FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

zeljocity
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljocity » 06 avg 2014, 22:45

Pjesnik je napisao/la:Ma ulozit ce drzava, nena da brinete. Yebo bolnice skole, ostala javna dobra, drzava jedva ceka da ulozi u necije privatno vlasnistvo. Sto ti je nas mentalitet, samo se ceka da ko hediju da. E pa ne ide to tako na srecu :)
Lijepo dajte pod koncesiju nekom 50 godina objekte oko stadiona i taj neko ce vam i napraviti. Tih pedeset godina necete biti vlasnici, necete ubirati zaradu od popratnih sadzaja, ali cete dobiti stadion. Na racun penzionera i ostalih poreznih obveznika ne nadajte se da cete se okoristiti ;)
Nema koncesije nego direktna drzavna, kantonalna, opcinska itd.. ulaganja jer je to u interesu ovih navedenih. Ako je drzavi u interesu da privatnom licu da 5 miliona ona to uradi i kraj price.

Takodje Zeljo je registrovan kao udruzenje gradjana i nema znaci jedne osobe koja se moze nazvati vlasnikom Grbavice.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 06 avg 2014, 22:47

lafomamone je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:
lafomamone je napisao/la:Nema tih privatnih para koje ce osposobiti Grbavicu
Jesi li siguran?

Neka uvedu zakon pa ces odmah dobiti rezultat.

To usta SDA, SDP i drugih stranka govore stalno!
Pa uvedi ga onda!
Ne znam koji zakon ti treba da bi renovirao svoju vlastitu kucu
Momak ne volim ulaziti u polemike i rasprave sa vama ali kada vec nesto pitas reci cu ti, treba ti jedan normalan zakon, a to znaci da ne cekas na urbanisticku saglasnost po nekoliko mjeseci, pa cak i po godinu, da ne cekas jos duze na gradjevinsku dozvolu, jer je to cejf nekog opcinskog sluzbenika.Na zapadu ove dozvole budu izdate u veoma kratkom roku.Reci mi posteno, da si ti taj potencijalni strani investitor da li bi sve to cekao, da li bi trpio bezobrazluk i oholost nekog opstinskog pacova jer nije se on ugradio u taj projekat, a nemas razloga i potrebe za tim.Ljudi koji ulazu novac zele transparentnost i da svoj ulozeni novac pocnu sto prije vracati i ostvarivati neki profit, to je logika zdravog razuma ja mislim.Ova nasa Drzava ima zakone ali se oni ne provode kako treba i to je problem, kod nas se USTAV ne postuje a kamo li neki drugi zakon, svjestan si valjda zasto, zato sto su papci od Drzave stvorili svoju prciju i misle da je njihovo privatno vlasnistvu.Nije problem nas stadion, problem je sto su radi necije samovolje propali mnogo veci projekti, koji bi i ovoj Drzavi i ovom napacenom narodu donijeli itekakvu korist.Sve dok budemo razmisljali u stilu, da Bog da Sarajevo nikada ne malo svoj stadion, da Bog da se Grbavica nikada ne izgradila i ne zasluzujemo nista bolje.Svugdje u svijetu se zeli napredak,a samo ovdje da komsiji crkne krava.
Zadnja izmjena: dino lj, dana/u 06 avg 2014, 23:26, ukupno mijenjano 1 put.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 06 avg 2014, 23:01

neciji momci u bosnu visoko, neciji u manchester city :urnebes: :urnebes:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

delpiero502
Kontakt:

Post Postao/la delpiero502 » 06 avg 2014, 23:04

.
Zadnja izmjena: delpiero502, dana/u 13 sep 2014, 07:54, ukupno mijenjano 1 put.

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 06 avg 2014, 23:08

Ljudi kakav stadion vi sebi umisljate I zelite.Nista od toga barem za nekih 10 godina.
Ljudi koji trebaju ganjat I radit oko toga bas nesto I nisu zainteresovani.Njima je Zeljo broj 3 ili 4 na listi osim kad su kamere tu ,eh onda se Zeljo voli itd.
Sto se tice navijaca njima je zabranjeno da pricaju I kritikuju zato sto klubu cine samo stetu I ako im(nam)se ne svidja da idu gledat real ili barsu :silent: , a sto klub godinama nemice iz mjesta kazu takvo je vrijeme :wtf: svi smo u istim vango. Znaci suti trpi I zaboravi na neki napredak ove lige ili cak sto vise obnovu Grbavice.
Kazu treba zakon da bi investitori prisli klubu ali taj zakon se ne moze uvaziti tek tako treba vremena para I jos mnogo drugih stvari,znaci u prevodu ja nisam dobar tu I nema tog zakona da vam moze pomoc.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 06 avg 2014, 23:19

Buu je napisao/la:E čuj Koldzo spriječio rekonstrukciju stadiona, a naši šute. Heh sto ga mahala može slagati to ne može niko.

A ako je stvarno istina onda nek se rokne čitava uprava, Amar prvi.
Istina je. Što bi se roknuli? Ljudi prihvatili projekat Mađara i Koldžo nije dao, što su mogli?

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 06 avg 2014, 23:20

Svaka čast Hadžiahmetoviću i Žeriću, neka im je sa srećom tamo :thumbup:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 06 avg 2014, 23:33

fkzeljeznicarba je napisao/la:
Buu je napisao/la:E čuj Koldzo spriječio rekonstrukciju stadiona, a naši šute. Heh sto ga mahala može slagati to ne može niko.

Istina je. Što bi se roknuli? Ljudi prihvatili projekat Mađara i Koldžo nije dao, što su mogli?
Pa ja danas lijepo pitam zasto se to nije javno reklo da Koldzo opstruise,da se izvrsi na njega i ostale odgovorne pritisak da to odobre? Zbog cega?
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 06 avg 2014, 23:44

neroazzuro je napisao/la:

Pa ja danas lijepo pitam zasto se to nije javno reklo da Koldzo opstruise,da se izvrsi na njega i ostale odgovorne pritisak da to odobre? Zbog cega?
Ne možeš tao zvanično nekog optužit a taj neko ti može opet valjat. Iako Željo ima okruglu 0 od opštine godišnje (npr. Centar daje Sarajevu 300 hiljada, Cetinje koje ima 40% manji buđet Lovćen udaje 500 hiljada eura) opet ne možeš pljuvati po Koldži, ali zato tu mi navijači moramo reagovati.

Nek se zna. Došli su Mađari da napreve stadion isti kao od Ujpesta. Sve bi oni završili od 6 do 12 mjeseci, sve njihovo, a kad se stadion završi i kad UEFA i Savez prihvate stadion, tada Željo mora prbaciti pomoćni teren na ime Mađara koj ibi tu pravili vjerovatno tržni centar. Naravno naši su bili za, ali je Koldžo rekao da ne može jer je to zelena površina. Ljudi se ibretili, govorili da se te dozvoe urbanističe i regulacioni planovi mijenjaju, ali on nije dao. Glavni razlog, iako glupo zvuči, ali je istina, je zato što je njegova kuća odmah do pomoćnog i ne bi ništa vidio.

Da se odmah razumijemo, nemam ja ništa protiv nekih stranaka, ne bavim se tim, da neko ne bi mislio ja protiv SDA ili slično. Boli me za to, samo dok je Koldžo načelnik, Željo neće stadion dobiti.

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 06 avg 2014, 23:47

A ako DF ili neko drugi dođe na vlast dolaze i bageri :urnebes:
Prije će početi novi rat na ovim prostorima nego što će neko ciglu uložiti u stadion.
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 06 avg 2014, 23:49

IlProfessore je napisao/la:A ako DF ili neko drugi dođe na vlast dolaze i bageri :urnebes:
Prije će početi novi rat na ovim prostorima nego što će neko ciglu uložiti u stadion.
Možda opet neće, ali gore od ovog ne može. U vijeću sjede neki Željovci, a više nam pitari neki valjaju od njih.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 07 avg 2014, 00:13

Željo je isuviše veliki klub, pa da se ne bi neko našao u dogledno vrijeme da ulaže. Želim reći, prolazite kroz ista s.ranja kroz koja i Velež prolazi u Mostaru, tj. grad Mostar i HNK su digli ruke ne samo od Veleža nego i od Zrinjskog, jer da se vlast pita ovih klubova ne bih bilo.

Zato ste primorani svojim vezama koje imate, da tražite potencijalne investitore i da se dižete kao klub, jer od ove vlast možete dobiti samo čir na želudcu.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 07 avg 2014, 00:23

Izadjes u javnost i zdravo. Ne može on protiv glasaca
Nikad nama Koldzo neće valjati, nije do sada zašto bi i u budućnosti ?
Jedino veliko sto je uradio za klub su reflektori(pretpostavljam da je on).
NO PYRO NO PARTY

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 07 avg 2014, 00:25

Ne možeš tao zvanično nekog optužit a taj neko ti može opet valjat. Iako Željo ima okruglu 0 od opštine godišnje (npr. Centar daje Sarajevu 300 hiljada, Cetinje koje ima 40% manji buđet Lovćen udaje 500 hiljada eura) opet ne možeš pljuvati po Koldži, ali zato tu mi navijači moramo reagovati.

