Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog
Re: Premijer liga BiH - opcenito
Žalosno je to sve u svemu..
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
ne bude li udruženja premijerligaša u narednih nekoliko mjeseci, od bh. fudbala i klubova neće biti ništa jer je sve manje vremena da se spasi naša liga od propasti, što će značiti da će sve više biti neodigranih utakmica zbog dugovanja i sl...
- ficobahtic
- Kontakt:
Onda to i nije tako nerealno, s'tim sto je kod nas realnost bukvalno na koljenima. Zasto da ne, treba pokrenuti stvari sa mrtve tacke jer je ovakva liga realno samo puko prezivljavanje i eto hajd' nek' se lopta kotrlja. Vidjet cemo u narednim danima kako ce se stvari odvijati ali svakako treba savezu malo na ovaj nacin priprijetiti i dati im do znanja da postoji alternativa!EXIT je napisao/la:Pa vidi udruzenje moze biti 2 clana ili vise. 2 clana je realno malo mada zavisi i ko su dva clana. Kod nas bi recimo bilo dovoljno: sarajevo, zeljo, siroki (buntovnici) da vec to izgleda ozbiljno a vjerujem da bi pridodamo li tome zrinjski, borac, velez, celik itd. to vec blo dovoljno i da se liga napravi i da se svi manje-vise i ostali prikljuce a i da nas uefa zaozbiljno shvati. E onda bi se liga i igrala za lovu sto samim donosi vece plate, bolji kvalitet itd.ficobahtic je napisao/la:Moze li neko ko je upucen u problematiku da objasni malo na koji nacin se formira udruzenje, koje su mu prednosti, mane i sta ti ja znam? Moraju li se sloziti svih 16 klubova ili jedan recimo moze reci ja necu i da sve propadne??
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!
Pa po toj logici, klubovi (odnosno vladajuća tijela istih) sami odlučuju da li će oformiti tu udrugu bez ikakve uloge saveze, iz nekog razloga to ne rade, a to nam govori da zapravo sami sebe uništavaju?
Odnosno ljudi u klubovima uništavaju klubove, a svoj vlastiti budžet dižu iz godine u godinu
Odnosno ljudi u klubovima uništavaju klubove, a svoj vlastiti budžet dižu iz godine u godinu
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- ficobahtic
- Kontakt:
Prema logici stvari onda postoji jaka sprega izmedju saveza i klubova cim ovo udruzenje nije zazivjelo i ranije. Ocigledno su se pojedinci iz vecine klubova dobro uhljebili kroz savez cim opstruiraju bilo kakvu mogucnost da se neke stvari promjene. Naravno neki to rade kroz prizmu nacionalne zastupljenosti a u stvari je to samo paravan da prekinu u startu svaku novu ideju koja bi mogla zazivjeti naravno na njihovu stetu. Dok sa druge strane ljudi iz Federacije to vjesto koriste i pravdaju se kao eto nece ovi iz RS-a u stvari je sve to jedan veliki dogovor kao u ostalom i cijela drzava koja se vodi istom politikom i na istim principima.
@FaraonTM "Provaljeni ste levati"

@FaraonTM "Provaljeni ste levati"
Zadnja izmjena: ficobahtic, dana/u 07 avg 2014, 02:44, ukupno mijenjano 1 put.
@bahtić Trebali ti tumač?Tebi čovjek objašnjavao ili ne isto ti dodže.Govorim da su završene uvijek na isti ili sličan način.Glatkom pobjedom gostujuće ekipe.@faraonramzes Takvi kao ti evo već šestu godinu pričate kako će se Olimpic raspasti ali nikako da se to dogodi.Završio sam sa raspravom.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Udruženje jedino može pokrenuti smanjenje lige ali i rješavanje svih bitnih pitanja u domaćim prvenstvima. Daj Bože, navijači trebaju stisnuti uprave da podrže formiranje udruženja. Mislim naravno na ove veće klubove. Udruženje će zajednički donositi zaključke, nije to diktatura. Ali sve i da se to desi, realnija je liga 12. U konceptu L10 mora renomirana ekipa ispast, što opet kvari kvalitet. L12, posljednja ekipa ispada direktno. Druga najgora ekipa ide u play-off sa drugoplasiranom ekipom zajednicke druge lige. A pored tog i ove manje ekipe imaju sansu da izbore status stalnog premijerligasa.
