Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

Neutral
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la Neutral » 06 avg 2014, 12:00

Može tjestenina imati 100000 grama proteina kada nije kompletan protein, tj. protein sa svim aminokiselinama. Neće ti on graditi mišić ni sekunde. Tjestenina ima kompleksne ugljikohidrate kao riža, krompir, tako da je kvalitetan uh, a daleko od toga da ima kvalitetne proteine.

Po toj logici svako bi bio Arnold sa 1.5KM dnevno :D

Pravi proteini su životinjskog porijekla.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 06 avg 2014, 12:02

A_d_0 je napisao/la:
IlPrincipe je napisao/la:
Kevin je napisao/la:ja kad sam išao u teretanu dobilo nas par upute od nekih starijih da radimo svaki 2. dan..znači npr:

1 dan - prsa i bicepsi
3 dan - ramena i tricepsi
4 dan - noge i leđa
Mnogi koriste takav raspored treninga a nisu svjesni da džaba tako rade samo belaj sebi prave i usporavaju napredak.

vidi taj trening nije loš, taj trening koriste profesionalci. Zašto ? Zato što oni imaju dovoljno preparata,suplemenata da za jedan dan proteinima mogu pokriti 2 grupe mišića. A mi ? Mi nemamo, tako da je za mene uzaludno raditi npr Prsa i biceps ako nemaš suplemenata. To je činjenica :thumbup:

Kad se bude imalo para za beton ishranu i za 2 doze proteina na dan onda može ovakav trening raspored :thumbup:
Razlog sto se ne treba ovako radit je sto nemas suplemenata? Ne razumijem. Umorit ces se previse? Pa bolje je ovako raditi nego svaki dan imati trening, ili imati trening samo za biceps. Bicepsi i tricepsi su jako mali misici (kada ih poredis sa prsima,ledjima,nogama) i zato mogu upasti odnosno upariti se sa bilo kojom misicnom skupinom. Dovoljne su 3 vjezbe sa po 4 serije da izuzetno dobro pogodis ili biceps ili triceps pa i ramena. Doduse ja radim odvojeno ramena jer geneticki nisam jak tu pa radim samo njih jedan dan ali to je individualna stvar.
ja sam bio zadovoljan rezultatima kad sam išao u teretanu..sad ne idem više..nikad ništa nisam pio..
sad uglavnom radim na ovu foru freeleticsa..

kad sam radio u teretani po ovom rasporedu što sam napisao iznad, radio sam upravo ovako 3-4 vježbe po 3 serije
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 06 avg 2014, 12:03

A_d_0 je napisao/la: Razlog sto se ne treba ovako radit je sto nemas suplemenata? Ne razumijem. Umorit ces se previse? Pa bolje je ovako raditi nego svaki dan imati trening, ili imati trening samo za biceps. Bicepsi i tricepsi su jako mali misici (kada ih poredis sa prsima,ledjima,nogama) i zato mogu upasti odnosno upariti se sa bilo kojom misicnom skupinom. Dovoljne su 3 vjezbe sa po 4 serije da izuzetno dobro pogodis ili biceps ili triceps pa i ramena. Doduse ja radim odvojeno ramena jer geneticki nisam jak tu pa radim samo njih jedan dan ali to je individualna stvar.
Da baš zato, zato što ti dnevno ne možeš bez suplemenata unijeti dovoljno proteina da nahraniš recimo prsa i biceps. Napredovat ćeš ti, ali znatno sporije.

Mnogi uzimaju biceps i triceps olako, ali veoma bolje to bude kad ih odradiš odvojeno same.

Svako ima svoje, a ja sam učio od najboljih i držim se ovog režima koji je 100% tačan.
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 06 avg 2014, 12:12

A noge ne radis :D
Dobri ti učitelji :D
NO PYRO NO PARTY

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 06 avg 2014, 12:27

KiaKaha je napisao/la:
bavarian_bk je napisao/la:Ima li ko iskustva sa ovim Aldinom Dzankovicem i njegovim trenaznim programima ? I kako on to sve naplacuje ? :)
Momak zna dosta stvari o bb,ako te to interesuje.Od toga zivi(uglavnom),i jako je uspjesan u kategoriji phisique,sto je najvaznije pri izboru trenera.Onaj koji na sebi nije koristio te metode,kojih se drzi i preporucuje,nikad nece bit dobar trener.Pored njega imas Adnana Gostu,kojeg ti ja preporucujem,jer je vrhunski sampion,a i sprema dosta vrhunskih takmicara.

