Znaci Koldzo je idiot sto nece da izda gradjevinsku dozvolu i te ostale stvari potrebne za rekonstrukciju stadionafedeltafrotta je napisao/la:zato sto sve ide preko opstine, ko ce ti izdati dozvole i ostale stvarilafomamone je napisao/la:Pa valjda stadion nije Koldzin ili od opstine, kako oni mogu zabraniti nekome da renovira svoju kucu
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
-
lafomamone
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Avanes je napisao/la:Kad se treba pričati onda su svi jaki na riječima. Mi ćemo stadion napraviti, moramo stati uz Želju sad smo najpotrebniji... bla bla bla bla bla. Eh sad kad treba da se djeluje sad nas i crne mambe napadaju, nekima se ukazuju tarantule, neko mora ovo ili ono i truju ovdje ljude svojim pripremljenim tekstovima.
Cijena polugodišnje karte u sezoni 2008/2009 je bila 25KM, ako neko ne vjeruje skenirat ću da se uvjeri. Cijena iste te polugodišnje u sezoni 2006/2007 je bila 20KM. Koliko su cijene svega ostalog skočile u ovih 6 ili 8 godina??? Koliko od vas ovdje puši i na dnevnoj bazi da 3,50KM za otrov? Koliko su te cigare bile prije 8 godina??? I naravno nije vam problem dati za taj otrov duplo više novca u odnosu na period od prije 8 godina? Nije problem dati na ovisnost zvana kocka i stotine maraka mjesečno? Dakle, cijena godišnje karte je ostala na istom nivou od prije 6 godina, a cijena svega ostalog je otišla u tri lijepe, otišli su i troškovi kluba pa je opet karta na istom nivou. Nije problem jer ste ovisni o tome i bez toga nemožete.
Ja sam ovisan o Želji i nije mi puno da je 100KM godišnja karta. Ja na utakmicama ne gledam mane stadiona, hebe me se najiskrenije, čak šta više najrahatniji sam bio kad ni stolice nismo imali. Ja na utakmice dolazim da vidim svog Želju i da dobijem dozu nečega o čemu sam ja ovisan! Na kraju krajeva cijele godine se može odvajati za ovu godišnju, ako planiraš da je kupiš. Ako tako razgodiš ispada da za svoju ljubav treba da daš 0,17KM dnevno...hmmm puno majku mu!
Buraz sve si to dobro napisao ali raja ima sve manje i manje para uslovi na stadionu su kao i poslije rata ja sam prije dvije godine reako vise nikad nece biti posjeta kao sto je bila kad se Amar vratio sve dok se stadion ne sredi meni je licno dodijalo gledati utakmicu sa juga i sjevera klub mora napraviti jednu tribinu istok ili zapad svejedno
Ovo sa Madjarima je tacno. Dakle,u klub su dosli ljudi iz Madjarske,radilo se o firmi koja se bavi investicijama. Donijeli su projekat stadiona od cca 20000 mjesta kakav su napravili u Budimpesti.fedeltafrotta je napisao/la:on je jedan kreten idiotski, on je dao crveno svjetlo madjarima koji su htjeli napraviti stadion, sto ? jer ga nije bilo u tome naravnoDzoleZeljo je napisao/la:Evo Koldzo ulozi sredstva u novi centar, tj oko 2.200.000 KM, a mi bi sa tim parama mogli komonto srusiti onu tribinu zapad, na istom mjesto srediti sve pratece objekte (mislim prvenstveno na svlacionice i sve drugo sto uefa trazi), ostaviti prostor za gradnju zapada kada dodu bolja vremena, a to sve mozemo za 1.000.000 KM, a ostatak usmjeriti na istocnu stranu koja bi mogla biti kao na stadionu Mlade, gdje je Siroki nedavno igrao.
Zato, zajebeti te price kako ce opcina, kanton ili neki treci nivo vlasti praviti Zelji stadion. Vidimo da se moze, ali ocigledno nije stranka dala zeleno svijetlo za to...
Ponuda je glasila:napravicemo identican stadion i predati ga u vlasnistvo FK Zeljeznicara. Za taj ulog trazimo zemlju,sadasnji pomocni stadion,na kojoj bi pravili poslovno-stambeni objekat, koji bi bio nase vlasnistvo(vlasnistvo tih Madjara).Nasa uprava je prihvatila ponudu.Da bi se to realizovalo,opcina je trebala promijeniti regulacioni plan,te zemljiste gdje je sad pomocni teren prenamijeniti u gradjevinsko. Cinjenica je da je to zaustavio nacelnik opcine,Koldzo.Ovo je bila jedina konkretna prica i najbolja prilika za rijesavanje pitanja stadiona za sva vremena. Na zalost,ocigledno su prevagnuli neki licni interesi ljudi u politici koji imaju moc da odlucuju.
