravno,Amerikanac,Đedović i Nurkić skroz okreću stvari,ali zar ovo sebi trebamo dopuštati?
POSEREM SE I PAPETOLJUPCIMA,I PAPETU U USTA.
- Ponos Torina
- Kontakt:
Pitanje je sta se desava unutar ekipe,nakon sto je Nurkic otisao kola su krenula nizbrdo...
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
nemogu da vjerujem da se pasalic usudjuje uzimati onako divlje suteve, a napad traje 5 sekundi. covjek puca preko ruku iz nikakvih pozicija ko da je ray allen, a ustvari igra u drugoj francuskoj ligi. ja bi ga poslao odma na tribinu. nevolim vidjeti ni mirzu tako, ali on je makar igrac, i kvalitetom je minimum 3 klase iznad ostalih, a i zna ubosti nekad.
ako nista ocekivao sam da grizu vise u odbrani, a protivnici nam maltene svaki napad stoje sami na trici, pa logicno da ce pogadjati skoro sve, kad su stalno neometani. a i skok slabo funkcionise. lopte nam ispadaju, a i slabo se grade igraci.
uglavnom ima ovdje jos puno da se radi. jest da nama fali par igraca, ali fale i ostalima. mozemo izgubiti i sa 5 ili 10 razlike, a nama je -15 uspjeh
ako nista ocekivao sam da grizu vise u odbrani, a protivnici nam maltene svaki napad stoje sami na trici, pa logicno da ce pogadjati skoro sve, kad su stalno neometani. a i skok slabo funkcionise. lopte nam ispadaju, a i slabo se grade igraci.
uglavnom ima ovdje jos puno da se radi. jest da nama fali par igraca, ali fale i ostalima. mozemo izgubiti i sa 5 ili 10 razlike, a nama je -15 uspjeh
Ne smijem ni pomislit sta bi bilo da je igrao najbolji sastav Canade..
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
@Metanoris Ti nemas pojma ako mislis da je ova CAN losa.Kladim se da ih do danas nikad nisi ni gledao.Ja sam ih gledao prosle godine na turniru u borbi za SP(jer pratim sve igrace SA koji negdje igraju).Nicholson je strasno dobar igrac .Zasto ne igra puno u ORL ne znam,ali ima sut sa linije za 3p u FIBA kosarci i ima solidnu ledjnu igru za te uslove.Olynyk je strasno napredovao i solidan je igrac,sto za FIBA uslove znaci vise nego dobar.Sacre je pristojan C i ima visinu,te solidne minute u zadnje 2 sezone.Mali Joseph je napredovao svaku sezonu,strasno je brz i ima sve bolji sut.O njegovoj odbrani i cinjenici da igra za SA,ne treba ni da pisem.Ako ti nesto nije jasno,ukucaj pa pogledaj koji video.English,dokazan igrac u Evropi.Bachynsk,jedan od vodecih blokera prosle sezone u NCAA itd itd.Ako su oni amateri,mi smo raja s basketa i to ona ekipa sto moze odigrati jednu partiju i gledati ljude kako igraju...
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 05 avg 2014, 20:10, ukupno mijenjano 1 put.
- invincible1921
- Kontakt:
imali smo 52-51 i gubili smo onda 80-57 pa koji ku.rac....
pricajte sta hocete al to se ne desava slucjano jer nije to amerika ili neka ekstra ekipa koja ce te stisnut u odbrani nego ovo su ba amteri ja izuzev onog kosonje iz Bostona nisam cuo pa ja mislim ni za jednog igraca sve naki polovnjaci i amteri sa kojima bi se pa ruku dajem siroki i igokea nosili a vjerovatno ih i dobili. SRAMOTA NEMAM RIJECI
=\_1921_/=
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
[youtube][/youtube] Evo tebi i ostalim,'stivo' za pocetak.Kako mozete pricati o necemu sto ne znate??invincible1921 je napisao/la:imali smo 52-51 i gubili smo onda 80-57 pa koji ku.rac....![]()
pricajte sta hocete al to se ne desava slucjano jer nije to amerika ili neka ekstra ekipa koja ce te stisnut u odbrani nego ovo su ba amteri ja izuzev onog kosonje iz Bostona nisam cuo pa ja mislim ni za jednog igraca sve naki polovnjaci i amteri sa kojima bi se pa ruku dajem siroki i igokea nosili a vjerovatno ih i dobili. SRAMOTA NEMAM RIJECI
[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 05 avg 2014, 20:16, ukupno mijenjano 2 puta.
Ali kako smo to mi odijednom ispodprosijecna repka, a kada je Dusko dosao vecina ovdje (cast izuzetcima) pisala kao da smo u polufinalu
Zanima me dali jos uvijek ovo izgleda dobro @neno ??
