Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

BurningLegion
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la BurningLegion » 05 avg 2014, 23:55

A gdje su ti noge u svemu tome? Cucanj kao jedna od osnovnih vjezbi i jedna od onih koja otpusta najvise testosterona kljucnog za rast?

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 05 avg 2014, 23:57

BurningLegion je napisao/la:A gdje su ti noge u svemu tome? Cucanj kao jedna od osnovnih vjezbi i jedna od onih koja otpusta najvise testosterona kljucnog za rast?
Cucanj i noge ne radim, mrtvo dizanje radim svake druge sedmice sa leđima.
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 05 avg 2014, 23:58

Greska, oveca, ali dobro. Svatko po sebi.

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 05 avg 2014, 23:59

Baš sam i ja mislio pitati gdje su ti noge u planu treniranja :mrgreen:

Ja najviše volim raditi vježbe za noge, ali i najviše mrzim bol koju donosi to vježbanje, nerijetko dan poslije tog treninga ne mogu sjesti na WC šolju ili ne mogu da hodam kako treba i tako dalje :mrgreen:
Ja te volim, volim Željo..

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 05 avg 2014, 23:59

BurningLegion je napisao/la:Greska, oveca, ali dobro. Svatko po sebi.
Noge sam planirao početi od zime raditi, jer prirodno imam jake noge tako da i nema velike i vidljive razlike između gornjeg i donjeg dijela tijela pa zato.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 06 avg 2014, 00:00

Ima li ko iskustva sa ovim Aldinom Dzankovicem i njegovim trenaznim programima ? I kako on to sve naplacuje ? :)

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 06 avg 2014, 00:04

Nije samo stvar ima li neke vidljive razlike. Tijelo je povezani, kompleksan sustav, tako i operira - povezano. Ako tijelo vidi da stedis, odnosno da pola tijela, a noge jesu pola tijela, ne vjezbas i popravljas, zaostajat ce ti i razvoj gornjeg tijela, garantiram. Glupo zvuci da sad primjera radi ako ne radis noge ne iskoristavas ni max potencijal gornjeg dijela tijela, ali najaktualnije studije upravo to dokazuju, ne samo zbog vec navedenog ispustanja testosterona i vaznosti cucnja u treningu, nego i prethodno opisane problematike i tjelesne inteligencije. Ista je stvar recimo da radis prsa, a ne radis ledja. Pa samo tijelo ce skontati sta ce ti toliko max jaka prsa, a ledja nemas nikako, i automatski je manji rast prsa. Prisutan je, ali ne i maksimalan kao sto bi bio da radis i straznji dio tijela, odnosno ledja.Tijelo je kompleksan organizam, nemas nikakvog razloga da ga u kompletu ne treniras, imati prirodno jake noge (vizualno), nije nikakav razlog. Think about it.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 06 avg 2014, 00:07

Hvala na savjetu, to sam već znao ali eto probao sam i bez toga i super mi ide. Od zime aBd krećem i noge ..

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 06 avg 2014, 00:11

Ne kazem da ne ide ili da ne bi islo, ali uvjeren sam da bi postigao svatko jos i veci (u ovom ili onom stupnju, ovisi valjda nesto i o genetici i svemu) napredak ukoliko radi i noge, bazirano na cucnju kao temeljnom vjezbom. Bar moje iskustvo i vidim aktualne studije to potvrdjuju, pa eto, ne vidim razloga zanemarivati ako se moze i to stici.

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 06 avg 2014, 00:42

Što se tiče cijene tih namirnica, samo ću reći da u 1200g tjestenine (3 paketa) ima 4700 kalorija, 160g proteina, 860g ugljikohidrata. A to košta nekih dvije ipo markice... :mrgreen: :tralala:
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 06 avg 2014, 03:09

JetSet_Hantraga je napisao/la:Što se tiče cijene tih namirnica, samo ću reći da u 1200g tjestenine (3 paketa) ima 4700 kalorija, 160g proteina, 860g ugljikohidrata. A to košta nekih dvije ipo markice... :mrgreen: :tralala:
To je sve ok ako hoces da budes debel.

