Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

amerosm
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la amerosm » 06 avg 2014, 13:48

Mustafi u Valenciji za 9 miliona €...
Kao sto sam predpostavljao da ce odsteta biti 2-3 miliona € veca nego li trzisna vrijednost.

Manager Wollscheida je izjavio da postoji velika vjerovatnoca da ce njegov igrac ovo ljeto napustiti Leverkusen, a ostaje da vidimo hoce li njegova sljedeca destinacija biti Hamburg. Da se ja licno pitam doveo bih ga jedino ukoliko bi imali pravo otkupa ugovor - u protivnom bi potrazio neko drugo rijesenje.

Mada ja se i dalje ne mogu oteti utisku da je DB zainteresovan za Schära i da njega pokusava dovesti.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 06 avg 2014, 14:49

Ako potpišemo novog stopera onda je najracionalnije Taha dat na posudbu kod nekog boljeg drugoligaša. Nisam baš sretan s tim potezom ali bi to bilo najbolje za njegov dalji razvoj. U23 je preslaba, od sjedenja na klupi nema velke koristi a ne vjerujem da će dočekat priliku, slonko se opekao prošle sezone i sad igra na sigurno.

Imam neki loš predosjećaj da se Lasogga neće ove godine nešto naigrat. Propustio je najvažniji dio priprema i ako ga se prerano vrati riskiramo novu ozljedu. Samo da se ponovo ne jave leđa, to se ne bi samo tako saniralo.

pao
Kontakt:

Post Postao/la pao » 06 avg 2014, 14:51

Na kojim pozicijama je HSV najkriticniji trenutno? Stoper? ili

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 06 avg 2014, 15:26

Ja mislim da smo trenutno pokriveni na svim pozicijama, ne vrhunski ali solidno. Na desnom boku mi se Diek/Westermann čini najslabiji dio i naravno, ako bude problema sa Lasoggom, u napadu ne stojimo baš najjače. Iako, ako slonko bude igrao sistem po kojem je poznat, a u korist toga svjedoče i pripreme s naglaskom na snazi i eksplozivnosti, Rudnevs će se sasvim dobro snaći u kombinaciji sa Müllerom i Iličevićem.

Stoper ima smisla jer nam na godinu istječu Westermann, Rajković i Kačar. Osim toga slonko ide na ziher, Westermann je prošle sezone bio katastrofa, Rajković je ozlijeđen, Tah preneiskusan a Kačar koji trenutno daje naznake da može odigrat solidno isto tako može pokazat svoje staro pacersko lice. Iako ja osobno mislim da bi Westermann mogao ugodno iznenadit i da bi njemu Behrami čak više značio nego badelju.

pao
Kontakt:

Post Postao/la pao » 06 avg 2014, 15:35

Aha, iskreno i ja dijelim misljenje meni bar je najslabija karika Westerman..Sto se mene tice volio bi vidjeti jos min 2 pojacanja dvoumim se izmedju desnog beka i stopera, te jedan napadac..kad bi se ja pitao ali vidjet cemo.Nadam se da doci jos jedno kvalitetno ime.
PS: i sta je s igracem iz Augsburga?

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 avg 2014, 15:56

I desilo se, HSV konačno odradio kvalitetnu kupovinu igrača. Neka su Hakana prodali, momak je djelovao u svom svijetu, a 14.5 miliona eura je odlična cifra za tako mladog igrača.

Ne treba odmah postaviti ljestvicu visoko. Očekujem HSV oko 10 pozicije, s tim da mogu iznenaditi i iz drugog plana za neku poziciju u Evropskoj ligi.

Najbitnija je stabilizacija kluba. Ruku na srce, želio sam da ispadnu prošle godine jer mi je na živce išla uprava Hamburga koja je od ekipe koja je igrala Ligu prvaka napravila tim koji prima tri gola po utakmici.

pao
Kontakt:

Post Postao/la pao » 06 avg 2014, 15:59

Neutral je napisao/la:I desilo se, HSV konačno odradio kvalitetnu kupovinu igrača. Neka su Hakana prodali, momak je djelovao u svom svijetu, a 14.5 miliona eura je odlična cifra za tako mladog igrača.

Ne treba odmah postaviti ljestvicu visoko. Očekujem HSV oko 10 pozicije, s tim da mogu iznenaditi i iz drugog plana za neku poziciju u Evropskoj ligi.

Najbitnija je stabilizacija kluba. Ruku na srce, želio sam da ispadnu prošle godine jer mi je na živce išla uprava Hamburga koja je od ekipe koja je igrala Ligu prvaka napravila tim koji prima tri gola po utakmici.
abd krenut ce nabolje ove sezone. :thumbup:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 avg 2014, 16:50

Sada sam nesta razmisljao i ja da sam na mjestu DB-a pokusao bih za 3 miliona € dovesti Lorika Canu...
Time bi dobili dosta toga, jer bi imali lidera na stoperskoj poziciji koji ima iskustvo, a isto tako u slucaju ne daj Boze neke povrede ili suspenzije Behramija mogao bi ga staviti u vezni red, jer bi onda takodjer skinuo teret sa stopera i olaksao Badelju posao.