Oko placanja ti zavisi od toga da li ces raditi s njim u teretani,placati samo program ili da ti bude online instructor.
Raditi u teretani s njim ne mogu , više kao online instructor i vjerovatno program , sad kako to naplaćuje ...

ZuZa3
Kontakt:

Post Postao/la ZuZa3 » 06 avg 2014, 12:41

Neutral je napisao/la:Može tjestenina imati 100000 grama proteina kada nije kompletan protein, tj. protein sa svim aminokiselinama. Neće ti on graditi mišić ni sekunde. Tjestenina ima kompleksne ugljikohidrate kao riža, krompir, tako da je kvalitetan uh, a daleko od toga da ima kvalitetne proteine.

Po toj logici svako bi bio Arnold sa 1.5KM dnevno :D

Pravi proteini su životinjskog porijekla.
Ne bih da pisem mnogo vezano za proteine, djelimicno si upravu i slazem se da treba jesti mesne proizvode za proteine, ali zelim samo da naglasim ovo za kompleksne UH. Mozda si ti i mislio ovo sto cu napisati, ali nisi fino rekao, pa moze neko naletit i pogrijesit.

Kompleksni UH se ne nalaze u bijeloj tjestenini, rizi i nasem krompiru. Nas krompir je izbor prostih UH, isto tako i riza, hljeb i tjestenina. Krompir, koji kod nas zovu "batat" je izvor kompleksnih UH i mnogo je skuplji nego obicni krompir. Recimo ja ga imam posadjenog, tako da ne moram placat 8/9KM po kg.
Chelsea, Chelsea
We're gonna make this a Blue Day

ZuZa3
Kontakt:

Post Postao/la ZuZa3 » 06 avg 2014, 13:11

Chelsea, Chelsea

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 06 avg 2014, 13:15

A_d_0 je napisao/la: Razlog sto se ne treba ovako radit je sto nemas suplemenata? Ne razumijem. Umorit ces se previse? Pa bolje je ovako raditi nego svaki dan imati trening, ili imati trening samo za biceps. Bicepsi i tricepsi su jako mali misici (kada ih poredis sa prsima,ledjima,nogama) i zato mogu upasti odnosno upariti se sa bilo kojom misicnom skupinom. Dovoljne su 3 vjezbe sa po 4 serije da izuzetno dobro pogodis ili biceps ili triceps pa i ramena. Doduse ja radim odvojeno ramena jer geneticki nisam jak tu pa radim samo njih jedan dan ali to je individualna stvar.
Da baš zato, zato što ti dnevno ne možeš bez suplemenata unijeti dovoljno proteina da nahraniš recimo prsa i biceps. Napredovat ćeš ti, ali znatno sporije.

Mnogi uzimaju biceps i triceps olako, ali veoma bolje to bude kad ih odradiš odvojeno same.

Svako ima svoje, a ja sam učio od najboljih i držim se ovog režima koji je 100% tačan.
Prvo ako je istina ovo sto pisu da noge ne radis nemamo o cemu diskutovati. Ja sam igrao fudbal 12 godina i to ozbiljno, pa ih nikada nisam preskocio (ako se vodis logikom imam vec jake noge). Dalje, opet ponavljam biceps je jako mal misic tako da izolirano ga raditi nema smisla barem meni. Dalje, bolje je staviti biceps i prsa u jedan trening nego imati trening 5-6 puta sedmicno (ako si pocetnik a ne profesionalac). Zasto? Zato sto tebi misic raste kada odmaras a ako imas 5 ili 6 puta trening tijelo nema vremena za oporavak. I bas profesionalci ne treniraju ovako kako je momak napisao program vec rade svaki skoro dan jer imaju suplemente za oporavak, hranu misicima itd itd itd. A ti danas unesi 2 gr proteina po tezini (80kg 160gr) i dovoljno si nahranio misice. Naravno ako ne cinis gresku kao mnogi pa radis trening 2 sata i imas ukupno 30+ serija.

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 06 avg 2014, 13:29

Dobro ljudi, nisam džaba stavio one smajlije na kraju.