ZuZa3
Kontakt:

Post Postao/la ZuZa3 » 06 avg 2014, 06:54

JetSet_Hantraga je napisao/la:Što se tiče cijene tih namirnica, samo ću reći da u 1200g tjestenine (3 paketa) ima 4700 kalorija, 160g proteina, 860g ugljikohidrata. A to košta nekih dvije ipo markice... :mrgreen: :tralala:
Vodeci se s tim sto si ti napisao, u jednom pakovanju tjestenine imamo oko 53g proteina, 287g UH i 60g ostalih nutrienata. Dakle, tu imas 13% proteina, 71% UH i 16% ostalog ( od cega veci dio zauzimaju masti ). Uzmi onda u obzir da je neki normalni, prosjecni omjer proteina, UH i masti 50:30:20 ( 60:20:20, 70:10:20, 40:40:20 jos neki omjeri za neki lean bulk, cut i bulk za bas mrsave, respektivno ), iz toga lako mozes zakljuciti koliko je zapravo lose jesti tu tjesteninu.

Kao sto je rekao neko gore, izbjegavati sve sto je bijelo. Riza, hljeb, krompir, tjestenina, secer, kokain itd.
Ishrana treba da se bazira, bar u nasim krajevima, na piletini, teletini, puretini, povrcu, jajima, mladom/posnom siru, crnoj rizi, crnoj tjetenini, crni hljeb ( al zaista crni, a ne bijeli pomjesan sa kakaom :wtf: ) et vocu ( ne pretjerano ).
Na pocetku se moze cinit kao da je zaista skupo, ali kada malo pratis koliko si trosio prije i koliko trosis kada jedes kvalitetno, shvatis da i nema velike razlike. Ponekad mozes i ustediti.

Zelio bih da naglasim koliko je voda vazna. Trudite se da pijete sto vise vode, a sto manje svega ostalog. Uzmite neku flasu od 1.5l ( po mogucnosti staklenu ) i ako sjedite za racuanrom samo to drzite pored stola, nikakve grickalice i ostale gluposti vam ne trebaju. Trudite se da dnevno popijete bar 2-3 takve flase. Narocito ako uzimate kreatin. Nema lijepog izgleda bez onosnenja dovoljno vode.

Eh sad, svi vi koji zelite da izgledate fino, proporcionalno, trbusni ovo ono, a u teretani radite biceps, sise i 69 puta sedmicno trbusne; odmah se pozdravite sa tom idejom. Recimo ja za sve godine u kojima sam bio aktivan sportista, nisam uradio trbusne vise od jednom sedmicno, a noge sam znao radit po 2 puta. Trbusne razvalite tako sto radite noge, sise, ledja, biceps i triceps, ramena i jedete pravilno. Radite compound movemente, manite se izolacija, sprava i sajli. Sajlu i sprave forsiraj kad na cucnju izbacis 150 kg pa tu tezinu prebacis na bench i skines 2 desetke i odradis seriju laganice ( brojke su primjer samo ). Hocu reci, kada vec fino razvijes tijelo, snagu i vec osjetis svaki misic onda pogledaj sta ti fali pa ga izoliraj i forsiraj sajlu i sprave. Ne kazem da ne treba na pocetku nikako radit izolacije, ali kad vidim momke od 16 do 20 godina dodje u teretanu i ne pusta sajlu iz ruku, dodje mi da se ranim.

Jos nesto veoma bitno; zaboravite na EGO. Ako trenirate sa prijateljima ili ako ima neka treba u teretani da vam se svidja, pa vi nabacite 20tak kg teze nego sto zaista mozete raditi taj biceps curl, ne samo da necete postici svrhu vjezbe, nego cete izgledat veoma smjesno, neuko i vjerovatno povrijedit ledja. To vazi za sve vjezbe, pogotv ako ih radite u stojecem polozaju. Dakle, slobodno nabacite realnu tezinu, bilo to 10, 15 il 20 kg, to nije sramota jer vi i jeste dosli da trenirate i ojacate pa da mozete kasnije dizat 169, 69 kg na benchu i 200.69kg na mrtvom i tako.

