adnan24 je napisao/la:
Sve je ovo tacno ali i ne mora da znaci,zavisno od kluba.
Ja mogu pricati o BvB-u jer tu najbolje poznajem situaciju...da je Borussia prodala Lewandowskog godinu prije i uzela 30-40 miliona opet ne bi bila u stanju uzeti jednog Costu Chelsea-ju...jer da je to u stanju ne bi uopste ni dosla u situaciju da gubi Lewata.Jednostavno je taj prvi rang igraca za BvB trenutno neuhvatljiv...odnosno neuhvatljivi su klubovi koji su konkurencija za dovodjenje takvog igraca,tako da u konacnini svejedno da li imali na kontu 30 ili 60 miliona za transfer opet ne mogu kupiti takvu klasu.Zato je bolje produziti jednu sezonu sa Lewandowskim i imati jednog takvog igraca na raspolaganju koji ce biti osnova za dobar rezultat a ujedno ce i zaraditi novce za svoju zamjenu koja je pristupacna BvB-u(Ramos,Immobile).
Vazno je da plate rastu svake godine a za transfere ima dovoljno novca i "danas"...ovo ljeto je na Gintera,Immobilea,Ramosa potroseno 40 miliona eura pri cemu su 2 od 3 igraca dovedena da budu rezerve.Znaci da je bilo neke prilike,sigurno bi se imalo za dati 40-50 miliona za tog vrhunskog napadaca, ali takvima je plata neprihvatljiva.Zbog toga ne bi' volio da Reus ode sad za 50 miliona a ne sljedece sezone za 20-30 jer sam siguran da tih 20 miliona razlike(minus ono sto bi Reus svojim igrama zaradio za klub) ne bi uticalo na njegovu zamjenu u buducnosti.
Žao mi je kaj je rasprava krenula u krivom smjeru i što smo se počeli koncentrirati na pojedinu stvar a ne cijelu sliku.
Početna premisa je bila da li BL more napraviti slijedeći korak, ako može kada i kako i da li je ovo ono kaj ste oćekivali.
U slijedeće 3 godine Bayern jedanput osvoji LP, svaki puta u 3 godina sva 4 Njemačka kluba prođu skupinu LP. Svake godine od te tri:
1.) Najjači klub ima 1/4 finale, 1/2 finale i osvaja LP
2.) drugi najjači klub ima dva puta 1/4 finale i jedno 1/2 finale
3.) treći najjači klub ima jedno 1/8 finale jedno 1/4 finale i jedno 1/2
4.) četvrti klub sva dva puta "samo" 1/8 finale i jedno 1/4 finale
Smatram da su to fenomenali rezultati ako gledamo trenutačnu situaciju klubova u BUNDESLIGI. Možda nije ništa posebno, ali opet dogodio bi se dosta veliki priljev novca te bi marketinški i reputacijski rasla.
Sad u tom slučaju izdvojimo da je Schalke onaj 3. klub. Još Schalkeu u te tri godine pridodamo jedno drugo mjesto i dva puta 3. mjesto, znači niti jedan put ne mora ići u kvalifikacije i ajmo reči da su u te 3 godine svaki puta došli minimalno do 1/4 finala kupa i pretpostavimo da je nebitno sada dal je koji puta osvoji kup ili bio u 1/2 finalu.
Ako se ti rezultati ostvaruju, liga se dodatno stabilizira i i prihodi se u cijeloj ligi povećavaju te tako raste financijska moć klubova. E sad se mi pitamo koliko i koliko bi u tom slučaju jedan Schalke sa gore spomenutim uspjesima trebao biti jak? Da li bi mi onda trebali oćekivati UMSATZ od 200 milja, 230 milja, 270 milja? Da li bi Schalke mogao netto nakon te tri godine trošit 15 milja na igrače ili 30? Da li bi se onda mogao uključiti u borbu za jednog igrača poput današnjeg Khedire, Kagawe, Fellainija ili bi opet pucali na rang tipa Sam, Volland, KPB...Oču reči da li bi dovodili kalibar igrača koji je imao status zvijezde u većem klubu od njih, pa im taj igrač nije više potreban ili se do toga opet ne bi moglo ili bi opet jednostavno dovodili dobre igrače iz klubova koji su ispod njih.
