"privatna udruzenja gradana" ovo ti ne postoji prijatelju.ChWilla je napisao/la:jesu privatna. nisu javna, nisu državna, već privatna udruženja građana.
Steta za momka mogo je biti hit ove jeseni u nasem timu siguran sam, al oporavit ce se on brzo.
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
"privatna udruzenja gradana" ovo ti ne postoji prijatelju.ChWilla je napisao/la:jesu privatna. nisu javna, nisu državna, već privatna udruženja građana.
Ne može biti privatno kad niko nije vlasnik. Znači vlasnici su građani ali nije ni državno, ali bit moje priče je da država može ulagati u takvo pravno lice jer očigledno ulaže i isto tako može raspolagati imovinom. Evo da sad dođe do privatizacije klubova. Ko će dobiti lovu od prodaje ŽElje, a samim tim i stadiona?ChWilla je napisao/la:jesu privatna. nisu javna, nisu državna, već privatna udruženja građana.
Ti mijesas, privatno znaci da ti mozes raspolagati imovinom kako god ti hoces do te mjere da drugog ne ugrozavas u njegovim pravima, mozes prodati, dati u zakup, pokloniti itd. Medutim klubom upravlja skupstina al samo u granicama kako je to odredeno statutom i pravilnikom kluba ne preko toga. A taj statut mora odobriti mislim skupstina opcine (vijece) na cijem teritoriju se nalazi klub, samim tim se daje na doznanja ko je stvarni vlasnik kluba.ChWilla je napisao/la:vlasnici kluba su njegovi članovi koji su privatna lica. i stoga je sam klub privatno pravno lice, a ne javno ili državno. miješate kruške i jabuke, privatno ne znači vlasništvo jednog ili trojice ljudi, nego ono što nije javno.
Sudije nas zadnje dvije sezone ubijaju, jedan od tih ubica je i Valjic, po svemu sudeci ne pise nam se dobro...fkzeljeznicarba je napisao/la:Protiv Širokog u nedjelju od 20:30, glavni sudija Ognjen Valjić
http://fkzeljeznicar.ba/protiv-sirokog- ... jic/10851/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ev ja i ti i jos neko (mora nas biti 3 najmanje po zakonu) hocemo da osnujemo udruzenje navijaca fkz (kao udruzenje gradana gdje smo oslobodeni raznih poreza, imamo pravo na pomoc od drzave itd) jel ono moje i tvoje privatno (po tvojoj logici mi ga osnovali i nase je) ??ChWilla je napisao/la:ne.
svakim pravnim licem upravlja njegova skupština (koju može činiti jedan ili hiljadu ljudi) i po njegovim aktima i svako mora imati statut koji mora biti po zakonu i koji se deponuje na sudu kod firmi, odnosno ministarstvu pravde kod udruženja. bilo da je riječ o firmi, udruženju ili fondaciji, bilo da je privatno ili javno, tu nema razlike. a jel javno ili privatno, to se gleda po osnivačima. koji su kod fudbalskog kluba privatna lica a ne državna tijela.
Da, bilo bi vase...vas trojica osnujete udruzenje i ono je vase, sta tu nije jasno? S time da bi morali imati saglasnost FK Zeljeznicar da koristite njegovo ime u nazivu vaseg udruzenja. I ne znam samo koje bi povlastice imali sa tim udruzenjem ili kakvu bi pomoc dobijali od drzave, osim sto bi mogli dobijati pare preko raznih grantova i javnih poziva za finansiranje projekata (a svi znamo po kom osnovu se to finansiraterabajt je napisao/la:Ev ja i ti i jos neko (mora nas biti 3 najmanje po zakonu) hocemo da osnujemo udruzenje navijaca fkz (kao udruzenje gradana gdje smo oslobodeni raznih poreza, imamo pravo na pomoc od drzave itd) jel ono moje i tvoje privatno (po tvojoj logici mi ga osnovali i nase je) ??ChWilla je napisao/la:ne.
svakim pravnim licem upravlja njegova skupština (koju može činiti jedan ili hiljadu ljudi) i po njegovim aktima i svako mora imati statut koji mora biti po zakonu i koji se deponuje na sudu kod firmi, odnosno ministarstvu pravde kod udruženja. bilo da je riječ o firmi, udruženju ili fondaciji, bilo da je privatno ili javno, tu nema razlike. a jel javno ili privatno, to se gleda po osnivačima. koji su kod fudbalskog kluba privatna lica a ne državna tijela.
http://www.mpr.gov.ba/organizacija_nadl ... gTag=bs-BA" onclick="window.open(this.href);return false;
Eto nema profit uredu, a sta je o vlasnistvu o njemu je prvo pocela rasprava cije je ono jel nas sto ga osnujemo ili .... znaci cije je ono u ovom slucaju sportsko udruzenje ??sorcnapruge je napisao/la:Prijatelju, udruzenje se osniva kao neprofitna organizacija (sto automatski znaci da nema profita), drugo ako osnivas sportsko udruzenje (sto udruzenje navijaca nije) onda ga osnivas prema odredbama Zakona o sportu...mijesas malo kruske i jabuke, prijatelju
jok čije će biti?terabajt je napisao/la:Ev ja i ti i jos neko (mora nas biti 3 najmanje po zakonu) hocemo da osnujemo udruzenje navijaca fkz (kao udruzenje gradana gdje smo oslobodeni raznih poreza, imamo pravo na pomoc od drzave itd) jel ono moje i tvoje privatno (po tvojoj logici mi ga osnovali i nase je) ??ChWilla je napisao/la:ne.
http://www.mpr.gov.ba/organizacija_nadl ... gTag=bs-BA" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko o čemu medo o kruškama, tako i ja o terminima odigravanja utakmica na Grbavici. Znam da će se pojedinici oglasiti u stilu, ko će doći doći će, ko voli Želju zna gdje mu je mjesto i sl., ali zašto utakmica u nedjelju u 20,30 umjesto u subotu u 20,30. Ni mnogi europski velikani ne igraju u ovom terminu, pa ne znam zašto igramo i mi.fkzeljeznicarba je napisao/la:Protiv Širokog u nedjelju od 20:30, glavni sudija Ognjen Valjić
http://fkzeljeznicar.ba/protiv-sirokog- ... jic/10851/" onclick="window.open(this.href);return false;
Samo malo pojašnjenje:terabajt je napisao/la:Onda je zeljo u privatnom vlasnistvu ljudi sto su ga osnovali odnosno njegovih potomaka praunuka koji su mozda i zivi .![]()
Ne razumijem se u ovo , mislim kako je to zakon definisao i ostalo al mi to cudno nije logicki al kako god fino raspravljamo.
Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Hrasno15, Sarajevskigigant1921, seha77 i 72 gosta.