- ficobahtic
- Kontakt:
Ubuduce samo cestitaj pobjedu bez nekih dvosmislenih recenica, tipa: znalo se i to. lopta je okrugla i nikad ne mozes unaprijed reci da ce neka ekipa pobijediti. Ne treba mi tumac ali recimo za ovu utakmicu bas i ne bih rekao da je islo tako glatko, cak sta vise ovdje smo na jedvite jade dosli do pobjede.Mancini je napisao/la:@bahtić Trebali ti tumač?Tebi čovjek objašnjavao ili ne isto ti dodže.Govorim da su završene uvijek na isti ili sličan način.Glatkom pobjedom gostujuće ekipe.@faraonramzes Takvi kao ti evo već šestu godinu pričate kako će se Olimpic raspasti ali nikako da se to dogodi.Završio sam sa raspravom.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Tako da tvoje tvrdnje o glatkim pobjedama i nisu bas tako kristalno jasne
Ne znam ljudi jeste li primjetili,ali kad gledam onaj pregled i sad kad nasi treneri daju izjave,kako je to meni smijesno,pa svaki isto govori.
"Zelim da cestitam svojim igracima na velikoj borbi ,mislim da smo zasluzeno pobjedili.Ovom prilikom zelim da cestitam protivnickim igracima na fer i korektnoj igri."
Ili ipak
"Nazalost izgubili smo utakmicu,falilo nam je nekoliko igraca,pali smo skroz poslije drugog gola,ali ovom prilikom cestitam igracima fudbalskog kluba "..." na zasluzenoj pobjedi,bili su bolji i nadigrali su nas itd"
"Zelim da cestitam svojim igracima na velikoj borbi ,mislim da smo zasluzeno pobjedili.Ovom prilikom zelim da cestitam protivnickim igracima na fer i korektnoj igri."
Ili ipak
"Nazalost izgubili smo utakmicu,falilo nam je nekoliko igraca,pali smo skroz poslije drugog gola,ali ovom prilikom cestitam igracima fudbalskog kluba "..." na zasluzenoj pobjedi,bili su bolji i nadigrali su nas itd"
Re: Odg: Premijer liga BiH - opcenito
...a imali su i igrača više cijelo poluvrijeme i na klupi autora "napadačkog fudbala" Abdulaha Ibrakovića. Onda im je za ispadanje kriv Željo, a ponekada i VeležBuu je napisao/la:Slobodi je bio dovoljan i poraz od 1:0 za ostanakSignore je napisao/la:U zadnjem kolu igraju Slavija i Sloboda. Tko dobije 100% ostaje u ligi. Racunica jasna da jasnije ne moze bit. Slavija dobija, Sloboda ispada iz lige i ne vidim zasto se i dan danas bune i optuzuju Zeljeznicar. Zeljeznicar i da je prodao utakmicu nema im se sta rec. Zasto bi oni morali brinuti o sudbini Slobode koja je imala sve u svojim rukama? Uostalom, Leotar je dobio i Slobodu na Policama sa 2-0. Zasto Sloboda nije uzela tri boda i olaksala si posao? Najlakse je druge optuzivat, a i sami su kupovali utakmice da obezbjede opstanak i na taj nacin ostetili timove koji su ispali.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Ponekada kada si glup jednostavno si glup, kada vec pricas o utakmici onda i pogledaj, Mirza Hasanovic iz Slobode dobio crveni i mi imali igraca manje koliko se sjecam a ne Slavijaavlami97 je napisao/la:...a imali su i igrača više cijelo poluvrijeme i na klupi autora "napadačkog fudbala" Abdulaha Ibrakovića. Onda im je za ispadanje kriv Željo, a ponekada i VeležBuu je napisao/la:Slobodi je bio dovoljan i poraz od 1:0 za ostanakSignore je napisao/la:U zadnjem kolu igraju Slavija i Sloboda. Tko dobije 100% ostaje u ligi. Racunica jasna da jasnije ne moze bit. Slavija dobija, Sloboda ispada iz lige i ne vidim zasto se i dan danas bune i optuzuju Zeljeznicar. Zeljeznicar i da je prodao utakmicu nema im se sta rec. Zasto bi oni morali brinuti o sudbini Slobode koja je imala sve u svojim rukama? Uostalom, Leotar je dobio i Slobodu na Policama sa 2-0. Zasto Sloboda nije uzela tri boda i olaksala si posao? Najlakse je druge optuzivat, a i sami su kupovali utakmice da obezbjede opstanak i na taj nacin ostetili timove koji su ispali.