Odmarajte kad osjetite da vam je odmor potreban, a ne kad vam pise u trening planu koji ste pronasli na bodybuildinu il negdje na netu. Ja kad sam pocinjao ic u teretanu, dakle sa nekih 15 ili 16 godina, nasao sam neki trening program gdje mi je pisalo da radim 6 dana i jedan odmaram. Naravno ja nabrijan, motivisan i neiskusan, poceo sam tako trenirati. Nakon 7 dana sam se raskovo i nisam mogo spavat 3 noci, jer su me ruke i tetive toliko bolile da sam mislio da cu odapet. A o hodanju da ne pricam, stepenice ko dzehenem bile. Eh da vi ne napravite tu gresku, samo lagano krenite, odmarajte kad vam je potrebno i ovo je sport na dugi vremenski period - citav zivot. Tako da imate vremena :)

Eto malo duzi post, pa koga zanima nek cita.
Pozdrav.
Chelsea, Chelsea
We're gonna make this a Blue Day

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 06 avg 2014, 08:19

IlPrincipe je napisao/la:
gio10 je napisao/la: Kad si ti počeo sa treningom? Znam da si se jedno vrijeme furao na swag style, to sam upratio po temi odjeća,patike etc. i na onim slikama sa Bastom i Murielom, i koliko sam vidio bio si mršav. Kad si počeo, šta jedeš, koliko obroka dnevno i raspored treninga da mi napišeš ako ti nije problem, druga iskustva će mi dobro doći :D
Ovako, treniram od nove godine tačno i krenuo sam sa 69kg a sad imam 84kg.

Jedem 5-6 puta na dan, al ne sitno nego se prejedam svaki put. Treba izbjegavati loše a zna se šta je loše.
Ako se ima para za proteina dobro dođe poslije treninga.

Jedem ono što mi stara napravi al uglavnom je to tjestenina,krompir,meso,riža,riba,čorba,grah,pite,bosanska jela i tako, a za doručak obično to bude konzerva sardina i 5 jaja, nema dalje od toga vjeruj.
Slatko jedem u granicama normale, znači ne prejedam se kojekakvim Nutellama i ostalo. Par kolača što mama napravi u 7 dana i to je to.

1.dan -Sise.
2.dan -Leđa.
3.dan -Ramena.
4.dan -Ruke.
5.dan -Kardio + stomak.
6.dan -Odmor.
7.dan -Počinješ ponovo ovaj krug.
:lol: :lol:
misliš dojke? :lol:
zezam se..bolje zvuči kad se kaže prsa..barem meni..

ja kad sam išao u teretanu dobilo nas par upute od nekih starijih da radimo svaki 2. dan..znači npr:

1 dan - prsa i bicepsi
3 dan - ramena i tricepsi
4 dan - noge i leđa

jedna od jako važnih stvari za ove koji žele smanjiti šlaufe oko stomaka je ishrana..jako važna stavka u tome je kruh..nenormalno mnogo ljudi kruha jedu bijelog..to treba izbaciti maksimalno i isto tako u manjim kolicinama jest crni kruh, najbolje domaći jer onda znaš 100% da ti je napravljen od crnog brašna a ne da je obojen..

isto tako treba izbjegavat tjesteninu..
ja recimo obožavam tjesteninu i jedem je tjedno barem jednom ali nemam problema s tim jer sam okrenuo način ishrane..vodim se time da je najbolje raznovrsno ali u normalnim količinama..recimo ja ne jedem godinama stvari kao što su salame, pašteta, mesni naresci i takve stvari..ja ću paštetu pojest ako baš moram negdje da nemam izbora drugog, salamu još manje, a recimo ćevape i općenito mljeveno meso rijetko jedem.ćevape nikako.čak ni crveno meso ne jedem..uglavnom je to piletina i kad ima puretina od mesa..

svaki dan trčim, uz to i preskačem i špagu ali sad rijeđe jer je ljepše vrijeme pa radije trčim...i naravno vježbam po nekom svom programu, u posljednje vrijeme sam iskombinirao par stvari sa ovog freeleticsa pa radim id od tu neke vježbe i sasvim zadovoljan sam napretkom..da se razumijemo ne želim biti builder da pucam, jednostavno samo da izgledam u formi..nikad ništa nisam uzimao od proteina i ostalih preparata

p.s. u ove brojke što se nabrajaju se ne razumijem niti sam ikada u to ulazio..ove količine itd možda je ovo sve što sam napisao glupost :lol:

:thumbup:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

KiaKaha
Kontakt:

Post Postao/la KiaKaha » 06 avg 2014, 11:01

bavarian_bk je napisao/la:Ima li ko iskustva sa ovim Aldinom Dzankovicem i njegovim trenaznim programima ? I kako on to sve naplacuje ? :)
Momak zna dosta stvari o bb,ako te to interesuje.Od toga zivi(uglavnom),i jako je uspjesan u kategoriji phisique,sto je najvaznije pri izboru trenera.Onaj koji na sebi nije koristio te metode,kojih se drzi i preporucuje,nikad nece bit dobar trener.Pored njega imas Adnana Gostu,kojeg ti ja preporucujem,jer je vrhunski sampion,a i sprema dosta vrhunskih takmicara.

