FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

amko27
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la amko27 » 06 avg 2014, 19:58

lafomamone je napisao/la:
"Općina centar donirala 30.000 KM FK Sarajevo
Općina Centar Sarajevo donirala je Fudbalskom klubu Sarajevo 30.000 KM za pripreme igrača"
Pa ko brani Koldzi da donira zeljeznicaru par hiljada, problem je sto se na mala vrata uvodi prica o gradnji megalomanskog objekta drustvenim parama za privatne svrhe, a to nikada nece moci uraditi Koldzo nego se ruka mora zavuci dosta dublje. I tu nastaju problemi, iz te sehare hoce mnogi svoj dio jer im realno i pripada. Ko moze zabraniti Sarajevu da zahtjeva isti tretman, tj. da se i tom klubu sagradi stadion priblizne vrijednosti drzavnim novcem
Startne pozicija Sarajeva je daleko iza Zeljine.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 06 avg 2014, 19:59

"Općina centar donirala 30.000 KM FK Sarajevo
Općina Centar Sarajevo donirala je Fudbalskom klubu Sarajevo 30.000 KM za pripreme igrača"
Pa ko brani Koldzi da donira zeljeznicaru par hiljada, problem je sto se na mala vrata uvodi prica o gradnji megalomanskog objekta drustvenim parama za privatne svrhe, a to nikada nece moci uraditi Koldzo nego se ruka mora zavuci dosta dublje. I tu nastaju problemi, iz te sehare hoce mnogi svoj dio jer im realno i pripada. Ko moze zabraniti Sarajevu da zahtjeva isti tretman, tj. da se i tom klubu sagradi stadion priblizne vrijednosti drzavnim novcem
Zar @Pjesniku-pravniku treba advokat :hmmmmm:
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 06 avg 2014, 20:00

Obrazlozi molim te

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 06 avg 2014, 20:02

ChWilla je napisao/la:i ti o državnom novcu kojeg u ovoj priči o kojoj pričamo nije bilo nigdje. da nisi i ti pravnik?
Ne naravno, ali u sustini cim se stalno spominje Opcina, Koldzo i Drzava jasno je od koga se ocekuje da izvadi gutu :kafa:
ovo nije ta priča, nego 100% privatne pare. a vi opet k'o muhe na lampu. zabrinuli se za pare poreznih obveznika.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 06 avg 2014, 20:02

Prvo zaboravite drzavu i ulaganje iste u sport. Drzava ne pravi reprezentaciji sportski objekat gdje mi imali minimalno 30.000 po tekmi, a ne Zelji i Sarajevo gdje ima po 3.000 po tekmi.

Zato, boli nas neka stvar za drzavu i njena ulaganja...

Neka uvedu zakon o privatizaciji sportskih kolektiva, a ne da nas vise drze kao taoci ovdje.

Mi navijaci ne smijemo sutjeti. TO je najgore sto mozemo uraditi. Dosta se sutilo vise.

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 06 avg 2014, 20:04

Nema tih privatnih para koje ce osposobiti Grbavicu

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 06 avg 2014, 20:05

Ovaj zadnji idejni projekat za rekonstrukciju i gradnju stadiona Grbavice izgleda lijepo. Međutim, ima jednu VELIKU MANU. Po tom projektu ne bi bilo poslovnih prostora.

Željo treba stadion, a da se njegovo održavanje, obezbjeđuje iz rentanja poslovnih prostora.

I ovo sa Koldžom je izgleda bila ubleha.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 06 avg 2014, 20:06

lafomamone je napisao/la:Nema tih privatnih para koje ce osposobiti Grbavicu
Jesi li siguran?

Neka uvedu zakon pa ces odmah dobiti rezultat.

To usta SDA, SDP i drugih stranka govore stalno!
Pa uvedi ga onda!

@avlami97 - Ono je projekat za klubove iz liga petice a ne za nas, gdje nas prati 3.000 po tekmi.
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 06 avg 2014, 20:08, ukupno mijenjano 1 put.

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 06 avg 2014, 20:08

DzoleZeljo je napisao/la:
Jesi li siguran?

Pa uvedi ga onda!
Ne znam koji zakon ti treba da bi renovirao svoju vlastitu kucu

asko75

Post Postao/la asko75 » 06 avg 2014, 20:10

DzoleZeljo je napisao/la:
Jesi li siguran?

Pa uvedi ga onda!
Ne znam koji zakon ti treba da bi renovirao svoju vlastitu kucu
I ja se isto čudim koji Vama treba zakon da imate uopšte svoju kuću i njivu, avliju i imanje nakon 68 godina postojanja. :tralala:

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 06 avg 2014, 20:11

Obrazlozi molim te
Zujo ako ne laze Zelji treba neko da pomogne da napravi Zapadnu tribinu koja bi imala 7-8 hiljada stolica i sve pratece objekte koji se zahtjevaju. To po njegovoj prici kosta 7-8 do 10 miliona KM. I tu Zelji treba pomoc drzave. Lako je napraviti istok i Jug koje bi sponzorima bile apsolutno isplative.
Sarajevo s druge strane nema nista u svom vlasnistvu i s 10 miliona ne moze uraditi nista. Nije mi cilj da ulazim u neku raspravu napisao sam sta mislim.

Zeljin stadion ne bi smio da bude interes pojedinaca a pogotovo ne samo Zelje. Reprezentacija, odnosno DRZAVA bi dobila stadion na kojem bi duplo vise ljudi nego na kojem sada igra repka pravilo jedan od najboljih ambijenata koji se mogu vidjeti u evropi.

Sto se tice Zelje, samo dragi Bog zna, ali sam ubjedjen da smo igrali zadnjih 10 godina evropske utakmice na Grbavici prosli bi 3-4 protivnika od kojih smo ispali, ove zadnje pogotovo.

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 06 avg 2014, 20:13

I ja se isto čudim koji Vama treba zakon da imate uopšte svoju kuću i njivu, avliju i imanje nakon 68 godina postojanja. :tralala:
Vama je Drzava dala ono sto je nama uskratila, tj. stadion u privatnom vlasnistvu :kafa:
Nije lijepo smijati se tudjoj muci :nene:

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 06 avg 2014, 20:16

Vama je Drzava dala ono sto je nama uskratila, tj. stadion u privatnom vlasnistvu :kafa:
A vama je drzava slala nase igrace, a nas je pokusala ugasiti bezbroj puta. ;)

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 06 avg 2014, 20:16

Sad smo mogli imati stadion, ili bar radove na njemu da nije bilo opstrukcija. Pa vi i dalje glasajte da Džo Kol bude na vlasti.
DRUG NEBI TI PUNCA

asko75

Post Postao/la asko75 » 06 avg 2014, 20:17

Ne nego su ljudi koji su vodili klub iz naroda i ljubavi mislili dobro svom klubu i uopšte mislili o njemu, i borili se i izborili da klub ima svoju avliju i stadion, pa i oni reflektori su napravljeni u radionicama radnika koji su simpatisali i bili članovi FK Željezničar Vaso Miskim Crni.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 06 avg 2014, 20:18

bagrcavi je napisao/la:Sad smo mogli imati stadion, ili bar radove na njemu da nije bilo opstrukcija. Pa vi i dalje glasajte da Džo Kol bude na vlasti.
Neka iznesu sve u javnost vise.

Ko je pravio opstrukcije?
Zasto? itd...

DOSTA TISINE VISE!

GLasaj za ovog, glasaj za onog. Isti ****, druga marka. ;)

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 06 avg 2014, 20:19

A vama je drzava slala nase igrace, a nas je pokusala ugasiti bezbroj puta. ;)
To je mitomanija, pricamo o konkretnim stvarima koje mogu okom vidjeti i rukom opipati :kafa:
Od Drzave ste dobili stadion i zemljiste na peskes, a mi sipak i to nije posteno :nedam:

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 06 avg 2014, 20:20

bagrcavi je napisao/la:Sad smo mogli imati stadion, ili bar radove na njemu da nije bilo opstrukcija. Pa vi i dalje glasajte da Džo Kol bude na vlasti.
Mislim da smo se sada opametili :D

asko75

Post Postao/la asko75 » 06 avg 2014, 20:21

Treba to zabranitt hoćeš se bavit politikom ne možeš biti ništa u klubu to je najveće zlo ko god to dopušta, pa mi smo u istoriji prvi put kažnjeni bez publike, radi nekolicine navijača jer je tada bio Žujo u Upravi zarad nekih karti i šačice para kojim je kupio te nazovi navijače su nam napravili ekces, kad vidim onog glavonju Zukića da i on navija za Želju muka mi je.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 06 avg 2014, 20:23

Dok god mi sutimo, i ovako iznosimo stvari po forumima gdje sira masa ne moze biti informisana, bit cemo u kurcu i zavisiti od stranaka. ;)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Arma00, avalPacidoroP, berjan, fks74, Google Adsense [Bot], GrbavicaHrammm, haklamas, kosuljaplava, Levin, mosarajvosa83, Sarun, tiagofaria25 i 98 gostiju.