P.S Ispali, konsolidovali se bilo i proslo idemo dalje
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
- RezervniGolman
- Kontakt:
Target prvo je iskljucen Slaviji u prvom poluvremenu pa vama u drugom. Imali ste pola sata igraca vise
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.
Nakon ovog stvarno vise nemam komentara. Njihova kukanja su neopravdana.Buu je napisao/la:Slobodi je bio dovoljan i poraz od 1:0 za ostanakSignore je napisao/la:U zadnjem kolu igraju Slavija i Sloboda. Tko dobije 100% ostaje u ligi. Racunica jasna da jasnije ne moze bit. Slavija dobija, Sloboda ispada iz lige i ne vidim zasto se i dan danas bune i optuzuju Zeljeznicar. Zeljeznicar i da je prodao utakmicu nema im se sta rec. Zasto bi oni morali brinuti o sudbini Slobode koja je imala sve u svojim rukama? Uostalom, Leotar je dobio i Slobodu na Policama sa 2-0. Zasto Sloboda nije uzela tri boda i olaksala si posao? Najlakse je druge optuzivat, a i sami su kupovali utakmice da obezbjede opstanak i na taj nacin ostetili timove koji su ispali.
Svima usta puna regularne lige, smanjenja, modusa, varijanti bla bla, a onda su u stanju braniti svoje pa makar je svakom dijetu jasno šta se odigralo. I onda neko prigovara što onaj štiti Slaviju, što je Modriča bila polarni medvjed dok je Jelić bio živ ili Orašje dok je vladao Iljo Dominković itd itd.
Bilo i prošlo. Mi preslabi bili, zasluženo ispali i neka smo; dok s druge strane je to otvorilo mogučnost Veležu da uzme pare, a Željo sa bratijom deal standardno. To su tri fakta i bar je to svima jasno.
Mi svoj krst pronosali dvije godine, a vi ga nosajte dalje i nemojte se nalaziti uvrijeđenim ko kakve mlade
Cirkus se nastavlja, ko što bi rekli ljudi "počeraj Joge"
Bilo i prošlo. Mi preslabi bili, zasluženo ispali i neka smo; dok s druge strane je to otvorilo mogučnost Veležu da uzme pare, a Željo sa bratijom deal standardno. To su tri fakta i bar je to svima jasno.
Mi svoj krst pronosali dvije godine, a vi ga nosajte dalje i nemojte se nalaziti uvrijeđenim ko kakve mlade
Cirkus se nastavlja, ko što bi rekli ljudi "počeraj Joge"
tuzlanska Sloboda
Eh jest bas, i ja sam primjetioCeltic je napisao/la:Ne znam ljudi jeste li primjetili,ali kad gledam onaj pregled i sad kad nasi treneri daju izjave,kako je to meni smijesno,pa svaki isto govori.
Ili ipak
Ili ono pred utakmicu kad ih intervjuisu, pricaju k'o Cengic iz nadrealista ili ko vec.
"Dobri su oni, a dobri smo i mi, ozbiljno ih shvacamo, idemo po pobjedu, bodova more biti bidne..." itd.
Ipak mislim da su Adzem i Varesanovic dobro prokomentarisali ako ne odmah nakon utakmice onda kad su ih novinari pitali u onoj kancelariji.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
gledam sad sljedece kolo igraju Zeljo - Siroki, Borac - Sarajevo, Sloboda - Celik i niko me ne moze ubjediti kada bi se skratila liga pa barem na 12 klubova, da ne bi bila kvalitetnija, o posjeti ne treba ni pricati kad svake druge subote docekujes dobre i renomirane ekipe, plus navijaci !!!
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
Od svih zemalja bivse drzave, skracena liga mozda nebi bilo najbolja, najposjecenija u BiH, ali bi sigurno bila najzanimljivija jer nitko u okruzenja nema ovoliko izjednacenih klubova, barem sto se renomea tice. U BiH ima 7-8 klubova koji ce uvijek izazvati zanimanje. U Srbiji imas Zvezdu i Partizan u Hrvatskoj Dinamo i Hajduk, u Sloveniji Maribor i Olimpiju, a u BiH imas Zeljeznicar, Sarajevo, Borac, Celik, Zrinjski, Siroki, Velez, Slobodu. Tko god dodje izazvat ce zanimanje. Nije isto kad ti dolazi Velez il Travnik. Mozda jako cesto zavrse na bliskim pozicijama, ali ime kluba je nesto drugo. Nismo ni svjesni koliko je dobro sto u drzavi nemamo neku veliku dvojku, trojku ili nesto slicno.collector je napisao/la:gledam sad sljedece kolo igraju Zeljo - Siroki, Borac - Sarajevo, Sloboda - Celik i niko me ne moze ubjediti kada bi se skratila liga pa barem na 12 klubova, da ne bi bila kvalitetnija, o posjeti ne treba ni pricati kad svake druge subote docekujes dobre i renomirane ekipe, plus navijaci !!!
to je to, svakako su nasi klubovi dobro kotirali i u ex-ju ligi, cesto smo kao i drzava imali najvise premijerligasa !! al poenta svega je sto kazes u svakoj drzavi postoje 2 ili 3 kluba, a kod nas sve jace sredine imaju velike sportske klubove sto cini ovu opciju skracenja lige izuzetno interesantnom !! treba ozbiljno o tome razmisliti pa i o ovom udruzenju premijerligasa, a sto prije skontamo da se danas sve vrti oko novca, a ne oko nekih sitnih nacionalih pitanja to ce svim biti bolje !!!Signore je napisao/la:Od svih zemalja bivse drzave, skracena liga mozda nebi bilo najbolja, najposjecenija u BiH, ali bi sigurno bila najzanimljivija jer nitko u okruzenja nema ovoliko izjednacenih klubova, barem sto se renomea tice. U BiH ima 7-8 klubova koji ce uvijek izazvati zanimanje. U Srbiji imas Zvezdu i Partizan u Hrvatskoj Dinamo i Hajduk, u Sloveniji Maribor i Olimpiju, a u BiH imas Zeljeznicar, Sarajevo, Borac, Celik, Zrinjski, Siroki, Velez, Slobodu. Tko god dodje izazvat ce zanimanje. Nije isto kad ti dolazi Velez il Travnik. Mozda jako cesto zavrse na bliskim pozicijama, ali ime kluba je nesto drugo. Nismo ni svjesni koliko je dobro sto u drzavi nemamo neku veliku dvojku, trojku ili nesto slicno.collector je napisao/la:gledam sad sljedece kolo igraju Zeljo - Siroki, Borac - Sarajevo, Sloboda - Celik i niko me ne moze ubjediti kada bi se skratila liga pa barem na 12 klubova, da ne bi bila kvalitetnija, o posjeti ne treba ni pricati kad svake druge subote docekujes dobre i renomirane ekipe, plus navijaci !!!
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!
Superkup - 1996/1997
Superkup - 1996/1997
Mala ispravka za @Signore-a kojem bih prije svega odao jedno veliko poštovanje jer se što se tiče ove teme, povećanja kvaliteta PLBiH mnogo javlja sa kvalitetnim postovima i ima po meni jedno ispravno razmišljanje.
Na šta se odnosila moja ispravka. Dakle, nije da mi nemamo veliku dvojku, trojku nogometa, mi imamo velikane ex-yu nogometa u našoj ligi njih 6, imamo imena koja znače mnogo u novijoj historiji i to je ta raznolikost kvaliteta ove lige koja ima potencijal da bude najkvalitetnija i najzanimljivija liga cijelog Balkana.
Na nama je da u nekom doglednom vremenu napravimo nešto od tog potencijala jer svi znamo da se od prošlosti ne živi.
Na šta se odnosila moja ispravka. Dakle, nije da mi nemamo veliku dvojku, trojku nogometa, mi imamo velikane ex-yu nogometa u našoj ligi njih 6, imamo imena koja znače mnogo u novijoj historiji i to je ta raznolikost kvaliteta ove lige koja ima potencijal da bude najkvalitetnija i najzanimljivija liga cijelog Balkana.
Na nama je da u nekom doglednom vremenu napravimo nešto od tog potencijala jer svi znamo da se od prošlosti ne živi.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
ova naša liga ima potencijal da bude posjećenija od hrvatske i srpske, samo da dođe do smanjenja iste
al' takva nam je i država, puna potencijala u svakom smislu, al' džaba kad nas koče i ne daju nam naprijed
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.