I mene zanima podatak da li je se od jutros prodalo nešto članskih karti
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
I nakon svega sto ima veze sa Koldžom opet ce nasi idioti da ga puste sad pred izbore da prica i obecava stadion, a ako su imalo pametni odmah u startu neka mu se zahvale jer godinama prica a nista ne radi.
Ali ne smiju jer ako mu se suprotstave tek onda ce klub imati probleme.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Ja sam cuo da je zabranu gradnje tog kompleksa izmedju ostalih podrzao i vlasnik Robot komerca, jer bi izgradnjom nekog takvog ili slicnog objekta njegovi objekti u Hrasnom i na socijalnom dobili direktnu konkurenciju. I vjerujem u tu pricu, jer je maksimalno lobirao kod odredjenih lopova politicara u opstini. a kad mahala prica, svasta moze biti...
... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Upravo je to bit svega.Elegant je napisao/la:I nakon svega sto ima veze sa Koldžom opet ce nasi idioti da ga puste sad pred izbore da prica i obecava stadion, a ako su imalo pametni odmah u startu neka mu se zahvale jer godinama prica a nista ne radi.
Ali mora da znate jednu stvar, nije Koldzo taj koji odlucuje, vec stranka koja ga je postavila, a on samo izvrsava naredbe stranke.
Isti **** ja sa svim drugim strankama. Tako da ne mislite da nesto propagiram protiv SDA, a druge ne spominjem.
Bio je ispred Koldze, i Komsic pa opet nista.
Fakticki, Zelju stranke od rata pa vamo, drze kao taoca, jer ti nece izdati potrbenu dokumentaciju ako oni iskljucivo nemaju interesa u tome. Najgora stvar svega toga je sutnja. Tako, mozemo ostati sutjeti, i ovako ce biti 100 sljedeci godina, ili mozete ako nista, ako vec J*** nas, neka J*** i sebe.
Ima organizacija u svijetu kojima se ovakav vid terora moze prijaviti. Pa kada fino stranka krene vani po investiciju, bice etiketirana na drugaciji nacin.
@Baja_Zvjerka - Zar stvarno mislis da bi neko pristao na 50.000 KM kada moze 1.000.000 KM da okrene?
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 06 avg 2014, 15:03, ukupno mijenjano 2 puta.
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Kako mene nerviraju te price da je sve bilo dogovoreno al nesto izradilo... Sto Zeljo nije ponudio svakom od tih ljudi po 50.000 KM, nema ih sigurno vise od 3,4 covjeka koji se fkt nesto pitaju? Sto nije taj investitor dodao 200.000 pa direktno platio pomoc stranci koja se za to pita, to oni ne bi pristali? Na investiciju od 30,40 miliona gdje su troskovi varijabilni kao smijer vjetra na Bjelasnici, ta cifra je smijesna... Kod nas uvijek sve bilo dogovoreno al u zadnji trenutak propalo, i transferi i tribine i stadion i pojacanja, ma sve...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
- Camoranesi
- Kontakt:
Slažem se u potpunosti. Možda pred sljedeće izbore počne gradnja stadiona, ove godine je prioritet dvoranaDzoleZeljo je napisao/la:Upravo je to bit svega.Elegant je napisao/la:I nakon svega sto ima veze sa Koldžom opet ce nasi idioti da ga puste sad pred izbore da prica i obecava stadion, a ako su imalo pametni odmah u startu neka mu se zahvale jer godinama prica a nista ne radi.
Ali mora da znate jednu stvar, nije Koldzo taj koji odlucuje, vec stranka koja ga je postavila, a on samo izvrsava naredbe stranke.![]()
Isti **** ja sa svim drugim strankama. Tako da ne mislite da nesto propagiram protiv SDA, a druge ne spominjem.
Bio je ispred Koldze, i Komsic pa opet nista.
Komšić samo šuplje bacao, isto k'o i sad.
Ja ti dajem sve - dušu, tijelo i srce cijelo, jer ludo volim te!