Naravano da niko neće trenirati samo na tjestenini. Ne može se bez jaja i piletine ništa.
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 06 avg 2014, 13:31

Ja sam ti reko ono što je tačno, i ja sam u teretani tek 8 mjeseci tako da nisam ni ja ekspert ali učim i znam kako je ispravno.

Misli kako hoces i radi kako hoces ja nemam namjeru da te ubjeđujem.

Kao početnik radit 2 grupe mišića je totalno pogrešno, zato što nemaš dovoljno proteina za nahranit mišiće. Nahranit ćeš ti njih ali će sporije rasti. Tako da .. ako hoćeš moju sliku da ti pokažem šta sam uradio od sebe za 6 mjeseci ovim režimom treninga mogu ti poslati :thumbup:

Ljudi pogrešno tumače ruke baš kao ti ali eto. 5 dana u sedmici treninga, 2 odmora je odlično.

Pa profesionalci rade na taj fazon sise-biceps, leđa-triceps jer oni imaju suplemente i sve pi'cke materne da mogu odmarati mišiće,nahraniti ih prekomjernom dozom proteina a mi koji nemamo moramo raditi na ovaj fazon na koji ja radim jer će se brže napredovati.

ZuZa3
Kontakt:

Post Postao/la ZuZa3 » 06 avg 2014, 13:35

IlPrincipe je napisao/la:Ja sam ti reko ono što je tačno, i ja sam u teretani tek 8 mjeseci tako da nisam ni ja ekspert ali učim i znam kako je ispravno.

Kao početnik radit 2 grupe mišića je totalno pogrešno, zato što nemaš dovoljno proteina za nahranit mišiće. Nahranit ćeš ti njih ali će sporije rasti. Tako da .. ako hoćeš moju sliku da ti pokažem šta sam uradio od sebe za 6 mjeseci ovim režimom treninga mogu ti poslati :thumbup:

Ljudi pogrešno tumače ruke baš kao ti ali eto. 5 dana u sedmici treninga, 2 odmora je odlično.

Pa profesionalci rade na taj fazon sise-biceps, leđa-triceps jer oni imaju suplemente i sve pi'cke materne da mogu odmarati mišiće,nahraniti ih prekomjernom dozom proteina a mi koji nemamo moramo raditi na ovaj fazon na koji ja radim jer će se brže napredovati.
I ja bih volio da vidim napredak, pa ako nije problem posalji i meni :)
Chelsea, Chelsea

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 06 avg 2014, 13:59

IlPrincipe je napisao/la:Ja sam ti reko ono što je tačno, i ja sam u teretani tek 8 mjeseci tako da nisam ni ja ekspert ali učim i znam kako je ispravno.

Koliko radis vjezbi i koliko serija po treningu? Ako mozes da mi posaljes tvoj program sa vjezbama i serijama po misicnim skupinama ja bih te stvarno zamolio. Mozes i na PP.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 06 avg 2014, 14:27

Eto imas pp ;)

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 06 avg 2014, 14:31

Idem u teretanu nekih 3 mjeseca, uzimao sam prvi mjesec kreatin (po 3 grama dnevno). Imao sam nekih rezultata manjih dok sam koristio, a kada sam prestao uzimati ostao isti i vremenom polako napredovao, zadovoljan sam do sada. Iskreno, ne gledam puno na ishranu, kad se ima para više jedem zdravu hranu (riba, meso, kikiriki..) a ovako kući kad nema ničeg "zdravog" idu onda i hrenovke, parizer, kobasice, paštete.. Jest da dosta jedem slatka, al ne mogu bez tog al opet imam kakve takve rezultate u tih 3 mjeseca. Treniram dva dana pa odmor i tako sve.

Baš me zanima kakve bi rezultate imo da sam baš gledao na ishranu a o tome baš razmišljam nakon što sam se sad najeo kobasica i tih gluposti. :mrgreen:

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 06 avg 2014, 14:33

Kobasice roštiljske svakako da imaju proteina ali i masti sto je malo loše ali eto nisi profesionalac, također nije loše nekad ni hrenovke pojesti, bas sam neki dan vidio u one 4 hrenovke ima 14g proteina. Sta fali pojest 6-7 komada i 4 jajeta ..

