ficobahtic je napisao/la:Za nas standard i populaciju koja vecinom dolazi na utakmice ovo nije jeftino jer ljudi jednostavno nemaju para. Problem u ovim cijenama je sljedeci: Rijetki su oni koji dodju na svaku utakmicu u sezoni, obaveze, posao, fakultet, sta ja znam hiljadu stvari...Takvi (a vecina je takvih) kad vide cijene od 70KM ce kontati unaprijed da ako ide na jug, 15 utakmica ga dodje 75KM ali pomisli mozda necu biti svaku, i ako fuli 3-4 utakmice otprilike ga dodje isto a cak i jeftinije jer lakse mu je taj dan i ako nema bas para skupiti za pojedinacnu ulaznicu i kupiti nego sad odmah izvaliti 70KM a nije siguran niko ni koliko ce utakmica moci odgledati u sezoni???
Zar nije bolje prodati tu sezonsku za manje para i kad je covjek ima u dzepu onda ce sigurno redovnije i dolaziti na utakmice a stolica hvala Bogu ima i viska tako da klub nije ostecen ni na koji nacin a veci broj gledalaca sigurno ce biti prisutan na svakoj utakmici sto je u svakom slucaju dobro za ekipu! Jedino ako se klub ponasa kao "Merhamet ili Karitas" nek' kazu pa cemo uplatiti koliko ko moze ako je dotle doslo. Po meni se na ovaj nacin samo tjera i onako mali broj gledalaca i poenta u svemu ovome je da klub u stvari najvise profitira i uzima od onih koji su tu najstandardniji i najodaniji umjesto da je obrnuto! Zasto sjever nije onda 15 i jug recimo 10 KM pa izvoli jarane plati pojedinacnu kartu ako nisi uzeo godisnju!
Vjerujem da u klubu zele izvuci maximum od onih manje vise standardnih a ostali koji dodju ponekad platit ce cijenu za tu tekmu pa bila on 5 maraka ili 7 jer ionako nedolaze stalno tako da je to tu negdje.
Treba pogledati da li u okruzenju imamo neki slican primjer pa uraditi neku analizu jer ovako samo stvaramo losu atmosferu.