1921
1921
Pa sta im imaju davati pare, zasto stranka ili pojedinac mora da profitira, samo kurpcija i licni interesi.Baja_Zvjerka je napisao/la:Kako mene nerviraju te price da je sve bilo dogovoreno al nesto izradilo... Sto Zeljo nije ponudio svakom od tih ljudi po 50.000 KM, nema ih sigurno vise od 3,4 covjeka koji se fkt nesto pitaju? Sto nije taj investitor dodao 200.000 pa direktno platio pomoc stranci koja se za to pita, to oni ne bi pristali? Na investiciju od 30,40 miliona gdje su troskovi varijabilni kao smijer vjetra na Bjelasnici, ta cifra je smijesna... Kod nas uvijek sve bilo dogovoreno al u zadnji trenutak propalo, i transferi i tribine i stadion i pojacanja, ma sve...
Zar im nije u interesu da se stadion izgradi u interesu boljitka za klub, zajednicu, opstinu, pa ako hocete reprezentaciju i drzavu. Da konacno imamo jedan moderni sportski objekat.
Ali ne, bitno je samo da neko zaradi, isto sto gore neko napisa da je u dvoranu ulozeno 7.000.000, pa onda je barem 4.500.000 ukradeno od tih 7. Mala dvoranica a kosta 7. mil., pa nije niko lud.
Za tih 7.mil. bi mogli Grbavicu renovirat da bljesti, jeste li svjesni koje su to pare.
- Camoranesi
- Kontakt:
Ma joj Elegant, kontaju mi 'plitki'. Tu ti je drug moj, odvadi pola, a možda i višeElegant je napisao/la:Pa sta im imaju davati pare, zasto stranka ili pojedinac mora da profitira, samo kurpcija i licni interesi.Baja_Zvjerka je napisao/la:Kako mene nerviraju te price da je sve bilo dogovoreno al nesto izradilo... Sto Zeljo nije ponudio svakom od tih ljudi po 50.000 KM, nema ih sigurno vise od 3,4 covjeka koji se fkt nesto pitaju? Sto nije taj investitor dodao 200.000 pa direktno platio pomoc stranci koja se za to pita, to oni ne bi pristali? Na investiciju od 30,40 miliona gdje su troskovi varijabilni kao smijer vjetra na Bjelasnici, ta cifra je smijesna... Kod nas uvijek sve bilo dogovoreno al u zadnji trenutak propalo, i transferi i tribine i stadion i pojacanja, ma sve...
Zar im nije u interesu da se stadion izgradi u interesu boljitka za klub, zajednicu, opstinu, pa ako hocete reprezentaciju i drzavu. Da konacno imamo jedan moderni sportski objekat.
Ali ne, bitno je samo da neko zaradi, isto sto gore neko napisa da je u dvoranu ulozeno 7.000.000, pa onda je barem 4.500.000 ukradeno od tih 7. Mala dvoranica a kosta 7. mil., pa nije niko lud.
Za tih 7.mil. bi mogli Grbavicu renovirat da bljesti, jeste li svjesni koje su to pare.
1921
1921
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Ima u Turskoj stadion, novo izgraden, identican Grbavica (aludiram na SJEVER Tirbinu u kompletu). Kompetan objekat kostao priblizno 7.000.000 €, sto je opet slaba cifra kakvi se sve objekti prave sirom svijeta. Ali nije to bit, vec da se moze kada se hoce. Bas kao sto covjek iznad rece, 7.000.000 KM je ogromna para, posebno za nase uslove, a ja Vam odgovorno tvrdim da bi mi za jedno 2.500.000 KM moglo skockati stadion za grupa EL, za CL bi trebalo malo vise, 3.500.000 KM. Dakle, moze se, kada se hoce...
- Camoranesi
- Kontakt:
Kad bude čelnim ljudima u interesu, Grbavica će se renovirati.
Do tad, nažalost, moramo se pomiriti sa onim što imamo, bar je naše ali i to ne treba da bude utjeha.
Do tad, nažalost, moramo se pomiriti sa onim što imamo, bar je naše ali i to ne treba da bude utjeha.
1921
1921
Treba stati sa ovom pricom oko stadiona, nece ga biti i gotovo.
Okrenuti se Sirokom i ligi koja ce biti jako teska ove sezone, a razmisljati kako u buducnosti odrzati klub i koletiv jer je fakat kriza.
Okrenuti se Sirokom i ligi koja ce biti jako teska ove sezone, a razmisljati kako u buducnosti odrzati klub i koletiv jer je fakat kriza.