Nek se zna. Došli su Mađari da napreve stadion isti kao od Ujpesta. Sve bi oni završili od 6 do 12 mjeseci, sve njihovo, a kad se stadion završi i kad UEFA i Savez prihvate stadion, tada Željo mora prbaciti pomoćni teren na ime Mađara koj ibi tu pravili vjerovatno tržni centar. Naravno naši su bili za, ali je Koldžo rekao da ne može jer je to zelena površina. Ljudi se ibretili, govorili da se te dozvoe urbanističe i regulacioni planovi mijenjaju, ali on nije dao. Glavni razlog, iako glupo zvuči, ali je istina, je zato što je njegova kuća odmah do pomoćnog i ne bi ništa vidio.

Da se odmah razumijemo, nemam ja ništa protiv nekih stranaka, ne bavim se tim, da neko ne bi mislio ja protiv SDA ili slično. Boli me za to, samo dok je Koldžo načelnik, Željo neće stadion dobiti.
Eto, sve ukratko momak objasnio.
slika
slika
Koldžo, Koldžo... :clap: :pinokio:
DRUG NEBI TI PUNCA

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 07 avg 2014, 00:34

Pa da je uprava izašla u javnost na vrijeme raja bi ga pojela
NO PYRO NO PARTY

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 07 avg 2014, 00:35

Vala, ovaj stadion je bezveze skroz.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 07 avg 2014, 00:47

Ovo društvo je siromašno, ali i pored toga para ima (ili bolje reći imalo je) samo je problem što svako hoće da mazne i to bezočno gdje može. Procenat uhvaćenih je mizeran tako da je to itekako isplatan "biznis"
Lijan je za ove skoro 4 godine ukrao dva stadiona ili da ne bude zabune brat bratu 100 (sto) miliona KM. Naravno, ogromna je to kriminalna hobotnica koju treba svakodnevno hraniti i nije njemu sve ostalo. Istina te pare nisu bile za stadion i da ih nije ukrao ne bi završile u gradnji stadiona. Kriminalci slični njemu osiromašuju društvu generalno i kao rezultat toga nećeš nikad imati para za stadion, a istovremeno svaki ozbiljan investitor zaobilazi ovu državu u širokom luku. Izuzetaka ima u vidu mešetara i davanja sadake. Kakve razmjere je doživio "državni" kriminal to je zastrašujuće i što je najgore zarazio je sve sfere društva tako da pošteni ljudi gotovo da ne postoje ni na nivou kućnog savjeta. Bojim se da izlaza nema tako da samo nekim velikim ćudom mi možemo doći do stadiona i ja sam gotovo izgubio nadu da ću to doživiti.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 07 avg 2014, 01:08

pastore je napisao/la:
Ludilo13 je napisao/la:Sto se tice nase uprave i uprave Slavije sve je dogovoreno da se igra na Grbavici. Medjutim ceka se odobrenje od strane saveza.
nista od toga...poceli se kenjat neki ljudi iz slavije
Ne kenjaju ljudi iz Slavije, nego ljudi iz Saveza. ;) Za vrijeme utakmice sa Zrinjom pričao sam sa ljudima iz kluba oni bi objeručke prihvatili da se igra na Grbavici protiv Željezničara jer su manji troškovi i neće biti problema sa organizacijom utakmice. Međutim Slavija, prema priči ljudi iz Saveza, nisam siguran da li to postoji u pravilniku, ne može igrati domaću utakmicu na stadionu svoga tadašnjeg protivnika. Jedina solucija je da Slavija i Željo zamjene domaćinstva, odnosno da se sada igra na Grbavici a da je Željo domaćin, a da se onda na proljeće igra kod nas jer će biti gotovo teren.

Opet, prema zadnjim informacijama koje imam u Foči će se 100% igrati, samo ukoliko opet bude problema u posljednjim danima oko toga što se Savez ponaša mangupski igraće se bez gledalaca. Ja sam ipak za prvu soluciju zamjene domaćinstva. ;)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Ferroviere1987, Levin, Majestic-12 [Bot], mavi, NazorUso, rimljanin90, ultra1987, WeekendOffender, zeljooo13 i 64 gosta.