Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

harry_90
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la harry_90 » 05 avg 2014, 20:57

Sad ih pljujete radi nekog turnira,a kad pocnu pobjedjivati dizat cete ih u zvijezde..ne serite molim vas !
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 05 avg 2014, 20:57

fali nam naturalizovani igrac Nihad i naturalizovani jedan to je izgleda za nas prevelik izostanak

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 05 avg 2014, 20:58

harry_90 je napisao/la:Sad ih pljujete radi nekog turnira,a kad pocnu pobjedjivati dizat cete ih u zvijezde..ne serite molim vas !
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Gavijalov
Kontakt:

Post Postao/la Gavijalov » 05 avg 2014, 20:59

MetanorisBack je napisao/la:Ljudi su amateri Lumani,amateri,neki još igraju nebitnu ulogu po koledžima,mi imamo Gordića,Kikanovića,Stipanovića,Mitrovića,svi igraju u ligama kojima osim 3-4 Kanađana ostali ne mogu prismrdit'.
Zapamti,izgubili smo od poluamaterske ekipe 20 razlike.
To nije katastrofa,to je katastrofa nad katastrofama.
Naravno,Amerikanac,Đedović i Nurkić skroz okreću stvari,ali zar ovo sebi trebamo dopuštati?
Hajd izgubili smo od amatera koji se spremaju za svjetsko prvenstvo, ali me čudi da je jedna ekipa sa tradicijom kakva je Hrvatska, na vrhuncu priprema za to isto svjetsko neku noć igrala s njima do kraja egal utakmicu.

Baš čudno.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 05 avg 2014, 21:06

Ko je nekad trenirao neki sport i prolazio pripreme vrlo dobro zna o cemu pricam, tj. ono sto cu reci:

prvi dio priprema je rad bez lopte - fizicke pripreme
drugi dio priprema su prve kontrolne utakmice (na svjezinu)
treci dio priprema je rad sa loptom i taktika
cetvrti dio priprema je kontrolne utakmice pod utreniranoscu
peti dio priprema je relaksacija misica i rad s loptom i takticko usavrsavanje
pocetak takmicenja

nas prvi dio priprema je bio agresivan (mnogi su se i povrijedjivali)
drugi dio smo u skenderiji na turniru odradili na svjezinu
nastavilo se raditi sa loptom i taktickim kombinatorikama
onda je doslo do preutreniranosti i ovaj turnir kao relaksacija
narednih 8 dana do prve utakmice protiv Britanije u gostima je dovoljno vremena da dodje sve na svoje
a vrhunac se ocekuje kroz meceve sa islandom nakon 12 tj sa britanijom nakon 17 dana

ovaj turnir meni nista ne pokazuje i nedokazujem, osim cinjenice da su im noge teske i ruke drvene sto je i za ocekivati kroz ovaj period gdje ce sve na svoje doci tek kroz 2 sedmice...protiv britanije ima da lete po terenu i nabiju ih 40 razlike...niste svjesni, da ovi igraci ce tako fizicki biti spremni, da ce odmah u svom timu moci nastupati a da ne moraju proci ni dana priprema sa klubom...najspremniji ce se vratiti u klubove!!!

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 05 avg 2014, 21:17

hz1987 je napisao/la:Ko je nekad trenirao neki sport i prolazio pripreme vrlo dobro zna o cemu pricam, tj. ono sto cu reci:

prvi dio priprema je rad bez lopte - fizicke pripreme
drugi dio priprema su prve kontrolne utakmice (na svjezinu)
treci dio priprema je rad sa loptom i taktika
cetvrti dio priprema je kontrolne utakmice pod utreniranoscu
peti dio priprema je relaksacija misica i rad s loptom i takticko usavrsavanje
pocetak takmicenja

nas prvi dio priprema je bio agresivan (mnogi su se i povrijedjivali)
drugi dio smo u skenderiji na turniru odradili na svjezinu
nastavilo se raditi sa loptom i taktickim kombinatorikama
onda je doslo do preutreniranosti i ovaj turnir kao relaksacija
narednih 8 dana do prve utakmice protiv Britanije u gostima je dovoljno vremena da dodje sve na svoje
a vrhunac se ocekuje kroz meceve sa islandom nakon 12 tj sa britanijom nakon 17 dana

ovaj turnir meni nista ne pokazuje i nedokazujem, osim cinjenice da su im noge teske i ruke drvene sto je i za ocekivati kroz ovaj period gdje ce sve na svoje doci tek kroz 2 sedmice...protiv britanije ima da lete po terenu i nabiju ih 40 razlike...niste svjesni, da ovi igraci ce tako fizicki biti spremni, da ce odmah u svom timu moci nastupati a da ne moraju proci ni dana priprema sa klubom...najspremniji ce se vratiti u klubove!!!
Upravo tako, jos k' tomu kada dodas Ivanovicev rezim i nacin treniranja, ovi igraci ce nakon kvalifikacija biti spremniji nego u jeku sezone sto su bili.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Hombre
Kontakt:

Post Postao/la Hombre » 05 avg 2014, 21:20

Ponos Torina je napisao/la:Pitanje je sta se desava unutar ekipe,nakon sto je Nurkic otisao kola su krenula nizbrdo...
Eh ovo!
Sta je trulo u savezu? Dje je neno insajder sad? Meni to smrdi od kada je gosn. Harun bezgrijesni krenuo prosjaciti preko medija sa pricom kome treba reprezentacija.Pa gdje su strucni ljudi tu da obezbijede sponzore?
Just to settle it once and for all: Which came first, the chicken or the egg? The egg, laid by a bird that was not a chicken.

ultrassa1921
Kontakt:

Post Postao/la ultrassa1921 » 05 avg 2014, 21:32

pripreme nisu mjerilo,bit ce ovo strasna ekipa na EP na koje cemo se lagano plasirati ;)
Manijaci Zeljini

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 05 avg 2014, 21:36

Evo sad nakon turnira i odustajanja Nurkica u savezu je nesto trulo :lol: :lol: ojj bozee ... ne mogu da vjerujem...

Turnir koji nije nikakvo mjerilo,pojedincima je posluzilo da pljuju igrace,savez itd.. Nurkic ne moze da igra jer se istrosio,a Tele moze koji je vise odigrao utakmica nego on..i odmah prica da je u savezu nesto trulo..dajte ba sjedite s mirom,kada krenu kvale i prodje se ne euro bice vam zvijezde,ode se na euro napravi se rezultat,ljubit cete im stopala...
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 05 avg 2014, 22:24

dobro aj mozda sma prenaglio sa kritikama kao i mnogi ovdje al haj nek mi neko objasni: Kako to da smo sila u svakom smislu rijeci , a onda od bilo koga da izgubimo znaci San Marina hipotetcki , odma je taj san marino kvalitetna ekipa jer imaju nez tamo neke :S ovo nije za kosarku nego za svaki sport, od bilo koga da izgubimo odma je ta ekipa mocna imaju ove imaju one .Dok tako razmisljamo necemo mi nidokle
=\_1921_/=

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 05 avg 2014, 22:42

ma shvatite da od ovih igraca ozbiljno se moze racunati na mirzu ,stipanovica ,kikana,gordica ,mitrovica i nekad u buducnosti na buzu i vrabca ,znaci bez juke,djedovica i jednog stranca mi smo prosjecna ekipa s njima imamo 8 stvarno dobri igraca i mozemo svakog dobiti .naravno mirza je tu extra kvalitet .i mozda tu sutalo al ako je u formi ostali relno mogu dobiti po koju minuticu da naprave neki faul .

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 avg 2014, 22:43

invincible1921 je napisao/la:dobro aj mozda sma prenaglio sa kritikama kao i mnogi ovdje al haj nek mi neko objasni: Kako to da smo sila u svakom smislu rijeci , a onda od bilo koga da izgubimo znaci San Marina hipotetcki , odma je taj san marino kvalitetna ekipa jer imaju nez tamo neke :S ovo nije za kosarku nego za svaki sport, od bilo koga da izgubimo odma je ta ekipa mocna imaju ove imaju one .Dok tako razmisljamo necemo mi nidokle
Ja sam isto misljenja da se niko ne treba respektovati do te mjere da sam sebe ubijes psiholoski.U tome smo najjaci.Medjutim,nama gotovo uvijek nedostaje i doza realnosti.Pa danas je vise od pola ljudi pisalo kritike,jer smo gubili od tamo neke Kanade koja je uvijek bila slaba,a niko im nije pogledao utakmicu do susreta sa nama.Ljudi napreduju,ulazu mnogo u kosarku.Zadnje 2god imaju 2 prva pika u NBA-u.To su OGROMNE stvari i pokazatelji kako je napredovala njihova kosarka.Ja sam za to da se uvijek prvo analiziramo mi,pa onda protivnik(ali REALNO,sto je kod nas skoro nemoguce),pa hajmo onda pricati jesmo li podbacili,napravili podvig,odigrali u skladu sa ocekivanjima itd.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 05 avg 2014, 22:48

NEZALAGANJE je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:dobro aj mozda sma prenaglio sa kritikama kao i mnogi ovdje al haj nek mi neko objasni: Kako to da smo sila u svakom smislu rijeci , a onda od bilo koga da izgubimo znaci San Marina hipotetcki , odma je taj san marino kvalitetna ekipa jer imaju nez tamo neke :S ovo nije za kosarku nego za svaki sport, od bilo koga da izgubimo odma je ta ekipa mocna imaju ove imaju one .Dok tako razmisljamo necemo mi nidokle
Ja sam isto misljenja da se niko ne treba respektovati do te mjere da sam sebe ubijes psiholoski.U tome smo najjaci.Medjutim,nama gotovo uvijek nedostaje i doza realnosti.Pa danas je vise od pola ljudi pisalo kritike,jer smo gubili od tamo neke Kanade koja je uvijek bila slaba,a niko im nije pogledao utakmicu do susreta sa nama.Ljudi napreduju,ulazu mnogo u kosarku.Zadnje 2god imaju 2 prva pika u NBA-u.To su OGROMNE stvari i pokazatelji kako je napredovala njihova kosarka.Ja sam za to da se uvijek prvo analiziramo mi,pa onda protivnik(ali REALNO,sto je kod nas skoro nemoguce),pa hajmo onda pricati jesmo li podbacili,napravili podvig,odigrali u skladu sa ocekivanjima itd.
ma brate dokle god smo mi divlja ekipa koja ce opaliti 20 trojki ili vise i sad molit boga da ih pogodi sto vise tj ako ih pogode preko 50 posto dobice ako ne izgubice nema nista od nas... mislim tako neorganizvoano djelujemo eurobasket je to i pokazao. Haj latvija nam je naletila ono ne znam sve im islo, a to sto je frimanis zabio 20 poena iz jedne te iste akcije za poluvrijeme je posebna prica al to je aco kriv. Onda nikad ne mogu prezalit srbiju jer ono ne da smo ih mogli dobiti nego smo morali bar egal tekmu imat ako nista. Protiv CG i MAK klasicna ubi,udri cupaj utakmica i et izvukli pobjede protiv litve isto sut ko sto nikad nije, dok da se opet vratimo protiv latvije i srbije nije i sta logicno izgubili smo. Sjeti se eurobasketa prije toga, protiv hrvata domerkant i teletovic nogom nabiju sa centra pogode- dobili, protiv finaca nista nije islo-izgubili, znaci mi smo jedna klasicna divlja ekipa da se tako izrazim koja se previse oslanjaa na dozu srece i ko ima dobar dan...nemamo plana B
=\_1921_/=

Hombre
Kontakt:

Post Postao/la Hombre » 05 avg 2014, 22:57

Jok bolan, savez nam je fairy tail, sto bi rekli po naski bajkovito stanje. Bas je normalno da onako se ishitreno prijeti nasem najvecem talentu ikada. Ma nema tu problema, cim je tu Konakovic ja se ne brinem. :bih:
Just to settle it once and for all: Which came first, the chicken or the egg? The egg, laid by a bird that was not a chicken.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 avg 2014, 23:02

Pa divlja si ekipa,jer tako radis i selektujes svoje igrace.Mnogi se po prvi put vide na okupljanju u reprezentaciji,da ne pricamo o igri,dok druge repke imaju visegodisnje igranje svojih igraca u mladjim selekcijama,uredjenu ligu u kojoj se kvalitet stvara i finansijski stabilan savez kome je jedina briga sportski aspekt.To sto neki rade decenijama,mi smo poceli prije 3-4 god,pa i dalje imamo samo ovo prvo sto sam pomenuo.Zato i nasi nastupi na zavrsnicama djeluju divlje,jer nemas uspostavljen sistem,a on je osnova svega.Da ,moze se desiti da ti pobijedis neku veliku repku,ali to je vise anomalija,jer si igrao na neko raspolozenje,adrenalin itd,pa te onda 'ohladi' neko slabiji od tebe.Danas nije bitno samo izaci na teren protiv nekoga,sportovi poput kosarke i fudbala su postali globalni i mnoge zemlje(kojima to prije nisu bili sportovi br. 1)ulazu mnoga sredstva u maldje narastaje i to im se isplacuje.Mi nista godinama nismo radili(iz vise razloga medju kojima je i rat),ali imamo tu ludu srecu da se na ovim prostorima radjaju djeca koja su nevjerovatno talentovana za bilo koji ekipni sport koji ti padne na pamet,pa nekako ostajemo medju 'vidjenijim' ekipama.Primjer ti je i nasa fudbalaska repke,koja bi bila slabija i od San Marina da nije momaka iz dijaspore i drzava koje nam ih 'proizvode'.Nista svoje mi tu nemamo ili je na kapaljku.