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Tacno, ja opet kada vidim Kosevo kao gradski stadion i kakav odnos vlasti imaju prema istom, nekada se u ovom izlivu bijesa i suzdrzim pa opet kazem, nase je, kakvo god da je, bolje opet i tako nego da idemo i molimo hoce li postaviti neko stolice ili ne, hoce li zakrpiti mokri cvor ili ne, itd...Camoranesi je napisao/la:Kad bude čelnim ljudima u interesu, Grbavica će se renovirati.
@elegant - Ne treba stati prijatelju, jer opet zavisimo od ustanova koje izdavaju potrebnu dokumentaciju. To je taj problem. Koliko kog mi udarali glavom od zid, mi ne smijemo odustati od toga jer ima ljudi koji nas interesno koce.
EDIT. Hoce li mi neko objasniti zasto se ljudi zale na ovaj stadion u Foci? Nisam pratio.
Koliko vidim, stadion ima reflektore plus natkrivenu tribnu, tako da mi nikako ne ide u glavu zasto se zale na isti...
- Camoranesi
- Kontakt:
Na tu tribinu, jedinu tribinu koju taj stadion ima, isti je ulaz i izlaz i za domaće navijače i za goste. Kako god belaj bi ispao sto posto, zato neće niko da rizikuje. Zamisli susret Manijaka i SokolovaDzoleZeljo je napisao/la:Tacno, ja opet kada vidim Kosevo kao gradski stadion i kakav odnos vlasti imaju prema istom, nekada se u ovom izlivu bijesa i suzdrzim pa opet kazem, nase je, kakvo god da je, bolje opet i tako nego da idemo i molimo hoce li postaviti neko stolice ili ne, hoce li zakrpiti mokri cvor ili ne, itd...Camoranesi je napisao/la:Kad bude čelnim ljudima u interesu, Grbavica će se renovirati.
@elegant - Ne treba stati prijatelju, jer opet zavisimo od ustanova koje izdavaju potrebnu dokumentaciju. To je taj problem. Koliko kog mi udarali glavom od zid, mi ne smijemo odustati od toga jer ima ljudi koji nas interesno koce.
EDIT. Hoce li mi neko objasniti zasto se ljudi zale na ovaj stadion u Foci? Nisam pratio.
Koliko vidim, stadion ima reflektore plus natkrivenu tribnu, tako da mi nikako ne ide u glavu zasto se zale na isti...
1921
1921
u ovoj zemlji na investiciju od 30-40 miliona "kafa" svima odgovornim ide najmanje 5-6-7. u nekim projektima "kafa" proguta i pola vrijednosti. a to je već malo teže za svariti.Baja_Zvjerka je napisao/la:Kako mene nerviraju te price da je sve bilo dogovoreno al nesto izradilo... Sto Zeljo nije ponudio svakom od tih ljudi po 50.000 KM, nema ih sigurno vise od 3,4 covjeka koji se fkt nesto pitaju? Sto nije taj investitor dodao 200.000 pa direktno platio pomoc stranci koja se za to pita, to oni ne bi pristali? Na investiciju od 30,40 miliona gdje su troskovi varijabilni kao smijer vjetra na Bjelasnici, ta cifra je smijesna... Kod nas uvijek sve bilo dogovoreno al u zadnji trenutak propalo, i transferi i tribine i stadion i pojacanja, ma sve...
PostPostao/la FKZ1921 dana 06 aug 2014, 13:37
fedeltafrotta je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:Evo Koldzo ulozi sredstva u novi centar, tj oko 2.200.000 KM, a mi bi sa tim parama mogli komonto srusiti onu tribinu zapad, na istom mjesto srediti sve pratece objekte (mislim prvenstveno na svlacionice i sve drugo sto uefa trazi), ostaviti prostor za gradnju zapada kada dodu bolja vremena, a to sve mozemo za 1.000.000 KM, a ostatak usmjeriti na istocnu stranu koja bi mogla biti kao na stadionu Mlade, gdje je Siroki nedavno igrao.
Zato, zajebeti te price kako ce opcina, kanton ili neki treci nivo vlasti praviti Zelji stadion. Vidimo da se moze, ali ocigledno nije stranka dala zeleno svijetlo za to...
on je jedan kreten idiotski, on je dao crveno svjetlo madjarima koji su htjeli napraviti stadion, sto ? jer ga nije bilo u tome naravno
Ovo sa Madjarima je tacno. Dakle,u klub su dosli ljudi iz Madjarske,radilo se o firmi koja se bavi investicijama. Donijeli su projekat stadiona od cca 20000 mjesta kakav su napravili u Budimpesti.