Niti jedan put nije idealan, nego se ovdje priča o mogučnosti pojedinog kluba.
E sad kad tu stvar imate na umu onda si zamislite da Vam je ovo pitanje neko postavio 2010. Do dana BL je naspram 2010 puno razvijenija sa jako dobrim rezultatima. Da Vas je onda neko pito kada bi BL klubovi osvojili i napravili to i to u europi te bi takvi plasmani bili u domačim natjecanjima kakvi su bili, da li Schalke opravdava ono kaj ste si za njih u tom trenutku zamislili ili radi ispod tih mogučnosti.
Kad bi BvB ove godine uzeo BUNDESLIGU i došao do 1/2 finala LP ili finala LP-a. Ja bi slijedeće godine OČEKIVAO do si mogu priušt igrače bar dva sa 10 milja brutto plaču i reč Portu daj tog Martineza ili kupiti Lukakua za 35 miljona eura ako oće ili recimo dovesti Khediru iz Reala. Ako bi oni postigli takav uspjeh i to sve ne bi mogli, ja bi onda skužio da sam pretjerao sa svojim očekivanjima, ali bi ujedno bio razočaran.
Sad da mi Bayern veli gle mi neamo para da dovedemo npr nekog Isca ili da nemremo dovesti Kompanya koji recimo košta 40 milja i oće 4,5 milja plaču, obratite pozornost NE MOĆI, a ne ne HTJETI - ja bi osto PAF!
Što se tiće tog **** Reusa i BvB, onda i u raspravi sa pretpostavkama moramo biti konkretni.
Ako pretpostavljamo da je klauzula 35, a 45 je sada kaj se maximalno može dobiti onda se to ne prodaje.
No ako je klauzula 25, a može se dobiti 45 e onda se on prodaje jer su se već zubi sa Lewom pokazali i nema potrebe i dalje sa tim nastavljat. Razlog tome je kaj ako se proda slijedeće za 25 onda je tih 20 maltene jedan Volland. Ne treba govoriti da ti pare ne trebaju jer BvB je lakše došao do Mikija kad je dobio 37,5 za Gotzea nego da to nije dobio. pa nije isto imati 40 ili 60 milja za transfere. Nije isto imati za transfere i imati više za transfere. Ne znam morti bi sada Real bio spreman prodati Isca koji bi po mom nekom sudu ziher bio dobar flaster za ranu prodaje Reusa i u tom slučaju ostalo bi dovoljan dio novaca kako bi se još sam malo nadoštukalo da se uzme Volland.
Naravno da bi ja rađe imao Reusa nego Vollanda i Isca, ali ovdje se o tome ne radi - nego je pitanje da li bi ti godinu dana imao Reusa i onda dobio samo Vollanda ili bi se riješio Reusa i dobio ISCA I VOLLAND - poanta je u onom ograničenju od godini dana.
Budimo realni Reus bi BvB-u mogao pomoći u ostvarivanju rezultata no sada se tako kladiti da će on SIGURNO biti odlučijući faktor za korak više u toj jednoj sezoni naspram dvojca Isco Volland za budučnost to baš nisam ziher...
U krajnjem slučaju ako danas dođe punuda od 45-60 milja za Reusa, a klauzula slijedeće godine je 25. istu sekundu se sa reusom sjedam za stol i velim mu - evo ti 10 milja brutto plača ili maximalna cifra koju mislim dat i biraj il potpisuješ ugovor bez klauzle ili sa klauzulom 60 + ili te sutra prodajemo tam u onaj klub koji je ponudio i nema druge!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"