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 05 avg 2014, 23:45

Sve ce to biti dobro nista ne brinite.
Ova tekma je dosla vise rekreativno, zar stvarno mislite da ce u tekmama kvalifikacija rotacije biti ovakve.Mi ni jednu tekmu jos uvjek ukljucujuci turnir u Sarajevu nismo odigrali u rotaciji u kojoj cemo igrati.Puno je kada ti jedan igrac koij tu ne pripada kvari rotaciju a kamoli mi.Zar mislite da ce Milosevic provesti i minute na terenu osim ako ne povedemo +20,Albijanic ? Buza,Vrabac,Glogovac sto je i realno, oni su tu da budu od 9.mjesta u rosteru i da steknu iskustvu i ako nabijemo nekoga a nabit cemo uđu i odigraju malo.Da ce Teletovic pocinjati s klupe ?
Kosarka je mnogo kompleksniji sport nego sto to obicni gledaoci/pljuvaci misle. Ja cu vam reci da imamo sve.U kvalifikacijama ce se vidjeti da nikad ovakvu ekipu nismo imali,bar u ovom sistemu.A na euru uz Nurkica,Đedovica i Amera uz ostanak Duska sto je jedini zadatak i cilj ovog saveza mi smo top8 reprezentacija.
Ova trenutna ekipa je dovoljna da sa 20+ pobjedi sve tekme u kvalifikacijama.Zivjeli
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 06 avg 2014, 07:54

Oni koji kritikuju i pljuju momke zbog ovih poraza nemaju pojma o kosarci..Cuju izgubili od Kanade,pa ako Kanada nije jaka u fudbalu i rukometu to odma znaci da su losi i u kosarci ? Olynyk,Joseph,English... su odlicni igraci i ako je atmosfera u repki dobra,a ne sumnjam da jeste onda nema razloga za brigu jer sa ovom ekipom + Djedom,Jukom i amerom bicemo pravi na EP

abraham
Kontakt:

Post Postao/la abraham » 06 avg 2014, 10:30

Treba dovest Jordana kao amera, čovjek i dan danas pogađa bolje nego ovi aktivni

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 06 avg 2014, 12:13

Pratio sam KK Bosna od 1991 do 2008/9 skoro svaku utakmicu ima godišnje karte, čak i u ratu, čak pod imenom cesko.... Vidim kritikuje se Dino K. s pravom ma koliko se oni vadili Avdić on i Nihad I. su odgovorni za zaduženja beobasket isl. iskoristili su pozitivu kada se vratio Neno... ovdje je riječ o k.savezu i SDA, ako je po manjim opozicionim strankama Dino radi pozitivno u kantonu i kao jedna je od rijetkih svijetlih tačaka u SDA, mislim da je on čak i bio inicijator da se dovede Harun. Dino nije glup, on će raditi pozitivno za savez sve dok je ova situacija, njega se treba bojati ako se zavrti neka lova oko saveza, sve dok nema love nek je njega u i oko saveza mislim da ce vise koristi biti od njega, pogotovo ma koliko SDA bila lopovska stranka uvjek ce biti i i oko vlasti, a tu Dino može pomoći, nažalost kad nam je ovakva drzava, da nacionalne selekcije većinom finansira federacija ili kanton Sarajevo

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 06 avg 2014, 12:30

Nekoliko poraza protiv u ovom trenutku objektivno jačih i spremnijih selekcija nisu razlog da se pljuje po reprezentaciji. Razumijem da dosta ljudi ne prati aktivno košarku, da zemlje kao što je Kanada gleda kroz prizmu drugih sportova, ali to nije razlog da se ne raspitaš prije nego doneseš konačan sud. Moram priznati da ni sam ne poznajem rostere ostalih repki dovoljno dobro, ali trudim se barem pročitati ono što napišu likovi koji nešto znaju o košarci i govore na osnovu činjenica.

Mi igramo bez Đedovića, koji je godinama naš talisman, zatim bez naturalizovanog igrača (za nas nužne potrebe), a kao šlag na tortu - povrijedio nam se (što je najgore i "zaratio" sa KSBiH :facepalm: ) NBA centar i najveća nada bh. košarke. Da ne govorim o problemu sa Sulejmanovićem. I prethodnih godina, kada smo vjerovatno imali jaču ekipu, gubili smo utakmice na pripremnim turnirima. Naravno, poslije je manje-više sve dolazilo na svoje i igrali smo znatno bolje. Na Eurobasketu znamo šta se dogodilo, a tada smo svi na sav glas hvalili momke za nevjerovatan podvig.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.