Ponuda je glasila:napravicemo identican stadion i predati ga u vlasnistvo FK Zeljeznicara. Za taj ulog trazimo zemlju,sadasnji pomocni stadion,na kojoj bi pravili poslovno-stambeni objekat, koji bi bio nase vlasnistvo(vlasnistvo tih Madjara).Nasa uprava je prihvatila ponudu.Da bi se to realizovalo,opcina je trebala promijeniti regulacioni plan,te zemljiste gdje je sad pomocni teren prenamijeniti u gradjevinsko. Cinjenica je da je to zaustavio nacelnik opcine,Koldzo.Ovo je bila jedina konkretna prica i najbolja prilika za rijesavanje pitanja stadiona za sva vremena. Na zalost,ocigledno su prevagnuli neki licni interesi ljudi u politici koji imaju moc da odlucuju.
Ovo sve je moguće jer su političari,osioni ,bahati .Davno sam govorio da je nemoguće očekivati da načelnik dozvoli gradnju bilo čega a kamoli bilo kakvog tržnog centra pod svojim penđerima.Nije frajer lud da sebi napravi dernek pod porozorima .E sad oni koji su mu aplaudirali a plava boja im u srcu neka dobro mućnu glavom.Tačno je nije bilo ništa bolje ni sa navodnim simpatizerom Komšićem.Zato bilo koji naredni mora ZASLUŽITI glas.I neka niko nema dilemu načelnik je odgovoran jer iza njega stoji vladajuća stranka na toj opštini
fedeltafrotta je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:Evo Koldzo ulozi sredstva u novi centar, tj oko 2.200.000 KM, a mi bi sa tim parama mogli komonto srusiti onu tribinu zapad, na istom mjesto srediti sve pratece objekte (mislim prvenstveno na svlacionice i sve drugo sto uefa trazi), ostaviti prostor za gradnju zapada kada dodu bolja vremena, a to sve mozemo za 1.000.000 KM, a ostatak usmjeriti na istocnu stranu koja bi mogla biti kao na stadionu Mlade, gdje je Siroki nedavno igrao.
on je jedan kreten idiotski, on je dao crveno svjetlo madjarima koji su htjeli napraviti stadion, sto ? jer ga nije bilo u tome naravno
Ovo sa Madjarima je tacno. Dakle,u klub su dosli ljudi iz Madjarske,radilo se o firmi koja se bavi investicijama. Donijeli su projekat stadiona od cca 20000 mjesta kakav su napravili u Budimpesti.
Ovo sve je moguće jer su političari,osioni ,bahati .Davno sam govorio da je nemoguće očekivati da načelnik dozvoli gradnju bilo čega a kamoli bilo kakvog tržnog centra pod svojim penđerima.Nije frajer lud da sebi napravi dernek pod porozorima .E sad oni koji su mu aplaudirali a plava boja im u srcu neka dobro mućnu glavom.Tačno je nije bilo ništa bolje ni sa navodnim simpatizerom Komšićem.Zato bilo koji naredni mora ZASLUŽITI glas.I neka niko nema dilemu načelnik je odgovoran jer iza njega stoji vladajuća stranka na toj opštini
Zadnja izmjena: reks, dana/u 06 avg 2014, 15:33, ukupno mijenjano 1 put.
napravio bi on stalnu postavku cirkusa embel riva kad bi bila dovoljna kafa. al' očito nije bila.
PostPostao/la ChWilla dana 06 aug 2014, 14:32
napravio bi on stalnu postavku cirkusa embel riva kad bi bila dovoljna kafa. al' očito nije
Ako mu kafa od privatizovanog "Magrosa" i oniliki lanac Amko prodavnica nije dovoljan onda normalan čovjek ostaje bez riječi.Bahatost,glad .......beskrajna drskost.
napravio bi on stalnu postavku cirkusa embel riva kad bi bila dovoljna kafa. al' očito nije
Ako mu kafa od privatizovanog "Magrosa" i oniliki lanac Amko prodavnica nije dovoljan onda normalan čovjek ostaje bez riječi.Bahatost,glad .......beskrajna drskost.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Hrasno15, zeljovolimte i 98 gostiju.