Oko placanja ti zavisi od toga da li ces raditi s njim u teretani,placati samo program ili da ti bude online instructor.
" Vise je dobrih ljudi na svijetu nego zlih. Mnogo vise. Samo se zli dalje cuju i teze osjecaju. Dobri cute." M. Selimovic

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 06 avg 2014, 11:15

Kevin je napisao/la:ja kad sam išao u teretanu dobilo nas par upute od nekih starijih da radimo svaki 2. dan..znači npr:

1 dan - prsa i bicepsi
4 dan - noge i leđa
Mnogi koriste takav raspored treninga a nisu svjesni da džaba tako rade samo belaj sebi prave i usporavaju napredak.

vidi taj trening nije loš, taj trening koriste profesionalci. Zašto ? Zato što oni imaju dovoljno preparata,suplemenata da za jedan dan proteinima mogu pokriti 2 grupe mišića. A mi ? Mi nemamo, tako da je za mene uzaludno raditi npr Prsa i biceps ako nemaš suplemenata. To je činjenica :thumbup:

Kad se bude imalo para za beton ishranu i za 2 doze proteina na dan onda može ovakav trening raspored :thumbup:

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 06 avg 2014, 11:23

Evo da i ja svom program utorak : noge , srijeda : samo kosi bench(kontra kosi) . Razvlacenje sa bucicama, propadanja,i cable flys, četvrtak: leđa , subota : bench i vežbe za donji dio prsa, nedelja : ruke s tim da sad radim pauze od pola min i na kraju svakog tr cardio .
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 06 avg 2014, 11:41

ajd nek neko preporuci program treninga koji obuhvata jednu grupu misica dnevno?

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 06 avg 2014, 11:51

Napisao ti je jedan takav program ovaj sto izbjegava noge.

Nema tu puno mudrovanja. Svaki dan opalis jednu skupinu.
NO PYRO NO PARTY

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 06 avg 2014, 11:53

gojzerica je napisao/la:ajd nek neko preporuci program treninga koji obuhvata jednu grupu misica dnevno?
1.dan -Sise.
2.dan -Leđa.
3.dan -Ramena.
4.dan -Ruke.
5.dan -Kardio + stomak.
6.dan -Odmor.
7.dan -Počinješ ponovo ovaj krug.

samo sebi ubaci noge ..

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 06 avg 2014, 11:55

IlPrincipe je napisao/la:
Kevin je napisao/la:ja kad sam išao u teretanu dobilo nas par upute od nekih starijih da radimo svaki 2. dan..znači npr:

1 dan - prsa i bicepsi
4 dan - noge i leđa
Mnogi koriste takav raspored treninga a nisu svjesni da džaba tako rade samo belaj sebi prave i usporavaju napredak.

vidi taj trening nije loš, taj trening koriste profesionalci. Zašto ? Zato što oni imaju dovoljno preparata,suplemenata da za jedan dan proteinima mogu pokriti 2 grupe mišića. A mi ? Mi nemamo, tako da je za mene uzaludno raditi npr Prsa i biceps ako nemaš suplemenata. To je činjenica :thumbup:

Kad se bude imalo para za beton ishranu i za 2 doze proteina na dan onda može ovakav trening raspored :thumbup:
Razlog sto se ne treba ovako radit je sto nemas suplemenata? Ne razumijem. Umorit ces se previse? Pa bolje je ovako raditi nego svaki dan imati trening, ili imati trening samo za biceps. Bicepsi i tricepsi su jako mali misici (kada ih poredis sa prsima,ledjima,nogama) i zato mogu upasti odnosno upariti se sa bilo kojom misicnom skupinom. Dovoljne su 3 vjezbe sa po 4 serije da izuzetno dobro pogodis ili biceps ili triceps pa i ramena. Doduse ja radim odvojeno ramena jer geneticki nisam jak tu pa radim samo njih jedan dan ali to je individualna stvar.

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.