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
- invincible1921
- Kontakt:
@NEZALAGANJE braet nisam mislio bukvalno znam ko su igraci cuo sam lgoicno ,al ba haj da je u kos bilo ha hu nego ba katastrofa 
=\_1921_/=
-
bordobijeli
- Kontakt:
ljudi bez nurkica ,djedovica i stranog igraca mi smo prosjek ekipa ,samo da se plasiramo na euro a sa ova tri igraca u timu mozemo svakog dobiti .da je ovo loše jest,al ja vjerujem ako se konpletiramo da na euru mozemo svakog dobiti .
MetanorisBack je napisao/la:Ljudi su amateri Lumani,amateri,neki još igraju nebitnu ulogu po koledžima,mi imamo Gordića,Kikanovića,Stipanovića,Mitrovića,svi igraju u ligama kojima osim 3-4 Kanađana ostali ne mogu prismrdit'.
Slabo ih poznajes u tome lezi problem...ozbiljna drzava,uslovi odlicni sve imaju sto mi nemamo uz to igraju timsku kosarku.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Pa sta ocekujes?Ti imas 2 ozbiljna igraca,oni 5.Rezultat toga 18 razlike,Vrlo jednostavno.invincible1921 je napisao/la:@NEZALAGANJE braet nisam mislio bukvalno znam ko su igraci cuo sam lgoicno ,al ba haj da je u kos bilo ha hu nego ba katastrofa
Vazda smo u prijateljskim bili talašika, ja vjerujem da ćemo nekako izgurati kvalifikacije 
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Care ja se bojim da mi tog Eura necemo vidjetibordobijeli je napisao/la:ljudi bez nurkica ,djedovica i stranog igraca mi smo prosjek ekipa ,samo da se plasiramo na euro a sa ova tri igraca u timu mozemo svakog dobiti .da je ovo loše jest,al ja vjerujem ako se konpletiramo da na euru mozemo svakog dobiti .
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
-
bordobijeli
- Kontakt:
i ja se bojim al mislim da mozemo dobiti obe islanda i britance kuci i to je dovoljnovrebac86 je napisao/la:Care ja se bojim da mi tog Eura necemo vidjetibordobijeli je napisao/la:ljudi bez nurkica ,djedovica i stranog igraca mi smo prosjek ekipa ,samo da se plasiramo na euro a sa ova tri igraca u timu mozemo svakog dobiti .da je ovo loše jest,al ja vjerujem ako se konpletiramo da na euru mozemo svakog dobiti .
U pitanju su prijateljske utakmice, smirite se malo
Nemamo Zack-a i Nihada i to je to. I prije smo igrali bez Jusufa. Britanci igraju bez pola tima pa ne kukaju ni približno kao pojedinci na ovom forumu.
Imamo sasvim pristojan roster sa kojim se možemo bez većih problema plasirati na Euro.
Nemamo Zack-a i Nihada i to je to. I prije smo igrali bez Jusufa. Britanci igraju bez pola tima pa ne kukaju ni približno kao pojedinci na ovom forumu.
Imamo sasvim pristojan roster sa kojim se možemo bez većih problema plasirati na Euro.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:

Eto ga box score od danas.Izvinjavam se zbog velicine slike.Sve neki anonimusi dominirali u CAN.
Stvarno ne znam sta da mislim.
Gledo sam nas protiv italije i protiv kanade.
Djelujemo nekako tromo. Dopustamo puno otvorenih suteva, skokova u napadau i sl. U napadu smo prilicno bez ideja i previse staticni. Lagano gunimo lopte i jednostavno mi nije to to. Skoro svi su dobili odredjenu minutazu, tako da je ocito bilo da rezultat ne igra neku presudnu ulogu (mozda je i do toga sto tekme nisu usle u egal zavrsnicu)
Svejedno me niko nije posebno odusevio. Vidi se iz aviona da je mirza daleko najbolji igrac.
Iskreno se nadam da cemo se uspjet provuci kroz kvale. A na eurobasketu ce garant biti pun roster. Ipak su u pitanju kvalifikacije za OI. A to bi trebo biti dovoljno motiv svim nasim 'zvijezdama'
Gledo sam nas protiv italije i protiv kanade.
Djelujemo nekako tromo. Dopustamo puno otvorenih suteva, skokova u napadau i sl. U napadu smo prilicno bez ideja i previse staticni. Lagano gunimo lopte i jednostavno mi nije to to. Skoro svi su dobili odredjenu minutazu, tako da je ocito bilo da rezultat ne igra neku presudnu ulogu (mozda je i do toga sto tekme nisu usle u egal zavrsnicu)
Svejedno me niko nije posebno odusevio. Vidi se iz aviona da je mirza daleko najbolji igrac.
Iskreno se nadam da cemo se uspjet provuci kroz kvale. A na eurobasketu ce garant biti pun roster. Ipak su u pitanju kvalifikacije za OI. A to bi trebo biti dovoljno motiv svim nasim 'zvijezdama'
Ne treba nam naturalizovani igrač. 
Nad tobom sunce najljepše sja
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.