ZuZa3
Kontakt:

Post Postao/la ZuZa3 » 06 avg 2014, 14:35

SiouxLukavac je napisao/la:Idem u teretanu nekih 3 mjeseca, uzimao sam prvi mjesec kreatin (po 3 grama dnevno). Imao sam nekih rezultata manjih dok sam koristio, a kada sam prestao uzimati ostao isti i vremenom polako napredovao, zadovoljan sam do sada. Iskreno, ne gledam puno na ishranu, kad se ima para više jedem zdravu hranu (riba, meso, kikiriki..) a ovako kući kad nema ničeg "zdravog" idu onda i hrenovke, parizer, kobasice, paštete.. Jest da dosta jedem slatka, al ne mogu bez tog al opet imam kakve takve rezultate u tih 3 mjeseca. Treniram dva dana pa odmor i tako sve.

Baš me zanima kakve bi rezultate imo da sam baš gledao na ishranu a o tome baš razmišljam nakon što sam se sad najeo kobasica i tih gluposti. :mrgreen:
Imas li neke slike da se vidi napredak sto si ostvario?

Samo nastavi trenirat, ne odustaj :)
Chelsea, Chelsea

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 06 avg 2014, 14:38

SiouxLukavac je napisao/la:Idem u teretanu nekih 3 mjeseca, uzimao sam prvi mjesec kreatin (po 3 grama dnevno). Imao sam nekih rezultata manjih dok sam koristio, a kada sam prestao uzimati ostao isti i vremenom polako napredovao, zadovoljan sam do sada. Iskreno, ne gledam puno na ishranu, kad se ima para više jedem zdravu hranu (riba, meso, kikiriki..) a ovako kući kad nema ničeg "zdravog" idu onda i hrenovke, parizer, kobasice, paštete.. Jest da dosta jedem slatka, al ne mogu bez tog al opet imam kakve takve rezultate u tih 3 mjeseca. Treniram dva dana pa odmor i tako sve.

Ma zderi sve. I ja isto radim i imam napretka. Sumnjam da si neki profesionalac, tako da nemoj se patiti sa ishranom. Ja se ne bi slatka odrekao nema sanse. :thumbup:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 06 avg 2014, 15:12

ZuZa3 je napisao/la:
Vodeci se s tim sto si ti napisao, u jednom pakovanju tjestenine imamo oko 53g proteina, 287g UH i 60g ostalih nutrienata. Dakle, tu imas 13% proteina, 71% UH i 16% ostalog ( od cega veci dio zauzimaju masti ). Uzmi onda u obzir da je neki normalni, prosjecni omjer proteina, UH i masti 50:30:20 ( 60:20:20, 70:10:20, 40:40:20 jos neki omjeri za neki lean bulk, cut i bulk za bas mrsave, respektivno ), iz toga lako mozes zakljuciti koliko je zapravo lose jesti tu tjesteninu.

Kao sto je rekao neko gore, izbjegavati sve sto je bijelo. Riza, hljeb, krompir, tjestenina, secer, kokain itd.
Ishrana treba da se bazira, bar u nasim krajevima, na piletini, teletini, puretini, povrcu, jajima, mladom/posnom siru, crnoj rizi, crnoj tjetenini, crni hljeb ( al zaista crni, a ne bijeli pomjesan sa kakaom :wtf: ) et vocu ( ne pretjerano ).
Na pocetku se moze cinit kao da je zaista skupo, ali kada malo pratis koliko si trosio prije i koliko trosis kada jedes kvalitetno, shvatis da i nema velike razlike. Ponekad mozes i ustediti.

Zelio bih da naglasim koliko je voda vazna. Trudite se da pijete sto vise vode, a sto manje svega ostalog. Uzmite neku flasu od 1.5l ( po mogucnosti staklenu ) i ako sjedite za racuanrom samo to drzite pored stola, nikakve grickalice i ostale gluposti vam ne trebaju. Trudite se da dnevno popijete bar 2-3 takve flase. Narocito ako uzimate kreatin. Nema lijepog izgleda bez onosnenja dovoljno vode.

Eh sad, svi vi koji zelite da izgledate fino, proporcionalno, trbusni ovo ono, a u teretani radite biceps, sise i 69 puta sedmicno trbusne; odmah se pozdravite sa tom idejom. Recimo ja za sve godine u kojima sam bio aktivan sportista, nisam uradio trbusne vise od jednom sedmicno, a noge sam znao radit po 2 puta. Trbusne razvalite tako sto radite noge, sise, ledja, biceps i triceps, ramena i jedete pravilno. Radite compound movemente, manite se izolacija, sprava i sajli. Sajlu i sprave forsiraj kad na cucnju izbacis 150 kg pa tu tezinu prebacis na bench i skines 2 desetke i odradis seriju laganice ( brojke su primjer samo ). Hocu reci, kada vec fino razvijes tijelo, snagu i vec osjetis svaki misic onda pogledaj sta ti fali pa ga izoliraj i forsiraj sajlu i sprave. Ne kazem da ne treba na pocetku nikako radit izolacije, ali kad vidim momke od 16 do 20 godina dodje u teretanu i ne pusta sajlu iz ruku, dodje mi da se ranim.

Jos nesto veoma bitno; zaboravite na EGO. Ako trenirate sa prijateljima ili ako ima neka treba u teretani da vam se svidja, pa vi nabacite 20tak kg teze nego sto zaista mozete raditi taj biceps curl, ne samo da necete postici svrhu vjezbe, nego cete izgledat veoma smjesno, neuko i vjerovatno povrijedit ledja. To vazi za sve vjezbe, pogotv ako ih radite u stojecem polozaju. Dakle, slobodno nabacite realnu tezinu, bilo to 10, 15 il 20 kg, to nije sramota jer vi i jeste dosli da trenirate i ojacate pa da mozete kasnije dizat 169, 69 kg na benchu i 200.69kg na mrtvom i tako.

Odmarajte kad osjetite da vam je odmor potreban, a ne kad vam pise u trening planu koji ste pronasli na bodybuildinu il negdje na netu. Ja kad sam pocinjao ic u teretanu, dakle sa nekih 15 ili 16 godina, nasao sam neki trening program gdje mi je pisalo da radim 6 dana i jedan odmaram. Naravno ja nabrijan, motivisan i neiskusan, poceo sam tako trenirati. Nakon 7 dana sam se raskovo i nisam mogo spavat 3 noci, jer su me ruke i tetive toliko bolile da sam mislio da cu odapet. A o hodanju da ne pricam, stepenice ko dzehenem bile. Eh da vi ne napravite tu gresku, samo lagano krenite, odmarajte kad vam je potrebno i ovo je sport na dugi vremenski period - citav zivot. Tako da imate vremena :)

Eto malo duzi post, pa koga zanima nek cita.
Pozdrav.
Ovo je vjerovatno najbolji post na temi i treba da bude na svakoj stranici da ga čitaju ljudi što pitaju stvari vezane za ishranu.
Kevin je napisao/la:ja kad sam išao u teretanu dobilo nas par upute od nekih starijih da radimo svaki 2. dan..znači npr:

1 dan - prsa i bicepsi
3 dan - ramena i tricepsi
4 dan - noge i leđa
Mnogi koriste takav raspored treninga a nisu svjesni da džaba tako rade samo belaj sebi prave i usporavaju napredak.

vidi taj trening nije loš, taj trening koriste profesionalci. Zašto ? Zato što oni imaju dovoljno preparata,suplemenata da za jedan dan proteinima mogu pokriti 2 grupe mišića. A mi ? Mi nemamo, tako da je za mene uzaludno raditi npr Prsa i biceps ako nemaš suplemenata. To je činjenica :thumbup:

Kad se bude imalo para za beton ishranu i za 2 doze proteina na dan onda može ovakav trening raspored :thumbup:
Ovo je vjerovatno najbesmisleniji post na temi, u rangu onoga kada je neko od korisnika opisivao ishranu za dobijanje mase, pa nabrajao kako jede par puta dnevno sirnice, bureke i slične stvari. Teško ludilo.

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 06 avg 2014, 16:34

ZuZa3 je napisao/la:

Imas li neke slike da se vidi napredak sto si ostvario?

Samo nastavi trenirat, ne odustaj :)
Slike idu za nekih mjesec dana dok se još malo sredim, uglavnom vidi se napredak koliko toliko što je najvažnije za nastavak treniranja i motivaciju.

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.