Nadam se da DB isto ovako razmislja, jer ne daj Boze da Behrami dozivi povredu ili suspenziju opet dolazimo do istog sr.anja iz prethodne sezone.

Pored MO-a ciji transfer ocekujem do sredine naredne sedmice jos pokusati dovesti Canu ili nekog drugog igraca koji kvalitetno moze pokriti te dvije pozicije i mi smo spremni za narednu sezonu.

PS: Takodjer veoma znimljiva statistika:

2010 - Nürnberg dobio Augsburg u baraz utakmicama - narednu sezonu zavrsili na 6.poziciji
2011 - Gladbach dobio Bochum u baraz utakmicama - narednu sezonu zavrsili na 4.poziciji
2012 - Düsseldorf poslao Herthu u Cvajtu
2013 - Hoffenheim dobio Kaiserslautern u baraz utakmicama - narednu sezonu zavrsili na 9.poziciji

Dakle ja se ne bih protivio ukoliko bi ostvarili plasman kao Hoffenheim. Vazno je da sto prije obezbijedimo opstanak i mozda uz malo srece u zrijebu mozemo daleko dogurati u kupu Njemacke.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 06 avg 2014, 17:02

pao je napisao/la: PS: i sta je s igracem iz Augsburga?
Vjerojatno će MO doć, možda ih cimamo za pola milje dole, ne znam.

Oko ciljeva zna se - da osiguramo opstanak par kola prije kraja. Ciljevi su skoro sigurno određeni sa slonkom i po logici stvari nisu poznati javnosti. Osobno bih mu postavio dva cilja - osigurati opstanak par kola prije kraja i uvesti 1-2 mlada igrača u prvu, ne nužno kao standardne ali da imaju ozbiljniju minutažu. Ako ostvari ciljeve slonko ima legitimitet za dalje (kolko god navijao za Tuchela, mora se bit principijelan i dat mu iduću sezonu sa novim ciljevima).
Srećom pa ona dva laprdala više neće uveseljavat javnost nebuloznim izjavama nakon dvije bolje utakmice.

Što se Cane tiče, istina je da bi to bilo baš ziherung rješenje ali ne daje neku perspektivu.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 avg 2014, 17:31

ledar je napisao/la:Što se Cane tiče, istina je da bi to bilo baš ziherung rješenje ali ne daje neku perspektivu.
Sada je navaznije da stanemo na noge, pa tek onda treba razmisljati o perspektivi...
Kada je Klopp pocinjao u BVB-u stoperi su mu bili Wörns i Kovac, a u veznom redu su mu igrali Kehl, Hajnal i Kringe.

Imamo mi dosta perspetkivnih igraca, ali kada stanemo na noge u naredne dvije godine iste ce nam biti lakse dovoditi.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 06 avg 2014, 18:17

amerosm je napisao/la: Kada je Klopp pocinjao u BVB-u stoperi su mu bili Wörns i Kovac, a u veznom redu su mu igrali Kehl, Hajnal i Kringe.
Wörns nije više igrao kad je Klopp preuzeo a Kovač je igrao nepune 4 utakmice u jesenskom dijelu prije nek je otišo u diname. A te sezone (08-09) Kehl je imao 28, Kringe 25, Hajnal 27. Stoperi su bili Hummels (19), Subotić (19), Santana (22).
Za usporedbu mi imamo Westermanna (30), Đuru (27), Jansena (28), Behramija (29), Vdvea (31) a ni Mueller (27) nije baš u cvatu.

Inače, ne jedan trener je proklinjao svoju sudbinu zbog prestare obrane. Napadača možeš imat i sa 40 ali obrambenog... Ali dobro, ja ipak mislim da je Behrami odličan potez i da bi nam Cana pomogo kao osigurač, ali iskreno bih radije da Tah dobije priliku i da slonko s njim malo i riskira.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 06 avg 2014, 18:37

Oko konkretnog plasmana je inače nezahvalno govoriti jer razlike u bodovima između relativno udaljenih pozicija znaju biti vrlo male. Pretprošle sezone je 7-mog i 13-tog dijelilo samo 6 bodova, isto toliko je sezonu prije bilo između 8-mog i 14-tog, a 6 bodova i nije bogznašto, jedna sretna pobjeda i jedan sudački previd ili ludi golman (ko naš Adler pretprošlu sezonu kad je skidao nemoguće).

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 avg 2014, 15:04

Ako je vjerovati medijima izgleda da ce Wollscheid biti taj stoper kojeg cemo dovesti...
Po meni potez Beiersdorfera koji niti smrdi niti mirse. Kada su stoperi u pitanju izgleda da su se odlucili za kvantitet umjesto kvaliteta.

Ja i dalje mislim da nasi trenutni stoperi nisu toliko losi, i siguran sam da ce to Behrami dokazati o cemu je Netzer pricao.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 07 avg 2014, 16:55

Odlučili smo se izgleda za sicher varijantu, baš kako si ti @amere reko. Možda to i nije tako loše jer bi Tah mogo dobit priliku, barem u "lakšim" utakmicama. Također bi po mopou idući tjedan trebali potpisat Ostržoleka za 2 milje.

Kako se moglo očekivati neće bit ništa od prodaje Skjelea, Preetz bi da mu ga damo za džabe.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 avg 2014, 17:07

ledar je napisao/la:Kako se moglo očekivati neće bit ništa od prodaje Skjelea, Preetz bi da mu ga damo za džabe.
Ja da se pitam pokusao bih produziti ugovor Skjelbreda...
Veoma zahvalan igrac koji ima tek 27 godina, uz to ima odlican karakter i moze pokriti poziciju desnog krila, te zadnjeg veznog.

Takodjer se nadam da se DB interno Slomki izdati naredjenje da ekipa narednu sezonu mora okoncati izmedju 8 i 11 pozicije.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 08 avg 2014, 09:11

Osobno ne bih nikom ko nagodinu istječe produžio prije proljeća, dok se ne pokaže kroz sezonu. Skjele je inače zahvalan igrač, brz, motoričan, tehnički dobar i mislim da bi se dobro uklopio u slonkovu koncepciju, a pored toga dobro bi nam došla alternacija jer nam se opet ozlijeđuju igrači (Lasogga je gore nego što se mislilo, Mueller, Demirbay, Tah....)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 avg 2014, 13:33

@ ledar

Müller vuce povredu jos od Mainza, ali od Ponedjeljka bi trebao biti u puno trenaznom procesu, isto kao i Tah. Sto se Lasogge tice tu je jednostavno svaki komentar suvisan.

Ne znam gdje si procitao ya Demirbayja jer ja nisam nista pronasao u medijima...

Veceras od 18.45 h igramo protiv Lazia i ova utakmice ce biti pokazatelj sta od ekipe mozemo ocekivati naredne sezone.

Jedva cekam da vidim kako ce izgledati na terenu, rezultat je za mene u ovom susretu u drugom planu.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 08 avg 2014, 19:08

Amere, na splitteru u utorak je pisalo da Karem ima muskulären problem zbog kojeg je propustio turke, a u srijedu kad je bio slobodan dan nije uspio odradit trkački trening do kraja. U svakom slučaju trebat će mu još vremena za potpuni oporavak.

Vidjećemo hoće li protiv Lazia slonko opet radit hokejaške izmjene.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 avg 2014, 20:43

Valon Behrami :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Kakvu smo igracinu dobili za samo 3,2 miliona €.

Inace poraz protiv Lazia od 2:0, no ja sam zadovoljan prikazanim...Stvorili smo veliki broj prilika - Ilicevic je morao dati minimalno dva gola, vrsili smo presing na posljednju liniju Lazia i nismo dopustili puno prilika protivniku.

Slomka mora poraditi jos na prekidima, jer Lazio je jedino tada bio opasan po nas gol i mora shvatiti da panjevi kao Westermann, Rudnevs i Arslan nemaju sta da traze u prvih 11 i da budu u rotaciji za ulazak sa klupe.

Sa novim stoperom, MO-om, Müllerom i Lasoggom ja sam ubjedjen da cemo odgirati sezonu u kojoj necemo strahovati od ispadanja u nizi rang.

PS: Kod drugog gola Kacar otklanja opasnot, lopta dolazi do Lulica, a Westermann umjesto da ga faulira ispred kaznenog prostora on ga propusta i ovaj ubacuje u sredinu gdje Adler spasava i odbijenu loptu igrac Lazia posprema u mrezu. :damn: :damn:

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 08 avg 2014, 20:59

Da, vidjelo se ko je šef - Behrami.

Prvi dio loš, rastrzan, drugi bolji. Očito je da ekipa nije uigrana, puno loših paseva i brzopletosti. Slonko je opet hokejaški mijenjao, znači ništa od uigravanja linija i takvi ćemo ući u sezonu. Nice.

Ako dobrim dijelom sezone ostanemo bez Lasogge nije baš utješno vidjet na djelu naše "napadače" Rudnevsa i zuju. A vaart raga sa "novim motorom" je i dalje samo raga.
I da, kačar je ipak onaj stari kačar kakvog ga se sjećamo, nema zabune.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []